16:9 polako postaje standard, sve vise televizija prelazi na njega nezavisno od extra tva.
zato ne mozemo deformisati signal, on je jednostavno takav kakav je.
jesu li problem crne linije?
16:9 polako postaje standard, sve vise televizija prelazi na njega nezavisno od extra tva.
zato ne mozemo deformisati signal, on je jednostavno takav kakav je.
jesu li problem crne linije?
Nije problem 16/9 format, to vecina novih televizora podrzava i to im je nekako kako se informaticki kaze "default" podeseno.
Problem kod Arene je taj (koliko ja mogu da primjetim) sto se "sabijena" slika tj 16/9 format jos jednom sabija, sto dovodi do malo vecih crnih praznina iznad i ispod slike.
Meni je tv na 16/9 podesen i jedino mi na arenu valja slika kad stavim zoom mode ali na tv-u ne na extra tv. Medjutim onda mi se i na drugim kanalima razvuce slika, sto vec nije ok. Svi drugi kanali koji emituju u 16/9 formatu regularno mi prikazuju sliku na citavom ekranu bez ikakvih crnih praznina.
Who let the dogs out
Meni na crt tv,ne bih se ja bunio na linije gore i dolje da nisu svi igraci onda patuljasti i zdepasti.ajde i to se da ispravit ali drugi je problem sto slika ka da je zumirana i vidi se nesto sto je u sredinu a sa krajeva se nista ne vidi,tj fali.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
I to oko SD kanala sam objasnio kako da ih razvuces, pa uradi po prethodnom uputstvu ili otvori Menu > Videoteka > Pomoc.
Inace na TV prijemniku nemojte da koristite zoom, kada podesite HD rezoluciju na STB i razvucete SD kanale, na TV setujte ili full ili 16:9 (zavisno od proizvodjaca).
Ako neko ima problem neka posalje screenshot od Vijesti, arene i B92.
Sto je ovo sa Desnye XD kanalom svako malo turski jezik kao tonski zapis i slika trza konstantno. Ako niste u stanju da napravite to sa originalnim tonskim zapisom izbacite kanal iz ponude.
Problem je što 'fali' slike na obje strane. Sve je setovano po Sašinim instrukcijama, a tv je lcd Philips 40 i kusur inčaHS druge strane, kod brata od ujaka, koji ima CRT - isti problem (dakle, kao da je otkinuta slika sa lijeve i desne i strane). I kod još par ljudi sa raznoraznim prijemnicima - isti problem.
Uvjerite se sami kad bude išao neki tekst ili najava, satistika meča, a ja ću slikati kad uhvatim. Vijesti, B92 i ostali widescreen kanali su potpuno ok. Dakle, samo sa arenama je problem i nije pojedinačan slučaj i ne može se riješiti nikakvim podešavanjima.
Evo i da vidite kako to izgleda:
![]()
Last edited by johnny bravo; 19-09-11 at 10:16.
A to je to vise,svaka cast brate.Covjek je sve odlicno objasnio i pokazao.evo npr na inter roma meni pise Nter Roma, snajder puca slobodni sa 30 i nesto metara vidi se sesnaesterac a on ne.
To je samo do Arene,a oni ni ne odgovaraju,postavio sam pitanje prije 3 dana,poslednji odgovor na postavljeno pitanje prije 5 dana.
Last edited by TheLucas; 19-09-11 at 10:22.
i sto rekoste uvodi se sport klub
Mene je idol da budem trener
Hoce li mi iko reci sta je signalom u nk?Od juce ujutro nemam internet i extra tv,gore neke dvije crvene lampice na ruteru,odjednom iz cista mira?Fixni mi radi,zvao 50 puta 1500 a sanse nema da dobijem bilo koga od operatera,pomagajteeeeeeeeeeeeeeee :disgust:
Montenegro!!!
sale pomagaj
Montenegro!!!
Od jucerasnje grmljavine crkao ti je ruter, probaj da promijenis kabal u ruteru na mjesta koja su slobodna lan 1,2 ili 3(Eth 1,2,3)
Zavrseno
Koristite novi SMS servis za prijavu problema. Posaljite ETV VasBrojFixnog na 1500.
Nije crkao ruter covjece,ja nemam signala od juce ujutro,a ja koliko znam grmljavina je pocela tek oko 13 h ...
Montenegro!!!
Veceras od ovoliko utakmica na extra tv-u nema nista (u osnovnom paketu), kakav jad![]()
Who let the dogs out
jes sale ali platis i ta tri dodatna kanala arene i sto imas tu...nista
Who let the dogs out
kako nista moj black ;D
nema cega nema...![]()
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
Šta je sa arenama, hoće li se rješavati ovo?
Je li moguce Sale da si momku koji je ovo ovako sve odlicno objasnio i pitao odgovorio sa ovim nema tu 40 inca? Sramota brate.Necemo da gledamo pola slike no resavajte to,vase je da to rijesite,nije moje.
E onda izvini Sale,vjerovatno sam pomijesa zbog avatara.Ali drugi dio mojeg posta i dalje stoji.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks