Page 16 of 30 FirstFirst ... 612131415161718192026 ... LastLast
Results 376 to 400 of 746

Thread: Bolesti pasa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Nino_pg View Post
    Normalno se ponasa sad, nadam se da nece imat napade dok ne podjem kod veterinara...
    javi sjutra sto ti je vet rekao i sta mu je prepisao od medikamenata i naravno javi kako ti je cuko.
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam da moze zivjet dugo, ali ne bi mogao podnijet da ga opet vidim ovakvog...Nadam se da se moze izlijecit terapijom, no su ovi nasi veterinari strucni u pm...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam da moze zivjet dugo, ali ne bi mogao podnijet da ga opet vidim ovakvog...Nadam se da se moze izlijecit terapijom, no su ovi nasi veterinari strucni u pm...
    da,to mi je poznato.i obavezno insistiraj(ako im to ne padne nampamet)da mu uzmu krv na analizu.u druge zemlje prave radiografiju glave cak i skenner ali ovde,trt

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vodio sam ga ...nista posebno mi nije rekao vet...skener nemaju, krv da se vadi slabo sto pomaze...U pon ponovo da ga povedem, veli mozda mu se desilo to od stresa,ali ipak misli da je epilepsija...ka sto i ja mislim...

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Jes,i mene je reka tako kad mi je štenac bio bolestan.To je mačja kuga,od toga se ne liječi,najbolje ga ostavi pa što bude,blablabla.Ja kažem čita sam o mačjoj kugi i znam da psa na silu makar treba hranit i pojit vodom.A jok,nema od toga ništa blablabla.Ja na svoju ruku mu daji mljeveno meso,mladi sir i oriz kuvani i on preteče.Čak i kad mu je prošla temperatura i počeo da trčkara on kaže a to je sve na kratko,možeš očekivat da opet pane sjutra preksjutra.
    Ođe jedino možeš na svoju ruku da tražiš i forsiraš ako ti je stalo.NJima izgleda nije.Pogledaj malo po netu što može još bit u pitanju i eventualno kako se to liječi itd.
    Al zato je ima volje da psa dovodim još 5-6 dana na injekcije i infuzije po mogućnosti 2x dnevno iako se povratio i počeo normalno da jede.Onda sam i ja posta stručan pa zaključio da mu to ne treba a mene još manje no bolje da mu kupim mesa za tih 15e dnevno što bih mu da za ljekove.
    Last edited by Dutch; 24-05-11 at 18:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nista bez da uradimo skener, al ne vjerujem da ima dje to u Cg, mozda u Bar kod Ljilje...Postoji terapija phenobartiburatom(tako valjda se zovu tablete) , ali kad se pocne sa terapijom onda ne smije da se prekida...Moze da se desi da ima napad sjutra, a moze i za pola godine...

"Potrebno je redovito davanje lijekova (u tabletama, dakle ovisno o vlasniku) kojih doza se postepeno smanjuje u ovisnosti od pojavljivanja napada. U većini slučajeva nakon nekog vremena (više mjeseci ili godina) pas nastavlja s normalnim životom bez napada i bez lijekova."

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    1,982
    Thanked in
    1,083 Posts

Dobro je da ga nije prekla ....

P.S.

Crni humor... ali ima istine sa nasim veterinarima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vodio sam ga ...nista posebno mi nije rekao vet...skener nemaju, krv da se vadi slabo sto pomaze...U pon ponovo da ga povedem, veli mozda mu se desilo to od stresa,ali ipak misli da je epilepsija...ka sto i ja mislim...
    predpostavljala sam da ces dobiti takav odgovor

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nazovi veterinarski fakultet u bg i pitaj ih za savjet 011 36 11 809
    epilepsija se moze kontrolisati i pas moze da zivi sa tim, skloni ga sa sunca, i prati mu stanje, ako mozes ne ostavljaj ga samog bez nadzora dok se ne potvrdi dijagnoza i ne pocne sa terapijom.
    ja bih insistirala da se uradi analiza krvi jer moze biti u pitanju bilo sta, ne treba lijeciti psa od epilepsije ako nije potvrdjeno da je bas to u pitanju... neka mu izvade krv, to je par minuta posla...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nazalost, danas je imao cak 2 napada...prvi je bio isti kao i prosli, a drugi dok je stojao...kakav maler ..."Ovakav oblik epilepsije, najčešći u pasa, uglavnom se javlja kada pas spava, odnosno miruje, a vrlo rijetko u pokretu"...Veterinar je prepisao recept za fenobarbiton...kod nas nema druge opcije osim te...Svaki dan po tableta do kraja zivota skoro...

Last edited by Nino_pg; 02-06-11 at 18:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

kakve 'traume' jutros, a eto se ponadah da će počet jedan dan normalno.
    pas se igrao u dnevnoj, glodao jednu malo tvrđu igračku, koju je izgleda, toliko nezgodno ugrizao da je ukliještio nešto u vratu, odjednom je počeo da trza glavom u desno kao ludak, skroz se ušinuo. povedoh ga kod veterinara, tamo ga je detaljno pregledao da mu nije nešto upalo u desno uvo, i na kraju mu je dao terapiju za opuštanje mišića i za smirenje. sad je već puno bolje, iako mu danas ne smijem davat ništa čvrsto da jede, da ne bi opet vilicu i vrat naprezao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nino pg zao mi je zbog losih vijesti.... ali to se moze drzati pod kontrolom,pas je mlad,pazi ga, daj mu terapiju i informisi se sto vise o bolesti na balkankinology.net i ljubimci-forum.com, razgovaraj sa ljudima ciji ljubimci boluju od istog...nadam sedacebiti sve ok. pozdrav

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

(zlatni retriver, star 4god) od prije 4 dana hramlje na lijevu prednju sapu. prvog dana nije bilo nista ozbiljno, rekoh vjerovatno je obicna ogrebotina jer nije prvi put, pogledah sapu ali nista ne nadjoh. sjutra dan situacija jos gora, skoro da se i ne oslanja na nju ali nema nikakvih znakova, nema otoka, nema ogrebotina. treceg dana nista, sve normalno ali je uvece pred spavanje pomalo poceo da se 'zali' i evo danas se je opet ozbiljnije.

sta bi moglo da bude? samo mi nemojte rec da idem kod veterinara jer ako odem kukala im majka. prosli put sam se jedva suzdrzao... goveda...
    ps. dok sam mu pregledao nogu, pritiskao sam citavom duzinom da vidim njegovu reakciju ali ne pokazuje da ga boli...

Thanks Thanks Given 
    211
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    297 Posts

Klepton, proslijedio sam pitanje jednoj prijateljici, ona je veterinarski tehničar, pa ću ti reći.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lackie View Post
    Klepton, proslijedio sam pitanje jednoj prijateljici, ona je veterinarski tehničar, pa ću ti reći.
    hvala najljepse. sad sam ponovo gledao...nasao sam 'bolnu tacku' dok sam mu masirao nogu.
    Click image for larger version. 

Name:	skeleton-dog.jpg 
Views:	134 
Size:	88.0 KB 
ID:	63571
    stao sam ispred njega i uhvatio ga za tzv humelus kost i gurnuo donji dio noge (radius/ulna) prema nazad. sve su prilike da je problem u zglobu.

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    1,982
    Thanked in
    1,083 Posts

Pozdrav,

primjetio sam kod mog psa da zadnjih 10-15 dana ima neprijadan zadah iz usta. Malo sam potrazio po netu i vidim da mogu da postoje vise razloga od karijesa, bakterija u ustima i gastritisa. Opet citajuci o gastritis mislim da to nije razlog jer pasa jede kao i vazda, jede istu hranu kao i vazda i sto je znacajno ne povrace i ponasa se kao i vazda.

Vjerovatno je mozda kamenac ili neka bakteriaj u ustima.

Vidim da za to preporucuju sledece sredstvo http://www.amazon.com/C-E-T-CET-Aqua.../dp/B000M528SK , da li ima da se kupi kod nas ? Nesto slicno ? Inace mogu da ga porucim sa neta za 12 EUR.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dajes li mu govedje kosti da glodje? to dobro cisti zube... imas ovo http://www.canina.rs/dental_can.html, trebalo bi da imaju u mont vet-u, imaju skoro sve caninine proizvode. javi kakvi su efekti, bas me zanima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovaj moj smrdi iz usta od kad postoji nekad manje a bogomi nekad uhhh
    To je neka bakterija najverovatnije jer do ishrane nije sigurno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

od granula znaju da smrde ka avetni dentalna higijena kome smeta, zvake, paste za zube i slicno , a claptone, za tvog psa i zglob, jel ugojen ? ima li vise kila od propisanog ? jel skakao negdje ?
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    1,982
    Thanked in
    1,083 Posts

Gruna, nisu mi dali to vecneke "zvjedaste stapice" isto od royala. Ne vidim neki efekat. Kosti su mi rekli da mu ne dajem posto ih sve skrcka i proguta posle ima problem sa stolicom. Dali su mi i neku tecnost ali mu je jos ne dajem dok ne pojede ove stapice.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

to su zvake one ka trixie sto pravi, kupi cetkicu pastu i peri mu zube ;p
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    1,982
    Thanked in
    1,083 Posts

Citao sam da to nema veze, ovo mora da je neko bakterija ili nesto slicno. 2ipo godine mu ne smrdi iz usta, jede jednu istu hranu evo godinu i malo vise.... Vidjecemo kako ce se rijesti.... Lagano. Na selo je pas zvio 15 godina a niko mu nije prao zube, davoa super cool hranu, vakcinisao, pazio, mazio ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nek mu urade bris i posalju u labaratoriju, najbolje tako.

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    1,982
    Thanked in
    1,083 Posts

Nisam znao da to rade i za pse. Odradicu tako.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Danas, na Bozic, oko 13h mi je umro pas...Za novu godinu mu je bio 3. rodjendan...Razbolio se od proklete epilepsije negdje u maju mjesecu...Imao je povremeno napade jednom mjesecno, u zadnje vrijeme na svakih 25 dana...Par dana ima napade, a ostalim danima je super funkcionisao, kao i svaki normalni pas...Prekjuce je ponovo dobio napad, svi smo ocekivali da ce danas da mu se stabilizuju kao i uvijek do sada...Medjutim, danas na ovaj Sveti dan nije bilo tako...Obicno dobije par napada koji traju nekoliko minuta i onda nekoliko sati nista...a danas kad ga je prvi poklopio nije ga pustalo dok nije izdahnuo...Sat vremena se mucio, oko 40-tak napada, jedan za drugim...a inace do sada je imao po 11-12 napada maksimum za par dana...Veterinari za hitne slucajeve se nisu javljali na telefon, tako da nista nismo mogli da uradimo osim da budemo uz njega dok mu srce nije stalo...Zvao se Kan...

Page 16 of 30 FirstFirst ... 612131415161718192026 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)