Ja evo 10 000, nisam ni provjerio filtere, sto je apsolutni rekord. Ovima je plin stvarno cist.
Dje sipate u PG plin , tj. dje je najcistiji
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ja evo 10 000, nisam ni provjerio filtere, sto je apsolutni rekord. Ovima je plin stvarno cist.
TAKUMI
zadnjih 4-5 puta sam sipao tamo , ali mi je malo dosadilo da idem do Tuza da bih napunio rezervoar koji je samo 35l , predjem nekad mozda 15km vise al 10km do pumpe iz PG i nazad 10km = 20km taman ta razlika to predjem vishe
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Kako si zadovoljan vucom? Jesi li imao potrebe da cistis filter tecne faze?
TAKUMI
desi se nekad da se malo osjeti malo pad perfomansi , ali ja mislim da je to sve do kvaliteta plina . A ova filter tecnog josh nisam cistio/mijenjao , onaj gaanog stanjajesam al prije mozda 2000-2500km , moracu ih provjeriti sjutra/prekosjutra
OK, a kako si zadovoljan sa Castellanom?
Nisi jos mijenjao? Pa sto cekas coce?
Onaj za tecno stanje ti je u isparivac, a ovaj drugi je izmedju isparivaca i dizni.
Ne moras usisivacem. Motor pod radnom temperaturom, prekines pozadi dovod plina, vozis na plin dok ne prebaci na benzin (to je 10 metara) i onda odvrnes sarafe i vidjeces filter.
E da, imam u gepek kod tebe dva ringa.
P.S. ono sa ler gasom i vecom potrosnjom je bilo zbog vakum crijeva SAP-a. Malo prije mi je upalio check engine, vacuum leak. Skratio crijevo i sve OK. Usput sam provjerio filter tecne faze. Cist ko suza, po prvi put.
TAKUMI
ihaaa mala permutacija, obratno je stanje ... mijenjao sam onaj mali zuti sto je u isparivac al nisam mijenjao onaj veliki na crijeva sto j zakacen
![]()
ps. plin na kastelanu odlican , al kazem ti ne osjecan neku sad strasnu razliku u odnosu npr. na onaj u blok
Ovoga u crijeva ne moras, samo cuknes ulaznim pinom za saku i sve ti ispane iz njega. On nije filter za prljavstinu, nego za ulje.
TAKUMI
Mada ovo za nas nista ne znaci ali eto ipak da postavim ovdje.
Najniža cijena nafte u posljednjih godinu dana
04.10.2011
Sirova nafta u ponedjeljak je na berzi u New Yorku pojeftinila na najniži nivo u posljednjih više od godinu dana, uslijed toga što su dužnička kriza u Grčkoj i mogućnost novog vala recesije u svijetu zabrinuli investitore.
Cijena američke "lake" nafte za terminsku isporuku u novembru na Njujorškoj robnoj berzi pala je za 1,47 dolara na 77,73 dolara za barel, što je najniži nivo još od septembra 2010, prenosi AP.
Istovremeno je evropska "brent" nafta na Međunarodnoj berzi petroleja u Londonu pojeftinila za 1,38 dolara na 101,38 dolara za barel.
Ma *****ise, dolar ide gore (trenutno na 76,03) tako da lako za gorivo.
TAKUMI
na puni rezervoar dizela (gradska voznja + 1 izlet do primorja) sa gorivom iz castellane (vs. eco) sam presao citavih 70 km i malo vise (sto mi ispane 7 dana voznje do posla i nazad).
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
proslo je par strana izmislise li fabia i appele kakvo auto od 4000ccm sa prosjecnom potrosnjom 0.0 ?
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
^Nikad ne reci nikad, ima da nas zovu na demonstraciju! Mythbusters!
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Pretpostavljam da ce i nasa stoak imati isti odgovor: http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/2...iva-ove-godine
Naravno, kraj ove vlasti je sve blize i blize pa se mora poc punih dzepova.
TAKUMI
imaju jos samo 100god da se nashlapaju![]()
(nečitko)
vlada zahvaljujuci cdm-ovcima , moze da kupuje sve one s8 i slicne rabote, jer je dokazano da zapravo manje trose od 1.9tdi modela, stoga nema narod sto da se buni , vlada misli na njih,
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Jebote, malo prije na Eko-Brajici, plin samo 80 centi. Da li su normalni?
TAKUMI
Evo, na Vuk je 76, na ostalim stalama 80 centi.
TAKUMI
Danas oko pola 2 sipa na Gitanes u NK i 0.75 je bio,
Vjerovatno su riješili da je cijena dosta mirovala pa da malo dižu. Benzin ne mrda pa makar da se o nečemu priča.
Evo najavise smanjenje akciza na dizel posle nove godine,bas me zanima koliko su spremni da se odreknu kolaca...![]()
pa chek znaci li to da je plindza poskupljala svudje ???
Nije svugdje. Na Bonus na CT danas je bio 75, Eko 80, CMC 80, ne znam sto je sa Castellanom.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks