Na kolko?
TAKUMI
Nemoguce, a pouzdan izvor, nista je li?![]()
Eko pumpe su najbolje sve ostalo 0 kvalitet!
grijesis.
ja sam 6 mjeseci sipao i na ECO (dizel, benzin), na Castellanu-dizel, kod zeljeznicke benzin i moja iskustva govore da je najbolji dizel u Castelani a benzin kod zeljeznicke.
sipao sam uvijek pun rezervoar i vozio te gradsku te malo put primorja i na puni rezervoar sam prelazio po 40-50 km vise sa gorivom kastelane.
Last edited by laciale; 25-11-11 at 20:13.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Nzm nisam nikad sipao na tu kod zeljeznicke (inace benzin je u pitanju) ali znam da za razliku od Lukoila jugopetrola i slicnih Eco pumpe su znatno kvalitetnije a probacu i tu kod zeljezncicke obvz posto inace trosim oko 150e mjesecno za gorivo odmah ce se primijetiti razlika![]()
ja sipah na castelanu da probam 45 litara pg-zagreb isto tako mi trosi kad naspem onamo kod zeljeznicke tako da je sve to isto...
Last edited by simkee; 25-11-11 at 23:31.
Last edited by appelle moi; 26-11-11 at 16:31.
svaki put zaboravim koji je motor ovaj tvoj
ja tu potrosnju od 6L mogu da vidim samo u slucaju da izadjem na otvoreno...i to da ne idem uzbrdo
kroz grad ispod 9 ga ne mogu spustit teorije nema
@appelle moi 27kmh povecaj malo brzinu da vidis kako ce tad bit 6l na 100....
Pazi mu prosjecnu brzinu... :lolblue:
TAKUMI
Bachi tvoju prosjecnu brzinu na 800, od cega ces 500 km napraviti kroz Pg. Ajd, ajd... Bice ti 40 jedino ako su ti stalno upaljena zelena svjetla na semaforima, i ako nema nikoga u kruznim tokovima...
Meni je na 30 km po Bg, prosjek bio 15 km/h. A sve zbog semafora. 3 min stojis na jednom, pa kolona, guzva, pa opet stojis... I ako dofatis 50 km/h ti si repsretan.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Ma BG je nesto drugo. Ovaj frajer je vozio po PG i van...
TAKUMI
Isto ima semafora poprilicno, zar ne ? Bar mi je tako u sjecanju. Svejedno. Nek na putu od tacke A do tacke B, uzmimo da je 10 km, imas 10 semafora, i nek ti je svaki drugi upaljen na crveno. Koliko te to uspori ? Pa poprilicno. Sad zamisli isto to rastojanje bez semafora, a gdje u gradu je ogranicenje 50 km/h. Dakle u prvom slucaju, recimo da ce prosjecna brzina biti oko 25-30 km/h, dok ce u drugom slucaju biti 50 km/h.
Ja sam Bg naveo kao primjer, pokusavajuci da aludiram na semafore i rastojanje. HN ima jedan semafor, pa ti opet prosjecna brzina bude tu oko 35 km/h, ako ides od Igala do Meljina, i uhvati te to jedno crveno svjetlo.
No nema veze. Ima li najave i to provjerene za poskupljenje goriva za 10 dana ?
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
a koje auto vozi frajer
the World's leading dance event
Sensation
C200 cdi...
TAKUMI
Ja ti garantujem da je to tacna potrosnja (+-5%).
Ask me how I know...
TAKUMI
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks