Originally Posted by
chochek
Krecem se iz PG prema sjeveru,i nedje prije Bioca naidjem na kamion koji strasno sporo ide,ali kako su onuda sve neka mala ogranicenja itd. ja ga vec neko vrijeme ne preticem,da me ne bi kaznili,jer sam bas taj dan uzeo vozacku koju su mi oduzeli zbog 0.7 promila alkohola. I dolazim na pravac dje su postavljena dva znaka (prestanak zabrane preticanja i ogranicenje brzine 70),isprekidana linija (sve regularno),i ja pocinjem preticanje i odmah ga preteknem,a na 100-200 metara od mene vidim znak ogranicenje 40 (znaci posle preticanja),ka izlijece lik iz dzipa i zaustavlja me. Dadoh mu dokumenta,a on me zamoli da dodjem do vozila... Ja tamo kad oni vec poceli da pisu. Rekoh "druze,sta pises to?" veli on "ja kaznu za oduzimanje vozacke","a koji sam prekrsaj napravio" kaze lik "prekoracio si brzinu",trazim mu ja da vidim,i on vadi radar na koji pise 72 km/h,ja rekoh "sacekaj tu,a ja cu pjeske poci do ona dva znaka za koja mi se cini da su ogranicenje 70 i prestanak zabrane preticanja",poce on tu nesto da mumla "jese tamo,ali je ovdje 40 trta-vrta..." ,ja ne mogu da vjerujem,okrecem se okolo,da vidim da nije skrivena kamera...Onda mi puce film i rekoh mu "druze,daj mi ta dokumenta,ili me privedi odmasadodma,da ne pravimo sprdnju ovdje" i vrati mi dokumenta odma bez rijeci. Te mu ja zahvalih i preporucih da se pomjeri nazad jedno 100 metara,pa da mu taj znak ogranicenja 40 bude ispred njega,i da ce tako mozda nekoga i uhvatit,ne znam je li me poslusao...
Bookmarks