Ja da znam to nije nikakav problem, nego na benzin treba da se pali i da se prebaci na plin tek kad se postigne odredjena temp.
Ja da znam to nije nikakav problem, nego na benzin treba da se pali i da se prebaci na plin tek kad se postigne odredjena temp.
Nije bas normalno, ali sve zavisi od uredjaja tj. isparivaca. Plin od rezervara do isparivaca dolazi u tecnom stanju, u isparivac mijenja stanje a da bi doslo do toga (optimalno), isparivac treba da bude zagrijan, na nekih 25-30 C. Uzmi sjutra 7-8 litara vrele vode i sipaj to preko isparivaca pa onda probaj da ga upalis.
TAKUMI
nisam strucnjak,inace ne bih odje pita,glupo jes dosta li kad ne znam ne zanam! a vele ko pita ne skita,e tako da ja ne bi sjutra skita do majstora da pitam sto je,valjda ce neko razumjet o cemu se radi.Dakle na instrumental tabli dje se pale one lampice npr..kad je podignuta rucna upozorava da nije spustena,od goriva,akumulatora...itd..e danas mi se po prvi put upali nekakva lampica u oliku kruga a sa lijeve i desne strane je okruzuju po 3 isprekidane linijice?O cemu se tu radi bi li mi ko moga rec? Jes da je vjerovatno glupo alli,kad ne znam ne znam!!
Senzor za istrosene pakne...tj pakne su ti pojedene najvjerovatnije
Last edited by Gorostas; 09-10-11 at 22:59.
Njak Njak Njak
Nizak nivo tecnosti za kocnice...a to znaci pakne ili diskovi, ili oboje.
TAKUMI
E pa hvala vam ljudi!..bice da je tako jer u zadnje vrijeme prilikom kocenje nije zvucalo kao kocioni sistem auta vec Voza,tako da bice da je to!
I jos nesto,koliko ja sad to tako mogu vozit,posto one i sad sasvim fino zaustavljaju(izuzimajuci tu skripu prilikom kocenja),je li neophodna brza zamjena
A pogledaj, vidjet ces po njima koliko mesa imaju, ako nemas previse zatvorene felme trebalo bi da mozes vidjet, a ako su zatvorene, onda cekaj odgovor nekog ko isto ima senzor pa da ti kaze na koliko se aktivira...
Fabija...
http://www.haynes.co.uk/Press/Releas...ss_release.htm
po Haynesu, prije ce ova lamprica
![]()
znaciti nizak nivo glicerina...
a
je iskljucivo za pakne
Njak Njak Njak
Evo objasniše mi što treba da radim sa plinom kad je hladno, stisnem dva puta crveno dugme na lovato uređaj, posle toga se pali potpuno normalno, i kad krene da trokira opet se udari dugme i ljepota. Voziću ga na beznin na te kratke relacije a kad ga vozim duže na plin i ljepota.
![]()
evo drugi put u zadnja dva dana mi se pale i ostanu upaljene zajedno lampice od ABS-a i ono od upozorenja za kocnice crveno...izgasim i upalim auto i ugase se normalno?
![]()
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Kontakt neki nije dobar na pločice ili negdje.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
turih nove viljuske , reglaza i auto vise na kocenje ne trese, samo da vi javim, cmok
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
ali onda se ne bi palila lampica od abs-a? nego samo od upozorenja...kao kad su mi potrosene plocice bile...
Odradi dijagnostiku, preciznije ces znati sta je problem
Njak Njak Njak
mislim da nece nista pokazati...jer se gasenjem auta sve vrati u normalu
greske bi trebalo da ostanu upisane, bez obzira jel svijetli ili ne
Njak Njak Njak
znam naravno,ali mi nelogicno da se gasenjem auta ugase lampice...trebalo bi ako je greska da i dalje budu upaljene![]()
Znas kako, ja kad spojim dijagnostiku na necije auto, i ako mu greske ne svijetle, ja ocitam gresku koja mu je svijetljela.
Drug se zalio da mu se pali neka lampica dok je vozio, i ako se vise ne pali, ja sam gresku ocitao... tako da pretpostavljam da za neke greske svijetli samo dok postoji problem, a za neke ozbiljne greske svijetli sve dok se problem i greska ne otklone
Njak Njak Njak
Fiat Brava/o i pitanju. Kakve veze imaju plocice za ABS-om?
1 senzor ti je pri kraju.
Greske ne ostanu, ABS, OBD I.
Ono sto sam ti ja rekao. Nizak nivo glicerina.
E sad, moze da ti curi negdje, mozda su ti pakne pri kraju, mozda su ti diskovi...
Idi kod majstora.
TAKUMI
moze li biti da mi je kabal koji ide do senzora abs-a ostecen i da to pravi problem...kada sam mjenjao pakne bio mi je ostecen malo kabal ali je sve radilo normalno, izolovan je fino i zasticen koliko se moglo...
inace fabia pamti greske
znam kad mi je bio senzor radilice da je njega upisao iako je sve bilo ok kad sam doveo kola...a ranije su mi se samo ugasila![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks