Ima li neko da je zainteresovan za
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II
Kao nov, bez ogrebotina, dodje prednji eye-cup ...
Ocu da uzmem tamrona 17-50 2.8 pa da se prikupe pare
Sad mi je prioritet ovaj Tamron![]()
To ti je Blažo sad oko 30 eura maksimum. Vidi ako neko prodaje Canona, vole ljudi da uzmu stari kit umjesto poklopca na tijelu, lakše se prodaje.![]()
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Je li imao ko iskustva fotografisanja u restoranu Mareza, ako moze neki savjet?
Iskljucenje mozga samo osta.
ako mislis na imanje knjaz jesam ja,malo je vruce,tako da je wb pozeljan na kelvine,plafon nije nesto....
Ne tamo, nego u restoran Mareza, dobrodosao svaki savjet.
Ako se ja dobro sjećam od zadnjeg puta, Mareza ima masu lamperije tamne i uopšte drveta, plafon je visok, i bounce je generalno zeznut.
Ja sam dobre rezultate imao s ovakvom varijantom u sličnom prostoru:
Napravi od kartona ako nemaš drugu varijantu, i probaj.
Jeste, lamperija je, mogu li napravit to sa obicnim a4 papirom, oce li isti efekat bit?
Pazi, treba da je čvrsto, i da stoji pod uglom. Ja sam karton obični uzeo, i lijepio izolirkom, da može da se skine i vrati.
Evo ti primjer s jedne svadbe što sam radio, pazi svjetlo:
![]()
Odlicno, probacu. Blagodarim![]()
hoce li mi neko reci, valja li ovo sto za moj nikon D90?
http://www.ebay.com/itm/Sigma-24-70m...item27c1b35dea
stevane, brate...kazi mi, mijenja li mi on 35mm i 50mm? hocu li imati sve u jedno, i to jos od 24mm? ja rekoh da se ne mijenjam sa objektivima... imam i 35mm i 50mmm, ali bih mu natakao taj 24-70mm i ne bih ga micao, a ove dva prodao... je li to pametno i je li siguran ovaj sigmin?
ako imas 50mm 1.4 i 35mm 1.8, po nekoj logici bih rekao da ga ne mijenjaju.. ali opet imas 70mm na 2.8 hm..
ako su prajmovi a jesu nemoj ih mijenjat, ili zadrzi bar jedan ako je problem oko para.
Jer ipak prajm kad je ostraftografija pruza sjajne rezultate i uvjek su bolji od zum objektiva , mada zum imaju svojih prednosti , kad se ide nedje i ne fotografisu samo modeli![]()
www.im7.me
nista, zadrzacu ih...prilagodjavacu se ja njima, prilaziti i odbijati se od subjekta
ja inace 35-icom 1.8 radim uglavnom kad slikam svadbu, npr... imam i 18-105mm 3.5, ali mnogo mi je nekako ljepsa slika na ovaj fiksni... imam jos jedno pitanje... kad slikam sa blicom, imam sb700, dje je plafon nizak, fotografije su mi extra, ali na koji nacin da slikam sa njim kad je plafon visok ili je na otvoreno a da ima efekta, da ga ne uperam direktno? izvinite sto se izrazavam prosto, ali, amater sam u ovome, razumite...
![]()
Na otvorenom ne znam, iskreno, jer su drugačiji faktori. Ovo je primarno osmišljeno za situacije gdje je bounce nemoguć ili loš, a direktni fleš previše oštar.
Ja sam probao ovo, przilo mi je prednji plan, pa sam demontirao, mada mozda se nisam dovoljno potrudio oko isprobavanja pa je zato tako bilo.
ja sam radio nesto u zatvorenom, ali plafona nije bilo, u nekom holu na dva sprata, pa dolje... cim uperim direktno blic, nije to to, a ako ces ga gore, izgubi se, nema svijetla... :/
Stavi blic na 45 stepeni i podigni karticu.
probao sam to, ali ne daje dovoljno svijetla...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks