Nego, ljudi, što mislite o ovome dolasku gazde Pakhtakora u Podgoricu? Batir Rahimov, isti onaj koji je bio u zatvoru pa su zbog toga mnogi napustili klub, između ostalih trener Radulović kao i Darko Marković (kome su ostali dužni koju stotinu hiljada eura). Sad je izgleda oslobođen optužbi a klub je bogat. E pa Rahimovu su interesantni Adrović, Bošković, Điđo Vukčević i Radunović od naših (Flavio je još inetresantan ali on nema veze sa ovom temom). Moje mišljenje je da za prvu dvojicu i ne bi bilo loše da pođu jer imaju 23 odnosno 25 godina, ali za drugu dvojicu nijesam oduševljen ukoliko bi neko od njih otišao tamo. Jeste da se igra Azijska Liga Šampiona, ali gledajući to preko youtube-a nijesam nešto oduševljen gledajući poluprazne stadione. Plus što smatram da je bolje otići u neku istočnoevropsku ligu (pa makar iz regiona) nego u azijsku zbog mogućnosti napredovanja i budućih transfera. Ipak, ne treba se čuditi klubovima ukoliko prodaju igrača kad je novčana ponuda visoka. Biće interesantan ovaj mini prelazni rok. Jedan od onih koji bi trebalo da pođe je Adžić iz Rudara. E sad đe, pitanje je. Pominjala se Koreja a sad sve više Vojvodina. Mene ponekad fascinira pogrešna procjena nekih naših trenera koji očigledno imaju problem sa raspoznavanjem talenata kojeg zasigurno ima. Već sam pisao o Seratliću koji je tek sa 20 godina debitovao u prvoj ligi i poslije par mjeseci prešao u Jagieloniju. Điđo Vukčević sa skoro 20 takođe i postaje jedan od najboljih vezista lige i sigurno da već može napustit ligu poslije nešto više od pola godine provedenoj u istoj. Novi primjer je igrač koji rapidno napreduje Igor Ivanović iz Rudara koji je prošle godine u ovo vrijeme igrao za Iskru u drugoj ligi a sad nije premlad (21 godinu). Nemoguće je da su ti igrači odjednom počeli da napreduju što će reći da njihov talenat nije na vrijeme bio prepoznat. Koliko bi im značilo da su počeli da igraju u prvim timovima sa 17 ili 18 godina... Neki koji su dobijali šansu sa toliko godina su se pokazali kao promašaj. Jednostavno, nema se oko za neke stvari. Srećom, imamo i pozitivnih primjera. Kaluđerović je kod Brana Milačića sa 16 godina počeo i već ima dvije godine iskustva sa 18 (volio bih ga viđet u Budućnosti

). Bakić, opet kod Brana, sve bolji. Ne znam odakle Signoreu informacija da je Đorđević potpisao za Zenit jer ja nijesam ništa našao na internetu osim nekog interesovanja ranije.
Mislim da je moja priča malo off-topic jer nam je svima u glavi meč sa Češkom, ali želio bih postaviti pitanje:
Vidite li nekog igrača iz naše prve lige koji bi mogao napraviti solidan inostrani angažman u zimskom prelaznom roku, ili koji zaslužuje da bude pozvan u reprezentaciju više od nekih koji su do sada iz naše lige dobijali poziv? Nije bitno ima li igrač 20 ili 30 godina.
Bookmarks