Page 194 of 666 FirstFirst ... 94144184190191192193194195196197198204244294 ... LastLast
Results 4,826 to 4,850 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Napravio sam svoj kompjuter.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Umrije dugogodishnji prijatelj stare Crne Gore i brda http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-16239693

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

Iz Dnevnih novina malo prangijanja po Mugoši.
    http://img4.imageshack.us/img4/9191/pc140323.jpg

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Babel Fish View Post
    http://www.dnovine.me/ - Zasto im sajt jos uvijek nije u funkciji?
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Babel Fish View Post
    je li to mjesto dje je trebalo zaposlit cijeli grad?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Podrškom CANU, SANU se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore
    Suvišno je komentarisati potez Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i njenog predsjednika, koji ne samo da je posjetu Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti iskoristio u te svrhe, već se neko vrijeme zdušno trudi da svoju državu predstavi u vrlo lošem svijetlu u međunarodnim okvirma, kazala je za RTCG ministarka nauke Sanja Vlahović komentarišući posjetu delegacije CANU, na čelu sa Momirom Đurovićem SANU prošle sedmice.- Time se praktično prijavljuje da međunarodne asocijacije isključe našu, nacionalnu akademiju nauka iz svojih okvira. To je zaista jedinstven slučaj. I ono što nikako ne razumijem jeste miješanje SANU u naše unutrašnje stvari, u stvari koje se tiču interesa naše države. Ne mogu da shvatim da CANU može da vjeruje da bilo koja institucija van Crne Gore može više i bolje da želi svojoj državi, nego što joj zaista želimo mi u Crnoj Gori. Ne bi trebalo da dozvoljavamo da nas međunarodne institucije brane od naše države - zaključuje Vlahović.
    Predsjednik CANU je tom prilikom, u ime institucije na čijem je čelu, izrazio zahvalnost SANU za podršku u nastojanjima da se sadašnji Zakon o CANU zadrži na snazi, što znači da nema spajanja te institucije sa DANU, kako je predložila Vlada.
    CANU je zatražila podršku i od Ruske akademije nauka, koja je odbila da se miješa, što su u crnogorskoj Vladi pozdravili.
    U Dukljanskoj akademiji nauka i umjetnosti potez Srbije vide kao miješanje u delikatne crnogorske stvari. Sličan stav kao ministarka Vlahović ima i akademik DANU Radovan Radonjić.
    - Radi se o sračunatoj misiji, sa stanovišta CANU, da dobije podršku SANU u suprotstavljanu politici svoje Vlade i države. Da nevolja bude veća, SANU je, izgleda, objeručke prihvatila tu šansu. Ona se, dakle, direktno miješa u unutrašnje poslove i interese Crne Gore.

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Mogli bi i naši mobilni operateri da se ugledaju na neke iz okruženja...

http://www.vijesti.me/vijesti/otklju...e-clanak-52501
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    3,619
    Thanks Thanks Received 
    6,106
    Thanked in
    2,948 Posts

Okle, Sekuliću je plata najmanja u region od svih agencija za telekomunikacije.
    Ali možemo najjeftinije u regionu da zovemo info broj po povoljnoj cijeni od 26 centi.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    http://www.vijesti.me/vijesti/nvo-li...a-clanak-52158

Svjestan sam ja Minjo da vi iz dps-a morate konstantno da se dokazuje. A ti brate precerujes. Na nevidjeno bih se mogao kladiti da si bio zesci Srbin onda kad ste svi bili Srbi, pa se sad dodatno dokazujes. Evo i u ovom slucaju trcis pred rudu. Ispade da su ovo tvoji, a da ti nisi znao. Mora da nisi jos dosegao odredjeni stepen povjerljivosti.
    Jes, to je ono vrijeme kad je DPS od popisa do popisa stvorio jedno 120000 Srba!!Sjecam se odlicno!!Sjecam se, takodje, i kad je ovaj nesretni Momo polagao prijemni u Junu za neki fax u Beogradu i bio primljen i sretoh ga u Oktobru u Knezu EJ sokirah se kad je poceo da prica cistom beogradskom ekavicom, rece da mora zbog posla!!Danas je veliki patriota, daje sebi i drugarima X eura za ko zna sto za za film se daje posranih 10000e!!

...ali ovo: U toj situaciji, ja bukvalno izlazim napolje, i izuzimam se od odlučivanja.
    hahahahhahaha, kako se dobro IZUZEO za 50000e!!
    Last edited by sve-vas-poznajem; 20-12-11 at 15:16.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Konacno jedna lijepa vijest koja ce nadam se biti ostvarena.

Slovenci zainteresovani za saradnju sa pljevaljskom fabrikom elektronike

Click image for larger version. 

Name:	slovenci-zainteresovani-saradnju-sa-pljevaljskom-fabrikom-elektronike-slika-93118.jpg 
Views:	117 
Size:	24.1 KB 
ID:	73384

Proizvodnja u pljevaljskoj kompaniji mogla bi biti obnovljena naredne godine, ukoliko dođe do saradnje.
    Za pokretanje proizvodnje u pljevaljskoj fabrici “Optel”, nekadašnjoj vojnoj fabrici zainteresovana je firma “P&P“ iz Portoroža, jedna od najvećih slovenačkih kompanija za elektroniku.

Predstavnici kompanije zajedno sa slovenačkim ambasadorom u Crnoj Gori Vladimir Gasparič posjetili su pljevaljsku Opštinu, gdje su o mogućnosti privredne saradnje razgovarali sa predsjednikom Opštine Milojem Pupovićem.

Slovenačka delegacija obišla je “Optel” gdje se upoznala sa mogućnostima i opremom sa kojom raspolaže nekada jedno od najboljih pljevaljskih preduzeća.

Gasparič je rekao da su sa njim došli predstavnici jednog moćnog preduzeća iz Slovenije koje se bavi elektronikom, te da postoji mogućnost da se uspostavi saradnja sa “Optelom” s obzirom na to da ovo preduzeće ima dugu tradiciju u proizvodnji elektronske opreme i ima dosta stručnog kadra.

Proizvodnja u pljevaljskoj kompaniji mogla bi biti obnovljena naredne godine, ukoliko dođe do saradnje sa slovenačkom kompanijom.

"Vektra" kupila "Optel" 2008.

Podgorička kompanija “Vektra” kupila je 2008. “Optel” za 2.105.000 eura. “Vektra” je tada ponudila investicioni program kojim se obavezala da će do 2011. godine u to preduzeće uložiti 3,3 miliona eura. Od novca dobijenog prodajom uspjeli su da isplate dugovanja preduzeća u iznosu od oko dva miliona eura, a pola miliona dugovalo se za plate radnicima, koji su nakon lijepih godina provedenih u „Sada biznismeni treba da se dogovore, a ideja je da se radi nešto što se može izvoziti, a to su moderne elektronske svjetiljke"
    tom kolektivu bili dovedeni na rub egzistencije. „Sada biznismeni treba da se dogovore, a ideja je da se radi nešto što se može izvoziti, a to su moderne elektronske svjetiljke"

„Sada biznismeni treba da se dogovore, a ideja je da se radi nešto što se može izvoziti, a to su moderne elektronske svjetiljke. Kako će ići dalje, to će se dogovoriti privrednici kada konkretno pregovoraju koji bi bio udio i sa jedne i druge strane. Ideja je da Slovenija investira u opremu, znanje i obezbijedi tržište, a crnogorska strana zgrade i radnu snagu“, rekao je slovenački ambasador.

Pregovori će se nastaviti u Podgorici

Član menadžmenta kompanije Milić Popović „Vijestima“ je rekao da će se pregovori sa Slovencima danas nastaviti u Podgorici, i da vjeruje da će pronaći obostrani interes za realizaciju tog posla.

U telefonskom razgovoru Popović je pojasnio da bi se u “Optelu” radili najvjerovatnije programi satelitskih sistema, radarskih uređaja i sofisticirana U telefonskom razgovoru Popović je pojasnio da bi se u “Optelu” radili najvjerovatnije programi satelitskih sistema
    elektronika vezana za elektronske medije. U telefonskom razgovoru Popović je pojasnio da bi se u “Optelu” radili najvjerovatnije programi satelitskih sistema

P&P je jedna od kompanija sa kojom “Vektra” pregovara o zajedničkom aranžmanu i pokretanju proizvodnje u “Optelu”. Osim sa Slovencima, “Vektra” je u ozbiljnim pregovorima i sa jednom kanadskom firmom.

Vojna fabrika “1. decembar”, a kasnije “Optel” bila je jedna od uspješnijih pljevaljskih kolektiva. Plate zaposlenih bile su navjeće u opštini, a za veoma kratko vrijeme radnici su dobijali stan ili kredit za izgradnju kuće. Mnogi zaposleni napuštali su Rudnik i Termoelektranu, koji važe za najbolja pljevaljska preduzeća i prelazili da rade u “Optel”. U tom kolektivu bilo je zaposleno šezdesetak radnika sa fakultetom. U preduzeću se trenutno ne obavlja proizvodnja, a u dijelu upravne zgrade, već tri godine privremeno je smještena gradska biblioteka.

Fabrika imala čak 35 inženjera elektronike

Fabrika “1. decembar” osnovana je 1981. godine, a investitor je bio Savezni sekretarijat za narodnu odbranu.

Ova fabrika proizvodila je uređaje iz oblasti elektronike, namijenjene za vojne potrebe koji su „po tehničkim rješenjima i kvalitetu bili u kategoriji tehnologije koja je karakterisala najrazvijenije i najsavremenije proizvođače te vrste u svijetu.

Iako bez tradicije u toj sferi proizvodnje, školovanjem sopstvenog kadra, fabrika je već 1985. godine iz svojih pogona ponudila prve serije uređaja za potrebe Fabrika posjeduje sopstveni bazen sa pitkom vodom, trafo-stanicu i kotlarnicu, solidne infrastrukturne instalacije
    tadašnje JNA. Te godine u toj fabrici je radilo 35 inženjera elektronike. Fabrika posjeduje sopstveni bazen sa pitkom vodom, trafo-stanicu i kotlarnicu, solidne infrastrukturne instalacije

Taman kada su na pomolu bili neki novi programi koji su nudili šansu za zapošljavanje novih radnika, kriza nastala nakon raspada Jugoslavije zahvatila je i ovu fabriku, koja se nije mogla prestrojiti na rad u tržišnim uslovima.

Veliki broj stručnih ljudi napustio je kolektiv.

Fabrika posjeduje sopstveni bazen sa pitkom vodom, trafo-stanicu i kotlarnicu, solidne infrastrukturne instalacije, savremeni centralizovani sistem za protivpožarnu zaštitu, pogon za prečišćavanje otpadnih voda koje se prije ispuštanja u kanalizaciju svode na nivo čiste pitke vode.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

http://www.vijesti.me/vijesti/vojvod...a-clanak-52657 za te velicine od urednika i direktora, koji donose tako kreativne idivne programe na nase kucne televizijske aparate

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    To "Konačno" sam i ja rekao. Izgleda da nam polako dolazi iz donjeg u gornji kraj. Vjerovatno je razlog tome što niko od lidera parlamentarnih partija nije protiv NATO-a. Milićev stav je odavno poznat, a iznenađujuće je kad je Wikiliks objavio da je Mandić ubjeđivao svoje 2007 . Vjerovatno je i to uticalo.
    Ali đe baš od svih vijesti u vezi sa ispitivanjem javnog mjenja i rastom podrške učlanjenju, ti prenese izjavu Rajka Kovačevića
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Cesto sam cuo od svojih susjeda na CT da je zlocinacka miloseviceva garda zvana 7.bataljon cinila neredi po Crnoj Gori i posebno na CT.
    Nedavno sam procitao sljedeci teks na internetut:
    "Cetinje je bio grad u kojem je bio najmanji odziv rezervista na poziv VJ za mobilizaciju rezervnog sastava. Da bi kaznili Cetinje i i pokazali koliko su oni moćni i gde je njihovo mesto, napravili su potpunu opsadu Cetinja. Izveli su artiljerijske jedinice, uperili topove prema Cetinju. Kada smo ih pitali zašto su to uradili, oni su rekli: ovo je odbrana od NATO agresije. Onda smo ih pitali: a kako su cevi uperene prema gradu, NATO nije u gradu - tu nisu imali odgovora, ali nisu okrenuli cevi u drugom pravcu.
    Vuk Bošković, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore (1997 - 2000)" (c)

Samo zamislite koliko sam bio sokiran citat ovo: http://www.pobjeda.me/2011/12/20/u-v...mog-bataljona/
    Last edited by A+A; 21-12-11 at 14:16.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Cesto sam cuo od svojih susjeda na CT da je zlocinacka miloseviceva garda zvana 7.bataljon cinila neredi po Crnoj Gori i posebno na CT.
    Nedavno sam procitao sljedeci teks na internetut:
    "Cetinje je bio grad u kojem je bio najmanji odziv rezervista na poziv VJ za mobilizaciju rezervnog sastava. Da bi kaznili Cetinje i i pokazali koliko su oni moćni i gde je njihovo mesto, napravili su potpunu opsadu Cetinja. Izveli su artiljerijske jedinice, uperili topove prema Cetinju. Kada smo ih pitali zašto su to uradili, oni su rekli: ovo je odbrana od NATO agresije. Onda smo ih pitali: a kako su cevi uperene prema gradu, NATO nije u gradu - tu nisu imali odgovora, ali nisu okrenuli cevi u drugom pravcu.
    Vuk Bošković, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore (1997 - 2000)" (c)

Samo zamislite koliko sam bio sokiran citat ovo: http://www.pobjeda.me/2011/12/20/u-v...mog-bataljona/
    Evo nešto što bi te moglo zanimati. Serija postova vrsnog forumaša El Re-a u vezi sa tom temom
    https://forum.cdm.me/showthread.php?...60#post2238860
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Hvala lipa. Uvik san znao da je El-Re moj veoma stovani kolega.
    Last edited by A+A; 21-12-11 at 16:56.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    to "konačno" sam i ja rekao. Izgleda da nam polako dolazi iz donjeg u gornji kraj. Vjerovatno je razlog tome što niko od lidera parlamentarnih partija nije protiv nato-a. milićev stav je odavno poznat, a iznenađujuće je kad je wikiliks objavio da je mandić ubjeđivao svoje 2007 . Vjerovatno je i to uticalo.
    Ali đe baš od svih vijesti u vezi sa ispitivanjem javnog mjenja i rastom podrške učlanjenju, ti prenese izjavu rajka kovačevića
    То је био једини чланак који се конкретно бавио растом подршке учлањењу у НАТО....само због тога....
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

LEGALIZACIJA UZ striktna pravila

Švedska legalizovala marihuanu

Šveđani su odlučili da legalizuju gajenje i upotrebu marihuane. Za to su zakonom odredili striktna pravila. Uz njih će se proizvodi od kanabisa u prodaji pojaviti već krajem aprila iduće godine.

Švedski parlament usvojio je zakon kojim se reguliše gajenje, upotreba i trgovina kanabisom.
    "Ne želimo da ponovimo grešku koju su napravile Sjedinjene Države. Ne želimo da budemo ti koji će nešto da zabranjuju jer je bitka s drogom odavno izgubljena. Bolje je spriječiti marginalizaciju mladih ljudi nego ih zatvoriti zbog korištenja lakih droga koje su relativno bezopasne. Ako smo dopustili prodaju alkohola, nema razloga za zabranu lakih droga", kazao je Jonas Gronhog iz Centra za zdravstvo i socijalnu brigu Švedske.

Dozvoljeno samo punoljetnima
    Proizvodi napravljeni od kanabisa u švedskim apotekama bi trebali da se pojave od 20. aprila iduće godine i odjednom će moći da se kupiti najviše 10 grama. Prema novom zakonu, odobreno je gajenje biljaka za lične potrebe ali samo do 200 grama suve marihuane. Veće količine i dalje su ilegalne, piše portal Justpaste.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

^ netacno, takodje preuzeto sa "saljivog" news sajta. Nije za ovaj topic.
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

ovizionizi ... ti se izgleda svom dušom zalažeš za legalizaciju marihuane
    ps. ne znam zašto su ti obrisali onaj topik sa kanabisom.. dobar je bio....
    Last edited by the_lady_marianna; 22-12-11 at 02:08.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

I ja sam za pa se ponadah, kad ono trt
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by the_lady_marianna View Post
    ovizionizi ... ti se izgleda svom dušom zalažeš za legalizaciju marihuane
    ps. ne znam zašto su ti obrisali onaj topik sa kanabisom.. dobar je bio....
    obrisali su jer 'cdm forum ne tolerise promovisanje narkotika'
    a da se zalazem, zalazem se, bogome... Uvijek cu tvrditi da ce doci vrijeme kada ce istina pobijediti, spoznati se koliko ta biljka znaci covjecanstvu i da ce zbog toga biti opste prihvacena i legalizovana.. a nasa djeca/unuci ce se sprdati vremenu u kom smo zivjeli i u kom su irvasi od specijalaca obijali bubrege tinejdzerima zbog fuckin' dzointa...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Page 194 of 666 FirstFirst ... 94144184190191192193194195196197198204244294 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)