Usati trofej sa dva razlicita tima. I u oba je imao glavnu ulogu. Svaka cast. Najveci igrac sa ovih prostora, sto se klase i rez tice. Mirko je mogao to dostici, ali su izostali i rez i kontinuitet.
Ja nisam nerealno zaljubljen u Cica, ali sam prilicno zaljubljen u njegove rezultate. Zvanicne utakmice: 3 pobjede, 2 nerijesene(od toga jedna Wembley) i jedan poraz, uz pozitivan skor sa svakom ekipom u najtezoj grupi u kvalifikacijama,i uz drugo mjesto. I sve to sa reprezentacijom zemlje od 600000 stanovnika. Kazhem ti, potpisao bih to uvijek. A shto se tice zaljenja igraca-to je neshto shto se deshava u svakoj bozijoj ekipi na svijetu. Ne prodje dan da se neki igrac, barem privatno, ne pozhali na Fergusona ili Mourinha. Bash dan ne prodje.
Shto se tice atmosfere u timu, ja se i dan danas sjecam scene kada smo dali prvi gol protiv Bugarske u Podgorici, kad svi igraci kao jedan dotrcavaju da zagrle Kranjcara a on pada pod njihovim teretom na teren. Toliko o losoj atmosferi. A ukoliko pod zalbama podrazumijevas losu atmosferu-kazhem ti opet, onda je u jednom Unitedu losha atmosfera svaki bogovetni dan.
Trenutno ima puno vise razloga za pesimizam, nego za optimizam. Ne kazhem da je to konstanta i da se ne moze promijeniti-ali je tako. Ja bih iskreno volio da se varam-ali me zaista ne ohrabruje cinjenica da je igra A reprezentacije mnogo gora nego shto je bila, kao i rezultati, dok su i igra i rezultati U21 ekipe na ocajnom nivou, a da rukovodstvo Saveza, na celu sa Dejom(koji je alfa i omega citave price) ne radi ama bash nishta da se stvari poprave. Osim shto izaziva "pozitivne" shokove.Originally Posted by Filip Pg
Deserve's got nothing to do with it.
Sta s njim?????
A Piksi je tek legenda. U Japanu je veoma cijenjen.
Da ne diskutujemo vise, svako ima svoje misljenje. Ja se itekako nadam u ove momke, a sto ce biti- kao sto rekoh prije vrijeme ce pokazati.
Ni primaci, makar shto se Dzajica tice. Na stranu da se u njegovo vrijeme igrao mnogo manje zahtjevniji fudbal-rezultati na medjunarodnom planu su ni primaci. Pixi je definitivno imao cistog talenta i potencijala, ali su povrede i igranje u relativno losoj i ne mnogo poznatoj ligi ucinile svoje, na zalost.Dejo je takodje kuburio sa povredama, ali je ipak svezao 6-7 godina sjajne igre, od koje su godina ili dvije bile na nivou vecem od sadasnjeg Messija.
A sad bas... Ne zalijecite se ljudi... Nisu bas Ukrajina i Poljska macji kasalj. A jos su u pitanju one crnjacke ekipe, dje se ne mos fudbala naigrat s njima...
.
Dejo je odlucio da Baka ostane selektor. Dobro, ali moram jos jedno ime da pomenem. Slaven Bilic, komsija sa sprata. Ne znam zasto mi pade na'm. Mozda zato sto sumnjam da ce poslije EP ostati selektor Hrvatske, a plata mu je (mozda) u limitima nasih mogucnosti, 160 000 godisnje. Mislim da je Bilic odavno potrosen na klupi Hrvatske, a ni javnost mu nije naklonjena, iako ga je poslije Turske opet prigrlila, u tipicno balkanskom maniru - do sledece zgodne prilike, kad ce mu se najebat svega na dvije noge do petnaestog koljena. Mada, Bilic je dobar ulov za neku reprezentaciju/tim koja ima skromniji budzet, ali atraktivniju finansijsku ponudu od nase.
Mislite o tome, pa da poslije ljeta posaljemo zajednicko pismo Deši
Vidji, no te prekidam, znamo da je Brna brat, ali...
U Hrvatskoj smatraju Bilica klasicnim diletantom. mislim da neces naci Hrvata koji ga cijeni kao nekog poznavaoca fudbala. Odje kod nas ces bar mene pronac koji ce reci da se pruzi Brni sansa... Takodje Bilic ima veliki broj "saradnika" za koje se smatra da jedini i znaju nesto.
Iskreno, ja bih volio da smo i mi jedna takva "crnjacka" ekipaA i imamo tim kome upravo takva igra odgovara. Dobra odbrana(minus lijevi bek, koga moramo rijesiti pod hitno), fizikalci na sredini i par tehnicara u napadu koji "izmisljaju" golove. Tim stvoren za "industrijsku" defanzivnu takticku igru.
I Bileka su do prije nedjelju dana smatrali diletantom i prizivali poraze i ispadanje u barazu, kako bi ga smijenili. Njihove poslednje kvalifikacije nijesam pratio, ali nije mi Bilic djelovao kao diletant 2008., doduse, to su bile samo 4 utakmice, a i grupa nije bila narocito teska. Ipak, ono sto sam dobro zapamtio - Hrvati su djelovali kao tim, a Bilic je imao poseban, prisan odnos sa svojim igracima - licili su na kompaktnu porodicu.
Koliko god da sam tugovao nakon utakmice znao sam da je bolje da sa ovakvim stručnim štabom ne idemo nigdje. Loše bi se proveli, ko zna s kim bi bile prijateljske i ko zna gdje bi bile pripreme i ko bi to i kako vodio. A taktička priprema bi bila na nivou pripreme za utakmicu u Pragu. Iste boljke kao i kod ekipa SFRJ, SRJ, SCG i tako... Sve nas su poštedili mnogo nerava i mnogo tuge. Da je u pitanju kršteno rukovođenje ovo bolno ispadanje bi moralo biti okidač za promjene u stručnom štabu. Drugo poluvrijeme je dokaz potencijala i dokaz da smo morali proći. Prethodna tri poluvremena su dokaz Brnovićeve nesposobnosti i manjka mudrosti.
Deju se posrećilo da nađe Kranjčara, njegove prve ideje su bile Tumbaković, Jokanović. Vermezović i slične boranije...
Da nije Cica možda ne bi nikad imali priliku da spoznamo naš potencijal.
I've never seen so many electric jellyfish in my life!
Jal
Imao sam neke razmjene misljenja sa nekim navijacima, koji se podosta razumiju u fudbal. Nije to bilo da kazu nesto tipa "dobar je, ali...", vec je to bila klasicna pljuvacina. Cak i kada ih je islo... A dje ima dima, ima i vatre. Mozda je covjek stvarno vezas. A i on je priucenjak. I on je neko ko je iz kopacki uletio na mjesto selektora. Zasto bi on bio bolje rjesenje od Brne?? I on se ucio trenerskom poslu u reprezentaciji. Za njega znamo da ga Hrvati smatraju neznalicom, i vecinu dobrih utakmica pripisuju saradnicima i kvalitetu tima (koji je nesporan), a za Brnu znamo da je ucio cetiri godine za trenera i nista vise...
Ja se imadoh frapirat danas kad sam vidio Deja sa Filipovicem na Stari. Odma su me obuzele neke crne ideje o Povratku Kralja.
Nikako ne mozes porediti Bilica i Brnovica.Bilic je prije A selekcije vodio mlade Hrvate sa velikim rezultatima sto ga je i preporucilo da bude a selektor.On je u A selekciju poveo Modrica, Kranjcara petrica i druge da ne nabrajam.Druga stvar sjetite se samo igre 2008 Hrvata do nesrecnog poraza od Turaka , taj poraz ih je skroz ubio.
Kad bi Brnovic bio 50 % psoto Bilica pjesmu bi mi pjevali, no na nasu stetu vidjecete kako cemo proci u ove kvalifikaicje sa murinjom nasim;
Prihvatam, ne mogu da se zalijecem na osnovu nekoliko odgledanih utakmica, ali ono sto sam vidio na mozda najkvalitetnijem fudbalskom turniru je bilo vrijedno, a i ne mislim da je bilo slucajno. Pritom moras uzeti u obzir da je Bilic u to vrijeme imao (skoro pa) rukije Modrica i Kranjcara, uz dotrajale Kovac bros. kao osnovu tima, a 2012. taj covjek ce iza sebe imati dva EP. Makar u teoriji, on je bolje rijesenje od sadasnjeg selektora.
Sto se tice Brnovica, ja ga ustvari jos uvijek nijesam kritikovao. Uzdrzacu se, zbog okolnosti u kojima je dobio ovu ulogu, do kvalifikacija.
A odkud znas koje su mogucnosti Brnovica, pa da procentualno utvrdjujes koliki je on dio jednog drugog mladog strucnjaka, koji ima jedan od najboljih timova u Evropi... A mlada ga je bas preporucila... Onako bi je i Dusko Vlaisavljevic vodio.
Zoran Filipovic, Dusko Vlaisavljevic, Branko Brnovic.
Sto je to sa nama, jesmo li prokleti pa da nas sve veliki strucnjaci zapadaju?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks