2.5 do 100e uplate, posle valjda na procenat
A uzimaju li vam to neki procenat na sumu ili je to 2.50 eura neka fiksna otimacina?
Meni je to suludo stvarno uzeti 2.50 eura na 20 eura pa ne znam kakvu uslugu da naplacuju a ne obicna uplata.
2.5 do 100e uplate, posle valjda na procenat
Njak Njak Njak
Mnogo zaista. Meni u ckb uzimaju samo euro mjesecno za odrzavanje kartice a uplacivati mogu sto puta dnevno ako hocu ni centa ne uzmu. Isto kad drugi uplacuju meni isplate mi svaki cent bez ikakvih provizija.
Prijatelju ja primam platu preko Atlas banke u jednu firmu, a preko CKB u drugu firmu. Na obje banke imam elektronsko plaćanje i tačno mogu da vidim skidaju li mi šta. Ako oćeš mogu ja tebe da povedem u obje banke da uplatimo pa da vidimo oće li mi šta skinuti.
Za Societe Generela garantujem jer mi je paypal kartica vezana za nju i kada primam platu na Atlsa samo pola ponesem u Societe genereal. Znači ako skinem iz Atlasa 300€ i nema provizije, i ponesem u Societe General tih 300€ i uplatim i isto nema provizije i platim preko paypal nešto na ebay i isto nema provizije ja ne znam o kakvoj ti proviziji pričaš.
Pošto si me prozvao evo javno opklada da mi uplatiš 50€ na societe a ja da kupim nešto po tvojem izboru preko pay pal u tvom iznosu. Poslije toga vafimo listing i tražićemo ko je šta i đe skinuto. Ako ja budem u pravu ostaje mi to što si poručio a ako si ti u pravu onda ću ti dulirati porudžbinu za još 50€.
Za zimske gume sam isto u pravu ali kao što neđe rekoh nemam volje da se prepucavam na forume sa jeste ili nije, a igorm slučaja noćas imam vremena, bolestan sam pa sma ti predložio ovu opkladu.
pošto si ti tako 100% siguran u sebe mislim da ćeš je prihvatiti ,pa da ti javim da sam u Subotu u PG da uplatimo![]()
Ti si meni kralj srece mi
Jesam ja rekao sto za Societe?
Ja pricam za Atlas, za uplatu, ne za isplatu, i ti si komentarisao uplatu...
Sad mi kazes ocu li da se kladim da ti prilikom isplate na atlas nece skinut nista, a da ti prilikom uplate na societe nece skinut nista isto... prejako IN and OUT
Njak Njak Njak
Evo se kladimo i na uplatu kralju. Biraš banku, biraj vrijeme, biraj šta god oćeš. Koliko da znaš uplatio sam prije neki dan djevojci na atlas, i došla joj je poruka da ima na računu toliko koliko sam joj uplatio. (cifra ima 4 broja da ne bude da ne naplaćuju ispod nekog iznosa).
Zamolio bih te da prije nego se opkladadiš samo mali razmisliš i prihvatiš da svaka banka ima drugačje kriterijume za ljude koji primaju platu preko njih i za one druge pripaid-aše![]()
Reci ti meni, jel tebi oni na ziro racun uplacuju ili na karticu , ako je karica koja?
Njak Njak Njak
Ako ne bude htio Gorostas evo ja ću.
Idemo sa mojom karticom da uplatimo koliko god oćeš u Atlas. A ako ne vjeruješ,mislim da još neđe imam zadnji listing iz banke što sam vadio![]()
Planiram nesto da porucim sa dinodirect-a, putem DHL i postarina je 35e za Srbiju, a u province sam stavio CG,
e sad interesuje me oce li mi sto naplatit ova nasa posta ,zato sto stize DHL-om?
Nece stici u postu nego u DHL kod nas, naplatit ce ti do 30e ako je vrijednost paketa sa postarinom ispod 150e
Njak Njak Njak
Niđe nijesam ja reko da se vama ne skida, nego da se meni ne skida. I pozvao vas da se kladimo da se meni uplati a ne vama
Meni na žiro račun. Nikako ne mogu da uplate na karticu jer je kartica u stvari žiro račun. I ja i djevojka imamo tekući žiro račun što znači da primamo plate preko njih.
Ja da sam na tvoje mjesto ovako bih probao:
- otišao bih u onu poslovnicu kod KIC -a i tražio svoj žiro račun zapisao ga na listicu.
- Onda bih pošao u onu drugu poslovnicu preko puta carina i dao im taj žiro račun na listicu i reko da mi je to drugov i da oću da uplatim 20€.
Baš me zanima epilog. Ja uvjek dajem ličnu kartu na uplatu, pomoću nje me vežu na žiro račun. Možda je tu kvaka.
Last edited by Bugi; 21-12-11 at 18:47.
Aoooooooo, pa dje poistovjecujes ziro racun i platne kartice covjece... Jel ja mogu sa ziro racunom da placam preko paypala....
Bugi, kiksao si, nece ni meni na ziro racun uzeti uplatu, primao platu ili ne...
Njak Njak Njak
Koliko ja znam bankarske poslove platna kartica bilo sa minusom ili debitna ti se veže na žiro račun.
Znači iza platne kartice uvjek mora da stoji neki žiro račun odnosno broj u banci na kojem se nalazi tvoj novac.
Znači traži svoj žiro račun, pa da vidimo jesi li možda ti kiksao
EDIT: FM je bila brža od mene...
Ajde provjeri to molim te sjutra. Nešto mi je nelogično da kartica nema pokriće iza sebe u vidu žiro računa. To banki daje kontrolu nad tvojim finansijama.
Sadruge strane zašto ne probaš da "vežeš" svoj žiro račun i svoju karticu. Kao što vidiš imaćeš mnogo pogodnosti a jedna od njih je i i to što nećeš plaćati više 2.5€.
ja koliko se sjecam prvo sam morao da otvorim ziro racun, pa tek onda da trazim da mi izdaju karticu
smorili ste.
Gotovo sam sigurna da mora imati racun da bi imao karticu. Kartica ti daje mogucnost da trosis to sto imas ili nemas na racunu (da ides u minus) u zavisnosti koja je. Ne ide mi u glavu da postoji platna kartica koja postoji sama za sebe bez tekuceg racuna, to mi je potpuno besmisleno.
@Bugi
@Gorostas
Mjesate babe i zabeDebitna kartica se veze na neki racun, uglavnom na tekuci racun. Kreditna kartica ima svoj racun, tj. racun koji je namjenjen samo kartici. Ali u svakom slucaju mi je glupo kada podjete u vasu banku i zelite da uplatite na racun koji se nalazi u istoj banci da vam uzmu proviziju. Ja radim sa dosta banaka i to jos ne cuh, mada ko zna ima izuzetaka vazda
![]()
Last edited by GaD; 21-12-11 at 19:18.
Ne miješamo Gad, Ja mu velim da ode u banku i odradi ovo:
Mora imati žiro račun, a možda Atlas banka zato što njeni službenici moraju preko kartice da nađu žiro račun za tu uslugu uzima 2.5€. Moram ovo da iskačkam do kraja jer mi čovjek reče ovo
- Mondo je prepaid kartica
- Izdaje se bez imena i prezimena
- Dobija se odmah u bilo kojoj poslovnici Atlas Banke
- Novac uplaćujete kada i kako želite
- Nema kamate
- Jedan korisnik može imati neograničen broj Mondo kartica
- Međunarodno važeća kartica iz programa Master Card
- Poslovna - preduzeća mogu kupiti neograničeni broj ovih kartica koje će dati svojim zaposlenim na korišćenje za razne namjene: putne troškove, prezentacije, bonuse, nagrade, donacije i slično.
- Porodična – može se koristiti za sve vrste svakodnevnih troškova. Mogu je koristiti čak i tinejdžeri (maloljetna lica) kada roditelj ili staratelj da pristanak.
- Za sigurnu Internet kupovinu - na karticu možete uplatiti ili prenijeti sa drugog računa samo iznos koji Vam je neophodan za željenu transakciju, ne dovodeći Vaše kreditne kartice u opasnost od zloupotrebe.
KOLIKE SU NAKNADE ZA IZDAVANJE?
Naknada koja se naplaćuje prilikom izdavanja ovih kartica zavisi od iznosa koji želite uplatiti:
- 5 eura - za uplatu do 200 eura
- 8 eura - za uplatu do 800 eura
- 10 eura - za uplatu preko 800 eura
Minimalan iznos uplate iznosi 20 eura, a maksimalan 1,700.00 eura.
GDJE SE MOŽE KORISTITI MONDO KARTICA?
- Za plaćanje roba i usluga na svim prodajnim mjestima sa oznakom Master Card.
- Za podizanje gotovine na bankomatima i POS terminalima.
- Za kupovinu preko interneta.
Podizanje gotovine na bankomatima Atlas Banke obavlja se bez provizije.
Mondo kartice se izdaju na rok od 2 godine i imaju mogućnost reizdavanja.
![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks