a Stivi ne zezaj, mozes i od jedne kore napravit 3 pizze![]()
mora da se malo salite ...
origano je najmanji problem kesica je 10c
kechap 500gr ~1e - za oko 5 pica jedna boca (mada ja volim dost kecapanapicu , e sad ko stavi dvij kapi vjerovatno moze 10 od jedne boce)
300gr trapista ti je 2-2.5e
300-400gr sunke ti je isto 2-2.5e
3 kore x 0.60c
ako pomenemo teglicu malu sampinjona barenih koja je 1.20e (taman 3 pice od nje jedva da se naprave)
__________________________________________________ ______________________________________
0.10+1+2+2+1.80+1.20 = 8.10e HVALA
dodao bih na sve ovo ko sto sam rekao , pola kuhinje umazes i nagrdis rendajuci i sjeckajuci, struja, voda , tanjiri ...
e sad moze i ovako
3x60c kore
300gr posebne
1xkecap
Last edited by Stivi; 15-10-11 at 12:46.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
a Stivi ne zezaj, mozes i od jedne kore napravit 3 pizze![]()
Oko 600€ kao student. Uključujući dom(svoju sobu 13m2+struja+voda+komunalije+internet) od 200€, hranu od 200-300€(dosta mesa, ribe, sira, fastfood, sokovi..), par izlazaka mjesečno, par stvari tu i tamo.. Mnogo stvari iz supermarketa je i jeftinije nego u Crnoj Gori, tako da kada bi pazio može se proći ispod 200€ za hranu mjesečno. Njemci inače potroše samo 11% plate na hranu![]()
Last edited by greenmann; 15-10-11 at 13:15.
U studentskom domu se moze zivjeti sa 200e mjesecno bez stednje a i bez rasipanja.
ja mjesecno prodjem sa vise para no sto zaradim ukratko. pa koliko to god bilo. bilo 300 bilo 1000e.
uvijek zovem doma da mi salju 100 oko 20og u mjesecu.
strasno sam neozbiljan
No signature here.
imaš vremena, vidim, da sa strane bockaš...ne smiješ direktno?
ah, mene, pardon, ti si tri puta u jednom postu rekla da nemaš namjeru sa mnom da pričaš! Oprosti, sad shvatih, zato bockaš sa strane...jedan je život, crna drugo, ne mogu ti pomoć, kasno je
aha
otprilike, za 4 velika pleha, a to su malo veće pice od onih velikih u piceriji:
-kvasac - 0.20
-brašno - 0.70
-sira 700gr- 1kg- 5-7 eura
-šunka 500 gr-700gr - 5 eura
-pečurke velika tegla- 3 eura
-tegla maslinki, manja- 1.50
origano (0.15), ulje, paradajz(0.50) i kečap (1.50)sve zajedno oko 2 eura, dolje gore 10 centi
naravno, pizza može da se napravi o od paradajza i paprike, medjutim, za jedan pleh, veliki pizze, najmanje 200 gr sira mora biti! Što god da ide još na nju!
Zaboravljate da je pizzerijama mnogo jeftinija nabavka potrebnih namirnica, jer oni kupuju pečurke u konzervama po 5 ili 10 kg, isto i maslinke, šunku u pakovanjima po nekoliko kg, sir takodje, brašno u vrećama od po 50 kg, a ono je onda zbilja mnogo jeftinije! Zato nam je pizza mnogo povoljnija kad je kupimo gotovu, nego kod kuće...naravno, ovdje mislim na pizzu na kojoj ima i šunke i sira dovoljno, a ne da se jedva nazire! Ja racimo volim mnooooooogo sira, šunku sebi i ne stavljam! Samo maslinke, paradajz, origano, pečurke i mnooooogo sira!
Ono vam je gore mjera za 4 pleha velika, ne ona najveća od rerne, nego malko manja, ali da se 5 najedu fino!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
sa 200e
ebite se s picama sad sam gladan
She is only here to annoy herself!
ovako, 10€ bez tijesta i kečapa, 3 pleha (ona koja dođu sa šporetom)kako sam se najela
![]()
i bez piva :mrgreen:
nothing comes from violence and nothing ever could
to dodje skuplje nego da je narucis iz picerije
ps. kako mozes bez piva![]()
e, ne znam šta ko pijeeto, procijenite sad što je skuplje
![]()
Imal' pizze?
veliki posa' što je skuplje, jer je razlika u euro, dva, nego je pitanje što ti prija više! Ja sam naručila pizzu danas, prijede mi se čitajući forum, 3 ipo eura velika, e sad, što se mene tiče, hlebno tijesto koje sama zamijesim je mnogo ljepše, ali i ovo je ok, još pečeno na drva...mmmm
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
a kako ogladnjeh :PPPPPPPPPPP
tutti quanti cantano e bevono per te!
Bogome i ja, evo sad se digohi uzeh malo da ispregledam forum da vidim je li shto pametno recheno... Apetit mi je na nivou, pizza je uvijek dobrodoshla.. S tim shto cu se stvarno odluchit jedan dan, mozda chak josh danas, da napravim jednu povecu pizzu sam kuci i to tako shto cu na nju da stavim SVE zivo shto moze da se na pizzu stavi i shto moze u prodavnicu da se kupi.. Ali bukvalno sve, jedino ne masline poshto ih nikako ne mogu pojes... Jedino mi je problem odakle mi tijesto?Ja to neumijem sam napravit nikako.. Kako se to pravi? Zvonce? Ostale domacice/djevojke? Zborite
Hvala goozice. Ima na ovom sajtu josh recepata za razna tijesta za pizze.. Treba odabrat izmedju svega ovoga.. Ko zna koje je najbolje od svih ovih.. Jesi ti probala da napravish ovo "jednostavno tijesto" kao shto ova preporuchuje? Ili neka od ovih drugih mozda?
Rekose mi u Makedoniji da Crnogorci dolaze u kupovinu autobusima, kao u turistickom pohodu ali u povratku nose vrece i vrece hrane. Najbolje jabuke iz Resena 25kg 5e. Med domaci sa sacem (tegla 900g)2,5- 3 e. Paprike 15 centi kg, krompir 20centi, grozdje 10-15centi.. itd..
U odnosu na ovo sto se nudi u CG samo med bez saca 10-11e kod seljaka koji ne kucaju ni fiskalni racun.. Razlika bas, bas..
Hvala Lepo
Ja u ono zlatno vrijeme (prije krize) bilo mi je sramota i da pomislim koliko sam trošio mjesečno na izlaske, putovanja (svakih nedelju ili dvije sa kolima od 4.4L putovao za BG da se vidim sa đevojkom), cigarete, kafenisanje i izlasci po čitav dan, garderoba, teretana sa proteinima svaki mjesec, telefon postpaid bez ograničenja, za novu godinu putovanja po svijetu. A sad, plaćam fax stvarno skupo ali zaradim te pare jer radim ljeti, auto od 1.4L na plin koji skoro uopšte i ne vozim, telefon ograničavam na 20eura mjesečno, u grad ne izlazim uopšte (zadnji put sam izašao u maju 2011 i potrošio 10 eura čini mi se), od kad su uveli zabranu pušenje u kafiće, sjednem ponekad na terasu ako je lijepo vrijeme a od kad je počela zabrana nisam ušao nijednom u kafić jer kad mi ne daju da pušim za kafu koju debelo plaćam nema potreba to da radim nego popijem kafu doma, u teretanu ne idem nego trčim u šumicu tako da ni to ne plaćam. Tako da sad trenutno moji troškovi su kutija cigara dnevno i telefon 20 eura - to je 70 eura, sipam 10,15 eura plina i to mi traje čitav mjesec znači mislim da sam najštedljiviji na forum sa 80, 85 eura mjesečno a trošio sam nekad hiljade
![]()
e vala svaka ti cast !
no reci ti nama svidja li ti se takav zivot![]()
Ne znam sviđa li mu se ali je sigurno teško navić' se na to posle ovoga što kaže da je ima' prije krize...
Haha a naravno da mi se ne sviđa ali ne mogu drugačije bez da počnem da kradem ili kakvim lopovlukom da se bavima i navikneš se vremenom, nije odjednom došla kriza no je svake godine sve gore i gore makar u mom slučaju pa se privikavaš da sve manje i manje trošiš... Taman kad završim fax, počnem da radim , živjeću kao svaki normalan momak što treba da živi, od svoje plate. Da sam krenuo da radim uz fax, znajući sebe sve bih batalio jer kad imam svoje pare samo skitam tako da i ovo ima svoje prednosti, kad ne znaš što ćeš , učiš po malo
.
Kao student...
Stan,struja,voda i net 200e..
Hrana 30e(studentska menza)
Izlasci,odjeca,obuca,ostale zajebancije 300e...
Zajebano!!!
Da mi nije kladionice davno bi uklonio ovaj dodatni trosak od 300e![]()
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks