Nemash za Irsku. Zato imash za Englesku, Francusku, Italiju(Balotelli,Motta), Shpaniju do skoro, Njemacku...Kakve veze ima Irska sa bilo cim. Na kraju krajeva, ta Irska se plasirala na veliko takmicenje prije 10 godina zadnji put. Shto bi nam ona bila model?
Ukoliko chovjek hoce da igra za nashu reprezentaciju i ima uslova (po uefi i fifi) za to, a dobar je igrac i treba nam, onda ga treba zvati. Kraj price. Jer ce tako reprezentacija biti bolja. I ne vidim zashto bi neki zvrndov iz Grblja ili Rudara koji zna o fudbalu malo vishe od mene igrao prije nekog ko je jedan od boljih talenata u PArtizanu samo zato shto je ovaj prvi chistokrvni Crnogorac. Da mu niste gene brojali?
Reprezentacija odrazava pravi duh CG. Medjuetnicki sklad, suzhivot, gostoprimstvo. Ne bi valjala da postane sredstvo za brojanje gena i nacionalisticka igracka.
I da, o Unitedu nemash pravo da pricash josh od kad je Grande Milan de SHofro primio 4 komada.
Last edited by Recordare88; 15-10-11 at 16:58.
Deserve's got nothing to do with it.
apsolutno prica nema veze sa zivotom... ako ce da ginu, sve i da svaku izgube imace pune tribine. ja idem na svaku utakmicu, ali imas ljude koji vole da vide zalaganje, i smeta im ako se neko *****ise na terenu. Kakve veze ima sad prica o vezama i cudima? Nejasno skroz. Jednostavno imam stav da je repka svetinja i da treba da bude ono sto imamo, a ne ono sto ugrabimo ili kupimo. Moze li to da ti udje u glavu, ili treba da nadjem neku vezu da bi shvatio?
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
vesovic pogodio, mozda ga krene cesce stavljati u tim.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Ne znam gledate li mec Partizan - Spartak. Volkov je pored Lazara Markovica najbolji bio u 1.poluvremenu.
Mogu jer je uspjesna, pa je koriste. Inace, kad je bila neuspjesna, pod Filipovicem, to je bila opsta pljuvacina i prica "a ne igraju tamo Crnogorci pravi, no srpski i ini otpaci od reprezentacija shto se *****ishu po terenu". I mi shto smo ishli i tada na utakmice smo smatrani avetinjama, a vaterpolo i zhenski rukomet su bili u modi. Ka sva nasha posla.
Last edited by Recordare88; 15-10-11 at 17:00.
druze svjestan si i sam cinjenice kolko djece podje sa 16 godine u pic materinu hrvata,srba,crnogoraca itd kolki procenat njih uspije? p.s. i tebe je pozdravio ostatak reprezentacije bozovis basa savic pavicevic vukcevic jovetic drincic da ne nabrajam beskorisno je zavisimo od njih i oni od nas jer imamo talenata a nemamo trenera koji bi radili sa njim kao ni terena na kojim bi se razvijali kraj diskusije.
Sono troppo sexy per lavorare.
ПРАВДА ЗА ВЛАДА!
Prijatelje, reka' si "ravna nuli". Bar jedan igrač je uspio - znači da lupaš. Kraj.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
evo za ove sto hoce samo cistokrvne Crnogorce u reprezentaciji : http://sportal.rs/news.php?id=60595
BTW, je li neko gledao momka, kakav je igrac?
dobro evo kraj rasprave pobijedio si da ne kvarimo topik
Sono troppo sexy per lavorare.
ПРАВДА ЗА ВЛАДА!
I've never seen so many electric jellyfish in my life!
Ja ne mogu da vjerujem da ovako prebacate pricu. Ne radi se o genima, ako je rodjen u cg, ili su mu roditelji iz cg, nekbude i marokanac, pigmejac ma sta god oce ne zanima me. Jednostavno mi se ne svidja prikupljanje igraca sa trzista tako. Naravno postoji model svih tih drzava koje uzimaju strane igrace kao lude, ali postoji i jedna Grcka koja je osvojila preproslo evropsko bez ijednog stranog igraca, pa onda spanija proslo sa samo jednim stranim igracem, koji pritom citav zivot zivi u spaniji. Pricam ti da mozemo sjutra da dovedemo vjerovatno pet strasnih fudbalera, ako bi stvarno napravili skauting, jer volkova ima jos po evropi. Smatram da to nije pravi nacin da se dodje do uspjeha! I to nema veze sa nacionalizmom, genima ili bilo cim slicnim. Radi se o tome da prije 15 godina nijedna repka nije imala strance. To je postao trend, ali ne mislim da moramo da se saginjemo svakom trendu, a primjeri da se moze i drugacije sigurno postoje ( Citaj Urugvaj ). I zato sam protiv dovodjenja Volkova, Cetkovica i ostalih Joksimovica. A za Manchester jedan poseban pozdrav:
Izgarali su i pod Filipovićem pa je iz utakmice u utakmicu bilo sve manje gledalaca. Mislim da je minimum dostignut na prijateljskoj sa Irskom kad je skoro cijeli sjever bio prazan(bio,vidio). Ako se desi da nam ekipa zaređa izgubljene, da smo predzadnji ili zadnji u grupu, pozdravi se od navijača,od euforije itd. Raspade se sve. E sad, ako je tebi svjedno jesmo li 5ti ili 2gi, mene nije. Nikako mi nije isto niti će bit. Puno mi je milije da polovina tima ne bude iz CG a da igramo na EP(trenutno 8rica su sa strane u timu tj nisu rođeni u CG) negoli da su svi iz Katunske nahije a da nas puni Kipar, Gruzija itd.
Te priče o zalaganju mačku o rep, zalaganje se ne vidi kad primiš 3-4 gola, to niko ne vidi pa ni ti. Jedino se može pričat da su trčali ka babe, da se foliraju itd. I Mogren se zalaga protiv Kopenhagena pa su založili 12 komada i sprdali smo se ovuda sa njima. A bogme su uglavnom crnogorci bili u taj tim. Tvoja priča druže niđe veze nema. A mislim da bi jedan pool to sasvim i razriješio. Uostalom, da imamo neki izbor igrača kvalitetnih ne sumnjam da bi već bili u timu. I meni je samom ža što se par njih nije oprobalo na prijateljskim al mislim da će imat vremena(Kujović, Grahovac i još poneki).
To je ta priča.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Španija-46 miliona stanovnika + kolonije
Grčka-11 miliona
Urugvaj -3.5 miliona
Crna Gora - 650 hiljada
Sa 4-5 dobrih igrača koje imamo mi smo već fenomen a da imamo 3 miliona imali bi i tim sasvim solidan iz tog broja da sastavimo. Da ne pričamo o klupskoj infrastrukturi, finansijama, trenerima.
Da li bi ti više volio da gledaš reprezentaciju CG na Evropskom prvenstvu koja u timu ima Bećiraja, Jovanovića, Bašu, Drinčića. Ili bi više volio da gledaš CG koju vade iz četvrtog šešira sa Lukom Pejovićem, Draškom Božovićem?
Poređenje sa Grčkom (a tek sa Španijom) ne stoji jer smo mi po populaciji jedan kvarat Atine. Plus Grke je vodio jedan švabo bez koga ne bi vidjeli Eura.
Čak i ako imamo pet naturalizovanih igrača u ekipi nije plasman na Euro ništa manje postignuto čudo i možemo bit itekako ponosni.
I've never seen so many electric jellyfish in my life!
Ok, al pitao bih vas da recimo sjutra vase dijete igra za omladinsku crne gore ili kadetsku, i da ispane iz tima zato su tri kamerunca dobila drzevljanstvo ali se crna gora kvalifikovala u elitnu rundu zahvaljujuci njima. I eto mozda vam sad izgleda smijesno, ali recimo bosna ima vec dva crnca u omladinskim kategorijama. Meni je ovo iskreno odvratno, jer neki igraci koji bi zaista ginuli i mozda i napredovali ne dobiju sansu zato sto dovodimo placenike da bi napravili uspijeh. I da uvijek sam za fudbal kao sport, a ne fudbal kao biznis, a ako sam zbog toga nacista i rasista onda priznajem da sam kriv.
I mozemo citav zivot da placemo sto nas ima 650 000. A mozda je to i blagoslov sto upravo moramo da se borimo i trudimo mnogo vise nego ostali da napravimo rezultat, ali nas zbog tog i postuju.
Sto se tice Grcke, vece je cudo sto su oni osvojili Evropsko nego nas eventualni ulazak na Euro! Ponavljam, igrali su bez stranaca!
I ja volim sve igrace koje si nabrojao, posebno Jovanovica, jer momak puca od snage svaki put kad igra za repku. Nemam nista protiv njih, dovedeni su, moralo se od necega poceti. Kazem samo da bi bolje bilo investirati pare u akademije fudbalske, nego u eventualne placenike koje bi nasli po evropi...
Last edited by Prekidi_stvarnosti; 15-10-11 at 17:21.
Taj ti trend druzhe moj dobri ne vazhi samo za fudbal, nego za svaku ljudsku djelatnost. Zove se globalizacija i traje evo 30 godina, neki kazhu i puno vishe. Nacionalne i etnicke granice se brishu, ljudi zhive i rade onamo gdje im je bolje. I fudbal je djelatnost kao i svaka druga. Ukoliko taj Volkov hoce da dodje ovamo i da igra za nas, i da tom svojom igrom puno doprinosi kako CG fudbalu, tako i drzavi CG uopste(navedi mi nekoga ko je bolje promovisao CG od nase fudbalske reprezentacije u poslednjih 2 godine i ja ti veceru placam), a ima kvalitet za takav rad, odbiti ga mozhe samo neko duboko prozet ksenofobijom i/ili nacionalizmom. Reprezentacije prije 15 godine nisu imale strance, a prije 50 godina jedan Helmut Rahn je mogao da bude automehanicar i da radi radno vrijeme, a u slobodno vrijeme da igra fudbal i opet upane u Njemacku reprezentaciju koja je osvojila Svjetsko. Shto je i kako bilo prije 15,30, ili 78 godina potpuno je nebitno, bitno je kako je sada, i u sadasnjoj klimi napraviti uspjeh i postici rezultat. Jedan Vladimir Volkov mozhe da nam u tome pomogne 5 puta vishe od jednog Luke Pejovica i Vladimira Bozovica, stoga, zvati ga. Ukoliko on hoce, naravno, a evo sve je izglednije da hoce. Kraj price.
Preseli se crnac od 15 godina iz Kameruna u CG i trenira vrijedno fudbal, najbolji je u svojoj kategoriji, i ti bi mu rekao aj mrs nazad, nije ti tata iz Katunske nahije ni iz Rijecke? A taj mali isto gine kao i onaj shto je iz Katunske, samo duplo bolje fudbal igra.Bash sportski i u skladu sa sportskim duhom da ga izbacish, a? Kad si vec za sport. Ne kazhe niko da si nacista, ali ako to nije jedna zadrta ksenofobija ja ne znam shta je onda.
Kad bi broj stanovnika odlucivao onda bi Kina bila nenadmasna, ali sto se tice infrastrukture, finansija trenera ... to nam itekako nedostaje. Izgleda da je podneblje pogodno za loptanje jer sve igre sa loptom nam nekako idu. Ne samo nama vec i komsijama jer ako se pogledaju rezultati Crne Gore, BiH, Hrvatske, baraz i velike sanse za dalje. Slovenija i Srbija zamalo baraz, a kad svi igrali u zajednickoj drzavi opet nijesu bili neka velesila.
nisam ni ja bas sad za neko dovodjenje igraca. po mom nekom skromnom misljenju, treba pruzit sansu ovim momcima koji su nas doveli do ovde da probaju da naprave i ovaj odlucujuci korak... ali, razumijem i ljude iz saveza. ko zna kad ce nam se sledeci put stvorit ovakav zicer da odemo na EP. inace, brat mi je partizanovac i prati taj tim, kaze da je igrac sasvim ok, mozda i najbolji u tom timu...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks