"pozabaviti egzistencijalnim problemima građana Crne Gore." = njima iz dzepa tako da ne, nemamo![]()
Opozicioni predlog za izmjenu Ustava koji predviđa između ostalog, uvođenje trobojke i srpskog kao službenog jezika ima ustavno-pravni osnov, ocijenio je skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.
Da li imamo pravo da se nadamo da ćemo u bliskoj budućnosti riješiti par ovakvih otvorenih pitanja i konačno se pozabaviti egzistencijalnim problemima građana Crne Gore.
"pozabaviti egzistencijalnim problemima građana Crne Gore." = njima iz dzepa tako da ne, nemamo![]()
She is only here to annoy herself!
Dosad je to bila glavna prepreka da se rjesavaju goruca pitanju i egzistencijalnim problemima građana Crne Gore.
Još jedan primjer sve istinitosti stare latinske izreke Homines id quod volunt credunt (Ljudi vjeruju u ono što bi voljeli da se desi).
Iliti - Snila baba što joj milo bilo...
Stradivari, nemoj da se ljutiš na mene (neću reći ovo zBog tebe već zBog svih onih koji su se jutros poradovali), ali - manipulišu vama oni koje glasate.
Nemoj odmah da se nervirate... Sačekajte malo i vidjećete da je El Re bio u pravu...
Ebo o čemu se radi... Opozicioni PRIJEDLOG za izmjenu Ustava u formalno-pravnom smilu (tehnički) ispunjava uslove da se o njemu raspravi. I to je sve!... Dragi prijatelju, nemoj da nasijedaš raznoraznim prevarantima... Od toga jednostavno nema ništa...
Zašto?? Pa zato što bi uvođenje bilo kakve nove zastave (ako se želi da ona ima pravno status državnog simbola) mora na kraju završiti pred građane na referendum. Isto je i sa pitanjem službenog jezika..
Sve što je moguće jeste (ukoliko DPS da saglasnost) promijeniti (ne Ustav) već Zakon o državnim simbolima i skratiti tekst himne. To je sve..
A zašto je onda DPS glasao "ZA"...... Zato što je politički u odnosu na opoziciju ko Barselona u odnosu na Gusinje... Da su glasali "PROTIV" opozicija bi rekla: "Evo...pogledajte narode!... Pogledajte ko je onaj ko ne želi pomirenje! Ko ne želi jedinstvo!...Naš prijedlog je bio u skladu s Ustavom ali pored ovih koji znaju samo dijele ništa ne može proći.."... Ne,...DPS ih je fino puštio da "srbuju" do mile volje... Obezbijediće im (svojim glasovima) možda i ne samo skupštinsko zasijedanje sa sve sjednicom koja će o toj tački trajati možda i više dana, već možda ih DPS pušti (da im saglasnost) da prijedlog ode na (obavezan) referendum, đe ne samo da neće dobiti 3/5-insku većinu, već ni običnu većinu za svoj prijedlog...
Bilo ko iz 3 srpske partije ko sad (u ovoj atmosferi) otvari prijedlog "trobojke" direktno radi na tome da ona trajno bude sahranjena.
Prosto - ovo je potpuno pogrešan trenutak za to. Da sam ja na mjestu Srba sačekao bih dan (a on će doći kad-tad) kad bi odnosi sa Srbijom bili solidni i kada (možda) među Crnogorcima ne bi postojalo ovako snažno raspoloženje nepovjerenja i nezadovoljstva politikom službenog/zvaničnog Beograda.
Samo u toj klimi, "trobojka" bi imala, mršave ali kakve-takve šanse...
Postoji još jedan razlog zašto je "trobojka" i sad (i uvijek) neozbiljan i anahron prijedlog... Pozivati se na to da ona treba biti "narodna zastava" može samo onaj ko toj zastavi želi oduzeti svaku šansu da se ona ikad i istakne u/na bilo kakvoj službenoj prostoriji. Zašto?? Pa zato (jadi ih ne znali) što:
1. niti je CG država više naroda, a najmanje samo jednog (ovo nije ni Njemačka, ni Francuska, ni Srbija, ni Hrvatska, a ni bivša Kraljevina Crna Gora, koje su sve listom nacionalne a ne građanske države)
2. niti tu zastavu kao svoju danas osjeća iko sem Srba...Nije bilo tako uvijek, ali danas jeste... Ko misli drugačije u grdnoj je zabludi. Uvesti Crnogorcima srpski barjak kao "narodnu zastavu" (sve i kad bi svi drugi narodi to prihvatili, što je smiješno očekivati) ravno je naučnoj fantastici.
Nijesam ovo toliko napisao zBog tebe (jer mi nije želja da ti kvarim ljudsko radovanje) već prosto iz želje da se ljudi ne obmanjuju.
DPS očito mjerka da li bi mu se isplatilo da skrati himnu. Rado bi to učinio no se plaši da bi poruka bila pogrešno protumačena među njegovim biračima. E sad, ne haje on za to samo kad bi bio siguran da bi mu to donijelo neki glas novih birača (čitaj:srpskih), međutim očigledno da je to nerealno očekivanje. Pa čak bi se moglo desiti i da više izgubi nego dobije... U DPS-u su stari kalkulanti... Učiniće što procijene da je isplativije..
A sve drugo pusti su snovi njihove konkurencije,..ako je to uopšte moguće nazvat konkurencijom...
Mene u čitavoj priči kopka jedino Milić... Da li on zapravo pokušajem da progura nešto što zna da proći neće (i ne može) zapravo želi da se gospodski izvuče iz svega toga... Jednostavno (možda i u dogovoru sa DPS-om) ponudi građanima da se izjasne, a onda on kad stignu razočaravajući rezultati počne da pere ruke izjavljući "šta ćete,..narod nije htio i mi to moramo poštovati"... Bio bi to kraj priče, ne samo o zastavi, već o svim identitetskim pitanjima...A nikom to više ne treba od Milića koji na taj način želi da se otrese dinosaurusa u partiji (poput Bulatovića i Kaluđerovića) koji mu od zastava i priče o amblemima ne daju ne samo reformisat partiju, no ni živjet više.
Last edited by El Re; 10-10-11 at 15:27.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
She is only here to annoy herself!
Da... Slažem se naravno...
Međutim, meni se sve više čini da su ovo tek fragmenti mnogo, mnogo ozbiljnije operacije... Čini mi se da DPS uveliko radi na tome da izmisli "novu" opoziciju... Zvuči nevjerovatno (pa čak na prvi pogled i nelogično, jer ga ova ovakva opozicija nikad poraziti neće) ali imam takvo uvjerenje... Tim prije što mislim da to žele i zapadne velike sile (čitaj: EU)... Oni više od svega žele stabilnost (i CG i regiona), a pojedine partije u opoziciji nikako da se uklope u ta očekivanja...
Nezahvalno mi je sada da to obrazlažem, jer dokaze nemam,..ali me sve što se dešava na političkoj sceni (posebno posljednjih mjeseci) jako navodi na to da DPS želi "protresti" i pružiti most pojedinima da pretrče u tu "novu" opoziciju koju on (uz pomoć Brisela) želi da kreira... Opoziciju za "novu deceniju"...
Čak sam sve više uvjerenja da Vujanović zapravo svo vrijeme "solira" planski i u skladu sa "dozvolom" partijskog vođe... Ne mislim da radi po instrukcuijama, niti da je njegov stav blizak vrhu DPS-a, ali očigledno oni i njega koriste za ovaj svoj naum...Nešto kao: "Guraj ti to Filipe...pa vidjećemo, možda se u nekom trenutku partiji pokaže korisnim pozicija koju izgrađuješ.."
Takođe, gotovo sam potpuno ubijeđen da je sve ovo dogovoreno sa SDP-om, čemu u prilog govori nevjerovatna usklađenost poteza kojima se (kad god DPS iskorači prema Srbima) garantuje da će SDP biti tu da pokupi i ne dozvoli da se iz "zajedničke činije" izlije ijedan glas koji direktno podupire vlast.
Neću dalje...Nešto više na tu temu pisao sam još 13. avgusta... Naravno, niti sam tada znao korake i kako to planiraju izvesti, niti to znam sada, ali do ovog momenta sve govori u prilog mom uvjerenju da se izvodi možda i najveća farsa u istoriji savremene CG... Ipak, svaka novina donese i nešto dobro...
No, o tom-potom...
Last edited by El Re; 10-10-11 at 16:12.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Socijalna RASLOJAVANJA, politicka TRANZICIJA VLASTI sa naZijonalista,
na SOCIJALISTE I NEOLIBERALE-KONZERVATIVCE,
nije dugo ostalo do izbora kod BRATA-HRVATA,
to je nas pogled u BUDUCNOST koja nas CEKA DOK SE OVA NAZIJONALISTICKA BALAFURDIJA NE IZLJEEELJEEEKA.
Njima je istekao ROK UPOTREBE, siplju zadnje kapi RAVNOGORSKOG OTROVA koji razblazen sa jezikom i trobojkom, i vise skodi prosipljacima, nego poprskanim ravnogorskim splacinama.
Podjela na GLADNE I SITE,
na PARASE kojima vise Milo nista ne moze GARANTOVAT,
koji ce trazit SIGURNOST za svoj "TRANZICIJSKI" kapital, RECIKLAZA MILOICE,
moze kostat UZDANICE, slobode i bogastva,
jer se nisti bude, i cudu se velikome CUDE, kako miljenik REZIMA, moze MILIONE DA IMA,
a jednog KRAJCERA , ne odvoji za porez, da se GLADNIMA PLATI VECERA.
A bogatih ima i u OPOZICIJI I POZICIJI,
kao i GOLOGUZIJE, kad se RASLOJIMO SOCIJALNO i pocnemo vagat, koda da strizemo i muzemo,
jalovu ovcu ili ovna ili bika,
nastat ce rika, i zaboravit na zasluge DJELA&LIKA, kad ovi iz KATASTRA POPISE KO IMA VISE,
i kad narod pocne SLOBODNO od naZijonalizma da DISE,
nista isto nece biti VISE.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Davno sam prestao da vjerujem bilo kojoj rijeci DPSDPa i sad samo ono sto stave na papir ima neku tezinu za mene. Ipak, drago mi je sto su prihvatili barem da razgovaraju o promjeni Ustava po pitanju jezika i zastave, mada zastava i nije prioritet.
ps. Zanimljivo mi je ovo da se clan o jeziku u Ustavu ne moze mijenjati bez 2/3 vecine na referendumu iako nikad ni sam taj clan nije bio na referendumskoj provjeri kao ni citav Ustav. Nikako mi nije logicno da nesto sto je doneseno 2/3 vecinom u Skupstini moze da se promjeni jedino 2/3 vecinom upisanih biraca. Sta bi bilo da su u tim clanu stavili da ne moze nikad da se promjeni ili da treba 100% upisanih glasova za promjenu?
...Sve su srpske zemlje vezane u čvore
A biće još teže i biće još gore...
E ako se za 100 godina jos uvijek bude raspravljalo o zastavi, i ako za 100 godina gradjani ove drzave ne dodju do nivoa nacionalne svijesti kakve imaju razvijene drzave danas, onda je uzladudno bilo sve, ali cisto sumnjam da ce tako biti, moramo i mi doci do tog nivoa, kad tad.
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
http://www.vijesti.me/vijesti/prizna...i-clanak-41803
što je ovo druže, ne znam što ukinusmo smrtnu kaznu.. sad ovakav monstrum treba doživotno da leži u zatvor đe ga u krajnoj liniji izdržavaju od naših para. i što je najcrnje, od para porodice ubijene. daleko bilo..
Viđeh u " Vijestima " ove diskusije http://www.vijesti.me/vijesti/uzdani...*-clanak-41061
U stvari sam prvo naletio na zadnji tekst , a onda našao ispod ove povezane tekstove .
http://www.vijesti.me/vijesti/knezev...a-clanak-41242
http://www.vijesti.me/vijesti/sa-rez...u-clanak-41467
Gospođu znam od prvih dana TV Montena i zapamtio sam je po vrlo dobroj emisiji .
Pročitao sam prije neki mjesec ovakvu priču na ovom Forumu , ali nijesm htio da komentarišem jer nijesam vjerovao da je tačna .
Nažalost , izgleda da u u ovu Crnu Goru nema nikoga bez putera po glavi .
A dobro, jbg.. dok se procistimo od proslosti... Ako ikad obraz operemo. Da je svima na Balkanu jednu kolektivnu amneziju izdejstvovat pa da pocinemo malo. Sto neko rece, eh da nam je da Crna Gora postoji samo od 2006. Nego eto. Polako.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Dje nema, honey?
Sve sto mozemo je - improvizacija, ili te bi El Re rekao - farsa.
Zatrovani smo prosloscu opasno.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Sto se cini na macijim repovima...
http://www.vijesti.me/vijesti/sa-rez...u-clanak-41467
Hvala Lepo
http://www.cafemontenegro.com/index....25&news=203828
Em što epcg još nije ni tražila poskupljenje, a ovi govore da je izvjesno, em će poskupljenje i retroaktivno na prethodne račune da preliju. Da ne govorimo o tome što još uvijek nisu platili narodu ono što su prenaplaćivali, a sudovi im rekli da vrate. Genijalnost.
Majko naša Crna Goro OJHA, pošto su šterike zna li ko?
Ja bih fino platio Marini Tucaković da nam sastavi jednu himnu i da svako bude srećan i zadovoljan. Možda je i na Grand paradi budu pjevali.
P.S. Ne ispada fino ručak kad se kuva na šterike.
Ne pada snijeg , da pokrije brijeg,
da se dijele BORACKE i STANOVI, za borce od 91 kao one od 41,
BUDZET CGe bi explodira, toliko imamo PRVOBORACA, da bi i Svajcarska BANKROTIRALA, baba priznaj da si ******, je NOVINARSKI STIL koji su umakali novinarsko ostro pero u bratsku prolivenu KRV.
Cast i bruka, zive dovijeka.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks