Zato što PP ne poznaje Montenegro. Ne brini, to nema veze. Mene su stizale i kad su na Hrvatsku slali greškom.
mada sam primjetio jednu stvar,da shipping adresa je serbia and montenegro na paypalu inace je slovenija naravno, a na ebay je Montenegro.Nesto tu nije u redu.
Zato što PP ne poznaje Montenegro. Ne brini, to nema veze. Mene su stizale i kad su na Hrvatsku slali greškom.
pa valjda kad ti na paketic pise Serbia & Montenegro, a narucio si sa Montenegro adresom... onda ocigledno nisu imali Montenegro u bazi podataka. Cim ima Serbia & Montenegro, znaci da nema odvojeno nista da odaberu...
Njak Njak Njak
evo kupih barselonin dres,ispade u Californiji.Trebat ce jedno tri nedjelje da stigne.Posto iz engleske ne stize,da vidimo ove lopove carinicke smiju li ga uzet.Eh tu je i tracking number,lijepo li je imat ga.
je li moze visa electron karticom da se placa na amazonu?
Evo i ovdje da pitam: mogu li ja da otvorim racun u BiH i da na njega vezem paypal nalog, a da mi adresa za prijem poste bude u CG?
Adresu staviš na ebay ovdašnju i gledaš da prodavci šalju na ebay adresu a ne na PP adresu. Vazda im u poruci to napomeneš.
Vjerovatno trazis broj Carinarnice u Posti na zeljeznickoj...
CARINSKA ISPOSTAVA- POŠTA CARINJENJA
Mob: 067/278-004
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
interesujemekakvo je stanje u zadnje vrijeme za pakete poslate iz USA . za koliko sizu , koju je posiljku najbolje naci/izabrati ?
u pitanju jestvar od nekih 250e
koliko bih mogao ocekivati dodatne troskove ? carina , pdv i sl.
koliko je siguran ovaj tip poste USPS Express Mail International
Last edited by Stivi; 01-11-11 at 21:46.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ako imas srece da je u pitanju neki manji prodavac, zamoli ga da ti makne original PayPal fakturu, i da stavi drugu od nekih 200 dolara sa postarinom... Medjutim ako je firma, tesko da ce na to pristati... Mada ne bi trebalo da su veliki carina i porez, mozda nekih 40-50 eura... Moja preporuka je Express Mail, obicna posta, dosta brza i sigurna, iako po defaultu nema Crne Gore na listi za tu postu, meni je prosle godine jedan veci paket time stigao, dosta brzo, nekih 5-6 dana cini mi se cak... Danas mi je opet jedan Express Mail krenuo iz USA, neke cizme, pa ako te zanima, sacekaj par dana da ti javim ishod![]()
I mene preko USPS obično za desetak dana stigne.Imaš i tracking pa ispratiš to fino.
ako stize tako to je onda super ...
sto mislite vi o porucivanju iPad-a , koliko je to sigurno . pikirao sam jedan , pa da vidimo kako ce se odvijati situacija
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Nemaš ti frke oko sigurnosti jer preporučene pošiljke ne nestaju. Problem je koliko te ovi naši mogu zaklat oko carine ako budu voljni.
fora je sto je ovaj rekao da nece da salje paket kao poklon ili da umanjuje sumu na fakturi![]()
Pa to, nekad se desi da paket prođe bez kontrole itd a nekad ne no te oderu usput![]()
U svakom slucaju ce te doci jeftinije nego ovdje![]()
17% je carina, carini se preko 150eur, ups je 24.30 EUR da ti dostave odjen u CG,
Ako kupujte na ebay većina prodavaca vas po plaćanju kontaktira na private. Automatski im odgoorite da nećete da vam se šalje na pay pal adresu nego na drgu jer je to poklon.
SVAKO će poslati onda.
Druga solucija je da u okviru pay pal -a kada šaljete novac ispišete u napomeni adresu. skoro sam provalio da i to može, i onda ovome prodavcu izlazi smao a adresa a ne moja (Hrvatska).
Pay pal mislim da je trenutno nemoguće otvoriti...
Ja evo od kad trgujem na ebay, imao sam masu kupovine tamo ( ako ne i preko 100 ) i nikad me prodavac nije kontaktirao na pm, lise jednom da mi kaze "ja ti ovo ne mogu poslat, vratih ti pare, aj u zdravlje"
Automatske poruke tipa "vasa pordzbina je primljena bla bla bla..." ne racunam
Uostalom ko kupuje sa ebay-a, upisat ce adresu na ebay, ne mora naglasavat nista...
Njak Njak Njak
Ista stvar, jedino me u zadnje vrijeme neki prodavac sa bižuterijom cimne da mu potvrdim adresu(što je svakako fino i bilo bi super da je to praksa,onda ne bi morali brinut oko PP adresa) i to je to.
Al opet, dešavalo mi se da pošalu na BIH, Cro i SCG i opet stiže i to u normalnom roku.
Odakle se mogu poruciti neke fine tikepa ?
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks