Dosada, a? Izađi malo, prošetaj, popij kafu, sok, nađi druga, drugaricu, upoznaj nove ljude...![]()
Ljudi zive ka' kuckovi, i onda stede da bi im bilo bolje , a i dalje se osjecaju ka' kuckovi , i cio zivot tako, i na kraj' umru ka' kuckovi...
I ne zapitaju se nikad da su u neku srecnu drzavu, da im ne bi mozda bilo malo ljepse u zivotu?
Kreč, kolica i mešalica.
300 gorivo (pokusao sam sa forsiranjem megana da smanjim ali teeeesko kroz grad moje voznje mora potrosit 15, jer ne ide ako se ne stisne do poda) + 300 hrana (racunam tu i pice, zavidim svakome ko prodje ispod 10 eura dnevno) + 100 telefoni bez fixnog (2 postpaida 50+40 i vazda bude jos bar 10 preko), da mi ne bi neko grinjao kako se cijeli dan vozim kroz grad dok zovem hotline i pominjao ustedu na taxi biciklo i dovikivanje s brda na brdo umjesto mobilnog 90% goriva i telefona ode na posao koji radim, a moram imat 2 tel. jer moram bit stalno dostupan i ne da mi se da rizikujem oce li baterija otic ili ce zastekat najnovija kineska oprema promontea koji je otkacio ericssona zato sto im je bilo skupo odrzavanje
ostalo ni ne racunam, da ne zivim sa svojima nemam pojma kako bih![]()
She is only here to annoy herself!
ja 400 e
sestra oko 300 eura
druga sestra blizu 300 eura ako ne i jace
majcina penzija 200 eura
oceva penzija oko 150 eura
brat/sestra(blizanci njih nisam uracunao posto idu u skolu srednja )
ja i ove 2 sestre sto radimo od skole smo zavrsili srednju ali i pored toga imamo svi odlicne poslove sa stalnim radnim odnosom !
koji su to troskovi mozete samo zamisliti,ali opet izadjemo lagano na kraj mjesecna potrosnja,1000 E knap !
Razne kombinacije ja pravim svaki dan, sve manji kusur vraćam, jer hoću svoj stan...
EDIT: Za one koji žive od jutra do sjutra (na žalost)...
I najjači comment: "This song is like saying f*ck you to poor people"
Jbg, srećne zemljeMada ne cvjetaju ruže svakome.
Last edited by cvxcomputers; 12-10-11 at 23:30.
e bogme su nam troskovi EVROPSKI![]()
eee koliko vi potrosite za mjesec neko (u ovom slucaju ja) potrosim ponekad i za noc))
I tesko zivite, a? E p vam materina.
![]()
I am so post-rock I shit sad birds.
ima se , moze se
Nisu slagali kad su rekli da je bolje je živjet' jedan dan ka' lav nego sto godina ka' crv...
Kolko ih samo znam što imaju pare i oće da uzmu neki fancy telefon, i jednostavno ne mogu... "cijena pada, cijena će da pane" pa posle izađe novi model, pa i za njega tako, i nikad ga ne kupeGlup primjer, ali tako i za sve ostalo
Jednostavno neki ljudi ne mogu da se odvoje od para, nikad ništa nemaju, zbog skupljanja za isto, žive kao crvi, i umru sa tim parama, jadno
![]()
ne pretjerujem, nikako! Ne znam koliko ti imaš godina i nije bitno za ovu priču, ali ja imam sasvim dovoljno da pamtim unazad 20 godina kriza i ratova i samostalnog rasporedjivanja kućnoga budžeta pa se ne sjećam toga leba od 30 centi...ali ako ti veliš da je bio 30 centi, uzet ću da ti je ta procjena paušalna kao i kompletna priča na ovoj temi.
Pogrešno pretpostavljaš, kao što rekoh već, to radiš čitavo vrijeme na ovoj temi...i potpuno jasno se vidi da uopšte ne vodiš domaćinstvo niti imaš blage veze šta jednom domaćinstvu zapravo treba!
naravno da si zanemarila činjenicu da sam rekla da svako troši koliko može, što opet podrazumijeva da onaj koji ima 300 eura mjesečnog budžeta, svoj budžet prilagodjava svojim mogućnostima.....može se čovjek sasvim lijepo okupati i sapunom, ali znam da se ljudi mahom kupaju kupkama, koje su kad su na akcijama oko 3 eura...vrlo često se kupaju više puta dnevno...pa pranje zuba više, ali mnogo puta dnevno je takodje skup sport....ne moraš, možeš da ih ne pereš, možeš bez dezodoransa, bez sticka, sa petama umjesto šmirgl papira (vrlo korisno, možeš hoblovat parkete s njima, pa i uštedjeti bogami)...pa si zanemarila da sam rekla od 50 do 100 eura, vrlo svjesno zanemarila, pa te sad podsjećam da sam upravo iz gore navedenih razloga napisala da treba od-do....
sapun x 3= 1.50 (obični, nadam se da je dosta 3 mjesečno? ako se kupaš nije)
deterdžent za veš x 1= 3.00
pasta za zube x 2= 3.00
deterdžent za sudove x 1= 2.00
dezodorans x 1= 3.00
žileti x 3 kom.= 2.00
pjena za brijanje x 1= 2.00
losion after shave x 1= 4.00
sredstvo za čišćenje x 1= 2.00
toalet papir x 2 (20 rolni) = 4.00
ovo je minimum minimuma, i već je 25 eura! A sigurna sam da svaki mladi čovjek voli i parfem, najjeftiniji je 15- 20 eura, pa svaki mladi čovjek radije koristi kupku nego sapun za kupanje, to je još 5 eura i tako to na tu temu...ako su ti ruke osjetljive, onda kremica za ruke, ako su djevojka, onda ulošci, tamponi i ostala sredstva za tu namjenu...kremica za lice, kremica za noć, podloga za šminku, šminka sredstvo za skidanje šminke, sredstvo za učvršćivanje laka za nokte...izvini, FM ali sam potpuno razložno stavila ovu cijenu....jer ti sigurno ne razmišljaš da je kao jedna skoro pa neophodna stavka u domaćinstvu krem za cipeleu više boja
kad si bila manja su se jeli ekstra kolači ali ne zato što torta od oraha nije imala orahe, zar ne? a to dovodi do toga da ne možeš napraviti za 20 eura mnogo torti...zapravo možeš ako praviš 3 kore od 5 jaja, i fil od litra varenike sa 15 kašika brašna, i jedan šlag gore i sve to za 15 osoba...onda da
Btw, Sonja je u PG potonjih 35 godina, znam sigurno
Hvala na lijepim željama
inače, čisto da se zna, u Podgorici je uvijek bilo privatnih pekara i uvijek su ljudi išli da kupuju hleb na Cvijetin brijeg, u Staru Varoš- onamo kod "pod volat", na Zabjelo, i na još par mjesta trenutno se ne mogu sjetiti tačnih lokacija...ali nije tačno ni to da u PG nije bilo 10 proizvodjača hlebova...dabome da je bilo, a ja se još sjećam i kad smo dobijali u prodavnice i hleb iz Budve i Nikšića, uz ovaj PG
Ne, Fm, ne želim da kažem da je torta koju kupim kod Marine bogata orasima ka Pljevlja ugljem, nego želim da kažem da za 20 eura ne može da se napravi mnogo torti kako si ti rekla, nego jedna eventualno dvije, koje su naravno, mnoooooooooooogo ukusnije nego ijedna iz Sonje ili Marine ili Dijane...
Inače, ne moraš mi spisak donositi, odmah ću ti reći (ovu pravim za nedjelju, čojku mi je rodjos)
20 jaja - 2.60
1 kg oraha- 14 eura
2 margarina- 1.40
200 gr čokolade- 1.60
1 kg šećera- 0.95
6 vanil šećera- 0.70
600 gr plazme- 2.50
I još struja, stavka koja te izludje, troškovi predjoše 20 eura! Ali samo za najobičniju orah tortu i čokoladne i bombice od oraha...
No da ne dužimo, izadji iz vode, ne znaš da plivaš![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
ja sam u plusu svakog mjeseca?
kako?
solarne ploce svuda po krovu
uzgajam svoju hranu
uzgajam i proizvodim svoje gorivo
jedino sto pucam pare je kad izadjem uveche u grad pa se klepim od 5 moeta, znaci 1000 eura vikend minimum
Originally Posted by my name is ...
zvoncicu za ministra ekonomije,odma![]()
A pas sto pojede 50-60 eura mjesecno + frontline 10 eura?
Ovima sto prodju sa 150 eura mjesecno, a zive "normalnim" zivotom, treba dat Nobelovu nagradu za ekonomicnost.
Jednog mjeseca sam vodio statistiku potrošnje prije nekih pola godine. Vjerovali ili ne dosta para sam potrošio u kafanu i na pauze. Na luxuz što bi se reklo, kojeg ću se vrlo lako odreć.
Kad krenem sam da živim opet ću se bavit statistikom potrošnje stavka po stavka. Jer me zanima bez čega se to može na kraju mjeseca.
Ima par fiksnih stavki kao 6 centi po m2 za komunalno jer je 3 za odvoz smeća a 3 za odlaganje, 20 centi po m2 za održavanje ulaza, mobilni je 18€ mjesečno a to baš rijetko prekoračim, BBM 9,85€ što ću mojima plaćat itd itd.
Za pušače i kladioničare jedna opaska. Znate li da pušenje, po medicinskim istraživanjima skorašnjim nije zavisnost da ne kažem bolest zavisnost. Sve je do psihe čovjeka. Nikotin kao nikotin ne stvara zavisnost kod čovjeka. Sračunajte koliko ostavite na cigare mjesečno.
Za kladioničare... Vodite evidenciju pola godine i saberite koliko ste uplatili a koliko ste dobili pa pogledajte koliko ste u minus, velika većina vas.
Na pitanje što radit dva mjeseca ako se ne ispaju kafe ne izlazi u grad itd itd. Ne misli se bukvalno da se ne izlazi, možete prošetat, pa jednom nedjeljno popit kafu, ili poć u bioskop. Ne mora se svaki petak i subotu izać u grad, može svaki drugi, ili jednom mjesečno itd itd.
Ima dosta načina da se uštedi. Niko ne govori da sad treba da živimo na ivici egzistencije. Ali bi mene nekako bilo jadno da na pitanje, onako iz šale, bilo koga, eto ekonomista si, radiš 3ipo godine, koliko si uštedio? A ja bih umro od sramote da kažem 0€.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
A od cega kralju da se ustedi. Imamo evropske cijene a plate nekoliko puta nize. Ne ide jednostavno da se moze ustedjet.
Moj moto: bogat si onoliko koliko mos ustedjet.
ee herki ali sve zavisi od cega stedistj. kolika su ti primanja , ti sa tvojim primanjima mozes da ustedis dosta svaki mjesec i plus da izlazis i pijes kafe i sl.
ps. i nije bitna samo ustedjevina , nego to koliko si ti stvorio, posla zavrshio(u kuci, oko kuce)
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks