navijanje je bilo stvarno njesra u pojedinim momentima
meni je najsmjesnije bilo kad je reka da ne cimamo najlon, jer nam ga nisu majke kupile nego on i ostali...))) sto je ocekiva, da ce neko povjerovat i odusevit se...
stvarno me ne interesuje organizacija navijanja, ali cu ovako laicki prokomentarisat. ako su htjeli da im pjevaju coskovi, nisu trebali pit po cirsu i titogradu do 8 sati, nego fino poranit, zauzet gornji dio tribine, i rasporedit momke koji pjevaju i po coskovima...bitno je da su na onu sipku poperili 2-3 piplice, da one navijaju...
a transparent konik, je prica za sebe...znaci jos ne mogu da vjerujem![]()
Mladi izgubili od Velsa
http://www.mondocafe.me/fudbal/poraz...acije-1604.php
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Druze da ti recem nesto Englezi akd su god zapjevali culi su se odlicno inace mislim da je njihov stil navijanja mnogo bolji no nas oni ne pjevaju konstantno cjeli mec no na swakih otrplike 10 do 15 minuta al se tada bas dobro cuju idruga stvar minimum po 5 puta na svaki mec pjevaju svoju himnu a mi nijendom jos a sto se tice vodja sa sjewera ne treba ih komentarisati a konik transparent prica za sebe axaxaxaxxaax
Da ne bude sad da opet počinjem odma da pljujem, ali ovo su stvari i rezultati zbog koji se daje otkaz selektoru.
Nevjerovatno je da je i dalje maskota od Vlaisavljevića tu đe jeste. Ali to su stvari na koje se žmuri i na koje Savićević ne reaguje a MORAO BI. Ali poslije onoga sinoć, iskreno, boli me kita.
Ono sto bi do sad trebalo da postane jasno je da ocajni repertoar pjesama udruzen sa losim rezultatom na terenu ubija atmosferu na tribini.
+ "navijaci" na coskovima koji glasa nisu pustali
Treba radit na vracanju navijaca(ali pravih) sa juga na sjever, da bukvalno citava tribina bude popunjena od coska do coska sa ljudima koji ce da pjevaju iz sveg glasa... Uz to i nove pjesme siguran sam da bi navijanje bilo odlicno.
Sto se tice transparenta Konika, nema problema neka ga postave, ali zar je muka bila da se predje 10 metara i da ga postave sa strane umjesto posred glavne poruke i poseru se na koreografiju...
Drugi gol... ljudi placu od srece... ulijetanje na teren... neopisivo :tears_of_joy:
Englezi nikad ne navijaju konstantno tokom meca. Zagrme 3-4 puta i to im je to.
Ja moram da spomenem situaciju na zapadu, posto sam tamo bio. Iza mene sjede otac i sin(recimo nekih 15ak godina). Ovaj mali je donio foto aparat i svojski se potrudio da obiljezi svoje prisustvo na stadionu. Pao prvi gol i sudija je kao sto znate svirao poluvrijeme. Ja gledam oko sebe, kad cujem iza - "cekaj da se namjestim..ajde sad". Ja se okrecem i gledam oca kako je namjestio radosnu facu i podigao ruku gore, kao da slavi gol i mali ga slika. Onda je mali namjestio neku facu slicnu i ovaj ga slikao. Ali najgore mi je kad sam u drugom poluvremenu masu puta skakao, pizdio..poslije jedne akcije skocim i uhvatim se za glavu i okrecem se govoreci - "je li ovo moguce ?!" i vidim ovu dvojicu kako se namjestaju i slikaju. Ovaj put je bila zajednicka slika. Znaci mi svi urlicemo, nerviramo se, a njih dvojica se iza slikaju ne mareci sta se na mecu desava. Pa opet poslije neke sledece akcije, mislim da je bilo kod simulacije Jovete, vidim blic - mali slika masu i sjevernu tribinu..dok mi svi ka jugu okrenuti. Doslo mi je da mu zabijem aparat u cmarinu i isutiram i njega i oca sa stadiona.
Uploaded with ImageShack.us
Procitah nedje da cemo mi biti nosioci u slucaju da Srbija ne bude druga. Vjerovatno bi to znacilo da igramo revans kuci. Je li ovo tacno?
sto se tice vlaisavljevica ne bi mi ni ibar iz rozaja trenirao, ono je bruka i sramota i ako sada ne smijeni ne znam kad ce, upropastice trecu generaciju za redom.
a da se osvrnem na vodje navijaca, kao prvo. psovanje neke prijetnje i sl to moze sa djecom od 12 do 15 godina. trebali su doci blize i zavoditi red pa bi vidjeli kako bi prosli. vec su im se bili poceli meraciti neki na njihove rijeci. ako ne znaju na drugi nacin da animiraju ljude nek se i ne trude. ne mogu me natjerati da pjevam ako necu, a dosao sa mda bi pjevao. mogu samo da me iziritiraju da necu iz inata da pjevam pa da vidim oce li doci da mi j m. sa druge strane neka naprave jos neku pjesmu a ne oooooooooooo eeeeeee aaaaaaaaa. i ko ne skace taj je ***** i sl. glupost i smjesno.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Vlaisavljevic nidje veze,a ima finu ekipu...
p.s Da je nocas nosio onu bijelu XXXXL kosulju od prosli put mozda bi dobio,ovako neka se slika![]()
ima li snimaka i slika koreografije?????cini li se to meni ili su englezi dobili veci kavez no inace kad je bio pud zapada????pola juga je bilo njihovo...
a ovo za vodje...nije u redu da psuju narod jer tako sigurno nece postici efekat koji zele... naprotiv...jer tu nema 30% pravih navijaca....pa pogledajte samo koliko ima navijackih grupa u cg...koliko tu ima navijaca...varvara se ne moze skupit cetvrtina tribine...i oni bi sad obican narod pljuvali jer ne navijaju....a okle ce navijat...treba imat kondicije navijat 90min...sto nema ni pola navijaca a ne ljudi koji dodju jednom u sto godina na stadion...treba nekako pokrenut narod al nikako pljuvanjem....a s ovim '' ali dako nauce vishe i puste nas sve da na miru gledamo utakmice, navijamo kako mi zhelimo, znamo i umijemo i slavimo kao sinoc'' se nikako ne mogu slozit...ako si vec doso na tribinu dje se navija onda moras malo to i da pratis a ne da samo gledas utakmicu...i nema to kako mi zelimo nego kako vodje kazu...inace ti tu nije mjesto...koliko karata dobije klub navijaca????posto ocigledno ne dobije ni za pola sjevera i onda se tu nadje svakakvih ljudi kojima nije mjesto.....
na jug je bilo na momente odlicno navijanje a prije i poslije onako..koliko sam ja s juga mogo da ocijenim....bila su tri bubnja i to jedni iznad drugih i rijetko su se uskladili...eto i to je propust vodja koji nisu preveliku paznju obracali na to.....i pohvalio bih curu koja je pola utakmice udarala bubanj fenomenalno...svaka cast!!!!!!!!!!!!
Izgleda da ipak ne mozemo biti nosioci...
ma okanite se praznih priča ljudi treba da smo ponosni na pstignuti rezultat i da vidimo koga ćemo dobiti za protivnike u baražu. što se navijanja tiče mora tu još dosta da se poradi prije svih vođe navijača.
Ti su ti dosli kako bi mogli da pricaju da su gledali Englesku uzivo,a to sto je na kraju ispalo da je ovo bila istorijska utakmica je samo bonus.Sad mogu da pricaju da su bili na istorijskoj utakmici protiv Engleza.So kul.
Nego,koliko god bio srecan zbog plasmana u baraz,ostade mi i ta trunka zala sto necemo vidjet tu silnu Svajcarsku protiv naseg najjaceg tima koji je spreman za tu priliku,jer su mi nevjerovatno mnogo na zivce isle price kako bi tamo mogli samo slucajno da se provucemo i broj ljudi koji su ovako pricali,pritom ubijedjeni da su potpuno realni.Sad zamisljam kako ce se pjevat ode Ukrajini i Poljskoj u narednim kvalifikacijama,ali o tom potom.Sad baraz,a ako bude kako se ocekuje,svi potencijalni protivnici ce bit ekipe sa kojima mozemo da igramo i imamo sanse 50-50 pa ko sta ponese.
Sto cini Sofro hahhahane ide mu bas najbolje engleski
Izgleda da su nam moguci protivnici u barazu Ceska, Turska, Hrvatska i Danska/Svedska (zavisno od rezultata meceva Svedska-Holandija i Danska-Portugal)
Inace Hart bas dobro vidi
Sve sam vidio. Bilo je jako patetično. Navodno je Runi udario protivničkog igrača, ali to je bilo najpatetičnije isključenje koje sam vidio. Deset minuta kasnije njihovi igrači su mogli da razbiju Velbeku glavu. Pitam se zašto tada nije bio crveni karton. To je fudbal i sa tim moramo da se nosimo danas – rekao je Hart.
http://www.cafemontenegro.com/index....17&news=203103
Last edited by my name is ...; 08-10-11 at 22:14.
Brnovic gostovao u Atlas danas i rekao da bi volio da izbjegne Srbiju. Opravdano, da nas ne minira Savo iznutra
http://www.mondocafe.me/fudbal/brnovic-samo-da-izbjegnemo-srbiju-1610.php
neka to, no vidje li mu ribu iz rusije? :lolblue:
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks