Page 163 of 1281 FirstFirst ... 631131531591601611621631641651661671732132636631163 ... LastLast
Results 4,051 to 4,075 of 32023

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

može li se bez EntroPay-a verifikovat PayPal, neka alternativa??

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Nekako ne stizem naci u okviru ovog threada, ali ni search opcija mi nije jaca strana.
    No, danas mi je stigao paket koji sam platio 112 eura. Na postu sam morao doci i platit 1 euro pristup carinjenju. Ja sam pitao sta to znaci ? Jedino sto sam razumio iz nepovezanih odgovora jeste da je carina pristupila carinjenju ali da nije carinila ???
    Ja kazem, da ja znam, vrijednost paketa je ispod 120 eura, i isto tako ako me memorija dobro sluzi ne postoji carinjenje za robu vrijednosti ispod 150 eura. Slobodno me ispravite ako grijesim.
    Njihov odgovor je bio da ako je vrijednost robe preko 4 eura, onda se pristup carinjenju placa 1 euro. ?? Na moju primjedbu da prethodne posiljke koje su bile daleko vece u smislu dimenzija, nisu ni pipnute u smislu carine niko nije znao da mi odgovori ?
    Zona sumraka.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Odgovori iz poste na pitanje zasto naplacuju 1 euro ....

"Sve pošiljke koje sadrže robu prati carinska deklaracija i za iste se, u skladu sa članom 18 Konvencije Svjetskog poštanskog saveza, naplaćuje poštarina za podnošenje na carinski pregled: " ... carinske dažbine mogu se naplatiti za sve pošiljke prijavljene na carini u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom, uključujući i one koje su izuzete iz carinske procedure“.

Takođe, ova poštarina se naplaćuje i u skladu sa članom 153 Pravilnika o pismonosnim pošiljkama (Bern, 2009): "Preporučeni iznos posebne poštarine, kako je to navedeno u članu 18.2 Konvencije za pošiljke predane na carinski pregled u državi porijekla ili u odredišnoj državi, je 2.61 DTS-a. Za svaku M-vreću preporučena poštarina je najviše 3.27 DTS-a".
    Radi pojašnjenja, 1 DTS = 1, 1252 EUR

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja,

Srdačan pozdrav"

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

@GaDe, to mi strasno smrdi. Hvala na konkretnijem pojasnjenju.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    @GaDe, to mi strasno smrdi.
    Jesi li to neki sir naručio
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Odgovori iz poste na pitanje zasto naplacuju 1 euro ....

"Sve pošiljke koje sadrže robu prati carinska deklaracija i za iste se, u skladu sa članom 18 Konvencije Svjetskog poštanskog saveza, naplaćuje poštarina za podnošenje na carinski pregled: " ... carinske dažbine mogu se naplatiti za sve pošiljke prijavljene na carini u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom, uključujući i one koje su izuzete iz carinske procedure“.

Takođe, ova poštarina se naplaćuje i u skladu sa članom 153 Pravilnika o pismonosnim pošiljkama (Bern, 2009): "Preporučeni iznos posebne poštarine, kako je to navedeno u članu 18.2 Konvencije za pošiljke predane na carinski pregled u državi porijekla ili u odredišnoj državi, je 2.61 DTS-a. Za svaku M-vreću preporučena poštarina je najviše 3.27 DTS-a".
    Radi pojašnjenja, 1 DTS = 1, 1252 EUR

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja,

Srdačan pozdrav"
    Je li čitao ko tu konvenciju, ili našao neki PDF iste? Nisam stigao sve postove da pročitam pa praštajte ako ponavljam neke informacije.

Pođite na sajt Universal Postal Union:
    http://www.upu.int/en/the-upu/acts/a...r-volumes.html

Skinite PDF fajl vezan za Parcel Post:
    http://www.upu.int/nc/en/the-upu/act...n_01.pdf&did=3

Član 153 govori o nečem sasvim devetom.

Na stranici 18 je data tabela cijena poštanskih usluga. Na 155 stranici je član 147 koji govori o ovome.

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

Jesmo,pretražili smo sve i našli smo članove koji idu nama u prilog ali i neke koji idu njima u prilog. Izgleda da je to ostavljeno državama da odlučuju dal oće ili neće naplaćivat a naši su povodom toga standradno principijelni

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Jesmo,pretražili smo sve i našli smo članove koji idu nama u prilog ali i neke koji idu njima u prilog. Izgleda da je to ostavljeno državama da odlučuju dal oće ili neće naplaćivat a naši su povodom toga standradno principijelni
    Izvinjavam se, evo viđeh sad da je govoreno, i izgleda mi da je taksa koju pošta naplaćuje u skladu sa preporukama, tj. sa stavom 18.3, koji se svodi na naplatu usluge oslobađanja od carine. Naravno, valjalo bi da je ne naplaćuju, ali...

Jedino što je problematično je to što pošta najverovatnije nema pismenu saglasnost svakog pojedinačnog građanina da ih zastupa pred carinom. Znam da ove kurirske derikož... firme traže pismenu autorizaciju klijenata.

Kad već pominjem kurirske službe, možda bi valjalo napisat dopis Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije, Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, pa i samoj UPU, pošto one naplaćuju drastično veću cifru od 1.2 eura (i preko 2000% veću) za uslugu carinjenja koja se u 18.3 navodi kao "based on the actual costs".

Radi ostalih, u gore navedenom PDF fajlu na stranici 153 se navodi član 18, kao i komentar na isti:
    Section J
    Customs matters
    Article 18
    Customs control. Customs duty and other fees
    1
    The designated operators of the countries of origin and destination
    shall be authorized to submit items to customs control, according to the
    legislation of those countries.
    2
    Items submitted to customs control may be subjected to a presenta-
    tion-to-Customs charge, the guideline amount of which is set in the Regula-
    tions. This charge shall only be collected for the submission to Customs and
    customs clearance of items which have attracted customs charges or any
    other similar charge.

3
    Designated operators which are authorized to clear items through the
    Customs on behalf of customers may charge customers a customs clearance
    fee based on the actual costs. This fee may be charged for all items declared
    at Customs according to national legislation, including those exempt from
    customs duty. Customers shall be clearly informed in advance about the
    required fee.

4
    Designated operators shall be authorized to collect from the senders
    or addressees of items, as the case may be, the customs duty and all other
    fees which may be due.
     Commentary
    18.1 Congress adopted formal opinion C 40/Hamburg 1984 to encourage DOs to approach the authorities
    in charge of customs questions in their countries to have their governments ratify Annex J.2 to the Kyoto
    Customs Convention.
    In resolution C 11/Washington 1989, Congress urged member countries to do everything possible to estab-
    lish national postal-customs contact comms, the better to solve any local problems.
    The conditions of submission of items to Customs depend on any national law which Customs is required
    to apply.
    For the list of DOs that place restrictions on the acceptance of arts subject to customs duty, see Prot art X.
    18.2 The 1994 Seoul Congress decided that this charge would be collected only in respect of parcels
    which have already attracted customs charges or any other similar charges.

18.4 The expression “customs duty” is to be interpreted in a wide sense so as to cover all import duties
    and charges that customs adms are responsible for collecting in application of the national legislations of
    each country. In all cases, the internal legislation is applicable.
    Last edited by edin1; 21-12-11 at 10:13.

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

E ovo mi se još nije dešavalo. Naručio sam neki tablet iz Kine. Poslato i krenulo ka Evropi 12tog. I sad gledam onaj listing na ebay i primjećujem da na spisak stvari koje čekam nema tog tableta(bio je juče). Pretražujem poruke koje sam razmijenio sa prodavcem i ni njih nema. Jednostavno svaki trag ispario.U purchase history takođe ništa. Počeo sam da se tripujem da ludim,čak i sestru zvao da vidi imali toga na spisku. Onda se sjetim i odem na mail i nađem i transakciju i komunikaciju. Nađem mail sa trackingom i kopiram broj i odjednom nema više ni tog broja na trackingu. Javlja da je sad nepoznat. I onda preko linka u mailu probam da uđem na kupljeni proizvod a on obrisan. Takođe i prodavac sad ima 0 proizvoda u listi a prije je imao preko 1000. Vjerovatno je zatvorio radnju i sad sam ja u nebranom grožđu dal je uopšte to poslato,ako je poslato zašto ga nema sad na trackingu,zašto ga nema na ebay itd.
    Neki savjet?

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Pitaj Ebay.... i odmah trzi refund...

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    E ovo mi se još nije dešavalo. Naručio sam neki tablet iz Kine. Poslato i krenulo ka Evropi 12tog. I sad gledam onaj listing na ebay i primjećujem da na spisak stvari koje čekam nema tog tableta(bio je juče). Pretražujem poruke koje sam razmijenio sa prodavcem i ni njih nema. Jednostavno svaki trag ispario.U purchase history takođe ništa. Počeo sam da se tripujem da ludim,čak i sestru zvao da vidi imali toga na spisku. Onda se sjetim i odem na mail i nađem i transakciju i komunikaciju. Nađem mail sa trackingom i kopiram broj i odjednom nema više ni tog broja na trackingu. Javlja da je sad nepoznat. I onda preko linka u mailu probam da uđem na kupljeni proizvod a on obrisan. Takođe i prodavac sad ima 0 proizvoda u listi a prije je imao preko 1000. Vjerovatno je zatvorio radnju i sad sam ja u nebranom grožđu dal je uopšte to poslato,ako je poslato zašto ga nema sad na trackingu,zašto ga nema na ebay itd.
    Neki savjet?
    Imao isti problem, tj dosta slican, proizvod i sav razgovor se pobrisao, ali prodavac je i dalje bio tu... javio sam prodavcu i on rekao da ni on ne zna sta se desilo, ocigledno je ebay obrisao nesto, te da ne brinem...

Dakle, desavalo se meni, al sitna stvar neka
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Vjerovatno si taj tablet kupio na nekoj "akciji" tj sniženju, za neke bagatelne pare... Moguće da je u međuvremenu eBay provalio da je taj prodavac neki prevarant, i makao mu sve proizvode. Međutim ako ti je ranije taj tracking broj bio očitan, npr da je pošiljka napustila Hong Kong, onda postoji mogućnost da to stvarno i dođe. Međutim, ako ti se nikada nije očitao na trackingu, onda je vjerovatni prevara, i traži refund od prodavca, tj eBay-a ako se on ogluši.
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

Nije,plaćen je po normalnoj cijeni(oko 100e) i prodavac je ima sasvim dobar score. Oko 2000 prodatih stvari i 99% zadovoljnih. Pošiljka se pojavljivala na trackingu a 12tog je napuštila Kinu. Pošto je još jedna stvar bila u paketu a vrijednosti ukupno oko 115e,da ne rizikujem otvorio sam case pa ako stigne zatvoriću ga lako
    Naravno,prodavcu sam posla mail i na ebay i na mail koji koristi za PP.

Edit: evo sad uđoh preko maila na njegov feedback i izgleda da je u zadnje mjesec dana dosta ljudi zavrnuo. 50 negativnih jer im stvari nisu stigle itd. Uglavnom sve posle moje narudžbine.

E sad,od ebaya je stiglo da je case otvoren i da sačekam do 25og a onda kao opet nešto da kontaktiram sa njima. To znači da do Nove neću gledat pare nazad a dobro je i tad ako stignu jel?
    Nemam iskustva sa time,uglavnom su mi dosad bez problema vraćali pare.
    Last edited by Dutch; 15-12-11 at 18:30.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Ja jos nisam stizao do dijela kad ebay/paypal vrati pare... a moram nedje nac nekog loseg prodavca da vidim i to kako ide
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

Evo sam ga ja naša, pa ću ti reć ako bude što od toga

Thanks Thanks Given 
    120
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    21 Posts

Evo ja cu im dat taj euro za carinu,neka im je prost i to svaki put kad mi nesto stigne ( cesto i par posiljki u nedelju dana ) a nisam u nekom zavidnom imovinskom stanju
    Mogu da razumijem ljude kojima stize svaki dan ili svakih par dana i to roba male vrijednosti,ali da se prepirem i zapomazem zbog eura dazbine na paket od 120 eur - ( ili 50 e,60 nebitno ) i da tumacim konvencije medjunarodne o carinjenju.... e ne znam
    E sad me napanite slobodno
    Last edited by Slartibarfast; 15-12-11 at 21:39.

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

E jbg,ako ti se na mjesec skupi 20-30e onda...

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Rekoh li ja da su meni za flet kabl naplatili euro :o
    Mozda jesam mozda nisam, uglavnom to je zadnja posiljka sto mi je stigla, zapravo predzadnja nego nebitno

Svi znamo da je flet kabl tanak kao papir da? E pa takav je i za n95, tanak, i staje u onu najmanju kovertu...
    Znaci koverta koja se moze u postansko sanduce provuci, ma moze svuda gdje je prorez 2mm

1e naplaceno za too...

Necu slikat da pokazem, ali kad se gleda sa strane ovako izgleda

__________________________________________________ ___________________________
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    120
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    21 Posts

ajde ne zajebajte pa konobara u kafanu euro castimo svi a ne kad nam stigne kakvi paket s drugog kontinenta
    Vidji ,kad vidim da je stiga kakvi paketic pa makar i od 10 eura,i to s drugog kraja svijeta obradujem se pa mi lako pane 1euro manjka

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,473
    Thanked in
    2,630 Posts

Meni je malo gadno psolalo, od kda us počeli da naplaćuju platio sam tačno 32 komada po 1.2.
    Mislim stvarno kada se pogleda na duže staze u 2012 će biti makar 100.

A ovo je sma opočetka, ako vide da mogu da nas šišaju podići će oni ovo na 2€, pa na 5€.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    120
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    21 Posts

mogu oni spustit i granicu za carinu na 50 eura ka u srbiju...
    mogu sto oce na kraj krajeva
    odlicno je ovo ,moraju i oni neki dinar uzet

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam bio u glavnoj posti na Zeljznickoj, da preuzmem neku kovertu kupljeni preko e-bay-a iz Kine,u vrijednosti od 7e, i oni mi prilikom preuzimanja traze da platim euro.Ja ih pitam o cemu se radi,koja je usluga taj euro,oni kazu naknada za carinu.Ja ih pitam,kako naknada za carinu,kad se carina ne placa na posiljke vrijednosti ispod 150 e itd i oni mi kazu suma sumarum da je to odluka koja je stigla od njihovih nadredjenih,njima su rekli da kazu da je to naknada za carinu i da nemaju detaljnijih informacija,u sustini tako im je receno i to je to.Ko je,na osnovu cega i zasto to tako odlucio boga pitaj...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

juce mi stigao paketic iz kine, tj pismo sa malim dijelom za mobilnim, oznaceno kao gift.
    vrijednost UKUPNO 3.5 eura.
    i platih euro ovom sto mi dostavi. pise naknada za carinjenje, tako nesto.
    e tugeee

makar napisi nesto drugo a ne tooo
    Quote Originally Posted by my name is ...
    izvini oli mi rec kako da neciji post stavim u signature ?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Po 1000 put ako osjetite poriv da naručite nešto prek TinyDeal-a ošamarite se, proćiće vas.

Pošto su mi navodno odradili refund, nema para. Sad kažu "poslali smo ti 08.09.2011"

Odgovorio sam im "Bogu se molim da potrošite pare koje ste mi ukrali na ljekove za rak".
    Last edited by Rakun; 16-12-11 at 07:38.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

i ja izludje sa tinydeal, mame im ga. paket poslat prije 120 dana i jos nije stigo, a sve mi de cini da ni nece. pare naravno ne vracaju no me pita da mi plati 25%. trag im se zatro

Page 163 of 1281 FirstFirst ... 631131531591601611621631641651661671732132636631163 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)