Page 68 of 825 FirstFirst ... 185864656667686970717278118168568 ... LastLast
Results 1,676 to 1,700 of 20620

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da, to je to.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

ja mislim da po zakonu imaju pravo i odokativno da kazu da si brzo vozio(bar je prije tako bilo)...i da ce im opet sudija prije povjerovat nego tebi
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Znam da ce vjerovat drotovima...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Mogu reci da su odokativno procijenili da sam agresivan vozac, pa mi nakrkljarili bili za brzu voznju kaznu vecu no sto je inace... (nije bilo za oduzimanje vozacke)...
    I naravno, izucavao sam zakon, i nasao stavku dje odobravaju policajcu ako procijeni - da nafisne to malo gore :shock:

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

nema potrebe da nafisne, moze da ti napise kaznu i bez mjerenja...(makar je tako bilo prije)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Meni rece policajac da ne moze. Jednostavno nema dokaz. A ako se vodimo pricom tvoja rijec protiv njegove on moze da sjedi kuci i da ti pise kazne za sta oce.

Nije ni vrijeme vise ko sto je bilo, rijedak je slucaj sad da sudija presudi u korist policajca ako je rijec vs. rijec situacija.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

naravno da moze da sjedi kuci i naravno da ce mu sudija i dalje vise vjerovati nema ni dokaz da nisi vezao pojas i da si prosao kroz crveno pa ti pisu kazne jel?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma jednostavno im vjeruju, jer ako im ne vjeruju onda idu u minus.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja ti kazem, eto otac mi je pajkan u penziji, nikad nikoga za prekoracenje nisu zaustavili bez radara. Kod nas mislim da jos ne postoji prekrsaj 'nasilnicka voznja' kao u Srbiju (moguce da grijesim), tako da on moze da te zaustavi i da mlati sto oce, ali na kraju ce bit ona prica 'ajde ovaj put ali pazi..' (naravno ako nema drugih prekrsaja da se pripisu).
    I on je sam izgubio nekoliko puta na sud jer je bio bez dokaza ili svjedoka (makar kolega).

Meni je receno da kad je god jedan drot u patrolu, ne potpisujem nista, pa i ako ima i prilog sa radara.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

zato sto ti otac nije bezobrazan kao pojedini a na srecu vecina jos uvijek nisu, makar ne toliko da to rade ali budi siguran da im moze bit

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

S ovom budzetskom situacijom sigurno ima i izmisljenih prekrsaja, ali eto treba vodit racuna da nas ne deru i po toj osnovi kad nam vec zivot uzese.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

za brzinu nece da se cimaju jer ti vazda mogu nac nesto drugo (ili zaustavit nekog drugog), ali ako se zainate 99% im to prolazi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

I novi propisi oko nulte tolerancije na alkohol ce doc u doba rebalansa budzeta od 0 do 0.5 ce bit mandatne kazne, sto znaci da ce da se puni kasa i od rum kasata i od 7days kroasana sa sampanjcem.

Kad vec pisemo, imaju li ovi pistolj radari (znaci ne oni na tronozac) registarski broj vozila kojem se mjeri brzina ili sliku?

Thanks Thanks Given 
    9,664
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    I novi propisi oko nulte tolerancije na alkohol ce doc u doba rebalansa budzeta od 0 do 0.5 ce bit mandatne kazne, sto znaci da ce da se puni kasa i od rum kasata i od 7days kroasana sa sampanjcem.

Kad vec pisemo, imaju li ovi pistolj radari (znaci ne oni na tronozac) registarski broj vozila kojem se mjeri brzina ili sliku?
    Valjda će nešto uraditi po tom pitanju, inače bi totalno retardirano bilo...

Mislim da nemaju sem vrijeme...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Valjda će nešto uraditi po tom pitanju, inače bi totalno retardirano bilo...

Mislim da nemaju sem vrijeme...
    Ne vjerujem da ce, nazalost. Uh koliko ce maltretiranja da bude.

Ako je tako, znaci da se ti radari nisu mijenjali dugo, ili bar princip rada. Ti radari nemaju mogucnost izdvajanja iz kolone (samo laserski mogu), sto znaci da uvijek mozes da kazes to nije moje vozilo. A vrlo je moguce da se desi tako nesto. Korisno kod bulevara (pg, bd), preticanja dijela kolone i slicno.

Thanks Thanks Given 
    9,664
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Ima da nosim uvijek pak ruma kasata u auto, čisto da ih pitam mogu li testirati, nego se bojim da bi mi i kad bih ga pred njima pojeo rekli pijan si aj na triježnjenje...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Manite se rum kasata, potencirate time uvoznicki lobi. Eto svi zadovoljni!
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jedno pitanje...stigao mi je poziv,da idem u zagoric kod sudije zbog prekrsaja napravljenog 1.4.2011.i to da podjem 3 februara.e sad u zahtjevu za pokretanje prekrsajnog postupka pise,da sam se ja tog dana kretao brzinom od 78km/h gdje je ograniceno 50 i da nisam vezao pojas.da je brzina izmjerena RUCNIM RADAROM MARKE TRI BAR-DATA LOGGER serijski broj 35359.posto mene niko nije pisao nikakav zapisnik,mozda me je i zaustavljao,ne sjecam se(svaki dan te neko zaustavi),mozda rekao uspori ili nesto al zapisnik nije sigurno niko pisao,niti mi rekao da ce da pise.e sad ja pretpostavljam da je on meni uzeo podatke kao sto rade i kad je nekakva kontrola,i posle smjene nije imao dovoljan broj prijava i mene ispunio tu i napisao da sam vjerovatno odbio da potpisem. e sad na dnu zahtjeva pise ovako: Prilozi: zapisnik-prijava o izvrsenoj kontroli ucesnika
    radarski snimak

Moje pitanje glasi: Da li gorepomenuti radar,na svom snimku ima fotografiju vozila i kilometrazu,ili fotografiju tablice i kilometrazu ili samo kilometrazu i vrijeme ili sta vec?

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

brzina i vrijeme
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da li postoji takav radar?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

Krecem se iz PG prema sjeveru,i nedje prije Bioca naidjem na kamion koji strasno sporo ide,ali kako su onuda sve neka mala ogranicenja itd. ja ga vec neko vrijeme ne preticem,da me ne bi kaznili,jer sam bas taj dan uzeo vozacku koju su mi oduzeli zbog 0.7 promila alkohola. I dolazim na pravac dje su postavljena dva znaka (prestanak zabrane preticanja i ogranicenje brzine 70),isprekidana linija (sve regularno),i ja pocinjem preticanje i odmah ga preteknem,a na 100-200 metara od mene vidim znak ogranicenje 40 (znaci posle preticanja),ka izlijece lik iz dzipa i zaustavlja me. Dadoh mu dokumenta,a on me zamoli da dodjem do vozila... Ja tamo kad oni vec poceli da pisu. Rekoh "druze,sta pises to?" veli on "ja kaznu za oduzimanje vozacke","a koji sam prekrsaj napravio" kaze lik "prekoracio si brzinu",trazim mu ja da vidim,i on vadi radar na koji pise 72 km/h,ja rekoh "sacekaj tu,a ja cu pjeske poci do ona dva znaka za koja mi se cini da su ogranicenje 70 i prestanak zabrane preticanja",poce on tu nesto da mumla "jese tamo,ali je ovdje 40 trta-vrta..." ,ja ne mogu da vjerujem,okrecem se okolo,da vidim da nije skrivena kamera...Onda mi puce film i rekoh mu "druze,daj mi ta dokumenta,ili me privedi odmasadodma,da ne pravimo sprdnju ovdje" i vrati mi dokumenta odma bez rijeci. Te mu ja zahvalih i preporucih da se pomjeri nazad jedno 100 metara,pa da mu taj znak ogranicenja 40 bude ispred njega,i da ce tako mozda nekoga i uhvatit,ne znam je li me poslusao...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Glavni i jedini problem je sto je sudiji rijec policajca vrednija od tvoje tako da ako on kaze da si ti uradio nesto i ako je to laz ne mozes se izvuc. E sad kako da dokazes da nisi kriv, svjedoke ti nece priznat...?
    ja u zadnje vrijeme ukljucim voice recorder na telefon pa bar mogu dokazat ako su se drsko ili neprofesionalno ponasali.
    Samo zivotinje nose krzno

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by chochek View Post
    Krecem se iz PG prema sjeveru,i nedje prije Bioca naidjem na kamion koji strasno sporo ide,ali kako su onuda sve neka mala ogranicenja itd. ja ga vec neko vrijeme ne preticem,da me ne bi kaznili,jer sam bas taj dan uzeo vozacku koju su mi oduzeli zbog 0.7 promila alkohola. I dolazim na pravac dje su postavljena dva znaka (prestanak zabrane preticanja i ogranicenje brzine 70),isprekidana linija (sve regularno),i ja pocinjem preticanje i odmah ga preteknem,a na 100-200 metara od mene vidim znak ogranicenje 40 (znaci posle preticanja),ka izlijece lik iz dzipa i zaustavlja me. Dadoh mu dokumenta,a on me zamoli da dodjem do vozila... Ja tamo kad oni vec poceli da pisu. Rekoh "druze,sta pises to?" veli on "ja kaznu za oduzimanje vozacke","a koji sam prekrsaj napravio" kaze lik "prekoracio si brzinu",trazim mu ja da vidim,i on vadi radar na koji pise 72 km/h,ja rekoh "sacekaj tu,a ja cu pjeske poci do ona dva znaka za koja mi se cini da su ogranicenje 70 i prestanak zabrane preticanja",poce on tu nesto da mumla "jese tamo,ali je ovdje 40 trta-vrta..." ,ja ne mogu da vjerujem,okrecem se okolo,da vidim da nije skrivena kamera...Onda mi puce film i rekoh mu "druze,daj mi ta dokumenta,ili me privedi odmasadodma,da ne pravimo sprdnju ovdje" i vrati mi dokumenta odma bez rijeci. Te mu ja zahvalih i preporucih da se pomjeri nazad jedno 100 metara,pa da mu taj znak ogranicenja 40 bude ispred njega,i da ce tako mozda nekoga i uhvatit,ne znam je li me poslusao...
    Moj otac se tu sa njima svadjao, i napisali su mu prijavu, slikao ih je. Jos mu to nije doslo poziv na sud tako da ne znam sta ce biti. Isao je 69km/h.. Stvarno bezobrazluk do kraja. Evo da docaram tvoju situaciju ako sam te dobro razumio da je to to mjesto
    Click image for larger version. 

Name:	Photo-0006.jpg 
Views:	168 
Size:	32.3 KB 
ID:	73672
    Znaci drotovi debelo u zoni 70, ispred je zona 40, i on vozio sve fino, i naravno kad vidis cist put, pred tobom dolazi znak 70, das gas.. I na radar pisalo 69.. I oni da mu pisu. Mislim smijesno stvarno..
    Inace kad je slikao svadjali su se sa njim (nisu mu dali da slika) na sto im je samo rekao vi radite svoj posao ja cu svoj.
    Last edited by Archi; 24-12-11 at 11:05.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Izvini Archi, ali ako tu dje je slika, pocinje ogranicenje za do 70 km/h, sta je prije tog znaka? Ovaj fiat sto stoji ispred mecke, nema sile da je krenuo da vozi 70 km/h pa da su ga odmah tu zaustavili. Nesto mi tu nije bas kako treba ?? Jedino ako je prije ovog znaka ogranicenje 80 km/h, u sta sumnjam...
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Kad kazem ispred, mislim na put od pg ka sjeveru kao sto je gore chocek naveo. Dakle prije ovog znaka je znak 40 kroz bioce, i on se tuda kretao ka pravcu sjever, posle dolazi 70, prije znaka 70 vidis otvoreni put, izlazis iz tog ogranicenja 40, das gas, i ove te fukare docekaju, a oni te fataju iz zone 70, na ogranicenje 40.. Sto nema smisla.
    I nije fiat nego neka lada neka . A isao je 69 tacno malo prije znaka 70. Nekako su i u pravu jer sve do znaka 70 traje ogranicenje 40, ali pazi ti taj fukarluk, znaci TOLIKO ONI BRINU ZA BEZBJEDNOST SAOBRACAJA, tu su fukare stale samo da pune budzet.
    Last edited by Archi; 24-12-11 at 11:21.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Page 68 of 825 FirstFirst ... 185864656667686970717278118168568 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)

1. chucknorris