sipanje aditiva i injection cleanera stvara pritisak u fuel sistemu, tacnije u rezervoaru najvise.
Guglao sam malo jer kad krenem da sipam gorivo zadnjih dana - otvorim chep a ono kao da izdushi nesto. I saznam da se to desava zbog ovih aditiva. Tako da cu sad svako malo da otvaram chep, cisto da IZDUSI :P
Btw, sipao sam reda radi onaj stp power booster na 40 litara goriva i moguce je da malo mirnije radi, a moguce je da mi i malo manje trosi.
Doduse istovremeno je i zahladilo pa je mozda placebo efekat
Gledao sam testiranje 10 najpoznatijih 'pojacivaca' oktana, i stp je na 9tom mjestu.
Svi testovi su radjeni na turbo motorima (solidna kubikaza, visoka kompresija) jer na NA skoro da nemaju nikakvog efekta. Takodje su koristili nekakve mashine cije ime neumijemdaizgovorim.
STP je uzeo 7 ili 8osmo mjesto, prije njega je Wynn's, a prvo mjesto NOS octane booster.
Stp je u prosjeku 'dodao' jedva jedan oktan na americki premium gasoline, i malo poboljsao karakteristike. NOS oko 2 i po oktana.
Sa cijenom od 7 eura (sipa se na full tank) ne moze da skodi. Svakako nam je bmb98 puno aditiva da bi se primakli (na 100 metara) evropskom standardu
Btw, ne izbacajte mi fifth gear test dje su isprobali ove aditive i dokazali da kao smanjuju oktansku vrijednost goriva.
Oni su to radili sa kliom od 1600 kubika i nepunih 100 konja.

Reply With Quote
Bookmarks