Amnesiac sve objasnio. Svaka cast za post.
Amnesiac sve objasnio. Svaka cast za post.
@recordare, koliko sam vidio ti imas i nacionalne sklonosti ka drugoj drzavi pa ne znam sto si se uvatio ti ovolike price na ovoj temi.
Vjerovatno je to bilo iz prve ruke, taman kao za ovo namjerno udaranje Simona u nos. kako ga npr. Pekovic ne opali, u borbi za neku loptu?!
Ljudi, Mirko igra za CG reprezentaciju po dobrovoljnoj osnovi. On svakim dolaskom rizikuje da se, ne bi li ulio malo radosti nezahvalnom narodu, povrijedi i tako ugrozi svoju karijeru i priliv znacajnih sredstava... S obzirom da on nije odlucio da igra za Srbiju (kao neki sporazum ga sprijecio. Ipak je u pitanju bila slobodna volja), samim tim cinom je dao mnogo CG. Prvi je pjevao himnu, zar ne? kapitenski. S Poleksicem prvi okruzio s nasom zastavom. Zar nije to kapitenski? Postigao prvi gol...
treba malo posmatrati psihu tih ljudi. Zasto bi Mirko Vucinic, koji ima milione, nekoliko godina se cimao sa relativno neperspektivnom reprezentacijom, a te dane je mogao odmarati, sto mu je neophodno u danasnjem fudbalu?! Covjek ima zenu, dijetu, odlican zivot, ..., sta ce mu dobrotvoran rad gdje ga gladni pljuju?
mirko Vucinic je napadac koji igra sa saigracima koji ne umiju dati gol. Ukoliko bi bila drugacija situacija, sigurno bi gledali vise trcanja, jer bi onda mogao biti ranije zamijenjen, ali posto nije, on treba da zadrzi svjezinu svih 90min, sto nije lako. nemoguce je. fatos Beciraj, kojeg toliko spominjete, ja poslednjih 10min prvog poluvremena isplazio jezik i bio relativno neupotrebljiv, sto se neke kreacije tice. treba li Mirko da plazi jezik vec na pola utakmice, pa da nam Djalo daje golove??
ps. onaj promaseni udarac glavom, s metra, jedan od najvecih Mirkovih, u karijeri. odbranio mu je Di Mikele jednom penal, tako da ono moze da stane rame uz rame s tim... Prije tog udarca je trcao gotovo svakog trenutka. S obzirom da je kod udarca glavom potrebna ogromna preciznost, koncetracija, snaga, ..., mozda je Mirku u tom trenutku bas nedostajalo bar 5% svjezine, da pretvori ono u gol. Drugim rijecima, da je samo visio naprijed, vjerovatno bi skocio par centimetara vise, "snaznije" poklopio loptu, i ne bi promasio nesto sto gotovo nikad ne promasuje... ko igra tenis zna o cemu pricam.
pps. Da preformulisem... lako je vama, i ostalima, da klapose.... kad nista znacajno niste uradili za ovu zemlju. Kad bi imali paruljina, imam osjecaj da bi jos manje. Vecina vas nije ni vojni rok sluzila. Tobos nedje strazila... Da zaradjujete 150000 nedeljno, malo bi teze nalazili motiva za neplaceni patriotizam, koji se pritom i osporava...
ppps. Nije tacno da se moderni spicevi vracaju, cuda cine, udvajaju... Vracu se taman koliko I mirko. I trce taman koliko i Mirko. To sto se ibra vrati par puta tokom meca, je samo izuzetak, ne i pravilo. Njegov prevashodni zadatak, u odbrani je, da ne dozvoli protivnickim stoperima olako iznosenje lopte. Ispresira s vremena na vrijeme zadnje vezne... A vjerovatno i Piter Krauc pretrci vise od mirka... Kakav je ono tek zmaj...
Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 17-11-11 at 00:25.
Obrlix tacno znam o cemu pricas.Bio sam u Prag i vidiio sam sve sto si rekao to je sve ok.Ali sa Vucinicem postoji jedna druga stvar igrao on dobro il lose njega najvise kritikuju.Zar mislis da on nista prema Crnoj Gori ne osjeca da bi gubio vrijeme tu.Ne znam koji je raylog da se na svakoj tekmi vise skandira Beciraju i Joveticu no Vucinicu.Druga stvar Mirko umije da usere stvari ko u Prag nezalaganjem to stoji al ovlika kritika na njegov racun nicemu ne vodi.Utakmica u Podgorici i njegov pristup ja sam prezadovoljan.
Sad zamisli sledecu stvar u spic umjesto Vucinica imas Djalovica koji trci ko konj dopingovani a u napad neproduktivan i zamisli da je on umjesto Mirka i ovako imamo boljku neefikasnosti a ne bez njega.
Ja u svakom slucaju biram Mirka jer je Mirko klasa, a klasne igrace kad tad moras da istrpis
Ima Mirko pregled igre odlichan,iza ledja mu Jovetic cheka pas godinama...
Ima Mirko savrshen udarac glavom,samo se trebao pokloniti ...
Ima Mirko savrshen stav za ljakse pozere dok mu drugovi ginu za loptom(bash kapitenski )...(kao mali Mirko je gledao puno Deja,a biti Dejo ne moze tek tamo nekakav ljakse koji je milione milja daleko od tog istog Deja )
Ima Mirko srece shto se niko VANI nije istakao malo vishe od njega, inache ...
...
Necu sad da se grijesim pa da poredim Del Piera sa Vucinicem ali samo s ovog stanovista koliko se razlikuju kao kapiteni.
Del Piero uvijek prvi dolazi na trening, zadnji ide, Vucinic ne. Del Piero trening koristi da se sto bolje spremi za mec, Vucinic se manekenise. Del Piero rijetko kad prigovara sudijama iako ima daleko veci autoritet svudje u svijetu nego Vucinic. Del Piero iz mladjih dana je uvijek, uglavnom uz Nedveda bio igrac koji najvise pretrci na terenu, za razliku od Vucinica. Del Piero je bio predmet izivljavanja nekolicine trenera tokom karijere, nije nikad rijec rekao, nikad nije imao ni najmanju polemiku s navijacima, za razliku od Vucinica. Del Piero je zbog dva ili tri meca u kojima ne napravi razliku uvijek bio masakriran od medija, ja jos ne cuh neku masovniju kritiku cg medija za naseg neprikosnovenog kapitena iako ima osnova za istu.
Eto uzeo sam za primjer onoga na koga bi Vucinic trebao da se ugleda pa bi ga onda voljeli svi pa cak i "Podgoricani koji ga mrze zato sto je iz Niksica".
A kad mi dodju likovi sa recenicom - koliko patetike na topicu. Neki ljudi ispoljavaju malo vise emocija od vas. A ako vi to ne osjecate toliko, ne pricajte odmah - patetika.
On je kapiten, mora da pruzhi dobru partiju i da se ponashao kao kapiten, svi znamo ko su i shta trebaju da rade kapiteni jednog kluba/reprezentacije.
Ja nidje nisam rekao da on nishta ne osjeca prema Crnoj Gori, naravno da osjeca i ne bi bio tu vjerovatno da ne osjeca, ali ta osjecanja se moraju pokazivat u svakoj utakmici a ne kad on procijeni da je tako.
Mi svi (valjda svi) zivimo za utakmice reprezentacije i on radi tog grba na dresu i svih nas ostalih na stadioniu i kraj malih ekrana mora dati svoj maksimum, koji ne daje u svakoj utakmici.
Od skandiranja Beciraja 10x po utakmici kako je prije bio 'obichaj' mi se povracalo, samo zato shto je miljenik Varvara za ove 2-3 godine shto je igrao za Buducnost (prije no zaskoche sad ovi advokati, puca mi Q odakle je, samo za ovu reprezentaciju nije uradio nishta bolje od ovih 15tak momaka, da bi ga ja velichao prije nekog od njih), dok se ovamo ne skandira na primjer jednom Zveroticu i Pekovicu koji muda ostavishe na teren svaku utakmicu i odbrani koja je itekako zasluzhna za ovaj baraz , jer dzabe Mirko davao golove ako tu nije bila nasha odbrana na vrhuncu da ne prime golove.
Svako mora da se kritikuje kad ne pruzhi maksimum u svakoj utakmici, ajde prijateljske i da oprostish ali prva utakmica baraza za EP !?!?!?
I ja sam 95% zadovoljan njegovim pristupom u revans utakmici baraza, a ovih 5% su opet situacije dje nije htio da pomogne svojim saigracima, chiji je kapiten, nego je stojao ponovo na 5m od njih u njegovoj karakteristichnoj pozi.
Mislim da je glupo poredit Mirka i Djalovica, ko je bolji i korisniji i opasniji po gol.
Ovo zadnje nije tachno nikako i Dejo je jedno vrijeme kuburio sa minutazhom u Milanu jer nije bio radnik, nije volio da trenira, pa ga je trener zna ostavit na klupi.
Odje je izgleda naucna fantastika izbacit Mirka iz igre kad odigra ispod svakog moguceg nivoa, jer je on jel nash NAJNAJNAJ.Takve stvari se moraju radit.
Ja bi prvi najsrecniji bio da on bude najbolji na terenu i kao kapiten i igrach i da nemam nikad razloga "A" da mu rechem, ali to je sa njim visha matematika i uvijek cu kritikovat ne samo njega, nego bilo koga drugog.
Josh jedna bolna stavka, nego su ljudi naucheni odje, ne vole da se "zamjeraju" trenerima, igrachima, selektorima, funkcionerima pa sve to predstave bajno i krasno u odnosu kako jeste.Josh se ne sjetih neke normalne i valjane kritike napisane poslije neuspjeha vaterpolista, fudbalera, kosarkasa, rukometasa itd.
Uff evo nocas izgleda da sam Vucinicev advokat.Ok je to sto pricas sa vecinom se slazem.Al opet ako ides na svaku tekmu repke cuces od svih kako nasvaki njegov pogresan pas il bilo sta kako ljudi reaguju a kad drugi to uradi ono sasvim ok , moja cjela se prica svodi da su navijaci previse negativni prema njemu.Ne kazem ja da je on cvjecka, daleko od toga masu kod njega ne valja u vezi repke al mi bez njega smo prosjecna repka.
Last edited by djordjeto; 17-11-11 at 01:27.
Svi oni igraju na dobrovoljnoj osnovi, Pekovic igra u Cvajti, prima ko zna koliko manje para od Mirka pa ga eto sa 34/35 godina kao navijen chitavu utakmicu.
Kako bi njemu sa tim njegovim primanjima bilo da se povrijedi i da mora otic na pauzu u tim godinama?To je vece srce, za mene.
Ovo shto prichash za svjezinu, to je iskljuchivo problem vecine balkanskih igracha a pogotovo igracha iz CG i Srbije, ne treniraju dovoljno niti pojedini zive sportskim zivotom, ne pridodaju dovoljno znacaja fizickoj spremi, nego samo gledaju koju paru da uzmu.Dejo nije volio da trenira, nije bio previshe radan a opet je bio igrachina, vjerovatno bi bio josh veca da je imao volje za josh kvalitetnijeg rada, isto tako i Mirko i bilo ko od nashih fudbalera, to je stvar usavrshavanja i predanosti profesiji.
Shto se tiche spiceva i njihovog vracanja, ja mislim chitava Barselona se vrace nazad pa chak i Mesi jel koji bi mogao isto da radi shto i Mirko ali se zna vratit nazad i pomoc, Runi koliko se samo puta vrati u odbranu i prekine neki pas/napad protivnichke ekipe, Ibrahimovic se vrace dosta cesche u odbranu nego shto si ti napisao, Robinjo isto tako, Eto kako je odigrao protiv Barselone u dresu Intera?Ima tih primjera dosta, ne mozhe se choek vazda na klasu izvlachit.Mene iskreno boli kad vidim nekog nasheg igracha reprezentacije kako pokushava da oduzme loptu protivniku na sredini a Mirko na 5m od njega stoji i nema namjeru da pritrchi da mu pomogne, da se oduzme ta lopta i krene novi napad.
Da ne bi bilo samo Mirka da kritikujem, zna i Bojana Popovic isto da zabushava i ona je ta klasa od igracha i vjerovatno najbolja rukometashica zadnjih nekoliko godina ali zna da kazhe na primjer na treningu kad treba da se trchi, neka trche one, ja cu igrat.Njoj se to ne zamjera toliko vjerovatno ni trener ni ostale igrachice ali i ona bi isto trebala primjer da im bude i da to uvijek radi sa njima, to je moje vidjenje a vjerujem da nisam jedini.
Nego aj da ne idem u offtopic, drzhimo se fudbala.
Nešto mi se čini da nikako ljudi da shvate da niko neće da kaže da je Vučinić loš igrač, nego (u najbolju ruku) vrlo prosječan kapiten.
Nego eto, ovaj mali iz Mojkovca će za koju godinu imat' 23 i bit' iskusan pa će bit' prostora za promjene. Kad već nije bilo pameti da se Miloradu da traka dok je na vrijeme.
![]()
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Ne interesuju me ti shto ga kritikuju za svaku sitnicu, to je nemoguce da on odigra svaki tachan pas , da svaku shansu pretvori u gol ali zalaganje mora bit na nivou svaku utakmicu, to je meni bitno.
Ovo da smo bez njega prosjechna reprezentacija nikad nece bit tachno, jer onda pada u vodu doprinos golmana i odbrane u ovim kvalifikacijama, shto je smijeshno poredit, znash i sam koliko smo golova primili sa Cicom i o chemu se tu radi, sad shto su postavili ove pripravnike shto bi rekao MadDog, to je druga stvar.
Samo kreteni sa dva grama mozga mogu da pisu ove stvari o Mirku. Ozbiljan sam. Sjutra cu da vam prevedem razgovor van bastena i ibrahimovica iz ibrine nove knjige, pa mozda i shvatite ponesto o igracima njihove klase, kakav je sigurno i Mirko.
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
Za 90 minuta Crna Gora je stvorila sledece sanse.
40. minut - Prva prava prilika za Crnu Goru.Zverotic je odlicno sacuvao loptu izmedju dvojice,ubacio,Damjanovic se odlicno okrenuo i sutirao ali lopta prolazi malo pored stative.
51. minut - Nakon kombinacije Damjanovica,Vucinica i Beciraja,Damjanovic iz dobre pozicije jos bolje sutira ali vrhovima prstiju Ceh salje loptu na precku.
54. minut - Posle kornera,Dzudovic dobro skace,lopta dolazi do Vucinica koji promasuje kolosalni zicer.
71. minut - 2 dobra suta Mirka Vucinica iz teske pozicije,ali Ceh jos jednom spasava svoj tim.
80. minut - Usamljeni Jovetic promasuje volej,a Simon Vukcevic ne stize da zahvati loptu iz izgledne pozicije.
Posle gola:
82. minut - Pokusaj Mirka iz teske pozicije,lopta prolazi blizu stative
87. minut - Vucinic sutira sa 17 m centralno,ali lopta ide dosta iznad gola.
Za isto to vrijeme Cesi su stvorili:
Gol Jiraceka i dobar sut Barosa u nadoknadi.
Na kraju utakmice rezultat je kao sto svi znamo bio 0-1.Vise nego ocigledno je da nismo imali srece i da smo nezasluzeno izgubili.Igracima se nema sto zamjeriti.Svako ko ista zamjera igracima razumije se u fudbal kolko ja u visu matematiku.
Sto se tice igraca,namjerio sam za ovu priliku da i njih ocijenim pojedinacno pa da ispostujem tu svoju namjeru.
Bozovic besposlen.Nadam se samo da su driblerske sposobnosti koje je pokazao bile posledica trenutka i da nece vise biti potrebe da ih pokazuje.
Savo Pavicevic dobar.Pozadi nije grijesio,naprijed ga bas i nije islo ali to nije bila losa partija.Dobro je da je odreagovao odmah nakon loseg izdanja u Pragu,gdje smo culi da je igrao bolestan,sto se i vidjelo.
Dzudovic standardan.
Stefan Savic,vjerovatno kroz koju godinu 1 od 5 najboljih stopera Evrope.Odigrao bez greske.
Vladimir Bozovic.Nedje sam prije rekao da mi je smijesan,a cesto mi ga i bude zao koliko je nesposoban.Recordare ga je najbolje opisao,necu citirati,bio je dobar ali i dirljivo los.Ponovicu i moju ocenu da je bio bolji nego sto smo ocekivali.Na njegovom primjeru se vidi kako jedan igrac usporava cijeli tim.Ne njegovom krivicom naravno.
Nikola Drincic,i on standardan,ali to u njegovom slucaju znaci lose.Nije imao gresaka sto je vazno,ali je naprijed uradio malo sta.Ne mogu reci da je uradio nista,nesto jeste,koliko je izgleda u ovom momentu mogao.Upravo nam fali Drincic onakav kakvog smo ga ocekivali da ce bit.
Kad bi Zverotic za klub igrao kao za reprezentaciju vrlo brzo bi vjerujem igrao u nekoj od najjacih liga Evrope.Ovo je moja slobodna ocjena,ja stvarno ne znam kako igra u klubu,ali ovo sto pokazuje u reprezentaciji nije za Svajcarsku ligu nego za mnogo vise.
Fatos Beciraj je odigrao odlicno i mislim da je njegovo izvodjenje bila greska.
Jovetic je pokazao onoliko koliko je u ovom momentu mogao.
Dejan Damjanovic je odigrao dobar mec.
Ne secam se ko se borase kao laf s Turcima al se Mirko borase kao laf s Cesima.Uradio je mnogo vise nego sto jedan napadac treba da uradi na jednom mecu a to sto nije postigao gol ili dva je samo nesrecni slucaj.
Delibasic se to malo sto se druzio s loptom,dobro druzio a Simon i Radomir nisu imali kad da pokazu nista znacanije.
A sad malo o utakmici.
Nasi su se na pocetku prepali ali to nije ostavilo posledice.Strucni stab ih je izgleda naucio da igraju dugim loptama sto je potpuno van pameti.najbolje sanse na mecu stvorili smo normalno s loptom na zemlji.U odnosu na Prag, formacija i kretanje igraca su bili neuporedivo bolji i potpuno druga prica.Beciraj je rano izveden i u pogresnom momentu,kad smo bas bili u naletu.Simon Vukcevic je kasno uveden.Mirko na desnom krilu je diskutabilan potez,kad ste ga vidjeli da igra desno krilo?Medjutim,opet je stigao da udje u par sansi i sa te strane.Gol smo primili opet posle kiksa.Cini mi se da smo pravili ofsajd zamku za nepostojeceg napadaca a dolazak igraca 1 na 1 sa golmanom ne msije da zavisi od samo jednog igraca kao sto je Jiracek izasao pred Bozovica samo proturanjem lopte kroz noge Savicu.Treba reci i da smo rizikovali al nam se nije isplatilo,jer u akciji kod gola nismo imali lijevog beka da zatvori ceskog igraca koji je na toj strani dobio loptu.Bozovic je vec bio izasao.Bonja je onamo bio blizu da odbrani al kao sto i sam rece Jiracek je iskusan igrac.Jiracek,otkrovenje baraza,paklen igrac.
Dosta se prica o tome da nam fali desetka.Stevan Jovetic i Simon Vukcevic mogu to odlicno da odigraju.Mislim da nama ne fali desetka nego plejmejker.Igrac tipa Pirla.Igrac koji ce da organizuje igru i da razigrava ostale igrace.To je ono sto bi trebalo da radi Drincic ali nazalost ne radi.Mislim da nam fali taj igrac koji ce da gurne ove ostale naprijed i da ih spoji s golom.KAd bi imali takvog igraca na sredini,to bi doprinijelo boljoj organizaciji veznog reda,samim tim bi se rasteretio napad i sigurno bi lakse postizali golove.
Ekipu ne cini napad i odbrana nego i vezni red.Ne mogu spicevi da igraju u vezi i sl.Ne mozemo samo da guramo lopte na Mirka i Stevana i da nam to bude jedina solucija u napadu.Mi cak i ne guramo lopte na njih nego se oni vracu do centra da ih uzmu.Ne mozemo da igramo sponde glavom jer je ta igra davno prevazidjena.
SVe ove stvari su u nadleznosti strucnog staba kojeg ja mislim vise ne podrzavaju ni oni koji su ga podrzavali posle Engleza,ukljucujuci i mene.Jednostavno,Brnovic mora da ode,zajedno sa svojom delegacijom.Kao sto je Kranjcar smijenjen kad mu nije islo,istovjetno bi sad trebalo uraditi i sa Brnovicem.Tvrdim da uz normalnog trenera ova ekipa,u ovom sastavu moze da igra kompletan fudbal,da se ne oslanjaju na majstorstvo,srecu i individualizam i da tada ne bi bilo price ni o desetkama,ni o polutkama,ni o zadnjim veznim ni nicemu.Samo ga treba naci.Tacno se vidi da ekipa nije ni uigrana ni naucena ni dobro vodjena ni nista.I da je ovomaksimum u takvom stanju stvari a pokazali su dosta sinoc.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Dodji Grofe!!! U ovom trenutku ne znam ko bi drugi mogao iz CG ili okruzenja da dodje! AJMOOOOOO CRNA GORO!!! NEMA PREDAJE!!!
VOLIM TE ZEMLJO MOJA NAJLJEPSA NA PLANETI!!!
Džonatan Vilson: Crnogorski polet otišao je s Kranjčarom
Američki “Sportsilustrejtid”, iz pera britanskog novinara Džonatana Vilsona koji je bio pratilac svih uspjeha i neuspjeha Crne Gore u kvalifikacijama, napravio je analizu razloga ispadanja u baražu.
“Septembarska odluka da se smijeni Zlatko Kranjčar pokazala se sasvim pogrešnom. Možda će njegovi protivnici istaći da je crnogorski pad počeo dok je on još uvijek bio tu, remijem sa Bugarskom i porazom u Velsu, ali je istina da nakon njegovog odlaska Crna Gora nikada više nije igrala kao ranije, uprkos povratku brojnih fudbalera nakon povreda i suspenzija. Branko Brnović, koji je zamijenio Kranjčara, bio je optimista i poslije 0:2 u Pragu, ali se nakon sedam postignutih golova na osam mečeva kvalifikacija znalo da je taj poduhvat nerealan, čak i sa Vučinićem i Jovetićem zajedno u napadu".
"Brnović je pred prvi meč ponavljao da treba zaustaviti Rosickog, a Česi su tokom cijelog meča imali igrača viška na sredini, što su na kraju i iskoristil. Protiv Turske, Hrvatska je prihvatila da uopšte nema dominaciju na terenu, žrtvujući posjed lopte za dvostruku zavjesu u odbrani i širinu kada se krene u kontranapad. Iako je Simon Vukčević u Pragu bio opasan na desnoj strani, Crna Gora nikada nije imala vibraciju da ona vodi igru. Očigledno da je sav polet nestao onog trenutka kada je otišao Kranjčar”, napisao je Džonatan Vilson.
U svojoj kolumni u “Gardijanu”, isti novinar je u minulih godinu i po, pa i ranije, napisao više afirmativnih tekstova o Crnoj Gori i njenoj fenomenalnoj kvalifikacionoj priči.
p.s. ovo boldovano jedino nije vidio onaj koji je i trebao.. ta jedna taktička sitnica možda nas je mogla povesti na euro..
Last edited by kimi pg; 17-11-11 at 08:15.
Kako bi ja doveo za selektora onog Jovanovića iz Apoela da nam može biti platio bih mu koliko traži čovjek čuda radi sa ispodprosječnim timom.Grof bi isto bio odličan izbor ali ne znam kakvi su njegovi odnosi sa savezom. Mogli bi probati i sa Dujkovićem ili onim likom što je vodio Ganu na poslednjem Svjetskom Prvenstvu.Brate samo da nam kumara Brna ne ostane na klupi.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Deserve's got nothing to do with it.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks