Page 197 of 666 FirstFirst ... 97147187193194195196197198199200201207247297 ... LastLast
Results 4,901 to 4,925 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Naravno!... Zastave mogu imati beskrajan niz raznoraznih prikaza, aplikacija ili natpisa. Pod zastavom se ne podrazumijevaju samo državni i nacionalni barjaci, već barjaci svih vrsta i oblika. Nigdje nije zapisano da je recimo zastava sa skaradnim prikazom Isusa ili uopšte prikazom proroka Muhameda zabranjena, no ne treba biti genijalac pa shvatiti da bi idiot koji bi izašao sa takvom zastavom na javno mjesto itekako vrijeđao vjerska osjećanja i remetio red i mir. Takav barjak bi mu odmah po uočavanju bez sumnje bio oduzet, a on bi završio u betonjerci sa prijavom (najmanje) za remećenje reda i mira, a možda i onom podsticanja vjerske mržnje što je već krivično djelo za koje je zaprijećena mnogo ozbiljnija kazna.
    Takođe ne treba biti genijalac pa pretpostaviti da bi zastava sa recimo kukastim krstom takođe predstavljala osnov da zBog njenog isticanja na javnom mjestu završite tako što će vam biti ekspresno oduzeta a vi okusite čari pansiona policijskih podruma.
    Ali ne i sa prijavom za povredu osjećanja per se? Zašto predpostavljaš da bi time rušio red i mir? Ako zastava razljuti neku grupu ljudi i oni počnu rušit red i mir, oni krše zakon o redu i miru, a ne bajraktar. Za onu zastavu sa svastikom u određenom kontekstu (skup neonacista, recimo) se može reć da podrazumijeva širenje mržnje, ali ne vidim kako bi se isto moglo reć za neko sprdanje sa Isusom ili Muhamedom. Ako je zakon isti za sve, treba li onda zatvarat Rome i Jevreje radi zastava koje vrijeđaju osjećanja neo-nacista? Treba li udaljit predstavnike firme "Goranović" sa nekoga sajma zato što vrijeđaju osjećanja vegana?
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Počeo protest u Tuzima: Istaknute albanske zastave

Stotinak ljudi se okupilo na protestu u Tuzima koji je organizovao Demokratski forum Albanaca, kako bi upozorili vlast da su građani Malesije nezadovoljni političkim, socijalnim, ekonomskim i pravnim položajem.

Od političara na protestu su prisutni poslanik FORCE Genci Nimanbegu, funkcioner Demokratskog saveza Nikola Camaj, predsjednik Albanske alternative Đerđ Camaj, bivši predsjednik Opštine Tuzi Smail Čuljmuljaj i funkcioner SPN-a Kolja Ljuljđuraj.

Na skupu su istaknute albanske zastave kao i jedna zastava SAD.
    http://www.vijesti.me/vijesti/poceo-...e-clanak-53757
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Je li 100 sa novinarima ili bez?
    Nema niti jednog poznatog ,nama nealbancima ,albanskog lidera.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Od političara na protestu su prisutni poslanik FORCE Genci Nimanbegu, funkcioner Demokratskog saveza Nikola Camaj, predsjednik Albanske alternative Đerđ Camaj, bivši predsjednik Opštine Tuzi Smail Čuljmuljaj i funkcioner SPN-a Kolja Ljuljđuraj.
    Nema jedino glavnog shefa, buduceg ambasadora u Tirani.

Sto se protesta tice, mislim da dijaspora opet pocinje nesto da kuva, morali su odmarat malo poslije "orlov leta".

Vidjecemo sta je sledece u narednih godinu dvije...

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ne vjerujem prije ce bit da ovi na vlasti nesto kuvaju, amfilohije i medojevic su vec izandjale teme i treba nac novu tematiku za skrenut paznju
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Kako god, treba ih odmah kazniti po hitnom postupku! Zakon treba da je jednak za sve i odmah ga primijeniti kad su vec zabranjene zastave stranih drzava! Ne smije biti diskriminacije!
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Počeo protest u Tuzima: Istaknute albanske zastave

Stotinak ljudi se okupilo na protestu u Tuzima koji je organizovao Demokratski forum Albanaca, kako bi upozorili vlast da su građani Malesije nezadovoljni političkim, socijalnim, ekonomskim i pravnim položajem.

Na skupu su istaknute albanske zastave kao i jedna zastava SAD.
    http://www.vijesti.me/vijesti/poceo-...e-clanak-53757
    И застава Црне Горе!
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Mozete li mi rec po kom to zakonu ja npr sad ne mogu da uzmem Njemacku zastavu i stavim je na prozor? I zbog toga kazna?
    Cini mi se da se zakon odnosi na drzavne institucije i slicne stvari a po ulica nebitno.
    Ako ko ima neka linkuje vezano za zastave zakon bas me interesuje
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Kako god, treba ih odmah kazniti po hitnom postupku! Zakon treba da je jednak za sve i odmah ga primijeniti kad su vec zabranjene zastave stranih drzava! Ne smije biti diskriminacije!
    Zar je zakon vazeci ;D?

Quote Originally Posted by N_L View Post
    Mozete li mi rec po kom to zakonu ja npr sad ne mogu da uzmem Njemacku zastavu i stavim je na prozor? I zbog toga kazna?
    Cini mi se da se zakon odnosi na drzavne institucije i slicne stvari a po ulica nebitno.
    Ako ko ima neka linkuje vezano za zastave zakon bas me interesuje
    Po ovom sto ce da bude donesen uskoro.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

vijesti presudile,a kad će suđenje,ne zna se

Bez prava na žalbu

Potvrđena presuda protiv Safeta, Mersudina i Amine Kalić
    http://www.vijesti.me/vijesti/potvrd...c-clanak-53780

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    И застава Црне Горе!
    PRC! Znaci, ipak nije bitno koliko zastava? Moze iljadu srpskih i jedna crnogorska i svatove niko ne dira? Banjaaaa...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by N_L View Post
    a ja da ti prao kazem bas se nesto nisam sjekirao, niti masem ijednom, osim mozda ponekad onom sfrj (mada to vise nije ni domaca, ni strana zemlja, vec bivsa i nepostojeca), ali vidjeh odje neke kako se raduju tom zakonu ka mlad majmun bananama i govorase kako sve te srpske svatove sa njihovim zastavama treba u betonjerku, da se opamete, ovizi, onizi... Pa reko da nije takvo neko cudo od zakona usvojeno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    PRC! Znaci, ipak nije bitno koliko zastava? Moze iljadu srpskih i jedna crnogorska i svatove niko ne dira? Banjaaaa...
    Opet pitam, je li zakon usvojen?

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

ada, reci ti, oganj u tebe, vidis da veze nemam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ne vjerujem prije ce bit da ovi na vlasti nesto kuvaju, amfilohije i medojevic su vec izandjale teme i treba nac novu tematiku za skrenut paznju

s ovim momkom se druzio jedan nas kolega (kad je bio u USA) iz podforuma automobilizam :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Srpski interes u današnjoj crnogorskoj državi nije da Srbi brinu o crnogorskim, nego o svojim, srpskim problemima
    Mislim da ne umijem BCMS jezik toliko dobro da bih mogao shvatit fine nijanse ove izjave
    Trebam li je intepretirat u tom smislu da g-n Vojinovic poziva crnogorske gradjane srpskog porijekla da ne sudjeluju u drustvenom zivotu svoje (tudje?) drzave?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi (svi ljudi) nikako da ukapiraju da nijedan narod ne može živjeti dobro kad u cijeloj državi nije dobro. Isto kao kad bih rekao da sam dobrog zdravlja ako imam savršene zube, a da nije bitno kakva su mi pluća, srce, mozak...

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/potpukovnik-cobeljic-udaljen-sa-duznosti-clanak-53907

Љ
    уди, јел могуће да су у МО коначно схватили да не воде педузеће но Војску!?
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro si shvatio... Zabranjeno je nošenje zastava koje su identične etalonu zastava stranih država. Svaka druga varijanta zastave je dozvoljena. S tim što Policija ima pravo da oduzme/ukloni bilo koji barjak (koga god i šta god isti da predstavlja) ako procijeni da se njime vrijeđaju osjećanja jednog broja građana ili upotrebom istog na neprimjerenom mjestu podstiče remećenje javnog mira.
    Ukratko - nošenje srpske trobojke (bez aplikacije državnog grba Srbije) biće dozvoljeno.
    Ovo zakonsko rješenje će stvoriti najviše probleme Albancima i Hrvatima u CG, jer oni za svoj nacionalni barjak upotrebljavaju državne barjake AL i HR, i drugih nemaju. Srbima ovo može samo djelimično stvoriti problem jer oni ionako (sem zastave Srbije) podjednako često nose srpsku trobojku bez aplikacije ili zastavu SPC sa vizantijskim ocilima.
    Zakonsko rješenje koje propisuje novi crnogorski zakon je međunarodni standard u ovoj oblasti, mada ja lično bih u ovom pitanju bio mnogo liberalniji i dozvolio da ljudi (pripadnici manjina) na svojim veseljima nose i upotrebljavaju svoje nacionalne barjake bez ograničenja. Ne znam zašto bi bilo kom to moglo da smeta ili državi pravi neku štetu?!...Ovo tim prije što mi imamo i našu manjinu u svim tim okolnim državama i može nam se lako desiti da našem narodu bude zabranjeno da javno nosi i ističe crnogorsku zastavu (počev od onih iz Lovćenca, Kule, Vrbasa, Peroja, Skadra..), već da umjesto toga tamošnjim Crnogorcima bude traženo da kreiraju/upotrebljavaju neko drugo (obično dotad nepoznato) dizajnersko rješenje i to koriste kao ono čime se predstavljaju u toj zemlji gdje žive... Ali,..oni (u našim vladajućim partijama) su se odlučili da to bude regulisano onako kako je regulisano u većini država Svijeta...
    To bi značilo, da se ova zastava lagano može koristiti:

Click image for larger version. 

Name:	sandzak_t2.jpg 
Views:	141 
Size:	12.0 KB 
ID:	74280

Pa dobro je.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Samo ne znam sto bi neko nosio ovu zastavu.

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ni ja, n'o rekoh.
    Gledao sam par puta kod Muslimansko-Bošnjačkih svatova da i ovu zastavu nose, uz crnogorsku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Inače, ovo je sandžačka zastava, za neupućene...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro si shvatio... Zabranjeno je nošenje zastava koje su identične etalonu zastava stranih država. Svaka druga varijanta zastave je dozvoljena. S tim što Policija ima pravo da oduzme/ukloni bilo koji barjak (koga god i šta god isti da predstavlja) ako procijeni da se njime vrijeđaju osjećanja jednog broja građana ili upotrebom istog na neprimjerenom mjestu podstiče remećenje javnog mira.
    Ukratko - nošenje srpske trobojke (bez aplikacije državnog grba Srbije) biće dozvoljeno.
    Ovo zakonsko rješenje će stvoriti najviše probleme Albancima i Hrvatima u CG, jer oni za svoj nacionalni barjak upotrebljavaju državne barjake AL i HR, i drugih nemaju. Srbima ovo može samo djelimično stvoriti problem jer oni ionako (sem zastave Srbije) podjednako često nose srpsku trobojku bez aplikacije ili zastavu SPC sa vizantijskim ocilima.
    Zakonsko rješenje koje propisuje novi crnogorski zakon je međunarodni standard u ovoj oblasti, mada ja lično bih u ovom pitanju bio mnogo liberalniji i dozvolio da ljudi (pripadnici manjina) na svojim veseljima nose i upotrebljavaju svoje nacionalne barjake bez ograničenja. Ne znam zašto bi bilo kom to moglo da smeta ili državi pravi neku štetu?!...Ovo tim prije što mi imamo i našu manjinu u svim tim okolnim državama i može nam se lako desiti da našem narodu bude zabranjeno da javno nosi i ističe crnogorsku zastavu (počev od onih iz Lovćenca, Kule, Vrbasa, Peroja, Skadra..), već da umjesto toga tamošnjim Crnogorcima bude traženo da kreiraju/upotrebljavaju neko drugo (obično dotad nepoznato) dizajnersko rješenje i to koriste kao ono čime se predstavljaju u toj zemlji gdje žive... Ali,..oni (u našim vladajućim partijama) su se odlučili da to bude regulisano onako kako je regulisano u većini država Svijeta...
    I ja sam za upotrebu nacionalnih zastava bez ograničenja -(ali nacionalnih, ne četničkih sa mrtvačkom glavom, ili ustaških, sa U). Alil i ovaj zakon je OK...mogu da se nose srpske zastave na svadbamai sl....dovoljno! Meni se najviše dopada kad se nosi i državna i nacionalna, ali ako toliko smeta ta državna-neka nose Srbi samo nacionalnu. SVE KAKO JE U EU TREBA BUKVALNO PREPISATI, jer oni o svim problemima koji nas muče razmišljaju par stoljeća...pa su i ovakav problem imali ( sa njemačkom zastavom u Alzasu, ili baskijskom, ili irskom...zbog toga je krv padala evo stoljeće ipo , pa riješiše,s andjelima.....PREKOPIRATI DAKLE!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sandžak ne postoji još od prošloga vijeka. zastava čega? Atlantide? zastava Holmije? ne zastava Kuča za vrijeme vlade vojvode s Kosora... najbolje to da iznesem iz skrinje.

ima ovaj zakon o barjacima gluposti u sebi kao što navede El Re... ali... moraju jednom za sva vremena znati razni nacionalisti albanski, srpski i bošnjački... ovo je država Crna Gora i poštovati je moraju. iskreno se nadam da će ovakvi zakoni biti zaboravljeni u budućim generacijama jer neće biti potrebe da se primjenjuju.

sada očigledno potrebe ima... jer kada izreče Vasilj S. da je on autohton jer je tobože od Ilira a ja nijesam nego sam došao kao skakavac s Marsa... to u prijevodu meni znači: da imam vojsku bih te tukao i išćerao sa moje zemlje đe si ti Crnogorac zauvijek gost... izgleda nijesu čuli i pročitali da više ni Njemci ne koriste krvno podrijetlo za privilegije.

ja sam inače Kuč što znači da sam i Sloven i Ilir i ko zna koji Q sve ne... ono što je sigurno je da sam iz Crne Gore i da druge rezervne domovine nemam. nijesam uzeo ni pasoš zemlje u kojoj već duže živim i radim. ne mislim davati zakletvu zemljama u kojim sam gost, privremeno, na duže, na festivalu, poslovno, itd. ali prije svega ne mislim davati zakletvu lažnu zemlji za koju ne bih ginuo i za koju ne bih rizikovao sve svoje. za mene su zakletve važne. za drugog nijesu. ne smeta mi da neko ima po pet šest pasoša i ne mislim da je to loše već često i nužno. ja ne moram pa eto...

znači poštovani sugrađani, zemljaci, nihilisti, anarhisti, nacionalisti iz komšiluka... ako se barjačite tijem zastavama ala Sr, Hr, Ba, Al i raznih sandžalkata turskih... morate i ovom crnogorskom... ili se pjanite i ženite i burlikajte bez krpara i konjskih snaga...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    Sandžak ne postoji još od prošloga vijeka. zastava čega? Atlantide? zastava Holmije? ne zastava Kuča za vrijeme vlade vojvode s Kosora... najbolje to da iznesem iz skrinje.

ima ovaj zakon o barjacima gluposti u sebi kao što navede El Re... ali... moraju jednom za sva vremena znati razni nacionalisti albanski, srpski i bošnjački... ovo je država Crna Gora i poštovati je moraju. iskreno se nadam da će ovakvi zakoni biti zaboravljeni u budućim generacijama jer neće biti potrebe da se primjenjuju.

sada očigledno potrebe ima... jer kada izreče Vasilj S. da je on autohton jer je tobože od Ilira a ja nijesam nego sam došao kao skakavac s Marsa... to u prijevodu meni znači: da imam vojsku bih te tukao i išćerao sa moje zemlje đe si ti Crnogorac zauvijek gost... izgleda nijesu čuli i pročitali da više ni Njemci ne koriste krvno podrijetlo za privilegije.

ja sam inače Kuč što znači da sam i Sloven i Ilir i ko zna koji Q sve ne... ono što je sigurno je da sam iz Crne Gore i da druge rezervne domovine nemam. nijesam uzeo ni pasoš zemlje u kojoj već duže živim i radim. ne mislim davati zakletvu zemljama u kojim sam gost, privremeno, na duže, na festivalu, poslovno, itd. ali prije svega ne mislim davati zakletvu lažnu zemlji za koju ne bih ginuo i za koju ne bih rizikovao sve svoje. za mene su zakletve važne. za drugog nijesu. ne smeta mi da neko ima po pet šest pasoša i ne mislim da je to loše već često i nužno. ja ne moram pa eto...

znači poštovani sugrađani, zemljaci, nihilisti, anarhisti, nacionalisti iz komšiluka... ako se barjačite tijem zastavama ala Sr, Hr, Ba, Al i raznih sandžalkata turskih... morate i ovom crnogorskom... ili se pjanite i ženite i burlikajte bez krpara i konjskih snaga...
    Polako Pirune, smiri se, e ćeš nas u rat poslati. Polako, kumim te kapicom, a đe ćeš nas u krv obliti, iz daljine, preko tastature.
    Shvatam ja Pirune šta si ti htio da rečeš, ali si to rekao na tako ružan način da bi kod mene izazvao samo kontraefekat. Ponašaš se ni da vas ima 300 miliona. Aman stani, smiri se. Đe si navro?

Ovakav efekat si izazvao kod mene koji CG doživljava kao svoju državu, kojem su svi preci iz Crne Gore. Kakav li ćeš tek efekat izazvati kod nekog kome Crna Gora nije nešto posebno mila?

Vrati se u 2006., aman pobro mili. Crna Gora nije država crnogoraca, n'o njenih građana... Polako bre.

Sad bih trebao da napišem još ono ''Crnoj Gori nisu donijeli nezavisnost samo crnogorci...itd itd...'', n'o me ta rečenica jako nervira, jer se poteže svako malo.

Sasvim slučajno sam do prije 5minuta sa ocem gledao ovu CG zastavu, jer je u kući imamo... A tvoj post je izazvao takav revolt u meni da bih, da si ođe neđe, a da ja kod sebe imam ovu sandžačku zastavu, sad bih je na vr' krova popeo. Polako čovječe Božiji!

Page 197 of 666 FirstFirst ... 97147187193194195196197198199200201207247297 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)