Page 191 of 666 FirstFirst ... 91141181187188189190191192193194195201241291 ... LastLast
Results 4,751 to 4,775 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A sta je njegov problem sa tom novinarkom? Ne vidim po foto da je beskucnica... Tj. ne djeluje tako..
    Mada, mozda ne razumijem dobro.. u kojem kontekstu je nazvao "klosarka"?

Hvala lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nervoza zbog Keljmendija.I ako Vijesti imaju nešto što bi kompromitovalo Medojevića,pa da je sve i video zapis,može se braniti tezom da je to od "narko bosa".
    Mada, i ne vjerujem da bi Vjesti to i plasirale javno,već bi čuvali za njih pogodno vrijeme.
    Nervoza Medojevića je bila u njegovom govoru u skupštini,rekao je da on može da presatane da se bavi politikom,da je sve na građanima,pričao o Keljmendiju itd...i sretne novinarku u holu,i đavo sve ponese

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

- Klosar ne zna sta ce od sebe veci deo dana. Stoga klosar ustaje oko podneva, potom se odvuce do najblizeg ugostiteljskog objekta i tu naruci 'fukas', zatim gluvari s tom jednom kafom barem sat-dva. Onda klosar 'prozuji' po gradu, vidi sta se gde desava, izvidi neku zrtvu kod koje 'uzica' SMS ili po marke za jos jednu kafu. Kad se celo drustvo okupi, negde oko 5-6 popodne, padaju predlozi gde se napiti - na obali reke, na zeleznickoj stanici ili jednostavno pred nekim dragstorom (kafana je iznad klosarskog dzepa).
    Nadjoh nesto na netu sto bi trebalo da znaci...
    Onda ili g. Medojevic odlicno zna doticnu, ili tek onako koristi tu rijec kao uvredu (nesto slicno ovom gore valjda) i onda zaista treba da se javno izvini i da mu tako nesto nikada vise ne padne na pamet, jer u ovakvom kontekstu je zaista ... uzas... Ovo se u CG nazivalo "ulicar", a u Srbiji eto "klosar".. Upotrijebio je fr kombinaciju na srpski nacin.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Novinarka je bila personifikacija redakcije,pisalo je da je vukao za šal,pa su prepravili u gurao i vrijeđao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Nervoza zbog Keljmendija.I ako Vijesti imaju nešto što bi kompromitovalo Medojevića,pa da je sve i video zapis,može se braniti tezom da je to od "narko bosa".
    Mada, i ne vjerujem da bi Vjesti to i plasirale javno,već bi čuvali za njih pogodno vrijeme.
    Nervoza Medojevića je bila u njegovom govoru u skupštini,rekao je da on može da presatane da se bavi politikom,da je sve na građanima,pričao o Keljmendiju itd...i sretne novinarku u holu,i đavo sve ponese
    Medojević je već jednom (u direktnom prenosu) doživio blamažu od medija (B 92) za kog je mislio da stoji uz njega. Od skandala kada se oblizivao sjedeći u stolici ko da se uneredio, prinuđen da sluša kako ga Subotić iz Ženeve hvata u laži da je na Žabljaku, a zatim i denuncira za vezu s Miškovićem i Bekom - oporavljao se mjesecima.
    To mu je normalno smanjilo prag tolerancije i kada su mu sličnu stvar priredili iz "Vijesti" (dozvolivši Keljmendiju da govori o svojim vezama s Medojevićem i tome kako ga je Medojević nagovarao da lobira da Albanci podrže Medojevića i PzP) očigledno da se nije uspio savladati.
    No, interesantno je kako Medojević doživljava slobodu medija, bez obzira što ja mislio o "Vijestima" ili većini drugih crnogorskih medija. Takav rezon "ili si s nama - ili si protiv nas" karakterističan je za totalitarna društva i Medojević je (i ovim) dokazao da ima neke ozbiljne probleme u razumijevanju prava na informisanje. Izgleda da on smatra da svako ko se dovede u vezu s kriminalom ne smije biti saslušan, niti mu bilo ko sem policije smije prić. Pa tako izopačeno tumačenje prava na odbranu nije postojalo ni u komunizmu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Medojević često govori ekavicom , taman kao Srbijanac , meša malo ovako pa onako .
    Klošarka i u crnogorskom i srpskom jeziku odnosno slengu označava uličarsku opajdaru .
    Pa dobro , dosta tekstova u Vijestima su u tome nivou . Dotičnu ne poznajem , ne vjerujem ni Medo da je zna jer nikad nije mrdao iz kuće niti izlazio u grad bez Marine , nego je to odvalio jer je pukao . Ja mislim ako uhvati još jedan mandat u Skupštini , da će ga vezanog povest u Dobrotu na struju .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Nadjoh nesto na netu sto bi trebalo da znaci...
    Onda ili g. Medojevic odlicno zna doticnu, ili tek onako koristi tu rijec kao uvredu (nesto slicno ovom gore valjda) i onda zaista treba da se javno izvini i da mu tako nesto nikada vise ne padne na pamet, jer u ovakvom kontekstu je zaista ... uzas... Ovo se u CG nazivalo "ulicar", a u Srbiji eto "klosar".. Upotrijebio je fr kombinaciju na srpski nacin.

Hvala Lepo
    Navedeno objašnjenje me neodoljivo podsjeća na Lukšićevo obraćanje neradnicima i śeđačima po kafićima. Je li moguće da je Lukšić svoj narod nazvao klošarima?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Medojević je već jednom (u direktnom prenosu) doživio blamažu od medija (B 92) za kog je mislio da stoji uz njega. Od skandala kada se oblizivao sjedeći u stolici ko da se uneredio, prinuđen da sluša kako ga Subotić iz Ženeve hvata u laži da je na Žabljaku, a zatim i denuncira za vezu s Miškovićem i Bekom - oporavljao se mjesecima.
    To mu je normalno smanjilo prag tolerancije i kada su mu sličnu stvar priredili iz "Vijesti" (dozvolivši Keljmendiju da govori o svojim vezama s Medojevićem i tome kako ga je Medojević nagovarao da lobira da Albanci podrže Medojevića i PzP) očigledno da se nije uspio savladati.
    No, interesantno je kako Medojević doživljava slobodu medija, bez obzira što ja mislio o "Vijestima" ili većini drugih crnogorskih medija. Takav rezon "ili si s nama - ili si protiv nas" karakterističan je za totalitarna društva i Medojević je (i ovim) dokazao da ima neke ozbiljne probleme u razumijevanju prava na informisanje. Izgleda da on smatra da svako ko se dovede u vezu s kriminalom ne smije biti saslušan, niti mu bilo ko sem policije smije prić. Pa tako izopačeno tumačenje prava na odbranu nije postojalo ni u komunizmu.
    Mislim da ovo nikog ne iznenadjuje.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Region / Svijet - Svijet
    Zet španskog kralja pod istragom
    12. decembar 2011.
    Share

Muž španske princeze Kristine Injaki Urdangarin osumnjičen da je nelegalno prisvojio oko šest miliona eura državnih sredstava. Zbog istrage, Urdangarin do daljeg neće učestvovati u zvaničnim ceremonijama kraljevske porodice.
    Zet španskog kralja Huana Karlosa Injaki Urdangarin osumnjičen je da je nelegalno prisvojio novac iz državnih ugovora od 2004. do 2006. godine, i preusmjerio ih u jednu neprofitnu fondaciju.
    Urdangarin (43), muž kraljeve kćerke princeze Kristine i bivši rukometaš, neće više učestvovati u zvaničnim ceremonijama zbog istrage koja se vodi o njegovom poslovanju, saopšteno je iz Kraljevske palate.
    Iako nijesu objavljeni sudski dokumenti, španski mediji citirali su jednog od istražitelja koji je rekao da je Urdangarin osumnjičen da je otuđio oko šest miliona eura iz fonda koji je bio namijenjen regionalnim vladama u Valensiji i na Balearskim ostrvima, i potom uz pomoć njega organizovao razne događaje, poput sportskih seminara.
    Slučaj je dio šire istrage o dugotrajnoj korupciji, u koju je uključena i regionalna vlada na Balearskim ostrvima, čija je prijestonica Palma de Majorka.
    Navodi teško padaju kraljevskoj porodici u vrijeme veoma teške ekonomske situacije u Španiji, gdje je stopa nezaposlenosti 21,5 odsto, prenosi AP.
    Protiv Urdangarina, zasad, nije podignuta optužnica. On je u subotu izdao saopštenje u kome je rekao da žali zbog štete koju je taj slučaj nanio kraljevskoj porodici. Međutim, nije priznao da je učinio išta loše.
    Šef kraljevskog osoblja Rafael Spotorno je insistirao da Urdangarina treba smatrati nevinim dok se ne dokaže njegova krivica, a istražitelje je pozvao da što prije zaključe istragu.
    Prinčevski par i njihovo četvoro djece trenutno žive u Vašingtonu, gdje Urdangarin radi za špansku telekomunikacionu kompaniju "Telefonika".

Ko mu je kriv kad nije clan ni jedne partije iz ex YU...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post

A još ga te Vijesti zajedno sa Monitorom nesojski branile poslije one blamaže na B92 na čelu sa Milanom Popovićem. To su bili eseji samo kako bi se opravdao onaj zastid i skrenula pažnja pa i po cijenu da se B92 poveže sa organizovanim kriminalom. No dobro, to su bila vremena kad su Vijesti i Monitor poušale na prikažu koaliciji u bElom kao našeg spasioca. E ako Medojeviću i oni okrenu leđa ne znam ko mu ostaje. Čak ni vojvoda Mandić više nije siguran poslije Nikolićeve posjete. Možda je Ratko Knežević još tu (makar je bio) pa sredi s medijskim tajkunima Miškom i Željkom da se ova stvar zataška. Bilo kako bilo, iako sam se danas pošteno ismijao ovo Medojevićevo stanje se pogoršava iz dana u dan. Ko zna dokle to može ići.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post

A još ga te Vijesti zajedno sa Monitorom nesojski branile poslije one blamaže na B92 na čelu sa Milanom Popovićem. To su bili eseji samo kako bi se opravdao onaj zastid i skrenula pažnja pa i po cijenu da se B92 poveže sa organizovanim kriminalom. No dobro, to su bila vremena kad su Vijesti i Monitor poušale na prikažu koaliciji u bElom kao našeg spasioca. E ako Medojeviću i oni okrenu leđa ne znam ko mu ostaje. Čak ni vojvoda Mandić više nije siguran poslije Nikolićeve posjete. Možda je Ratko Knežević još tu (makar je bio) pa sredi s medijskim tajkunima Miškom i Željkom da se ova stvar zataška. Bilo kako bilo, iako sam se danas pošteno ismijao ovo Medojevićevo stanje se pogoršava iz dana u dan. Ko zna dokle to može ići.
    Pustili Meda niz vodu, a ostala mu jos ona partija Letaca pa dako sto s njima napravi, mada bi na kraju i njima rekao da su ukrali vazduh kojim letU

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Pustili Meda niz vodu, a ostala mu jos ona partija Letaca pa dako sto s njima napravi, mada bi na kraju i njima rekao da su ukrali vazduh kojim letU
    Možda bi koalicija sa letačima bila prava stvar. Pošto on ima pogodan nadimak, evo i ideje kako bi se koalicija mogla zvati

Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    91
    Thanked in
    43 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/dps-keljmendijeva-pomoc-je-cast-crnoj-gori-clanak-51361
    D
    a se ponosimo! Ima li ko koga da napravi ordenje ovome junaku Keljmendiju, a vjerovatno i Saricu, dajte da se zahvalimo ljudima.
    Iskljucenje mozga samo osta.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

UDARAO KAMENOM?

Šavnik: Uhapšen profesor matematike osumnjičen da je tukao učenike

Šavnička policija uhapsila je profesora matematike Obrazovnog centra u Šavniku Zorana Braletića (56) zbog sumnje da je juče teško povrijedio i zlostavljao 15-godišnju učenicu M.Š., kao i da je zlostavljao godinu mlađeg učenika N.D., javlja TV Vijesti.
    Iz Uprave policije su saopštili da je profesor na početku časa prvo istjerao iz učionice učenika N.D., i tom prilikom ga je udarao nogama, rukama kao i drvenom letvicom u predjelu glave i leđa, a potom je i M.Š. rekao da napusti čas.

Iz policije je saopšteno da je Braletić navodno i trčao za učenicom koja se, dok je bježala od profesora, saplela i pala nakon čega je profesor sustigao i navodno udario kamenom po glavi.
    Od udarca djevojčica je izgubila svijest.
    Profesor je, tokom davanja izjave, potvrdio sve osim da je je udario djevojčicu kamenom.
    Njemu je nakon saslušanja tužilac odredio 48-časovni pritvor.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Kad, tad, Državi (društvu) će se obiti o glavu ovo konstantno degradiranje prosvjetnog sistema.

Thanks Thanks Given 
    80
    Thanks Thanks Received 
    62
    Thanked in
    26 Posts

Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	119 
Size:	72.9 KB 
ID:	72565

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

udarao nogama, rukama kao i drvenom letvicom u predjelu glave i leđa, a potom je i M.Š. rekao da napusti čas.
    Ihaaa... pa ovo se svakog dana desavalo u vrijeme kad sam ja bravio u skolu. Pominjali smo ovdje skolu "M.M. Burzan", matematiku je predavao Drecun, covjek cija je ucionica vise licila na ring. Poseban dozivljaj za publiku je ulazak nekog nesretnika iz susjedne ucionice, koga je zapalo da trazi sundjer. Aoooo... Badr ili Fedor? Luzeri i amateri u odnosu na Drecuna...

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Ihaaa... pa ovo se svakog dana desavalo u vrijeme kad sam ja bravio u skolu. Pominjali smo ovdje skolu "M.M. Burzan", matematiku je predavao Drecun, covjek cija je ucionica vise licila na ring. Poseban dozivljaj za publiku je ulazak nekog nesretnika iz susjedne ucionice, koga je zapalo da trazi sundjer. Aoooo... Badr ili Fedor? Luzeri i amateri u odnosu na Drecuna...

Bio sam jedan od tih nesretnika koji je jednom tražio sunđer kod Drecuna . Postavi ti neko pitanje da se zbuniš i ti nekako odgovoriš i upita te "Pa jesi li ti mutav?" . No, vjerujem da su veći nesretnici bili oni kojima je predavao jer su mi poznate njegove metode . Pa i pored tih "metoda", mnogi su ga voljeli pogotovo oni koji su voljeli matematiku.
    Meni je, inače, Dreko predavao matematiku, srećom po moju glavu .
    Last edited by amnesiac; 13-12-11 at 23:23.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Meni je, inače, Dreko predavao matematiku, srećom po moju glavu .
    Mislis li na Dreka Popovica?
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    6 Posts

kod pojedinih učiteljica se i klečalo na ljuske od oraha, sve po zasluzi, a roditeljima ne smiješ da kažeš da ne bi dobio duplo, a neki nastavnici su imali glomazni prsten ili 16 ključeva na velikom privesku koji uvijek nadju put do glave
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    nemoguce je da dobar covjek ne vjeruje u Boga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje ste vi to ucili, greote?
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

eh kad se sjetim magarece klupe..danas bi odmah novinare zvali diskriminacija sikaniranje djece odma otkaz uciteljici no svako malo zvone mobilni a kako da se dijete ne javi na mobilni od peSto eura? Roditelji su zabrinuti.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

sve je to boranija za naseg pokojnog Radomira Ivanovica iz Maksim Gorkog.. To je stvarno fenomen od covjeka, da nas je neko tako lemao, a da smo vise voljeli nekog profesora od njega, to nije bilo moguce. Njegovi casovi se nisu smjeli propustati, jer je tu najveca zabava. Vazda neko dobije po usima karakteristicno Rasovo lemanje je islo ovako: uhvati te za donju vilicu, pa s njom cima gore-dolje i vice ti: "Opusti vilicu, opusti!" i kad pocne da se cuje kako zveckaju zubi 'cinge-cinge', onda ti zavali takvu samarcinu da se okrenes oko sebe... Ja znam da to sad sve zvuci brutalno, ali ne znam.. valjda smo bili mazohisticka generacija i sve nam to bilo smijesno.. voljeli smo rasa strasno....
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Mislis li na Dreka Popovica?
    Na njega . No, on nema nikakve veze s ovim stvarima srećom po nas kojima je predavao. Da nijesi bio ti kod Drecuna za sunđer?
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Na sudu više od 300 učesnika Okupiraj Vol strit
    14. decembar 2011.
    ShareViše od 300 ljudi uhapšenih tokom demonstracija američkog pokreta Okupiraj Vol strit trebalo bi ove sedmice da se pojavi pred sudom u Njujorku, javlja Beta.
    Samo danas bi pred sud, prema procjenama branilaca, trebalo da izađe 166 ljudi koji su u oktobru uhapšeni prilikom marša na Bruklinski most i na drugim protestima u Njujorku.
    Otprilike isti broj treba da se javi u sudnicu sjutra i prekosjutra.
    Svi optuženi su uglavnom privedeni zbog ponašanja kojim se remete javni red i mir.

Page 191 of 666 FirstFirst ... 91141181187188189190191192193194195201241291 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)