Sta su ti odgovorili ?![]()
Kako si platio na Alibabu???
preko paypal-a ili onog njihovog Escrow-a ????
pitam pošto hoću da kupim nešto i prodavac mi reče da mu platim preko PayPal-a i dade mi E-Mail.
E sad,
ako mu uplatim na mail, to je običan transfer novca. Kako da tražim refund ako nešto pođe po zlu ako PayPal nema uvid da je u pitanju kupovina i ako prodavac nije registrovan kod njih kao prodavac ???
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Hmm, cudno...
Cekao sam neka 2 paketica i taman proslo skoro mjesec ipo, za jedan sam i refund dobio, kad zovu me iz poste, NA KUCNI BROJ, koji nigdje ne pisem (u adresu samo dajem moj broj mobilnog), znaci oni su ga pronasli ladno. Zovu, kazu imam 2 paketica koja vec 18 dana stoje u posti, pa mozda postar nije dostavio papirice ili sta li vec i da dodjem ako ne zelim da se posiljke vrate posiljaocu...
Lose- sto mi ovi novi (express) postari nisu umjeli dostavit paketice
Dobro- sto posta brine jesam li ja primio paket, pa cak u imenik traze broj telefona kako bi me kontaktirali
Njak Njak Njak
Ni meni nisu umjeli dostavit paket. Na istu adresu na koju mi je do sad sve stizalo, ovaj novi nije umio donijet. Neo ja posao u postu da vidim i oni nadjose paket tamo. Na paket je pisalo - Navedena adresa ne postoji i potpis. Uvijek napisem i broj telefona ispod adrese, ali me nisu zvali...
Ma nista, ja cu od sad pisat osim broja ulaza, i sprat na koji se nalazim... druge mi nema, njemu je ocito crno bilo da provjerava svaki od 8 spratova
Njak Njak Njak
meni nema kablova iz US evo vec 35 dana.
prije nedjelju dana sam narucio jos 2 paketica, isto iz US, pomirio sam se da ih necu gledat prije februara.
Originally Posted by my name is ...
Ja da sam na tvoje mjesto, nazvao bih postu da provjerim jel mi sto stiglo a da postar nije umio dostavit... jer kao sto rekoh to se meni desilo
Njak Njak Njak
Imate onaj mail za pritužbe pa fino pišite. Navedete grad i adresu i da vam poštar ne dostavlja. Dako se iscimaju u koje doba.
A sto je najgore, meni je ta "zagubljena" posiljka, tj koju je postar vratio u postu jer nije znao gdje zivim, tj bilo mu crno da provjerava svaki sprat...uglavnom ta posiljka je imala svoj USPS broj za pracenje, koji niko nije provukao kod nas na skener, ali zato su onaj njihov tj domaci broj za pracenje, KOJI JA NEMAM, zalijepili na posiljku i provukli... hvala im na tome
Njak Njak Njak
nije mi padalo napamet da zovem/idem u postu jer sam to radio dosad bezbroj puta i uvjek me uvjeravaju da 'nemam sto dolazit ako postar ne donese paketic, ili ako je veci paket - onu potvrdu da je stiglo nesto'.
prestao sam da se cimam posle toga.
-I uvijek kazu - CIM STIGNE, mi obavijestimo stranku.
A ja tako narucio tipa neke naljepnice a 15 dana posle toga narucio npr ekran od telefona. I postar mi donese oba isti dan. Ceka da se nakupi hahaha..
Vala cu sjutra da podjem
pazi kako ameri rade BRZO za vrijeme ovih 'praznika'
Detailed Results:
Processed through USPS Sort Facility, December 16, 2011, 10:44 am, JAMAICA, NY 11430 Depart USPS Sort Facility, December 15, 2011, KEARNY, NJ 07032 Processed through USPS Sort Facility, December 14, 2011, 11:26 pm, KEARNY, NJ 07032 Accepted at USPS Origin Sort Facility, December 14, 2011, 10:09 pm, EATONTOWN, NJ 07724 Electronic Shipping Info Received, December 13, 2011
Evo ga 20ti a jos nema update-a.
Pa to ti je izašlo iz Amerike.Jamaica je zadnja pošta pred Evropu![]()
Isto se i meni desilo prije neki dan.Stigla mi je pošiljka iz USA a odkad je napuštila američko tlo nije je bilo na radaru našem
Inače,naručio sam iz Engleske knjigu neku(stručna medicinska literatura) i evo već 22 dana a ne stiže. Poslata je običnom poštom i od prodavca je koji ima 100% reputaciju. Ne znam imali se smisla tome nadat više.
December 19, 2011 12:11:00 INTERNATIONAL DISPATCH READY December 19, 2011 12:10:00 ARRIVED AT INTERNATIONAL SERVICE CENTER December 15, 2011 19:50:00 KEARNY, NJ 07032 DEPART USPS SORT FACILITY December 15, 2011 09:40:00 KEARNY, NJ 07032 PROCESSED THROUGH USPS SORT FACILITY December 15, 2011 09:39:00 KEARNY, NJ 07032 PROCESSED THROUGH USPS SORT FACILITY December 15, 2011 09:37:00 KEARNY, NJ 07032 PROCESSED THROUGH USPS SORT FACILITY December 7, 2011 19:23:00 LITTLETON, CO 80123 DISPATCHED TO SORT FACILITY December 7, 2011 17:10:00 LITTLETON, CO 80123 ACCEPT OR PICKUP December 6, 2011 16:56:00 80123 Electronic Notification
odusevljen sam, ovo zadnje im je trebalo 4 dana da prodje 5 ulica bukvalno...
Koga interesuje, ali brzo
http://www.ebay.com/itm/HTC-EVO-View...68660.m2000036
Prodavac ima skor 99% od 85666 kupaca tako da ne izgleda da je prevara
EDIT:
sad viđeh šta kralj smatra WorldWide Shippingom
Excludes: Africa, Asia, Central America and Caribbean, Europe, Middle East, North America, Oceania, Southeast Asia, South America.
WorldWide mu se svodi na USA i Kanadu, koji gejnije
Last edited by Rakun; 20-12-11 at 13:59.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ihaa,imaš takvih akcija koliko oćeš al su sve ograničena na USA ili UK. A baš se za džabaluke može uzet telefon ili nešto od elektronike.
myus.com 10 dolara personal shopper i kupi vam taj uredjaj ;p cheers cmok pusa bok
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
ili forwardit.us, eo ovaj paket odozgo mi stize od njih
shaljite i dalje zelbe poshti za naplatu ovih 1€ dostava
to shto vam ne stizu paketi je razlog zbog kojeg su primljeni novi dostavljachi koji idu po terenu i ne poznaju PG valjano
kada uplatite pare direktno preko paypala mozete da pokrenete dispute do 40 dana od dana uplate
ukoliko vam ne stigne artikal 38 dan vi odtvorite sluchaj...
Dal neko ima mondo karticu u Atlas banci koju je produzio nakon isteka ? interesuje me jer moja istiche u februaru zakachena je na paypal.... dal cu produzenjem kartice da izgubim kachenje na paypaly jer mi ova zena reche u banci da se samo mijenja pin code kiji nikada nigdje ne kucam niti ga znam ???
Postoji li neka posebna procedura za ovo ?
I u kojoj bancci vi imate kartice jer svaki put kada na mondo karticu u Atlas banci uplatim novac( na svoju karticu) klepe mi 2,5€ provizije do iznosa od 100€ a preko toga i josh vishe.... Dal i vama skidaju ovo?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks