Meni samo jedna stvar nije jasna:
2008-e cijene barela je bila $147 a cijena benzina kod nas 1.27e.
Sad, cijena barela je $86 a cijena benzina je 1.37e.
Tihomir nema pojma
Meni samo jedna stvar nije jasna:
2008-e cijene barela je bila $147 a cijena benzina kod nas 1.27e.
Sad, cijena barela je $86 a cijena benzina je 1.37e.
TAKUMI
Jes al običan narod to ne zna, on nema to poređenje pred sobom, ne umije da ga nađe na internet i zadovoljan je saopštenjem.
Ma dok se narod ne buni ovo ce ici sve skuplje... Isto kao sto bi bilo sa platama poslanika da se narod nije pobunio... ako prodje prodje...politika koja upali skoro svaki put, jer smo previse lijeni za bilo kakav izraz nezadovoljstva
Treba se pobunit, a osim toga istraziti kako se to diktiraju cijene goriva i ko profitira na muci naroda i ko drzi monopol pa cijena ne zavisi od globalnog trzista vec od interesa grupe. A onda svi koji su profitirali da se tuže
Njak Njak Njak
kakvog je kvaliteta gorivo na onu kastelaninu pumpicu?
Čuh na antenu m savjetnika koji obračunava cijene kako objašanjava poskupljenje pa ću parafrazirat njegovu izjavu: pojiftinjenja neće biti može samo da još poskupi, što bi ste vi, pojftinilo je prošli put, nije istina da je najskuplje kod nas, skuplje je u hrvatsku, formiranje cijene ne zavisi od nas tako je svuda u svijet. Samo ne reče sipa li on sebi gorivo ili ga sipa od naših para, pih.
Pa valja pokrpiti ove rupe od strajkova kroz crnu goru i sve se vrti u krug sve po narodu i sve ce to narod...
Cjenik je sa sajta INA pumpe
Eurodizel : 9.24 kn = 1.23 Eura. Dakle, ko koga ?
Cjenik goriva
Datum: 25.10.2011
(kn/lit)INA Eurosuper BS 95 BMB EURO BS 95 9,71 INA Eurosuper BS 95 Class BMB EURO BS 95 CLASS 9,76 INA Eurosuper BS 98 BMB EURO BS 98 10,06 INA Eurodizel BS DG EURO BS 9,24INA Eurodizel BS Class DG EURO BS CLASS 9,29INA Dizel Plavi DG PLAVI 5,66 Loživo ulje ekstra lako LUEL 6,44INA Autoplin INA UNP A 5,20
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Ja bih volio da bude kontakt program, pa da ga zakoljem.
TAKUMI
Pa ljudi... Hoćemo li k*rcu svirat na CDM ne mrdajući cijenjenu pozadinu s stolice, ili ćemo se dić u akciju?
Ja ne znam sto se zalite, kad na ovaj topik nikome ne treba preko 7-8 eura za 100km
Ja sam se skoro zacudio kada sam procitao da 70% od ukupne prodaje na pumpama, uzima... DIZEL!
A znam, ali nisam ocekivao da ih bas toliko ima...
e jabase nam majku s ovim cijenama...ne znam sto je ovo. najjaci je tihov odgovor: "rasce cijene, ne mogu dolje"...e tuga , tuga.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
+1 .............
Njak Njak Njak
Jedna stvar koja nam svima povećava potrošnju je držanje upaljenih svijetala po danu. Našao sam neke cifre na netu, ne bi ste vjerovali koliko to može da izadje.. Ipak i to je na kraju samo još jedan način da se narodu uzme novac..
Pa svijetla trose mozda 5% vise.
TAKUMI
Ne morate bas svemu da vjerujete na internetu. Mozete voziti i bez klime, pa da tek vidite koliko ce manje da vas kosta gorivo, i bez glasne muzike. Ali nema stosa da me ubjedite da treba voziti bez svjetla, pa ni na konto ustede goriva. Jos da neko kaze da migavci dodatno trose gorivo, jerbo se pali i gasi, a svako paljenje povuce vise struje, pa jos to su tri ili vise sijalica. Ma dajte molim Vas.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Svijetla troše struju, treba dopuniti akomulator, imaš onda gubitke u konverziji i ispadne recimo 5%. E sad vidi na godišnji račun za gorivo koliko je 5%..
There are currently 17 users browsing this thread. (3 members and 14 guests)
Bookmarks