ovako nesto...
imam ,mjesta,nacina,vremena,a i volje:applouse:
vazda,kad god oces ,pozvan si!
sad sam trenutno u poslu oko akvarijuma,imam jednu praznu prostoriju (na ulaz od kuce u portun,kuca je sva u bedeme opasana,kamena) od cca 11m2 i u nju ubacujem sve akvarijume sem jednog od 112l sa 3 oscara.
sve ostalo ,akvarijum od 360l sa 6 redbelly pirana,akvarijum od 260l sa crnom(rhombeus piranom),160l sa elongatus piranom,2 akvarijuma po 220l sa snakeheads ribama(channa sp assam x2 i channa asiatica x3) i jos bar 5-6 akvarijuma zasad sa ribama za prodaju kao i biljkama.
pokusacu da napravim radnju,ali samo aquashop bez papagaja,pasa i macaka i opreme i hrane za njih(to me ne interesuje)
imacu vrlo povoljno extra bilje za akvarijume,bar 50-ak vrsta,opreme,hrane i onoga sto fali u CG,a to je dodatni preparati za akvaristiku,koji su prijeko potrebni .a kod nas nemaju gdje da se nabave ako neko oce bas da odrzava akvarijum kako treba.
tu mislim na filter materijale,mehanicke,bioloske,preparate za kvalitet vode,za kontrolu algi,filtere spoljne i unutrasnje,rasvijetu,3d pozadine....
i naravno od riba po nesto,a najvise monsterfish ,npr. pirane,snakeheads,wolf fish...
malo cu da poradim i na aquascaping-u
ovako nesto...
imam ,mjesta,nacina,vremena,a i volje:applouse:
ovo izgleda apsolutno ludilo na prvoj slici
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
To je to sto ja hocu da radim, kad budem kucu radio... Kaskadno se dize akvarijum po dubini, a velika povrsina akvarijuma...
Originally Posted by Nk-001
stigle mi 7 malih piranica:stung:
Imam 2 velika Pangazijusa. Da li je neko zainteresovan za kompenzaciju? Dužina je 9 i 10 cm.
Igi, imaš li nešto u kompenzaciju za ove dvije ribice?
Ima li đe kod nas da se kupi kanister filter? Javite kolege akvaristi.
Ne znam tacno nazive ribica i biljaka ali cu pokusati da objasnim kako izgledaju.
Imam problem sa ribicama, pocele su da umiru. U pocetku kao da smrsaju i rep im se spusti ka dolje i nekako su neaktivne u akvarijumu stoje na jedno mjesto.
Akvarijum je formiran prije 4 godine i do sada mi se to nije desavalo. Podloga je pijesak (sa mora) ociscen prije nego je stavljen u akvarijum(prokuvan) od biljki imam 3-4 rendzera, 5 nana, neku plutajucu ne znam kako se zove, i nesto malo podne kao mahovina. U akvarijumu jos ima i jedna skoljka i mali kamen. Temperatura u akvarijumu je 25-26 stepeni, filter je zasebni dio, postavka u filteru je kamen->sundjer->keramika->sundjer. Pumpa ima dva izlaza tako da imam i mjehurice i preciscenu vodu. Dva puta mjesecno odvajam trecinu vode i dodajem novu, odstajalu tako da nije hlor.
Preferiram zivorotke gupike i ksifo i one mi i umiru.Oko 10 malih gupika(od toga se pola iskrivilo), od ostalih ribica ima 3 moli 2 cistaca podna(bijeli i sivi ista vrsta) 1 cistac stakla(svijetlo zuti).
Tu su i slike akvarijuma.
Svaka pomoc bi dobro dosla.
Hvala.
![]()
Po meni je ovo neko bakterijsko oboljenje... Fotografije su mutne, pa ne mogu da potpuno iskljucim parazitsko, ali po simptomima je ovo prvo... Serin Bactopur uz pravilno doziranje ce to da sredi, samo je bitno reagovati sto prije... Takodje, odmah zamjeni 30% vode...Uzrok je tesko definisati... Moze biti i to da precesto mjenjas vodu... Jednom mjesecno je sasvim dovoljno (ne prati filter svaki mjesec)... Moze se desiti da je poremecaj nastupio upravo i zbog tog cestog mjenjanja vode (nisi siguran da li bakterijski ispravnu vodu stavljas u akvarijum), a i zbog eventualnog prehranjivanja...
nesto im fali,cime ih hranis?
I zasto stedis na hrani? Odnosno, zasto ne kupujes originalnu i provjerenu hranu? Svaka hrana ima svoj rok, a ti kupujes hranu, pretpostavljam, u providnim plasticnim kutijicama bez bilo kakve deklaracije?
Za par eura vise kupujes originalnu i provjerenu hranu!
ubaci im malo mesne dijete,govedje srce ,zaledis pa im najfinije izrendas.
probaj sa tim
Planiram za 10tak dana ici za Beograd i htio bi kupiti malo ribica, hrane i nesto opreme pa ako neko zna gdje mi je najbolji i najkvaletniji izbor ribica. Ne bi da kupim nesto pa da mi ne izdrzi do PG.
Pet Centar... To je uglavnom sve sto ti treba... www.pet-centar.rs
Na hrani i hemiji ne stedi... Kada kazem "ne stedi" ne mislim na neke stotine eura... Sve je to DO 10e...
Pet centar je odlično mjesto za kupovinu. Daj Bože da i mi imamo takav shop u Crnoj Gori.
Hoće li se iko sjetiti da otvori jedan pravi pet shop i da ne idemo vazda neđe drugo da kupujemo?
Je li ko bio u radnju Happy dog u Nikšiću?
Kakva je ponuda što se tiče akvaristike?
pa ako imas pirane i hranis ih granulama i konzervama mesa za pse, dobra je ponuda ;0)
moje se hrane ociscenim racicima iz COGI-ja i ribom,ponekad meso,mada rijetko,uglavnom kad se pravi doma piletina za rucak,pa im se odvoji malo:highly_amused:
inace dajem im da jedu svaki drugi dan.
kako se nabucaju da vidis,daleko bilo:witless:
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks