8C
Giulietta Sprint
33 Stradale
2600
GTA
Montreal
Spider
156
Brera
8C Competizione
kako bi bilo dobro vidjet uzivo neki od ovih modela...a da ne pomisljam da se provozaju..
I'd rather be driving my car thinking about God than sitting in mosque thinking about my car
Da se nekom nije desilo slucajno da mu ler gas spusta i skace do 2000 obrtaja u voznji sto prouzrokuje da auto kao trokira. Cistio sam regulator gasa, bio i kod Aca, rekao mi je da uspem aditiv i da skinem dizne da se produvaju. To zadnje nisam jos radio, rekoh da pitam ako je neko imao isto iskustvo kako ga je rijesio. I problem nije konstantan, jedno vrijeme se ucestalo desava pa onda par mjeseci nista.
Boxer 1.6 je u pitanju.
alfa - jedan od najljepsih dizajna ikad.
ne znam oce li pomoc ali provjeri svjecice. ja sam cekao cuvene NGK laser platinum (fabricke) mjesec dana i platio ih 52 eura i kad su montirane motor je radio jedva, skakali su obraji do 1.5k od prilike, nije se znalo bozje zore.
kako sam stavio neke polovne masne stare, radi kao sat. vjerovatno su ove nase NGK nedje s kosova ili slicno![]()
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
poslije par godina pauze vratih se na Alfu, ... uh ...
svuda podji kuci dodji![]()
svaka cast.daj slike
Mnogi je znaju, to je tamo neka siva 147 sa 2.0 TS motorčićem. Uzeo je, i odma sjutra sa njom na put, u četri dana napravih oko 1.700 km pa još nisam stigao da je uslikam, ali biće ...
nista ti to ja ne vjerujem, i jos nije crkla? pi kako to naprave tako ........... ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
sparco...znamo li se![]()
ko si ti ?hehehehehe strpi jos koji dan, krenuli su nazad ovi manijaci
ALFA ROMEO MITO QUADRIFOGLIO VERDE 101
Alfa Romeo je u Njemačkoj ponudio novo specijalno izdanje njihovog najmanjeg modela MiTo.
To je MiTo Quadrifoglio Verde 101, koji je ime dobio u čast 101-godišnjice italijanske fabrike. Naravno, radi se o ograničenoj seriji, a biće napravljen samo 101 primjerak.
Ovaj MiTo se između ostaloga odlikuje crvenom bojom eksterijera, crvenim kočionim kliještima, aluminijskim toč
kovima od 18 inča, Brembo kočnicama, zatamnjenim staklima, sportskim sjedistima s alkantarom i utisnutim Alfa Romeo logom, sportskim pedalama s Alfa Romeo logom, Bi-xenon svjetlima ...
Pod haubom je 1.4 TB 16V MultiAir benzinski motor sa 125 kW/170KS, ubrzanje od 0-100 km / h traje 7,5 sekundi, maksimalna brzina je 219 km / h, dok potrošnja goriva po fabričkimCijena za MiTo Quadrifoglio Verde 101 u Njemačkoj iznosi 26.710 eura, a svaki automobil ima i pločicu sa serijskim brojem primjerka.podacima iznosi 6,0 litara na 100 km (emisija CO2 je 139 grama po km).
https://www.youtube.com/watch?v=nphYq-DwA5c Yamaha VX Cruiser
Znaci ni takli motor nisu.... kakva sramota!
A tim Njemcima je bitno da ne prelazi 139 g/km CO2...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
e cush takli motor, ja pricah sto je moj dobar drugar ljubitelj alfe rekao, majka mu stara nervira me kaze danasnja alfa ima isti ccm i konja kao ona iz 63 , pa zasto ne napisu pravimo spore automobile, kvarljive koji trosi a cak vise nesto i ne izgledaju bas najljepse ;p
Dobro, nisu bash iz 1.4 izvlacili 170ks.... ali Vlado je donekle u pravu![]()
hehehe al jesu iz 1.6 i 2.0 ;p i zisto , od ljubavi se ne zivi, alfa nein nein , germanz ya ya
ete te ka kakva zenetina..... ne njemaj, no japaaaanac, tamo mali ljudi prave sve sto ti oko puni![]()
Zna li neko koliko me moze kostati carina, to jes ako bi kupio 159-ticu u srbiju za nekih 8 000 koliko bi me kostalo da je dovedem u cg?
racunaj porez 17%...carina se racuna na katalosku vrijednost...koju ti carina odredi...znaci mogu ti je procijeniti i 12-13000....a sad ne znam tacno koliko je carina...3-5% ja mislim
Carina moze da bude od 2.5-5%,za motorre do 2.000 kubika.
https://www.youtube.com/watch?v=nphYq-DwA5c Yamaha VX Cruiser
Italijanska dizajnerska kuća I.D.E.A. Institute je zaslužna za izgled modela koji se pojavio na tržištu 1992 godine.
Ovim modelom Alfa Romeo odustaje od zadnjeg pogona, ali je zato postojala verzija sa pogonom na svim točkovima 155 Q4
Redizajn je uslijedio 1995 godine kada dobija nešto širu karoseriju zahvaljujući iskustvu na trkama
Iako je ovaj model imao dosta negativnih kritika u smislu da to više nije prava Alfa, i to ne samo zato što se odustalo od zadnjeg pogona, već da je to prepakovani Fiat, ona je kao prava Alfa gradila sportsku karijeru i bila je uspješna.
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks