Da ponovim pitanje, kad ce hd kanali jer mi ne pada na pamet da uzimam optiku samo zbog brzeg interneta...
Moze li se nabaviti, koji je tip baterije ? Da nije dosla vidimo i sami
Da ponovim pitanje, kad ce hd kanali jer mi ne pada na pamet da uzimam optiku samo zbog brzeg interneta...
evo optika 20 dao sam zahtjev da mi instaliraju razvuku kablove itd...pa cemo vidjet valja li sto to
Ako ta zgrada nije na ovom spisku http://www.telekom.me/content/Lokacija_FTTH.pdf onda nece biti skorije, osim ako bude velikog interesovanja korisnika. Svakako popuni formular na http://www.telekom.me/optika-prijava.nspx
i mene danas zvali iz t-coma da potpisem ugovor za optiku. kazu za 3-4 dana ce doc da to zavrse. ja ih pitah za broj stanara koji su se prijavili , a ovaj kaze nema to veze instalacije su ti blizu stana pa cemo to lako zavrsit (kroling zgrada preko puta delte).
da vidimo i to cudo.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Vidim u vazduhu ozbiljnu gresku.
Vi se nalazite na lokaciji gdje CT ne nudi FTTH, odnosno gdje je optika dovedena do zgrade, bakar u zgradi (FTTb). Samim tim "ide" ADSL, ... Postovao sam nekoliko puta .
Nazalost, vidim da su greskom ljudi ic CT vas kontaktirali da ponude FTTH, na mjestu - zgradi gdje je prisutan ADSL.
Nazalost, u zgradama "Krolinga" na dresi koju pominjete (Univerzitetske zgrade) ne moze biti FTTH (da ja znam) .
Ja sam presao sa bakra na optiku, duplirao mi se download, bio je oko 250 kb/s a sad preko 500 kb/s. Nije mi se vise desavalo da koci slika, da se gubi slika itd... Pretplata ostala ista, nema dodatnih placanja tako da sam zadovoljan.
:*
To je prava stvar, odnosno u pitanju je migracija servisa sa bakra na optiku.
Vi se nalazite na jednoj od FTTh lokacija, tj. lokaciji gdje je bio prisutan bakar, odnosno gdje sada korisnici imaju mogucnost da migriraju svoje servise na FTTh.
U predhodnom postu govorim o lokaciji koja nije prisutan FTTh, odnosno nemogucnosti migracije.
Djetic,
ovo je ono sto meni nije jasno "nemogucnost migracije"?
zar nije lakse migrirati sa FTTB na FTTH nego li sa bakra na FTTH?
sto znaci da:
1. nije moguce izvesti opciju FTTH
2. da je moguce izvesti opciju FTTH uz prethodnu saglasnost stanara (kanalicama do stana) + odredjen broj prijavljenih
koji je onda posljednji odgovor?![]()
Last edited by Djetic; 24-10-11 at 15:33.
hvala kolega, bili ste u pravu.
zamolio me prijatelj da pitam za zgradu na starom aerodromu - Milosa Obilica S2B (pored doma zdravlja). ima li sto u planu?
Vecina biznis korisnika su povezani na dark fibre, a ne na FTTH.
Ali ako u toj zgradi ima interesovanja ili ako je investitor provukao opticke kablove do stanova, onda moze.
Popuni formular, pa ce te kontaktirati neko iz sektora prodaje.
sale naravno niko se nije udostojio da mi odgovori u vezi optike ali nema veze interesujeme nesto drugo . ako ste radili i ako nije poslovna tajna koliko brzinu mozete postici kroz bakarne parice ? pitam to jer optika je za poprilicno vremena egzotika teska . hvala
Adsl2+
CT nudi svim ADSL korisnicima (fizicka lica) Internet brzine do 7Mbps, odnosno 10Mbps za pravna lica.
Posto je ovaj topic namijenjen FTTH korisnicima, molim vas da nastavimo na nekom drugom vec otvorim topicu.
djetic hvala na upozorenju
evo da se vratim na temnu
da li telekom umuje otvoit mail i odgovorit na njega posto na prijavu ne odgovara
hvala
Muka mi je da čitam sve pa ako može neko da mi objasni...
Ako investitor u zgradi nije predvidio optičke kablove, tj. nije ih razvukao pri izgradnji, nemamo se čemu nadat', je li?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks