Sto treba treba ,sto ne treba vjerovatno nije trebalo.
cojak objasnio sve sto koristi struju iziskuje dodatni napor motora, i trosi dodatno gorivo ;op sjeti se top gear voznje amudi 18 4.0tdi kolko je presao bez trunke icega, cak ni stakla takli nisu da otvore, a onda vidi kolko prelaze regularno ,
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Ok, struja dolazi od alternatora, jel alternator mijenja tezinu otpora prilikom njegovog okretanja ili je uvijek ista?
Njak Njak Njak
Za svaku sijalicu ili potrosac u auto, u alternator se povecava otpor.
Ovako, pusti Astru da radi na ler, i upali grijac zadnje sajbne, obrtaji ce da idu dolje za sekund...ili probaj da upalis duga...
TAKUMI
Onda ok, nisam znao da se otpor povecava u alternator
Njak Njak Njak
Zimi ih valja upalit, kao u HR, imas period od kad su svijetla MUST, ljeti je potpuna glupost.
TAKUMI
ljeti bi vecu sigurnost unosile polarizacione naocare...![]()
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Pumpa kod RADOJA DAKICA
Bio vec klip :P
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Sad dodjoh iz Novog Sada i svratih na zlatibor da uspem goriva (Nafte D2) i vidjeh imaju loz ulje odmah do pistolja D2 i pitam lika sipa li ko to kaze svi sipaju mala auta kamioni bukvalno nemogu da nadodaju toga... Kune se u loz ulje jos kaze stavljali ga u zamrzivac da vide oce li zalediti i nista (to ti je brate moj euro dizel obojeni ) rece coek a cijena jeftiniji za 0.30e reko daj uspi i meni pa kud puklo da puklo i mogu vam reci da mi auto nekako radi mirnije i da sladje vuce ili ja se tripujem...Znaci ako neko naidje na pumpu koja tanka loz ulje nek slobodno sipa...Ovo se ne odnosi na auta novije generacije sa elektronskim diznama i pumpama... znaci kontam na pun tank ustedim 18e malo li je...
Last edited by qwert; 30-10-11 at 20:12.
Jesi li mozda obratio paznju u retrovizor furlja li vishe dima?
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
to sam zaboravio reci ima dima al i prije ga je bilo sa d2 istina noc je bila pa nisam bas mogao vidjeti dosta...
E sad ima li na kojoj pumpi u CG da se tanka loz ulje?
kazem i prije je dimio tako da pos*ao i sa njim i bez njega![]()
http://www.manemoj.com/link_enc.php?id=47642 vise ih bilo![]()
I ne rekoste mi ima li u PG dje da se tanka loz ulje?
Nema.
TAKUMI
TAKUMI
to neka tojota dizelas ?
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Dizelas koji vrti 9000
Njak Njak Njak
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks