Da mu Brnović uliva sigurnost i vjeru da se s njim može napravit nešto u kvalifikacijama sigurno mu ne bi uopšte na pamet palo da pominje povlačenje.
Ovako nam ostaje da vidimo šta će bit od svega.
Svakako ne bi Dejo smio da dozvoli da ostane bez Mirka, njegovo prisustvo mnogo znači za samopouzdanje čitave ekipe.
I've never seen so many electric jellyfish in my life!
Moramo shvatiti da su svi danasnji igraci hladnokrvni profesionalci koji igraju prvo za novac, pa onda za sve ostalo. Za reprezentaciju igraju ukoliko im ona moze dobro posluziti za promovisanje. Mirko savrseno dobro zna(jer je vec iskusan fudbaler) da sa Brnovicevim znanjem gola teshko da ce davati, kao i utakmice dobijati osim onih protiv San Marina i slicnih protivnika. U takvoj situaciji, ne zeli da se povredjuje/umara/odvlaci paznju sa klupskih obaveza koje su mu najvaznije. Ovo ne vazi za Mirka, ovo vazi za sve igrace-poenta je samo shto je ovim manje poznatim(tipa recimo Jovanovic, Pavicevic, Pekovic, Beciraj...) ili rezervama u klubovima (Vukcevic),reprezentacija korisna kakva god bila, jer nemaju prilike da igraju u vrhunskim, cak ni u prosjecnim timovima i reprezentacija je jedina "velika scena" gdje se mogu pokazati i dokazati i privuci paznju. Otud cuveno pretrcavanje, zalaganje i "pogibija za drzavni dres".
Ovo nije situacija samo u nasem timu, nego u svim timovima. Veliki igraci traze od reprezentacija rezultate da bi u istim ucestvovali/igrali sa punom motivacijom. Mirku je,recimo, i te kako korisno da se pojavi na Evropskom i tamo zabije gol za karijeru, ali nishta mu ne treba peto mjesto sa nekom blijedom kopijom Filipovica na klupi. I on vjerujte mi nece biti jedini ako se nastavi sa postojecim strucnim shtabom.
Zato starog selektora nije trebalo ni mijenjati, a kad se vec promijenio, Brnovica je trebalo zaduziti samo do kraja kvalifikacija. Ok odradio je barazh, usrao koliko je mogao-vrijeme je da se ide u Decic na kaljenje. Medjutim poshto Dejo zna najbolje i poshto se njemu "mora vjerovati"(citiram rijeci sa ovog foruma), i poshto je on Genije pa svoje odluke ne mijenja lako sad nam je ovako kako nam je. Djalovic,Vucinic, ko je sledeci? Shvajcarska, Cheshka 1, Cheska 2, ko je sledeci?
Medjutim, za Savez i selektora sve je lijepo i krasno. Evo lik kazhe fino-ne shvata kako neko moze da bude nezadovoljan rezultatima reprezentacije. Istinu kazhe. To bi zaista bilo neshvatljivo. Toga i nema. Svi smo zadovoljni rezultatima reprezentacije, ali smo svi izuzetno nezadovoljni TVOJIM rezultatima otkad si narecenu reprezentaciju preuzeo, moj Brnovicu. Zato, da parafraziram poruku engleskog parlamenta Chemberlenu(taj je lik, igrom slucaja, svoj najveci poraz takodje dozivio u Cheshkoj)-ZA IME BOGA,ODLAZI!
Deserve's got nothing to do with it.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ada ne no ce za Mali igrat.
Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Ajmo sad odgovor Dejov preksjutra u Vijesti, pa onda Mirkovo slaganje sa Cicom u utorak. Onda ce Brna da stane u Dejovu zastitu i da svjedoci koliko je Cico pio u srijedu.
Alo bre odjebite vise sa tabloidima idioti. Do*****se i bogu i narodu.
dan, savicevic, kranjcar... svaki dan nesto izjavljuju... hajd malo vise posla, malo manje price...
slazem se da brnovic nije najbolje rijesenje za mjesto trenera, no koga bi ste doveli?! koji ce trener napustiti svoj klub ili bilo koju reprezentaciju na pocetku sezone i da nas preuzme ?!
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Voli ti i Mirka i Jovetu i koga god oces. Ali ne mozes da kazes da je on super zato sto igra bez ikakve koristi za CG.
To je glupost. On jedino sto treba da dobije je puno srce, prvo zbog dresa a drugo zbog te trake koju nosi. Zbog ljudi koji placu i pjevaju istovremeno i gledaju heroje jebene nacije. Nema ni Jovetic nikakve koristi ni vecina njih pa su posle ispadanja od Ceske plakali. Zasto, zbog propustenih dnevnica?
Ne treba odgovor na ovaj post, ni tvoj ni bilo ciji. Opet kazem, voli ga zbog plocica na stomaku, zbog lijepe brade, neobuzdane kose ili lijepo sredjenih noktiju ali nemoj zbog toga sto dolazi i igra za nas bez ikakve koristi.
ne slažem se! Zašto mora svako biti ponosan da ponese nacionalni dres? Nijesu svi takvi, pa ti to dobro znaš, evo ti navijači?! Ima ih koji su slavili onu noć! Čovjek koji se po vašoj priči (ja sam to ovdje pročitala) deklariše kao Srbin, a nije tajna da mnogi Srbi navijaju protiv Crne Gore, pri tome, finansijski je obezbijeđen- ne treba mu repka da se proda! Mogao je da kaže da neće svome narodu da se zamjeri...izvini ali tako je.
što se mene tiče, svaki momak koji taj dres ponese i koji plače kad izgubi i koji se lavovski bori na terenu, koliko zna i koliko može, za mene je HEROJ! tebi to ne mora da se svidi, ali ja tako razmišljam i može mi biti!
Hebeš pločice, nemoj da si bezobrazan, nemam ja 20 godina da mi Mirkove pločice nešto znače i izazivaju leptiriće u stomaku, Joveta može dijete da mi bude....Mirka volim jer je dao najviše što je mogao u tom trenutku, trudio se maksimalno i časno ponio onaj dres iako su ga njegovi navijači pljuvali sa tribina (bukvalno)...bogami sam ja ispred malog ekrana uputila mnogo više pogrda na račun tih navijača nego oni na Mirkov račun! Tako da, nijedan argument ti ne uvažavam ovdje, jednostavno si ostrašćen maksimalno! Ti, na na svim drugim temama i ti, na ovoj temi - dva čovjeka! Kao vukodlak, 'ebo te!
Ne moraš mi odgovarat a i možeš što se mene tiče, mada računam da nećeš jer meni, zaboga nije mjesto na temi o fudbalu...e pa jeste bogami
I ja sam plakala kad smo pobijedili Engleze i išla da gledam utakmicu navijača i dobila upalu pluća koliko je ledno bilo, i plakala kad smo od Čeha izgubili a bili bolji u drugoj utakmici...nemam manje prava pričati o ovome, a usuđujem se reći i sasvim solidnu percepciju fudbalske igre i prilika oko fudbala![]()
U pravu si. Ja sam pogresno ukapirao stvari.
hahahah imaš rep, sad si baš kvaran!![]()
Tacno je, njihove partije su bile slabe, ali cini mi se da se vrtimo u krug, opet te moram podsjetiti da govorimo o zalaganju, trudu, osim ako ih zelis osporiti Joveticu i Vukcevicu...
Kapiten nije trcao i nije se trudio u jednom periodu utakmice, zbog cega mu je javnost zamjerila - neko je to ucinio argumentovano i objektivno, neko nije imao mjeru, sto je, opet, posledica frustriranosti i nedostatka elementarnog vaspitanja i uljudnosti.
Mozda da se vrati i pomogne jer njima ne ide? Moras da razumijes da ipak govorimo o reprezentaciji i kapitenu kao simbolu iste, ne o radnoj organizaciji u kojoj su striktno podijeljena zaduzenja. Kapiten je primjer i mo(tiva)tor, njegova odgovornost je najveca. Fudbal je vrsta rata, utakmica je bitka u kojoj, ako pogine i medicinska sestra koju nema ko da zamijeni, kapetan-kapiten mora da priskoci u pomoc i previja, dodaje instrumente i bodri ranjenike. A moze i da posmatra udobno zavaljen u fotelju, ali onda povecava sanse da njegova strana izgubi bitku...
Slazem se, ali mislim da je za njega kasno. "Poseban" tretman i vaspitne razgovore je trebao da ima u kuci, porodici, ili akademiji koju nije prosao. S Mirkom treba pazljivo, ali to ne znaci da na svaki njegov hir, nepromisljenost ili nedisciplinu treba odgovoriti dovodjenjem tamburaskog orkestra i maserki iz Tajlanda koje ce mu gladiti muda. On mora da razumije da je tu zbog reprezentacije i da reprezentacija podrazumijeva odredjene zrtve i odredjena ocekivanja. Ako to nije u stanju da podnese, onda u redu, srecan mu put.
_________
Sto?? Iskomplikovalo se? Da nije i slijepo crijevo?
Podsjeticu samo da su svi nalazi pokazivali da ce pauzirati najvise deset dana, i da je dok je bio u CG prica bila, zvanicna, da ga ne boli i da su velike sanse da nastupi... U svakom slucaju nije slomio kljucnu kost, koliko me sjecanje sluzi, pa da ovoliko pauzira... Ili je u medjuvremenu nesto drugo nastupilo, ili je on stvarno majstor svog zanata...
A evo ga i Joveta pauzira dvije za Fiorentinu, a mislim da niko nije primijetio momenat povrede u reprezentativnom dresu. Znaci li to da je i Joveta trebao da ne igra dvomec?
Iako sam jasno izložio svoje mišljenje o selektoru, nema potrebe da se služimo probranim činjenicama. Pominjati Švajcarsku je smiješno jer ta utakmica nije imala apsolutno nikakvog značaja osim da neko od naših ne dobije parni karton. Pa iako smo nastupili bez osmorice standardnih (što je za bilo koju zemlju a pogotovo zemlju naše veličine ogroman hendikep) vjerujem da bi i tu izvukli bod da nijesmo imali onakavog Bonju na golu koji je krivac za oba primljena gola (prvi groteksno, a drugi amatersko postavljanje). Pa čak smo mogli i povesti da je sudija dosudio penal u prvom poluvremenu. Ma sve da ovo što sam napisao nije tako, ta utakmica se ne smije shvatati ozbiljno. Ozbiljna u grupi đe nas je on vodio je bila protiv Engleza i to je jedina istina.
Poraz u drugom meču je ravan pobjedi od 1:0 (isti nam je matrak) i ne griješimo dušu jer je taj poraz krajnje nepravedan što ti je jako dobro poznato.
Brnoviću se može zamjeriti prva protiv Čeha koja nas je koštala plasmana na EP. Eventualno i druga što nijesmo razbili Čehe, ali to je već diskutabilno jer su mnogi na ovom forumu govorili da je tako trebalo i prvu da odigramo. Ali prihvatam i to. Ali nemoj Švajcarce pominjat kako bi naveo vodu na svoju vodenicu i argumente pojačao.
Opet ponavljam (kako ne bih bio pogrešno shvaćen) odluka o ostanku Brnovića je krajnje loš potez iz više razloga.
Dick Laurent is dead!
Znam Amnesiac, ali ljudi ovdje pominju prijateljske kao neki sledeci kriterijum, a ako su one toliko bitne onda moze i ova. Pogotovo sto nam se odbrana totalno raspala u Shvajcarskoj u drugom(prvo uopste nismo blil losi,tu se slazem), a tu cinjenicu niko nije primio k znanju. Nisam ni ja, evo prihvatam-ali zato ja nisam selektor vec samo (takav kakav sam) poznavalac fudbala. Ljudi koji vode ekipu bi morali da primijete takve stvari. Bonja jeste kiksao kod oba gola, ali je i odbranio iha-ha zicera Shvajcarcima. Ne branim ovdje Bonju, ne razumi me pogresno-pricam o greshkama odbrane(u kojem bilo sastavu) koje se vuku jos od Engleske. Ja znam da ta utakmica nije rezultatski znacila nishta, a rezultat je najvazniji(to stalno ponavljam)-ali pazljivom analizom te utakmice(na kraju krajeva, ako joj je ista bila svrha to je priprema) mogla se izbjeci katastrofa u Pragu. Jer smo izgubili te dvije manje-vise na identican nacin. Solidna igra u prvom, par shansi na pocetku drugog poluvremena(protiv Shvajcaraca je jedna bila posle primljenog gola), i kad je jednom bilo 1:0 uslijedio je totalni krah ekipe.
Gadi ti se on za ovo, a ne gadi ti se ovaj drugi sto je sat vremena ogovarao covjeka uzivo na televiziji? Malo cudni kriterijumi, zar ne? Necu da se vracam na staru pricu shto bi bilo, ali moras shvatiti da ako zelis da se bavish trenerskim poslom a predsjednik fudbalskog saveza jedne drzave ide naokolo i prica da si alkoholicar bez ikakvog povoda(jer Kranjcar nije ni rijeci lose rekao o Crnoj Gori niti o Savicevicu do Dejovog intervjua), to utice i na tvoju dalju karijeru.
Nego znash shto ti je to-to ti je ono: "Covjeka iz sela mozhesh iscerat, ali selo iz chovjeka nikad". Pa makar zhivio i igrao u Milanu i lobovao golmane Barce iz polumrtvog ugla iz voleja-selo je ostalo.
Last edited by Recordare88; 27-11-11 at 08:01.
Do marta ima dosta, kao sto rece Mikas... Svi ce se oladiti, uzeljece se izazova, drugara koji pricaju isti jezik...
Brna nervira svojim izjavama. A opet i "odusevljava". Ima jos jedan takav trener. I on je dobio priliku iz nicesa, i nisu se pokajali poslodavci. Portugalac jedan... I Brna je "eksperimentisao". Imao ideje, pa makar bile one lose. Najlakse je bilo izvesti formaciju kakvu javnost zeli i voila...
A volio bih i ja drugog trenera. Hidinka, Murinja, Pepa, Kontea... A za te sto ih nabrajate, te ne mogu nac pristojni trenerski angazman (Le gen, Mateus i ostala trenerska boranija, koja su svudje zabiljezili samo "poraze"), za njima ne ceznem previse, jer su taman "dokazani" da ne garantuju rezultate... Ako vec nemamo za najbolje, onda je bolje trener Crnogorac. I to ovaj drcni.
Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 27-11-11 at 15:29.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks