Pa meni su svi manje vise ove velicine, osim ove ima i ono upola ove velicine :/ ali to je bas kad uzmes neku sitnu stvar tipa memori karticu
neka samo sto platis 1,2 nego ti postar te posiljke nece donijet, nego moras ti da ides u postu sa papiricem koji ti je donio, znaci da ides, i da platis i onda da podignes posiljku.
Sad ako si porucila nesto ne velike vrijednosti, to se osjeti na cijenu, i na gorivu koje trosis
Njak Njak Njak
Ja sam im poslao mail, ako ne odgovore javit cu drugarici sto je novinar u Vijesti, ako ni to ne da ploda, idem kod direktora sa elektro-sokerom sto mi je stigao postom, kud ce veca simbolika
Njak Njak Njak
Mogli bi tražit od prodavaca da na paketima ispišu po koju šaljivu poruku za direktora.
Čisto ono da se i osoblje pošte zaraduje kad stigne paket.
Ja bih na ovih 1,20€ odma potpisa' ugovor na 10 godina... pošto će to vjerovatno vrlo brzo da fijuknu na 15 eura ili tako nešto.
Mislim da nadasve treba da skupimo jedno 100 potpisa i da tužimo ovaj crnogorski UPS, koji kad nešto stigne preko UPS-a na čem je VEĆ PLAĆENA POŠTARINA oni traže 50 EURA ZA ŠPEDICIJU. Kolko god koštalo to što je stiglo, bilo da je mobilni telefon od 500 eura ili futrola za mobilni od 5 eura, oni traže 50 eura za "špedicuju". Ili ti u prevodu traže 50 eura za ono što MORAJU DA URADE INAČE TI GA NE MOGU ISPORUČIT.
Meni je došlo jutros sledeće stvari
4 špila karata - tvrdi paket od USPS - nije ništa naplaćeno
papuče i čarape za neko kuče - koverta - nije ništa naplaćeno
paket sa BT slušalicama - pucketavo pakovanje - naplaćeno 1€ za poštu i 0,20 centi za usluge poštnaksog radnika (može se uplatiti u banci ili prkeo web -a, onda se ne plaća 0,2)
paket sa mp4 playerima - pucketavo pakovanje - naplaćeno 1€ za poštu i 0,20 centi za usluge poštnaksog radnika (može se uplatiti u banci ili prkeo web -a, onda se ne plaća 0,2)
ZNači od USPS mi ništa nijesu uzeli, ali sam prkeo njih platio poštarinu 43 dolara iz USA.
Daju virman, Mogu ga skenirat ako oćeš..
Vjerovatno bi se ta tužba i dobila jer sumnjam da imaju čime da pravdaju takve troškove. A za ovo treba tražit uredbu, ka što ću i ja kad budem sledeći put podiza paket.
Ko će da naruči neke patike ili majicu da provjerimo i to
Al debelu majicu, da bude veće pakovanje![]()
Patike se placaju, brat danas podigao... Mozda su imale metalne rupe za vezicexaxaxa
Njak Njak Njak
Pisite zalbe, pisite novinama, pisite nekoj agenciji, pisite zastiti potrosaca....
Sve moze mail-om da se obavi, ili kada budete isli u postu pa svratite do neke inspekcije. Mada ovo je namet od strane carine ne poste.
Pocnu li mi za igre naplacivat zapalit cu im zgradu.
rm -rf /
Ja evo krenuh da pišem centru za zaštitu potrošača al na njihovom sajtu nema nikakvog kontakta. Ni mail ni telefon.
kad dodje paket od upsa koji traze tolko da se plati, uredno kazes vratite tu robu odakle je dosla ; )
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Ajde ako neko nadje kontakt dajte, da i ja posaljem
odgovor sa postine fb strane
P.S. OVO mi je stiglo sad, i nisam nista placao, ali je stiglo u onu mini koverticu, najmanja sto postoji, drug sto je uzeo nesto velicine moje koverte, 1,2e mu ode... xaPoštovani Gorane,
Pošta Crne Gore je, saglasno svom utvrđenom cjenovniku, naplatila tarifu po osnovu podnošenja pošiljke na carinski pregled. Pošiljku koju ste Vi dobili pratila je carinska deklaracija.
Njak Njak Njak
do 150 eura je oslobodjeno placanje carine al ne i pdv, dakle on moze na nesto da kaze aha to je 140 eura plus pdv prelazi 150 i ocarini ti robu![]()
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Ljudi, ja nijednom nijesam pomenuo USPS, nego UPS
USPS Je ovo: https://www.usps.com/ i oni ne naplaćuju ništa, to je najobičnija pošta.
UPS je ovo: http://www.ups.com/ i ođe ih za CG zastupa nekakvi Courier Express i klepaju 50 eura na sve živo iako je već plaćena dostava međunarodnom UPS-u, tj mreži kojoj oni pripadaju.
Kad se naručuje skuplja tehnička roba, većina sajtova te momentalno prešalta na UPS, jer je to skuplji metod isporuke... i on košta barem 300% skuplje nego USPS, i sve što naručim UPS-om ovđe mi stigne za manje od 5 dana... ali je fora što preko toga ovi ođe ukradu još 50 eura.
"Carinski pregledaju" nesto sto je jasno naznaceno da kosta 5 dolara npr.
Razumijem ja da su oni besposleni ali ako postoji neki carinik da nam objasni kako uopste posiljkica vrijednosti par eura zavrsava na te preglede? Meni ovo vise djeluje kao da tamo neko iz paketa bira aj ovog ocemo ovog necemo ima 3 posiljke stavicu mu na dvije.
Tako i ja vidim sve to.
Uostalom, zasto da ja korisnik usluge placam njihovu losu procjenu, pise ti na deklaraciju sta je, vrijednost, ako te je neko slagao, ti naplati, ali ako je sve korektno, pise sto jes, sta ja imam sa carinom onda...
Mislio sam da ce me gnijev pustit do danas, ali ovo sve jace i jace
Njak Njak Njak
moze li mi neko rec da ne listam sad unazad 10 strana, je li i dalje ona blokada da se ne mozemo registrovat na pay pal onom prevaricom da upisemo da smo iz hrvatske, slovenije, madjarska itd ;p ili postoji neki nacin?
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks