Page 185 of 666 FirstFirst ... 85135175181182183184185186187188189195235285 ... LastLast
Results 4,601 to 4,625 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    1,490
    Thanks Thanks Received 
    5,956
    Thanked in
    2,803 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    kako nam ga Milo reče, čuste li ono?
    Ma, svaka mu čast. Malo je onih koji sebi mogu dopusti ovakve propovjedi, a da mase i dalje kliču.
    Da se izborimo za bolji život, hm? Jedino da se ugledamo na njega.

p.s. I on je posliće sklapao po kafićima i sl. Otkud sad to ne valja?
    Last edited by starwalker; 04-12-11 at 00:49.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hoće li na kraju ostat iko da je bio na ratištu ?
    Ja kad sam dobio poziv , bio sam zaposlen u državnoj firmi i pošao sam da ne dobijem otkaz kojeg su dobili mnogi koju su odbili da idu . Da nije bilo toga razloga , radije bih ostao kući . Nijesam ispalio nijednu granatu , niti opljačkao ili zapalio ijednu kuću . Donio sam od tuda vodu u koljenu i slom živaca zbog kojeg i danas pijem ljekove . I ispašće da sam jedini bio tamo .

http://www.vijesti.me/vijesti/medenica-nisam-bila-ratistu-to-su-gluposti-clanak-49938

Medenica: Nisam bila na ratištu, to su gluposti

"U cijelom tom periodu radila sam kao tužilac i zastupala optužnice pred kolašinskim sudom što je lako provjeriti”, kazala je Medenica

Zastupala optužnice u Kolašinu: Medenica (Foto: Arhiva Vijesti)

Nakon što je bivši zatočenik logora Morinj Metodije Prkačin izjavio da je na ratištu vidio poručnicu vojne policije koja se zvala Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda i Sudskog savjeta rekla je da su to gluposti.
    Nakon pregovora sa pripadnicima JNA, na kojim je dogovoreno da se pokupe i sahrane mrtvi, Metodije Prkačin je na ratištu vidio i Vesnu Medenicu, za koju vjeruje da je sadašnja predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore.

"U cijelom tom periodu radila sam kao tužilac i zastupala optužnice pred kolašinskim sudom što je lako provjeriti”, kazala je Medenica. Prkačin je tokom govora pomenuo i tadašnjeg poručnika KOS-a Milivoja Katnića
    Dodala je da su i novinari pojedinih crnogorskih medija imali priliku da se i sami uvjere u to, jer su im dati na uvid podaci prema kojima je svakog dana bila na poslu.
    Prkačin je tokom govora pomenuo i tadašnjeg poručnika KOS-a Milivoja Katnića, za koga tvrdi da je sada sudija Apelacionog suda.

"Dobrovoljno se prijavila"
    Književnik Jevrem Brković je prije nekoliko godina za splitski Feral tribjun rekao da se Medenica “u jesen 1991. sa svojim ocem i bratom u rodnom Kolašinu dobrovoljno prijavila i mjesec dana provela na takozvanom dubrovačko-hercegovačkom ratištu, u sastavu kolašinske brigade Veljko Vlahović”, kao i da je tada radila kao sudija u Kolašinu. Najavila je da će Brkovića tužiti “zbog pokušaja diskreditacije” njene ličnosti
    Ona je odbacila Brkovićeve tvrdnje i u saopštenju za javnost ocijenila da njegova izjava predstavlja “sramnu laž”. Tom prilikom je rekla da je 1991. godine radila na poziciji osnovnog tužioca u Kolašinu za šta postoje pisani dokazi u arhivi.
    Najavila je da će Brkovića tužiti “zbog pokušaja diskreditacije” njene ličnosti i “časnog i poštenog odnosa prema profesiji”.
    Medenica nije tužila Brkovića, koji je, nakon prijetnji da će biti tužen, kazao da je bila na hercegovačkom a ne na dubrovačkom ratištu.
    Last edited by saputnik plavetnila; 04-12-11 at 03:11.

Thanks Thanks Given 
    4,452
    Thanks Thanks Received 
    8,619
    Thanked in
    3,315 Posts

http://www.bls.gov/news.release/empsit.a.htm

E
    vo kako se vodi statistika o zaposlenju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo se italijanski premijer odrekao plate. http://www.repubblica.it/

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Kina počinje Treći svjetski rat!

PEKING - Ne dirajte naše saveznike, počećemo treći svetski rat!
    Ovo je Americi i NATO poručio kineski general Džang Džaodžung povodom najava da bi Iran mogao biti meta izraelsko-američkog napada.
    - Kina se neće dvoumiti šta da radi. Zaštitićemo Iran, čak i ako to podrazumeva započinjanje trećeg svetskog rata - rekao je on.
    Jedna kineska TV stanica koja emituje program iz inostranstva objavila je i izjavu kineskog profesora Sja Minga. On je, parafrazirajući generala Džaodžunga, objasnio da bi eventualni ulazak Kine u treći svetski rat zapravo bio iznuđen, pošto bi ona to učinila kako bi zaštitila „domaća pitanja“.
    U isto vreme, kineska vojska započela je masovne vojni manevre pored granice s Pakistanom kao odgovor na gomilanje američkih trupa u ovom području i na prošlonedeljno NATO bombardovanje, u kojem je poginulo 26 pakistanskih vojnika. U tim manevrima učestvovali su i predstavnici pakistanskog vojnog vrha i vojnici.
    Jedan visoki kineski zvaničnik upozorio je da će pretnja Pakistanu biti shvaćena kao direktna pretnja Kini.

Izvor:
    http://www.kurir-info.rs/planeta/kin...rat-156176.php
    Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijerka pokaže svoj trag.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    17 Posts

Kurir?

Najbolje novine, lazu sa stilom
    Živio mi Srđane Aleksiću!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a ko ce da prodaje one dzidziribidzice ?
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovoga puta ne lažu

Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijerka pokaže svoj trag.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

jopet u prazno, majo baci neke kokice kafu sok da gledamo na tv i smijemo se

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

bice decembar pun desavanja .... studenti 15-og.... motoristi 17-og.....
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

sto galerija kafa za po ure? dobro de kad si navalio hahahahhha

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    bice decembar pun desavanja .... studenti 15-og.... motoristi 17-og.....
    ...a tek nam dolaze zimske čarolije, Nikoljdan, pa katolički Božić, poneka svadba da se ugrabi prije "nesrećne" prestupne godine

A studenti bi mogli održati protest u Delti, em je zatvoreno, em toplo, em sad počinje sezona sniženja - taman ih najviše i mogu navatat tamo
    Last edited by OSCAR; 05-12-11 at 13:01.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.pobjeda.me/2011/12/05/srd...ale-se-delije/
    Nova vlada Crne Gore je čim je nastupila postavila prema nekoliko privatnih medija sljedeću igru: Mi ćemo se otvoriti potpuno, filovaćemo vas informacijama, izlazićemo vam u susret koliko je god potrebno, nećemo kopati po vašoj prljavoj prošlosti, a vi ćete malo „smanjiti doživljaj“ i nećete nas gaziti do kraja, na način kako ste gazili prethodnu vladu. Nećete pored toliko primamljivih meta koje imate, a i tu ćemo mi zažmuriti na jedno oko. Igra je trajala manje od godinu – do onog trenutka dok jedan od igrača nije grubo prekršio kodeks i doveo u pitanje ključni cilj ove vlade – evropske integracije. Predsjednik Vlade je juče igraču koji je prekršio nepisani kodeks bacio pojas za spasavanje rekavši da je „duboko uvjeren“ da je jedan igrač zapravo bio samo objekat. Postavljaju se, dakle, nova pravila za novu igru: vi ćete biti kooperativni u istrazi, a mi ćemo sačuvati glavu onome čija bi trebalio da odleti.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Izvor CDM

----------------------------------------------------
    http://cdm.me/index.php?group=24&news=215701

Međunarodni sud pravde: Grčka prekršila sporazum sa Makedonijom

Grčka je prekršila Privremeni sporazum protiveći se ulasku Makedonije u NATO, na samitu u Bukureštu 2008. godine, utvrdio je danas Međunarodni sud pravde u Hagu, a prenose agencije.

"Sud je zaključio da je tužena strana (Grčka), protiveći se prijemu podnosioca tužbe (Makedonije) u NATO na samitu u Bukureštu, prekršila obaveze iz paragrafa 1 člana 11 Privremenog sporazuma" između dvije zemlje, izjavio je predsednik Suda Hisaši Ovada.
    Sud je, međutim, odbacio zahtjev Makedonije da naloži Grčkoj da u budućnosti poštuje obaveze iz tog sporazuma kao i sve ostale zahtjeve iz tužbe.

Makedonija je u tužbi koju je podnijela 2008. godine, navela da Grčka onemogućava njen prijem u NATO i EU čime se krši Privremeni sporazum iz 1995. godine.

Tim sporazumom predviđeno je da Makedonija promijeni zastavu i da u međunarodnim organizacijama u kojima je članica i Grčka, koristi ime Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija.

Grčka je zauzvrat trebalo da ne stavlja veto i ne otežava prijem Makedonije u međunarodne organizacije.

Zbog grčkog veta Makedonija nije na samitu u Bukureštu u aprilu 2008. godine primljena u NATO iako je ispunila uslove.
    Skoplje je tada optužilo Atinu za "flagrantno kršenje dogovorenih obaveza iz Člana 11" Privremenog sporazuma iz 1995.

Sud je u martu 2011. godine saslušao argumente i primio dokumenta - dokaze obiju strana.
    Grčka je tada tvrdila da sud nema jurisdikciju da donosi odluku o pitanjima na koje se žalila Makedonija, ali se sud proglasio nadležnim.

----------------------------------------------------

Kako se ono kaže? Uuiiiiiiipp
    Iako obično gledam svoja (crnogorska) posla, ova me je vijest posebno obradovala jer Makedonci, za razliku od nas Crnogoraca imaju ponos i ne popuštaju pred ucjenama tako lako i to sa svih mogućih strana. Još kad bi im omogućili da se zovu onako kako se i zovu tj. Makedonija bilo bi odlično, ali i ovako sada više nema prepreka da uđu u Nato a to im puno znači. Rastužuje me pomisao da smo mi za razliku od njih daleko od te alijanse i da tamo možemo ući samo "na kvarno" i to glasovima u skupštini onih koje lično ne podnosim. Makedonci takođe nemaju kao mi problem nedostatka saznanja prednosti koje im Nato pruža i pored svih mana. Jednostavno ništa nije idealno, ali teško se to ovđe može Crnogorcima objasniti.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Traži se kupacOMV prodaje benzinske i odlazi iz Hrvatske?

Austrijska naftna i plinska tvrtka OMV objavila je da se namjerava povući iz Hrvatske i BiH, jer se dvije zemlje "optimalno ne uklapaju u njihov lanac opskrbe". OMV je u našu zemlju došao 1992., a danas ima 63 benzinske postaje.

"U skladu s OMV-ovom strategijom, u razmatranju je prodaja maloprodajnog i komercijalnog poslovanja u Hrvatskoj, OMV Hrvatska d.o.o., i u Bosni i Hercegovini, OMV BiH d.o.o., što bi uključivalo potpuno povlačenje s oba tržišta. Naša strategija je fokusirati i [COLOR=#018D25 !important]pojednostaviti[/COLOR] portfelj. To uključuje postepeno pomicanje portfelja od Prerade i trgovine (R&M) prema Istraživanju i proizvodnji (E&P) te Plinu i [COLOR=#018D25 !important]energiji[/COLOR] (G&P)", navodi se u priopćenju OMV-a.

U naftnoj kompaniji kažu da će nastaviti fokusirati na maloprodaju i komercijalno poslovanje na tržištima s integriranom opskrbom, a da se "Hrvatska i BiH optimalno ne uklapaju u OMV-ov lanac opskrbe". Stoga se, kažu, sada ispituju opcije za prodaju tih dviju podružnica.

OMV u Hrvatskoj posluje od 1992. Zapošljava 70 ljudi u svom zagrebačkom sjedištu i ima 63 benzinska servisa u
    zemlji. Trenutačno OMV Hrvatska ima 13 posto udjela na tržištu.

U BiH OMV je došao 2001 . i u toj zemlji zapošljava 23 osobe. Ima tržišni udio od oko osam posto i 28 benzinskih servisa.

[COLOR=#FF3300 ! important]Rasprodaja[/COLOR] već započela

Razgovori s potencijalnim kupcima započet će u sljedećih nekoliko mjeseci, a OMV pretpostavlja da će kupac nastaviti s radom tvrtki u Hrvatskoj i BiH.

Austrijska kompanija je već započela s rasprodajom svojih podružnica u svijetu. Tako je krajem studenog OMV Petrol Ofisi, koji posluje u Turskoj, prodao 52 posto udjela u ciparskoj maloprodajnoj tvrtki Kibris Türk Petrolleri Limited Sirketi.

U priopćenju su poručili da trenutačno nisu planirana dodatna povlačenja iz zemalja OMV-ovog segmenta Prerade i prodaje.

Danas.hr
    06.12.2011.
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

HRT 1: 06. 12. 2011.
    20 godina od napada na Dubrovnik

Dubrovnik obilježava 20. godišnjicu napada JNA na istorijsko jezgro Grada i ujedno Dan hrvatskih branitelja.
    Centralna svečanost održaće se ispred crkve sv. Vlaha, gdje će se postrojiti dubrovački branitelji iz 1991. godine, a prisutnima će se obratiti predsjednik Josipović. Prije toga će predsjednik položiti vijenac na Spomen krst na braniteljskom groblju, te prisustvovati svečanoj povorci dubrovačkih branitelja '91. Stradunom. Nakon centralne svečanosti predsjednik Republike će obići Spomen-sobu poginulih dubrovačkih branitelja u Palači Sponza, javlja HRT.

Dan 6. decembar 1991. ostat će upamćen kao jedan od najgorih dana u dubrovačkoj istoriji. Toga su dana pripadnici srpsko-crnogorskih jedinica iz svih oružja napali Dubrovnik pri čemu je poginulo 19 branitelja i civila, a još 60 ljudi je teže ili lakše ranjeno. Na istorijsko jezgro grada palo je više hiljada granata i projektila, devet je dubrovačkih palača u potpunosti izgorelo, a 461 zgrada pretrpjela je teško oštećenje.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oni mogu i zaboraviti kad god požele, no mi to pravo nemamo. Ovo nije priča o njima (mogao je to biti i neko drugi od susjeda), već priča o našoj sramoti i zločinu učinjenom u naše ime.
    Podsjećati se treba da bi učili iznova, kako više NIKADA NE BI POMISLILI NASRNUTI NA ONE KOJI ŽIVE OKO NAS I NA ONO ŠTO NIJE NAŠE, bez obzira ko taj kraj nas bio i bez obzira čije bilo to što nije naše.
    Takođe, koliko god željeli zaboraviti, ova sramota će nam biti zauvijek lekcija i na to koliko se visoka cijena zna platiti ukoliko ikome spolja (pa makar i na kratko vrijeme) prepustite da govori i postupa u vaše ime i predvodi vašu državu i vojsku.
    DA SE NE PONOVI!...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

niko drugi nama Crnogorcima nije glavu nosio tad, niti odlucivao u nase ime.. treba prihvatiti tu krivicu kao iskljucivo nasu i tacka.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja neprihvatam tudju krivicu.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

a individualno bih i ja to mogao reci, kao i dostina odje. Ali kao narod nemamo taj luksuz.. samo moze biti potvrda naseg kukavicluka da se suocimo vec jednom sa istinom da smo MI ti koji smo odlucili da se okomimo na taj gradic, nije nam to niko naredio iz Beograda...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Za moga ZIVOTA SRAMOTE DOVOLJNO od Crnogorskog "SVIJETLOG ORUZJA" , CRNI OBRAZ ZA VIJEKE VJEKOV,
    ako nam je ista ostalo od OBRAZA,
    ako nijesmo sve dali za GLADNU GUZICU.

Ko moze ZIVJET sa tom sramotom, ja mu ZAVIDIM i ko moze BRATA HRVATA POGLEDAT U OCI A DA NE TREPNE OD STIDA, i ko moze ZADRZAT PLJUVACKU U USTA KAD VIDI NOVINARE I RATNIKE KAKO DIVLJAJU I PALE I KOLJU PO KIUCAMA KONAVALSKIM, necu da KUNEM, ali neka BOG SVAKOME SUDI PO ZASLUGAMA I MINULOM RADU-JADU,
    CRN VI OBRAZ BRACO CRNOGORCI,
    NA NEJAC STE IZKALILI BIJES, NE IMASTE NI OBRAZ NI SVIJEST, OD VAS CE SE STIDJET POKOLJENJA, STO PROLISTE KRVI DO KOLJENA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    2,335
    Thanks Thanks Received 
    5,884
    Thanked in
    2,049 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    niko drugi nama Crnogorcima nije glavu nosio tad, niti odlucivao u nase ime.. treba prihvatiti tu krivicu kao iskljucivo nasu i tacka.

Ti prihvati ako si iša a ja ne prihvatam ništa.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ja objasnih u postu iznad, ali ako hoces tako.. moze! Evo, mi Crnogorci nemamo NISTA sa opsadom Dubrovnika! Niti sa razaranjima, niti sa pljackama.. mi smo cisti!
    Koliko ima smisla ovakva izjava?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ja neprihvatam tudju krivicu.
    Iz prošlosti vlastitog naroda se ne može uzimati samo ono što valja, ne bi li se istim kitili, a odbacivati ono što nam se ne sviđa. Nasljeđe prošlosti nije stvar iz samoposluge, pa da možete uzete što vam se čini sjajno i reći "E to su moji!, a odbaciti ono što je manje časno i prijatno i reći "Ja s tima nemam veze...". Ukoliko se osjeća identitet jednog naroda kao svoj onda s tim u paketu dolazi i njegova prošlost kakva god ona bila. Od toga se ne može pobjeći, a razumni ljudi to i ne čine, već se od lošeg ograđuju tako što nešto učinjeno (u ime naroda kom pripadaju) osude.
    No, čak i uz osudu, time ne prestaje moralna obaveza da se zBog onog što su učinili sunarodnici (pa bilo ih i svega 15-tak) osjeća krivica.
    Vili Brant (njemački kancelar koji je klekao na spomeniku Holokaustu i zamolio za oprost) ne samo da nije bio nacista, već su ga nacisti tokom rata gonili ko zvijer, a spasli su ga samo bjekstvo u Norvešku i norveški pasoš na lažno ime. Pa ipak, on je osjećao da samo ćinjenicom što je Njemac mora ponijeti teret osjećanja odgovornosti za ono što je učinio njegov narod.

Tvoj stav bi imao smisla samo ukoliko ne prihvataš (više) vezu sa crnogorskim narodom, i ako si u međuvremenu (obzirom da si od 2007. u SAD) počeo osjećati američki identitet kao svoj. Ukoliko se i dalje smatraš Crnogorcem, izvoli,..i ovo je dio priče o tvom narodu, tvojim najbližima, pa dakle i tebi.

El Re je osuđivao ludilo guslarske znojavo-pijane horde još 1991. (onda kada se sve to dešavalo), pa je jedan od zadnjih koji bi imao razloga da od bilo koga traži oproštaj, no ja ne mogu izbrisati činjenicu da je to učinjeno u ime mog naroda (pa dakle i moje) i da će kao takvo biti upisano u vječnost. Svi mi moramo shvatiti to kao onaj manje častan dio svog nasljeđa koji ćemo morati nositi i u generacijama koje dolaze. Nemoguće je učiniti da se prošlost zaboravi (a i kad bi moglo, bilo bi nepravedno prema žrtvama to činiti) pa istu valja koristiti da se iz nje uči i nešto nauči.
    Ne odnosi se napisano samo na tebe E&HO, već na bilo koga... Bez obzira koliko godina imao i bez obzira đe bio i kakav stav imao u vrijeme zločina.
    Last edited by El Re; 06-12-11 at 14:02.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Veoma,

jer nisam ja palio narod preko Tv i novina, niti sam ja isao tamo.

Page 185 of 666 FirstFirst ... 85135175181182183184185186187188189195235285 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)