2002 god, polovni branik nema za moje auto kod nas, a u ovlasceni servis i planiram da ga vodim.... samo bih volio da osiguranje sve to i isplati, sve troskove da bi se doveo u stanje prije sudara
Gorostas ako ti se auto vodi na procjenu stete u ovlasceni servis valjda ce ti citav branik zamijeniti ..
ako je neko "starije" auto mislim da ce ti isplatiti u svakom slucaju dovoljno da kupis polovan branik, i da ga ofarbas.
the World's leading dance event
Sensation
2002 god, polovni branik nema za moje auto kod nas, a u ovlasceni servis i planiram da ga vodim.... samo bih volio da osiguranje sve to i isplati, sve troskove da bi se doveo u stanje prije sudara
Njak Njak Njak
Meni su oduzeli 20% od cijene novog. Regularno osiguranje...
Kako 20%... na sta mislis
Njak Njak Njak
Na 5-ta vrata. U Ljetopis cijena koja je bila oduzeli su 20% i toliko isplatili. Na kraju sam uzeo u mec auto bez racuna (znaci i pdv-a) i 10% jeftinije nego u Ljetopis... A to sto sam zaradio dao sam za gorivo...
Al dobro, ti si njima dao predracun, od njega oduzimaju, ali ako das racun, ujedno je to i potvrda da su ti oni to i prodali po toj cijeni, onda ti daju full isplatu...
Tako mi je receno
Na predracun skidaju pdv i 15%
na racun full isplata
Njak Njak Njak
Ha... u osiguravajucu kucu (Delta Generali) mi rade "a to se popravi, koliko je branika bilo takvih, nisi ti prvi, to se kod plasticara napravi..."
Dobro, odem u moju osiguravajucu kucu (UNIQA) da se savjetujem, i kazem im, objasnim sta mi je pocijepano, i ovaj sto procjenjuje kaze "Ja bih ti to pisao kao branik novi, ako ne moze da se ta oplata nakaci nova nego je ujedno u branik, tj oplata je branik..." i rekao mi je mogu da primjedbu napisem da mi to preprave u branik novi, i da imam izgleda dosta da ga dobijem jer moj branik je bio zdrav, a lijepljeni nikad nece drzat kao zdravi.
U OSMANAGIC, do duse nisam im dovezao auto vec isto objasnio, i pitam covjeka "jel bi vi to popravljali ili novo?" i kaze "pa kad je pocijepan novo, dovedi ti, vidjet cemo pa cemo mi zvat njih da to slikaju, samo ti donesi pa cemo se dogovarat..."
Znaci za far, kojem su kopce slomljene, mi se pise novi far... a za branik kome su kopce slomljene, popravka branika...
Ja zaista popravke necu, tako da cu da se zalim ako ostane na popravci...
P.S. na krilni lim mi nece ni isplatit full sumu, jer tu uracunavaju amortizaciju, i ispade 50% da ce mi skinut sa toga... ako novi original kosta 140e, ja moram 70e da platim...ista stvar i za tocak tj felmu
Njak Njak Njak
ako te tako zajeba**ju i traze ti doplatu da bi ti napravili onda uzmi pare pa popravljaj ti, tako ces moci da budes na nuli sa polovnim djelovima i popravkom tog nosaca fara itd..
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ako ne uspijes da izuces novi branik, ides kod plasticara u Masline i bice ti opet kao novi, mozda i jaci od novog.
TAKUMI
Necu, ocu u osmanagic da mi to naprave i stave original djelove koji su i bili... samo cu za krilo i za far da trazim da mi naprave predracun (to dodje kao procjena), pare od fara ce meni u dzep, a pare od krila idu na kupovinu ili polovnog original ili novog kineskog krila, osmanagici ga farbaju i sve, bice mi kao moj cak i bolji, a kusur od krila, meni u dzep... onda moram novi dzep da uzmem, jer ce ovaj biti mali...
Isto se nadam da cu ga izvuc'
Obaveza osiguranja je da mi auto auto dovedu u stanje prije udesa, a ne samo estetski lijepo stanje spolja, a iznutra sintelan lijepak
Njak Njak Njak
e pa tako moze...ja rekoh sad ce ti traziti na sve pola da doplacujes a onda te ispade preskupo kod njih![]()
Evo sam napisao primjedbu za procjenu, ovo cu da predam sjutra vjerovatno... jos je nisam finisirao, ovo je beta verzija
Postovani,
imam primjedbu na procjenu stete na moje vozilo (Astra G Coupe), primjedba se odnosi na procjenu stete na prednjem braniku.
O cemu se radi, na mom braniku je oplata koja je jedina zaduzena za drzanje branika, pocijepana, te moj branik sada nema vise cvrsti oslonac na kojem bi se drzao. Mozda zbog toga sto je branik spolja skoro pa neostecen procjenitelj stete odlucio da mi za tu stetu pise "popravka".
Sa popravkom na tom dijelu branika se i ne mogu sloziti, ta oplata je dio branika, nije nesto sto se moze nakaciti na isti i zadrzati staru cvrstinu drzanja branika. Ta "oplata" kako je zovete, je dio branika, ne, moja greska, oplata JE branik, ona nicim nije prikacena na branik, ona je branik, dio koji izvire iz branika.
Moje auto je prije samog udesa koji je vas osiguranik izazvao, imao savrsen branik, koji je imao cvrsti oslonac, ne neko djelo plasticara, neku improvizaciju, vec fabricki cvrst oslonac koji je bio u cjelosti dio branika, a ne nesto sto se dodaje na branik.
Ovim, zelim da mi "popravku oplate" prepravite u "novi branik", jer ne zelim da pristanem da se mijenja strukturni dizajn mog branika. Ako moj branik nije iz fabrike izasao sa samoljepljivom oplatom, onda ni "popravka" oplate nije nacin da se moje auto dovede u stanje prije udesa.
Njak Njak Njak
Vidim da ste se dotakli osiguranja...Ocesao mi je neko zadnji branik,nije stasno,ali mi ipak smeta a auto mi je kasko osiguran kod Lovcen osiguranja...Moram li priloziti policijski zapisnik da bih naplatio stetu,posto nije u pitanju udes vec me je neko na parkingu ograbao i kakvi su ovi iz Lovcena za isplate???
Odakle mi voda iza suvozacevog sjedista???? Okle??? Izludjeh vise! Stvarno nemam predstavu odakle ulazi, pa ako je neko imao slicnih problema help please.
Inace to je Renault Megane 96' i nema siber.
Kuvar, vjerovatno keder vrata iza suvozacevih vrata
guma oko prozora, vrata... ono crno...
Njak Njak Njak
znam da je o owome bilo rijechi no mi muka trazit...uglavnom oce prijatelj da ugradjuje obichni plin na vitaru e sad kod koga da podje da mu to ugradi...da je sekvent ishao bi za srb al waljda owi nashi znaju taj obichni ubachit i naprawit da radi fino....
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks