Dodao bih još:OVO ĆE BITI DOBRA NOĆ,PREDOSJEĆAM.UFFFF...nemam riječi gadosti za ovu poruku.Definitivno smo spremni za jednu gej paradu....
Ovo za Zverotica je stvarno nevjerovatno. Dje mu je bila dusa da onoga covjeka stavi na klupu.
Jedan od junaka ovih kvalifikacija
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Dodao bih još:OVO ĆE BITI DOBRA NOĆ,PREDOSJEĆAM.UFFFF...nemam riječi gadosti za ovu poruku.Definitivno smo spremni za jednu gej paradu....
Slazem se da nama 10ka nije nesto nasusno potrebna (iako ne bi lose bilo imati jednog prodornijeg prednjeg veznjaka, koji bi oslobadjao prostor za Jovetica). Nama je mnogo veci problem nepostojanje zadnjeg veznog. Svaka cast Zveroticu, ali ostali ljudi iz veznog rada su vise fizikalci nego sto su ljudi koji mogu da prenesu loptu iz odbrane u fazu napada. Ponekad je bilo tuzno gledati koliko nam se napadaci moraju vracati do sredine da uzmu loptu i umaraju se u probijanju prvih linija odbrane. Prosto receno - nama treba sigurni veznjak koji umije da stane na loptu, ima precizne pasove, unosi stabilnost u vezni red i oslobadja prostor za napadace...
Cinjenica da smo u dvije kljucne utakmice - protiv Velsa i Ceske igrali maltene bez sredine, jasno ukazuje da su tog problema svjesni i u strucnom stabu, ali nisu znali kako da ga prevazidju. Tj probali su i to se veoma lose zavrsilo.
Jedini nacin da prevazidjemo taj nedostatak bilo je igranje na kontre i potcjenjivanje od strane protivnika - a Cico je upravo profitirao na tome. Zasto Brnovic nije tako postavio ekipu u Pragu, da natjera Cehe da ludo napadaju, pa da iz kontri probamo doci do gola (sto ce reci jedan igrac manje u napadu, a jedan vise u defanzivi) - e to je upravo tacka na kojoj se lomi Brnovicevo neiskustvo.
Sve ovo samo dodatno pokazuje koliko je luda utakmica protiv Engleza bila incidentna demonstracija volje i energije i zanosa, kakav se danas u modernom fudbalu rijetko moze vidjeti. I makar samo zbog toga - vrijedjelo je pratiti ove momke i vrijedit im dati podrsku za buducnost
Ostalo je sve lako i zaista zavisi od selektora, koji ce imati jaci autoritet od Savicevica, i samo tako moci da natjera Vucinica da vise igra u defanzivi, veznjake da oslobodi pritiska da gotovo svaku loptu u napadu salju prvo Vucinicu (sto je taktika koju bi cak i Vlaisavljevic prozreo), da malo vise razigravaju Vukcevica (prodori po bokovima nam uglavnom ne idu kako bi mogli)...
Vecina ljudi je zla
da vas pomirim - ćavija ili injestu.. kako se neće što pokačit u španiji, pa da damo državljanstvo bar jednom od njih dvojice..![]()
Bravo, to je upravo ono shto nama fali. Pekovic i Zverotic su solidni igraci, ali oni su zaduzeni za kvarenje igre protivnika, trcanje, presing-ne za playmaking. Nama fali ono shto Xabi Alonso igra u Realu i Shpaniji, Skot Parker u Engleskoj, shto je nekad igrao Dunga u Brazilu(ne pricam o kvalitetu vec o tipu igraca) i tako dalje...Jedan takav deep lying playmaker da se upari sa jednim od ovih trkaca(Zveroticem, jer je Pekovic na kraju karijere,unfortunately), i da se igra klasicno 4/4/2 sa Mirkom i Jovetom u napadu. Pored toga, zhestoko fali i jedan lijevi bek, pravi, ne shtoper kao Jovanovic(uz svu podrshku tom simpaticnom liku), niti priuceni igraci kao shto su Bozovic i Pejovic.
Kranjcar je unio u ekipu optimizam, i shto je jos vaznije-disciplinu. Ispunjavanje zadataka. Brnovic to ne umije, i kraj price.Treba nam autoritet na trenerskoj klupi, defanzivna igra na kontre, cvrstina u odbrani i na sredini i efikasnost u napadu. Imali smo sve to, vise nemamo, i sad moramo da se suocimo sa tim. Ne treba zabijati glavu u pijesak-nasha realnost je da smo 2011 nazadovali u odnosu na 2010. Nije vise to stvar licnosti-jednostavno je igra mnogo gora.Nije bila jedno poluvrijeme protiv Cheha(to jest, jeste i tada-efikasnost je bila losa a odbrana je primila gol uzhasno naivno), ali jedno poluvrijeme ne znaci nishta. Ponosni smo, ali MORAMO biti realni.
Deserve's got nothing to do with it.
Sto je hvalilo ovoj ekipi je dobar trener i malo volje kao zadnjih 35 minuta u drugom poluvremenu.Cim se SPUSTILA lopta dolje ,3 pasa Vucina joveta i Damjanovic i odma sansa.A ne u stilu Mojasa Radonjica i njegove Buducnosti kad se lopta prebaca 40 metara on skoci odlozi i onda ide akcija.Tako niko ne igra u ovo vrijeme.To nema nidje!Mora lopta da ide brzo po zemlji kratki pasovi,i odma se izigra odbrana
100 golova da su primili ja i dalje navijam za njih !!!
CRNA GORO VOLIM TE !!!
Here and There
Slazem se, ali to su vec "luksuz" igraci. Drugim rijecima, igraci koji perfektno odradjuju defanzivni posao + svaki napad krece od njih. Ja ipak mislim da su Drincic i pogotovo Zverotic sinoc odradili dobar posao, ipak se od njih ne moze ocekivati da uzmu loptu da 40 metara od naseg gola i distribuiraju je Mirku i Joveticu na ivici sesnaesterca. Bilo kako bilo, slazemo se da je nasoj sredini potreban jedan kreativan igrac, da li za nijansu defanziviji ili ofanzivniji - manje je bitno.
Sinoc je i Radevic priupitao Gluscevica da li bi to mogao biti
ovaj igrac . Zaista zanimljiv igrac, mozda bi i mogao u nekoj skorijoj buducnosti i da bude od koristi...
nama je trebala formacija 4-4-2 i sinoć ili čak 3-5-2, ali nikako sa špicem u veznom redu (bećiraj ili damjanović) jer oni to ne znaju da igraju, daleko su od gola, troše snagu na prazno trčanje!
umjesto jednog od njih dvojice trebalo je počet sa novakovićem ili zašto ne sa ćetkovićem, pa mirka i beć/damj ostavit u napadu.. nema koristi kad se napadači vraćaju na centar za loptu..
nego lako je biti general poslije bitke..
Valja pomenuti krajnje sportski i dzentlmenski potez Petera Ceha. Svaka chast!
Deserve's got nothing to do with it.
Nije mi na um padalo da ću doć u sutuaciju da ga onolko ishvalim. Oduševio me.
Cijeloj ekipi ceske svaka chast, to se zove fairplay!
Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram
A treba Brnovica mrsnut ,pa covjek nema dan staza od prije Engleske kao glavni trener,ej on ne zna svoju ekipu.Pa stavlja Beca kao pravog spica na poziciju koju Simon igra i Damjanovica isto kao krilo.
@serhi i meni isto momenat kad je krenula himna i posle Goro moja suze na oci.A cudo da onaj Bozovic nije usrao utakmicu
Dobar je Bakic, ali ako ce ko postat igracina od tih mladjih igraca to je Zoric iz Celika...
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
Sta reci nakon svega...dozivjeli smo sinoc emocionalno praznjenje, danas, danas je novi dan..
Napisacu nekoliko redova o utisku koji imam o reprezentaciji iz srca, iz glave, bez autocenzure:frog:.
Juce sam po prvi put bio na stadionu i pratio reprezentaciju, sve ostale meceve od formiranja reprezentacije sam gledao na tv-u, tako da ima mnogo vas koji ste mjerodavniji od mene da govorite na temu nase fudbalske reprezentacije. Dopustite, medjutim da i ja iznesem svoje utiske i ne zamjerite ako se u necemu ne budu slagali sa Vasim uvjerenjima.
Fudbal je najvaznija sporedna stvar na svijetu, a reprezentacija svetinja. Kosarkasi, vaterpolisti, rukometasi..svi nam s vremena na vrijeme pruze zadovoljstvo, donesu radost, ali sigurno, bez ikakve dileme, i najmanji uspjed na fudbalskom terenu nam donosi vise radosti nego li mnogo veci uspjesi na drugim sportskim terenima. Ja licno sam se mnogo vise radovao bilo kojoj pobjedi fudbalera nego li pobjedama koje su ostvarivali vaterpolisti, kosarkasi i drugi. Plasman u baraz koji su ostvarili nasi fudbaleri je za mene veci uspjeh nego osvajanje EP u vaterpolu ili plasman kosarkasa na EP. Prosto, fudbal je najvaznija sporedna stvar na svijetu.
Cini se da su nasi fudbaleri u ovom ciklusu mogli dostici i stepenik vise, obezbijediti plasman na prvenstvo Evrope, ali... Koliko smo imali srece i uspjeha da kvalitet koji sigurno posjedujemo pretocimo u sjajan rezultat u grupi isto toliko srece nismo imali u mecevima baraza. Ceska je jedan kvalitetan, disciplinovan, takticki potkovan i dobro vodjen sastav koji ima odredjeni kvalitet, ali, najveci broj vas ce se sloziti sa mnom, rezultat ovog dvomeca je u najvecoj mjeri zavisio od nas.
A kakva je nasa reprezentacija, kakvi smo mi?
Iznijecu svoje skromno misljenje i trudicu se ujedno da bude sto objektivnije.
Da li krenuti od dobrih ili od losih stvari? Ipak cu od losih, jer je bolje pozitivne stvari ostaviti za kraj.
Lose stvari u nasoj reprezentaciji su bile:
Lose vodjenje sa klupe u drugom dijelu kvalifikacija i u barazu;
Organizacioni propusti;
Pretjerivanje javnosti.
Sto se tice loseg vodjenja sa klupe, mislim da je ocigledno da je to najveci razlog neuspjeha nase reprezentacije. Ocigledno je da tim koji je postavljen nakon smjene Kranjcara nije imao dovoljno autoriteta, strucnosti i neophodne harizme da podigne igru na veci nivo, da igru usmjeri prvenstveno na ostvarivanje rezultata. Pogresna formacija, pogresan izbor igraca u odredjenim mecevima, pogresne izmjene to su stvari koje se ne mogu desiti selekcijama koje su ozbiljno vodjene. Kada je postavljen Brnovic umjesto Kranjcara, gledajuci mec protiv Engleza, bilo mi je milo vidjeti ga koliko je unio sebe u svu pricu i koliko emocionalno prozivljava svaki trenutak utakmice, mnogo emocionalnije (sto je i normalno) nego Kranjcar. Brnovic zasigurno jeste dobar covjek ali nije bio pravo rjesenje u ovom trenutku, sto ne znaci da u buducnosti nece biti. Sta mu najvise zamjeram: nerealne izjave preko medija (shvatam da mu je zelja bila da se unese optimizam i ulije vjera u igrace, medjutim to je mnogo bolje radio Cico. On nikada nije rekao da cemo nekoga dobiti, razbiti, preslisati proci sigurno isl. vec je uvijek bio oprezan ali optimistican. Nesto slicno izjavama Ceha prije obje utakmice sa nama), neozbiljno shvatanje meca sa Englezima (mislilo se da nam mec nije bitan, pa su se mnogi igraci cuvali od kartona, bekovi su bili na pocetku Bozovic i Zverotic, sto je i dalo rezultat 0:2, srecom, s brda s dola smo uspijeli taj mec da izvucemo i rijesimo pitanje ucesnika baraza. Da smo bili u najboljem sastavu od pocetka tog meca, nikad se ne zna sta bi bilo, mozda bismo dobili Engleze, mozda bismo imali sansu da se borimo za prvo mjesto u grupi), pogresan pristup prvom mecu u pragu (cilj je morao biti da se prije svega odbrani gol, a ne dati gol po svaku cijenu, platili smo ceh takvoj taktici. Nestavljanje u tim od pocetka standardno dobrog Zverotica se pokazalo pogubnim jer je Rosicki, za razliku od sinocnjeg meca radio sta je htio), trening na kom je Vukcevic dozivio povredu (zar je bilo potrebno na dan, dva do utakmice imati tako zustre i snazne treninge sto je dovelo do luksuza da budemo liseni usluga jednog od nasih najboljih igraca do pred sam kraj meca), preveliko vodjenje, a pokazalo se nevodjenje racuna o kartonima (toliko se pricalo o kartonima, a na kraju se ispustila cinjenica da je Pekovic dobio karton zbog kojeg nije mogao da igra. Brnovic to nije znao, nedopustivo).
Organizacioni propusti-Zelim da naglasim tri propusta koja smatram organizacionim propustima.
Prvi propust je smjena Kranjcara. Covjek je odradio viteski posao sa reprezentacijom u grupi. Ostvario je sjajne rezultate. Imao je taj problem, sa alkoholom, ali zar to moze biti dovoljan razlog za njegovu smjenu i to pred najvaznije meceve reprezentacije? U sred kvalifikacionog ciklusa smjenjujemo selektora koji nas je doveo na prag plasmana na EP i to saznaje posredstvom medija, neozbiljno i neprofesionalno.
Drugi propust je sva prica oko Vladimira Volkova. Ljudi moji, u najvaznijim danima za reprezentaciju, pred istorijske meceve sa Cesima, mi smo danima slusali pricu o tom momku ciji rezultat znamo. Mislim da je previse vremena i energije bespotrebno ulozeno u tu pricu sto je bilo kontraproduktivno. Volkov nam realno i nije bio potreban, stoga je bio promasaj sto je uopste i kontaktiran.
Treci propust su cijene ulaznica za istok i zapad za sinocnji mec. Navijaci su na svim utakmicama, a posebno sinoc pokazali da zasluzuju i besplatan ulaz a ne onu cijenu od 30+ eura. Ovdje nijesu pare u pitanju vec odnos prema navijacima..
Kod pretjerivanja javnosti bih se zadrzao na medijskim bombasticnim najavama meceva, kao da smo u najmanju ruku Brazil. Ljudi svaki mec za nas je prilika da napredujemo, da sticemo iskustvo, ako rezultat dodje super. A to da cemo nekog napuniti i slicno, to sigurno svi zelimo, ali nije realno. U svakom trenutku treba imati realan pristup mecu, bez ikakvog pretjerivanja. Ne treba ni potcijeniti sebe (kao sto rade u nasim klubovima) niti dici u nebesa (sto su uradili sa reprezentacijom). Tiha voda brijeg roni. Umjerenost je odlika uspjesnih.
Dosta je bilo losih, sada idemo na dobre stvari...
Stvoren je tim sposoban da se uz kvalitetnu taktiku i izbor igraca nosi sa svim, ali SVIM reprezentacijama, da igra na rezultat.
Imamo Bozovica kojem samo treba kontinuitet igara.
Imamo veoma cvrstu odbranu koja je skoro pa nesavladiva kada je kompletna.
Imamo Savica koji je zvijer u svom sesnaestercu, kroz koju godinu sigurno moze biti u 5 najboljih svjetskih defanzivaca.
Imamo Zverotica koji ce u svim narednim kvalifikacijama biti od sve vece vaznosti.
Imamo Vukcevica koji ce da raste u engleskoj ligi i da postane moderan fudbaler, koji igra sa nekoliko dodira i koji je lider na terenu.
Imamo Jovetica pred kojim je blistava karijera i koji ce nam donijeti puno radosti.
Imamo Vucinica. Mnogi mu zamjeraju sto se ne vraca u defanzivu i sto vise ne trci. Ja mu ne zamjeram. Sto se mene tice moze svih 90' da stoji u protivnickom sesnaestercu. Sve dok on stvara sanse i daje golove ja nemam zamjerki. Mislim, nije mi ni racionalno da se napadac vraca i gine za svaku loptu..treba imati snage i za sprint, dribling, udarac. Kad bi stalno trcao lijevo, desno, gore, dolje trosio bi isuvise energije.
Imamo fenomenalne navijace i kult reprezentacije. Jedino kad se igra na domacem terenu potrebno je malo vise sinhronizacije. Ja sam juce po prvi put bio na stadionu, na jugu i bilo je trenutaka kada se u tom dijelu nije navijalo. Ja sam imao zelju da konstantno navijam i pruzam podrsku, ali bih bio usamljen u odredjenim trenucima. Fino bi bilo da na svakom dijelu terena ima "vodja navijaca" koji ne bi dozvoljavao da navijanje i atmosfera splasne.
Na kraju pitam se, ima li Mijatovic trenutno kakav angazman?? Postoji vise pozicija u reprezentaciji koje bi on mogao da pokriva. A slozicete se da je u pitanju jedan ozbiljan, profesionalan, spospoban, pametan covjek, sa harizmom i iskustvom.
Zivjeli mi.
Definitivno će nam u novom ciklusu trebati svježa krv naročito u veznom redu đe smo poprilično deficitarni.Nemamo ofanzivne veziste već nam špicevi to igraju što ne može da prođe protiv jačih ekipa.Kapitena promijeniti čisto da vidimo kakva će njegova reakcija biti jer se po ponašanju i zalaganju na terenu nije mogao služiti za primjer ostalim igračima a to je svrha svakog kapitena.Mada je poenta svega da će sve biti uzaludno ako ne dovedemo ozbiljnog i iskusnog selektora jer ako nam ovaj junoša ostane crno nam se piše.
Last edited by goldfinger; 16-11-11 at 14:34.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Bravo bakarone za post evo rep.A Joveta i Simon dako prorade za reprezentaciju vise.I samo cu reci jedva cekam sledecu utakmicu reprezentacije
Last edited by .Bole; 16-11-11 at 14:37.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks