Page 188 of 666 FirstFirst ... 88138178184185186187188189190191192198238288 ... LastLast
Results 4,676 to 4,700 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Oprostili bi, El Re, kao što će i Dubrovčani oprostiti... oni koji već nisu.
    Naravno, ostaće sramota i žal za izgubljenim životima.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ta vlast (koja je u ime CG podržala zločin i logistički ga pomagala) je izabrana (na izborima 1990.) od strane ovog naroda. I to nevjerovatno velikom većinom. Prema tome - narod ne može pobjeći od odgovornosti.
    da..ALI u obzir treba uzeti to da je taj narod bio naucen da bezrezervno vjeruje medijima sto je dps obilato iskoristio, treba uzeti u obzir da je njih glasala gomila jugonostalgicara koja je iskreno vjerovala da oni zele da sacuvaju Jugoslaviju i koja je uopste vjerovala da ce dps postovati svoj partijski program (sto im se da ja znam nikad nije ni desilo)

da je dps rekao na izborima mi zelimo da opljackamo Konavle i posvadjamo narod kako bi sto lakse strpali pare u dzepove od raznoraznih priHvatizacija, koliko bi ih onda glasalo?!

e da, ti ljudi koji su tada glasali to im je vjerovatno bio prvi put u zivotu da glasaju..i to treba uzeti u obzir
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A oni su preko medija pricali narodu, posle isceniranih KOSovskih video klipova, napada na Sloveniju, davljenje vojnika u split-u, rekli: Evo ih Hrvati samo sto Nisu, eto sjutra napadaju. Ako sad onda nikad!

Sjecam se bio sam u skolu u musa burzan, i gledali smo kroz prozor cinjashe mi se satima kako tenkovi i trasporteri i vojska prolaze.

Strava! Jesu ovo ciko nasi? Jesu sinko nasi su.
    Last edited by Ego_and_his_own; 07-12-11 at 01:46.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Svake godine isto. Isti osjećaj stida koji me obuzima i od toga, jednostavno, ne mogu pobjeći i pratiće me dok sam živ. To što sam tada još uvijek bio maloljetan i što sam rastao u porodici koja je bila protiv rata i velikosrpske histerije mi je slaba utjeha kad je neko u ime MOG naroda činio zločine.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

U ime Jugoslovenstva...ne u ime Crnogorstva i CG naroda.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 07-12-11 at 10:41.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Sjecam se bio sam u skolu u musa burzan, i gledali smo kroz prozor cinjashe mi se satima kako tenkovi i trasporteri i vojska prolaze.
    Mora da je Andrija bio ushicen...kod nas u Boro Cetkovic izvise je bilo svrsavanje nastavnog kadra...
    Last edited by Sidewinder; 07-12-11 at 10:46.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    U ime Jugoslovenstva...ne u ime Crnogorstva i CG naroda.
    Dijelom tačno, no slaba mi je to utjeha. Ipak, čulo se tad između ostalog "Da branimo Crnu Goru od ustasha".
    Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Mora da je Andrija bio ushicen...kod nas u Boro Cetkovic izvise je bilo svrsavanje nastavnog kadra... :grin:
    Mislimo li na istog nastavnika istorije (koji, mislim, nije više među živima pa da ne pominjemo prezime)? Ja sam osnovnu završio 1990., dakle prije toga. Sjećam se da sam dobio prvi put peticu kod njega kad sam mu izdiktirao lozu Nemanjića počev od Velikog župana Stefana Nemanje. To sam bio slučajno naučio jer sam imao neki istorijski atlas (srpsko izdanje) i kako mu bješe srce zaigralo kad je čuo da poznajem tu dinastiju i bup, petica . I dan danas se nasmijem tome.
    Ali, ostalo što je predavao nije bilo nimalo smiješno, već kriminalno. Kad je jednom čitao tokom predavanja imena nekih jugoslovenskih komunista i kad čita imena Srba ili Crnogoraca on ih čita smrtno ozbiljan a kad dođe do imena nekog Hrvata zakmeči i čitavo se odjeljenje smije. Eto tako se to radilo s kraja osamdesetih a početkom devedesetih kako je bilo u OŠ Musa Burzan mogu samo zamisliti.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

U koliko voda treba da se operemo da bi bili čisti?

Mi nažalost nismo još ni pomislili da se plaknemo, zato kod onih koji su imali i koji imaju obraza,kod tih rijetkih, stid je jedini nacionalni osjećaj.

Čojstvo i junaštvo je bilo i ostalo mit. Istina je najčešće oprečna sa onim slavnim istorijskim pisanijem gdje smo nizali pobijede,gdje je hrabrost cvjetala i kucala junačka srca u visokim bastadurima od kojih se tresla porta uzduž i poprijeko.

Valjda smo se oprali sa 'izvinjenjem' što smo bili naivni, te su nas nagovorili da ubijamo druge, jer tada smo bili jači,a kada smo jači onda naše junačko srce zakuca malo jače i zapjevaju se borbene pjesme i latimo se oružija.
    Možda povratkom onih desetak krava, što smo ukrali smo se izravnjali prema žrtvama i oštećenima. A tada smo bili mali i prihvatili ulogu beznačajnog faktora na balkanu.
    Tu već stid prelazi u nacionalni samoprezir i osjećaj gađenja.
    Pa još kad se doda niz zločina počinjenih, koji se još demagoški obrađuju, za koje niko nije čak ni usmeno prekoren. Opet ostaju oni rijetki,koji su onda prekorijevali i zbog toga plaćali, kojii danas prekorijevaju,ali...kao po običaju sve odlazi u vjetar u ništa.
    Pitam se koliko krava i koza treba da damo za ove druge zločine?
    Pošto je izlišno više tražiti ili očekivati da se neko za to kazni.

I kako to biva, uvijek se uhvatimo kad nam to odgovara za stavove koji podržavaju mit čojtva i junaštva, koji je tada bio ispod 5% liberala, mučenika koje su proganjali i drvili gdje je ko stiga.

No dobro, tada ih je bar bilo 5%. Što je bilo i utješno za razliku od danas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

Andrija Jankovic. Avanture barona Minhauzena su bile nemastovite u poredjenju s njegovim "predavanjima".

_________

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Ovđe je izgleda pola foruma učilo u OŠ "Musa Burzan"
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    12,603
    Thanks Thanks Received 
    2,367
    Thanked in
    1,209 Posts

i u Boro Ćetković
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Mislimo li na istog nastavnika istorije (koji, mislim, nije više među živima pa da ne pominjemo prezime)? Ja sam osnovnu završio 1990., dakle prije toga. Sjećam se da sam dobio prvi put peticu kod njega kad sam mu izdiktirao lozu Nemanjića počev od Velikog župana Stefana Nemanje
    Jedan jedini,bingo
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

SUVA IRONIJA

Plavnica: Kiša omela vježbu spašavanja od poplava

Sa 3 čamca i za 5 minuta novinarima je demonstrirano spašavanje sa obližnje obale, među kojima je bio i jedan "povrijeđeni"

Vježba spasavanja u slučaju poplava nije odrađena po planu u utorak na Plavnici - zbog kiše.
    Šef sektora za vanredne situacije Zoran Begović rekao je da vremenske prilike to nijesu dozvolile.

"Molim vas da sada ispratite kratku vježbu, koja je kratka zato što nam vremenske prilike nijesu dozvolile. Mi smo očekivali sadejstvo avio-helikopterske jedinice, ali zbog vremena to nije moguće realizovati", rekao je.
    Begović nije objasnio kako su vježbu spašavanja od poplava omele vremenske prilike karakteristične upravo za takve nepogode.
    Sa 3 čamca i za 5 minuta novinarima je demonstrirano spašavanje sa obližnje obale, među kojima je bio i jedan "povrijeđeni".

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Vidji ti sto su krali tamo nesto, ovamo su nas pokrali mnogo vise.

Nijesu oni njima nista vise pokrali no sto su nas.

Isti ti su samo nastavili doma po starom, jer ih niko nije nit fata nit traga.

I dan danas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bog neka čuva kraljicu majku!
    Londonska policija stavila demonstrante "Okupirajte London" na listu terorističkih organizacija u ravan sa Al Kaidom

Occupy London's anger over police 'terrorism' document

A notice sent out to businesses in the City of London has listed the protest movement among groups such as al-Qaida and Farc
    • Occupy London activists are angered at a police document that lists them with terrorist organisations. Photograph: Matt Dunham/AP

Police have angered Occupy London activists after listing the movement among terrorist groups in an advisory notice sent to the business community in the City.
      The document issued by City of London police, headed "Terrorism/extremism update for the City of London business community", included a detailed account of recent and upcoming Occupy London activities and was sent to "trusted partners" in the area.
      The document, dated 2 December, which was passed on to Occupy London's Finsbury square encampment over the weekend by a local business owner, gave an update on foreign terrorist activities including that of Farc in Columbia, al-Qaida in Pakistan and the outcome of a trial into the Minsk bombing in Belarus.
      Below that, a section headed "Domestic" was dedicated wholly to the activities of the Occupy encampments and singled out anti-capitalists as a cause for concern.
      "As the worldwide Occupy movement shows no sign of abating, it is likely that activists aspire to identify other locations to occupy, especially those they identify with capitalism."
      The document stated that police had "received a number of hostile reconnaissance reports concerning individuals who would fit the anti-capitalist profile", and asked businesses to be vigilant for further sign of occupation activity.
      It also said that the number of protesters present at the camp remained "fairly consistent" but that demonstrations originating from the camp had "decreased and lacked the support and momentum of earlier actions".
      The City of London police have as yet been unwilling to reveal how many businesses were included on the mailing but their list is thought to include large multinationals and banks.
      A City of London police source admitted that the "title of the document was not helpful" and denied that it labelled or intended to label the Occupy movement as equivalent to al-Qaida.
      An activist from the camp called the document "vulgar" and said Occupy London had met Church of England representatives many times in the past and were meeting the Financial Services Authority, which regulates banking activity in the UK, on Monday.
      A statement from the Occupy London camp said: "The reference to 'suspected activists' seems to demonstrate a disturbing loss of perspective.
      "Activism is not a crime and the desire to participate in democratic decision-making should not be a cause for concern for the police in any free society.
      "An institution that confuses active citizens with criminals and equates al-Qaida with efforts to re-imagine the City is an institution in grave danger of losing its way."
      Asked about the document, the City of London police said their community policing methods had been praised.
      A spokesman added: "City of London police works with the community to deter and detect terrorist activity and crime in the City in a way that has been identified nationally as good practice.
      "We've seen crime linked to protests in recent weeks, notably around groups entering office buildings, and with that in mind we continue to brief key trusted partners on activity linked to protests."
    Last edited by minjo; 07-12-11 at 21:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ja sam davne 1953 poceo u prvi razred u Milorad Musa Burzan, ali su nas prebacali u Sava Pejanovica i preko Morace u osmi, prva generacija male mature Radojica Perovic, nosili smo PAPUCE da sacuvamo parket i klizali se po hodniku,
    GENERACIJA USPJESNIH MOMAKA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Karađorđevići koče put CG u EU?

IZVOR: DANASBeograd -- Princ Aleksandar Karađorđević je pozvao Evropski savet da pri odlučivanju o daljem napretku evropskih integracija Crne Gore, uzme u obzir pitanje restitucije.

On je podsetio Evropski savet, koji zaseda danas i sutra u Briselu, da "Podgorica ne poštuje prepuke Evropske komisije o ubrzavanju procesa restitucije i vraćanju oduzete imovine vlasnicima“.On je ocenio da bi Crna Gora "rešavanjem ove istorijske nepravde na pravi način uputila signal međunarodnoj zajednici da je privržena vladavini prava, što će privući strane investicije u ovu državu“.

Iz Kraljevskog dvora na Dedinju je saopšteno da se "vlasnici oduzete imovine protive pridruživanju Crne Gore Evropskoj uniji zato što Podgorica ne poštuje pravne norme u pogledu restitucije privatne svojine“.

Kraljevski dom Karađorđevića od donošenja crnogorskog zakona o restituciji 2004, bezuspešno potražuje svoje nekretnine u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Porodica Karađorđević, kako je saopšteno, "zabrinuta je i zbog sudbine drugih porodica i institucija koje crnogorske vlasti na sličan način obespravljuju, uključujući SPC, Katoličku crkvu i Jevrejsku zajednicu“.

__________________________________________________ __________________________________________________ ______________________________________

Листинзи, Карађорђевићи, још само да се Амфилохије огласи...ах да он више није БИА, прешао је у ДПС, поново....
    :biggrin:

Ови кукавци из ДС ваљда иду логиком да ако они не добију кандидатуру, да нико не може да напредује, па подмећу.Е браћо Срби вазда сте кукавне вође имали....
    Last edited by BAR; 08-12-11 at 01:45.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odlicno se sjecam Emila LAbudovica koji je preko televizije pricao da je "vidio" ciklion "******" iznad Herceg Novog i kako se spremaju da ga zapale, uniste, poravnjaju itd....pa evo i dan danas u Gnojnom Servisu radi "sportski" novinar Vujisic a mozete ga na raznim klipovima kako "izvjestava" sa ratista!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    na ovo još dodaj KAP i EPCG, a mi možemo pričat o listingu, C(D)anu i ostalim "bitnim" stvarima za standard građana..

Thanks Thanks Given 
    4,451
    Thanks Thanks Received 
    8,605
    Thanked in
    3,311 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    E zamisli kad zimbabve i pakistan imaju vecu prepoznatljivost od nas, onda je sve jasno.
    Nista bez da zovnemo Miska da, nakon lobiranja u EU, pocne da radi na brendiranju drzave.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim Vesti,haloo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

Vesti ili ne, turizam je "strateska grana privrede", a rezultati su, izmedju ostalog, i nepostojanje brenda i neprepoznatljivost. A mozemo da se nadovezemo na ostala dva clanka:

Privatizacija i oporavak relativno zdravog dijela industrije od kojeg kriticno zavisi tekuci bilans. Rezultat: tuzi nas kompanija koja je opljackala "Zeljezaru" i odvela je u stecaj

ili

Usteda, racionalno koriscenje budzetskih sredstava i eventualna preraspodjela kroz investicije, subvencije, pomoc... Rezultat: kad padne kisa, trazicemo od NATO da sprijeci elementarne nepogode u Crnoj Gori i sanira stete od poplava...

_________

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Žutilo jer:tekst o Željezari je saopštenje MNSS a ne činjenično stanje,Vlada se neće vozit na taljigama i slat goluba pismonošu(radi Kekovića trebaju smanjit plate ),turizam nemere brže jer se nema đe konačit od Mansa.Nato no što!

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    91
    Thanked in
    43 Posts

Pa jeste, Mans je kriv sto nam je turizam razvijen kao djedova muda.
    Iskljucenje mozga samo osta.

Page 188 of 666 FirstFirst ... 88138178184185186187188189190191192198238288 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)