Page 164 of 666 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174214264664 ... LastLast
Results 4,076 to 4,100 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Mali off. Rado bih napisao što mislim o jednom forumašu, no uzdržaću se jer ko zna dokle ću biti iskren a to ne bi bilo lijepo sa moje strane. Samo ću reći: Hari, bio si u pravu. Ova gluma već postaje degutantna.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pukovnik koji je oborio "nevidljivi" F-117 i američki pilot postali veliki prijatelji
    18. oktobar 2011.
    Share
    3

Zoltan Dani, pukovnik protivvazdušne odbrane Vojske Jugoslavije, komandovao je 3. raketnom divizijom PVO, 250. raketne brigade 27. marta 1999. godine, kada je njegova jedinica oborila „nevidljivi“ F-117, i pilota Dejla Zelka u ataru sremskog sela Buđanovci.
    Danas sa troje djece i ženom živi u selu Skorenovcu kod Kovina, gdje ima pekaru.
    Prije četiri godine reditelj Željko Mirković snimio je o njemu film “21 sekund”.
    - Tu je i scena u kojoj me stariji sin Atila poziva da zajedno pogledamo izjavu pilota Zelka. Sin je to skinuo sa interneta - Zelko priča o tome kako mu je bilo kada je bio oboren iznad Jugoslavije. Mi to tada slušamo i sin me u jednom trenutku spontano pita šta bih ja rekao g. Dejlu kad bi se jednog dana sreli? Odgovorio sam da ne bih imao ništa protiv jer smo obojica bili profesionalci i izvršavali smo zadatke koje su pred nas postavljali naši pretpostavljeni i da bih mu rekao: hajdemo na po jedno piće! Tog momenta je Željku Mirkoviću sinula ideja da se to i ostvari i počeli smo da radimo na filmu “Drugi susret”.
    Uspostavljen je kontakt preko interneta, Dani i Dejl razmjenjivali su pisma, uglavnom o porodici i svakodnevnim temama i problemima.
    Zoltan se osmjehuje na pitanje o prvom susretu. “Prvi susret je bio u Buđanovcima”, kaže.
    A drugi, mirnodopski, zbio se, po ideji reditelja filma Mirkovića, u pekari u Skorenovcu.
    - Osjećaj je bio nesvakidašnji, vrlo neobičan, a istovremeno i kao da je to samo običan susret sa komšijom. U toku naše prepiske i pripreme tog susreta postepeno se stvarao osećaj da je to, ipak, nešto posebno, kako za Dejla tako i za mene. Naš odnos je sada vanpolitički i potpuno ljudski - kaže za “Blic” Zoltan Dani i dodaje:
    - Ni u jednom trenutku nijesam imao dilemu da li da se sretnem sa Dejlom Zelkom. Potpuno sam ubijeđen u to da je uvijek bolje družiti se i razgovarati o osnovnim vrijednostima porodice i društva nego ratovati. Zar i vi ne mislite tako?
    Na vijest o ovom nesvakidašnjem susretu, na internet forumima rasplamsale su se diskusije u kojima se iznose oprečne ocjene - od potpunog odobravanja ovog poteza do isključivih stavova i osuda. Zoltan Dani, ratnik u penziji, o ovome kaže:
    - Negativni komentari dolaziće od ljudi negativne energije i njih iz tih pozicija neće niko moći da pomjeri. Ohrabrujuće je da nas je više ovakvih koji razmišljaju i rade u smislu pozitivnih vrijednosti ljudskog roda. Naš odnos se razvio od u početku “nepoznatih neprijatelja” do sada, kad mogu da kažem “poznatih porodičnih prijatelja”. Mi smo stvarno postali prijatelji koji se svaki dan “sretnu” na internetu i razmjenjuju mišljenja o raznim običnim temama. Želimo da pošaljemo poruku svijetu da je mir među narodima i državama neprikosnoven i da je bolje širiti iskrene prijateljske odnose nego ratnohuškačke. Dejl Zelko i ja smo u tom ratu bili vojnici, a poslije njega ljudi koji se bore za mir. Kad neko doživi rat i skoro sve njegove strahote, shvati svu besmislenost rata. A kad to prođe, prvo je sretan što je preživio, a poslije poželi da se to više nikome nikada ne dogodi. Ovaj film upravo treba da prenese takvu poruku - kaže Zoltan Dani, pukovnik u penziji, ratni heroj, sada pekar i menadžer u Skorenovcu.
    Film “Drugi susret” do sada su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski Sekretarijat za kulturu AP Vojvodine, Grad Niš, a Marinković i njegova produkcijska kuća “Optimistic film” premijeru su najavili za septembar sljedeće godine, jer će drugi dio filma biti sniman u SAD.
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Исти ти Енглези би да су којим случајем играли у Београду пјевали би Kosovo is Albania.
    Овдје се ради о навијачкој провокацији...

Одушевљење локалних душмана дотичним снимком, не може се друкчије назвати до завист.И драго ми је због тога....цркните.

А мени ће увјек бити драга свака побједа Србије, као да је моја.
    Eto, to je to. Medjutim, objasniti to pojedinim,to ide malo tezhe. Imash rep.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

E da znate što ti kulturni Engleski navijači pjevaju jedni drugima kad se igraju premijerligaški mečevi zgadili bi ste se tu se ne štede ni mrtvi ni sakati ni bolesni tako da ovo što su oni pjevali je obična zajebancija i ništa više, a to što se neki kompleksaši pale na ovaj snimak pa od mozga veličine amebe se i ne može više očekivati.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hahahaha
    Quote Originally Posted by Maja View Post
    hahahahaha..
    Ukoliko niste upoznati, svako skandiranje publike se prethodno priprema i sasvim je bilo logicno da su njihovi organizatori znali sta treba da skandiraju, ne samo u CG nego bilo kojoj reprezentaciji protiv koje igra Engleska, tako da je to totalno irelevantno za svakog ko zna o cemu se radi.
    Ah, da.. bjese bla bla Bia itd.. Posle x ..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Volio bih da se srpska Crkva reformiše i zaista posveti svom plemenitom poslanju, a sam čin uvođenja vojnih kapelana pozdravljam...To je praksa u gotovo svim modernim armijama Svijeta i pokazalo je svoju opravdanost.
    Inače mislim da je Šutanovac (ako se izuzme njego krajnje kontroverzan odnos povodom istrage o navodnom samoubistvu nekoliko vojnika stradalih još za vremena Koštunice) za svog ministrovanja više učinio za reformu Vojske Srbije nego svi ministri za zadnje dvije decenije...Eto, tek da ne ostane sumnja u moje motive da ovo izdvojim...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B 92: 18. 10. 2011
    Sveštenici u vojsci posle 66 godina

Beograd -- U Vojsku Srbije se posle 66 godina vraća verska služba i vojni sveštenici koji će imati čin oficira.
    Ministarstvo odbrane potpisalo je sporazum sa predstavnicima šest tradicionalnih crkava i verskih zajednica o vraćanju sveštenika u Vojsku Srbije.

Vojni sveštenici imaće oznake na reveru - pripadnici SPC imaće krst sa trolistom, rimokatolici latinski krst, Jevreji Davidovu zvezdu, vojni imam imaće polumesec, a pripadnici evangelističkih i reformatorskih crkava krst u ruži.
    Sporazum su potpisali ministar Dragan Šutanovac i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, poglavar Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić, biskup Samuel Vrbovski, episkop Ištvan Čete Semeši, predsednik Saveza jevrejskih opština Aleksandar Nećak i biskup Arpad Dolinski.
    Šutanovac je nakon potpisivanja sporazuma rekao da je zadovoljstvo jer će verska služba nakon 66 godina biti vraćena u vojsku.
    "Danas smo pristupili jednom činu koji vraća tradiciju srpskoj vojsci na jedan moderan i savremen način, koji pre svega poštuje pripadnike Vojske Srbije i to one koji se nalze na najtežim zadacima i kojima je najviše vere potrebno", rekao je ministar.
    Kako je naveo, činjenica da je sa svim verskim zajednicama u Srbiji potpisan sporazum govori da Vojska Srbije živi i želi da nastavi taj život tako što će poštovati prava svih gradjana Srbije i pripadnika vojske.
    "Ovo je danas mali čin, ali ono što će uslediti - uvođenje verske službe i uvođenje prvih oficira u Vojsku Srbije, biće nagrada za sve što smo učinili, jer to je nasušna potreba običnog vojnika za koje moramo imati razumevanja", istakao je Šutanovac.
    Vladika Porfirije naglasio je da vojska postoji pre svega da brani, propoveda, svedoči i sačuva mir.
    "Čovek pored svih drugih potreba ima potrebu i za metafizičkim uporištem, odnosno, potrebu za Bogom", kazao je vladika.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

OK posto je Risto vec pukovnik zna li se ko ce bit potpukovnici?

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Da li je trac ili sto ali kad prikazase ono skoro pred CNP da nije zajedno sa suprugom moze se naslutiti da je nesto ozbiljno. Vele da se razvode. Ali vjerujem da ovdje ima kolega forumasa koji ce to potvrdit ili odbacit kao najobicnije spekulacije.
    ja sam cuo to prije 15ak dana(i to da su dokumenti vec podneseni u sud) no me to previse i ne zanima, njegov zivot njegov problem, nadam se samo da se onda nece vracati na funkciju jer bi kao predstavnik jedne evropske drzave pri stranim posjetama sa njegovom buducom (kako cuh veoma) mladom izgledao jako neozbiljno
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ja sam cuo to prije 15ak dana(i to da su dokumenti vec podneseni u sud) no me to previse i ne zanima, njegov zivot njegov problem, nadam se samo da se onda nece vracati na funkciju jer bi kao predstavnik jedne evropske drzave pri stranim posjetama sa njegovom buducom (kako cuh veoma) mladom izgledao jako neozbiljno
    Ako je to tacno ne iznenadjuje me jer sam ga uvjek smatrao kao vrlo inteligentnog ali takodje i vrlo nemoralnog covjeka.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

dogovor 2 punoljetne osobe nema veze sa moralom

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Tacno tako.

Inace, Majo.. ne daj se.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

dogovor 2 punoljetne osobe nema veze sa moralom
    Pa nisam potencirao na razvod vec na spomenutu preljubu.
    A i u ono ratno vrijeme 90tih se pricalo nesto slicno za neke folk pjevacise, pa posle afera SC...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Isto tako je njegova supruga, ako se desavalo sve sto mozda jeste mozda nije, je morala znati za to. Njen je izbor sto je ostajala toliko dugo pored njega. Cudo se ne zgrazavamo nad nasim prijateljima toliko kad to cine, koliko nad javnim licnostima. Govorim uopsteno.

Vratite se ozbiljnijim temama, sto vam ja zla zeljela

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Pa nisam potencirao na razvod vec na spomenutu preljubu.
    A i u ono ratno vrijeme 90tih se pricalo nesto slicno za neke folk pjevacise, pa posle afera SC...
    nije preljuba ako ostavi jednu zenu i ozeni drugu a o preljubi nemam pojma niti sam je pomenuo

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

prica se da je Scepanovicka trudna uveliko..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Beograd -- Članovi ekstremističkog Srpskog narodnog pokreta "Naši" zapalili zastavu BiH u znak protesta zbog koncerta Dina Merlina u Beogradu.

Zastavu su zapalili pored grafita sa likom RatkaMladića, a bosanski mediji navode da se incident desio u Novom Sadu.
    Pokret "Naši" saopštava da su zastavu BIH zapalili iz protesta zato što je Merlin, kako kažu poslednjih 20 godina širio mržnju protiv Srba. Sarajevski pevač Dino Merlin ima zakazane koncerte 25. i 26. novembra u Beogradskoj areni, za koji vlada veliko interesovanje.
    "Naši" navode da je Merlin tokom rata u Bosni aktivno učestvovao u islamskoj propagandi protiv Srba i promovisanju muslimanskihparavojnih formacija. On je, kako saopštavaju, komponovao i pesmu u čast ratnog zločinca Alije Izetbegovića "Da te nije Alija“.

Zastavu su namerno zapalili pored grafita sa likom Ratka Mladića da bi, kako saopštavaju, ukazali da se u Srbiji heroji koji su branili narod od islamskih fanatika progone, hapse i isporučuju Haškom sudu dok se promoterima zločinapoput Dina Merlina organizuju koncerti i daje medijski prostor.

​
    U Srbiji nikad dosadno budala za izvoz imaju nikad se neće opametiti.Ovi što pale nisu ni bili rođeni kad je bio rat ali znaju da je ovaj širio mržnju dvadeset godina.Instruirano od starijih kolega fašista.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Isto tako je njegova supruga, ako se desavalo sve sto mozda jeste mozda nije, je morala znati za to. Njen je izbor sto je ostajala toliko dugo pored njega. Cudo se ne zgrazavamo nad nasim prijateljima toliko kad to cine, koliko nad javnim licnostima. Govorim uopsteno.

Vratite se ozbiljnijim temama, sto vam ja zla zeljela
    Speak for yourself, ja se zgrazavam podjednako.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Govorim uopsteno, ne zesti se. Ionako vele da seks sve prodaje.
    Sve su price odavno ispricane, manje-vise.

Zato treba zivjet za iznenadjenje.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

nije preljuba ako ostavi jednu zenu i ozeni drugu a o preljubi nemam pojma niti sam je pomenuo
    Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    prica se da je Scepanovicka trudna uveliko..
    Ako je ovo donje tacno a jos se nije razveo od stare, onda se radi o ''skolskom'' primjeru preljube.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Nisu zene naivne, muskarci. Ne sjekirajte se za njih dvije. Eto tako

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

ada, isjekirasmo se i za njega i njih dvije.. pokidasmo se!
    ono sto je bitno je da, ako je istina sve to, eto malo sprdnje na racun boss-a.. a i Balsi nece biti bas svejedno
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uopste me ne zanima da li se Milo Djukanovic razvodi ili ne. To je njegov privatni zhivot, i moramo to poshtovati i odvajati od njegovog javnog angazmana, tako da bi se valjalo uzdrzati od komentarisanja na tu temu. Shto se tice morala, to sa moralom nikakve veze nema, razvedeni ljudi(bilo kojeg pola) nisu nishta vishe ili manje moralni od srecno ozenjenih/udatih.
    Last edited by Recordare88; 19-10-11 at 08:34.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Mada, da je ona bila trudna s nekim drugim i ostavila boss-a, drugi bi komentari pali, ja mnim

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Uopste me ne zanima da li se Milo Djukanovic razvodi ili ne. To je njegov privatni zhivot, i moramo to poshtovati i odvajati od njegovog javnog angazmana, tako da bi se valjalo uzdrzati od komentarisanja na tu temu.
    upravo..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Vlada prodaje i Pošte Crne Gore

Objavio/la PCNENVijesti19. Oct. 2011. | 11:18
    Vlada je počela pripremu privatizacije Pošte Crne Gore, a tender će biti raspisan tokom naredne godine, objavile su današnje Vijesti.
    List konstatuje da je to prvi slučaj prodaje ključnog preduzeća u poštanskoj djelatnosti u regionu, ali i šire.
    Ovom privatizacijom biće zaokružena prodaja nekadašnje PTT Crne Gore, iz kojeg su nastali i Telekom, nekadašnji Monet, sadašnji T-Mobile.
    Iz PTT-a je izdvojen i Radio-difuzni centar, koji ostaje pod kontrolom države.
    Pošta Crne Gore, kao najveća i najmoćnija karika u poštanskoj djelatnosti, ima veliku infrastrukturu, a uprkos ekspanziji elektronskih komunikacija, bilježi pozitivne poslovne rezultate i tokom posljednje dvije krizne godine, pišu Vijesti.
    Ovo?
    hahahahahaha suludo totalno.
    Onda CG stvarno nema ni centa...

Hvala Lepo

Page 164 of 666 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174214264664 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)