Ja sam upoznao par Amisa, samo cu reci: da su svi ljudi takvi, ovo ne bi bila Zemlja nego Eden.
There are so many dawns that have yet to shine!
ko napisa da ovo ima trave dje god, ja se ubih ne mogu zavrsit nista, dajte tips and info !![]()
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
I ti svoga boga (ako znaš koji ti je bog) zoveš na Jehova(ili Jahwe, zavisi od interpretacije), što je hebrejska riječ za Bog, Ja, Ja jesam)
30% crnogoraca šoljicu zovu "ćikara"
itd...
Latinski je katolicima zakon.Ne čuh da Hrvat boga zove "God"
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Da su svi ljudi takvi, a da nisu protiv tehnoloskog razvitka Mars bi davno bio kolonizovan
Dobro, mozda pretjerujem, a mozda potcjenjujem. Nikad necemo znati. Nazalost mi smo takva stvorenja koja su stvorila najvece izume za vrijeme konflikta. Tesko da cemo i u sledecih 100 godina da shvatimo da zajedno mozemo da postignemo sve sto zamislimo. Uvijek ce bit par ljudi koji ne misle tako, koji brinu samo za sebe i ne vide dalje od sopstvenog nosa. Da su svi ljudi kao Amisi, svijet Star Treka bi bio nasa stvarnost. Bar u socijalnom ako ne u tehnoloskom pogledu. Mozda nam treba treci svjetski rat da bi to shvatili.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ona perspektiva sto hvali, da bi se imala realnija slika, je da vi zivite na podruciju koje je vajkada bilo Rimsko carstvo, i kao posledica toga i postoji tako unisona vizija Religije. Ipak obrazovani ljudi koji su vodjeni sopstvenom savjescu su dovoljno svjesni da sami istrazuju a da ne piju "otrovno pice" koje im se tako socno i strasno nudi kroz medije.
Bog kojeg mi tako na nash jezik nazivamo, je prisutan na sve krajeve zemlje pod raznim imenima ali pod istim osobinama: On je jedan Bog.
Zato istrazujte, i ne dajte da vas u zabludu uvedu, a u zabludu uvode sa strastima. A strasti su sve sto ne odgovara istini a prihvatimo zato sto godi nashim pobudama.
A vidjet je lako mnoge koji se busaju njegovim imenom ali im djela ne odgovaraju tome ponasanju, vec gledaju kako da naude drugome koji je njegov brat, zbog zavisti i mrznje i jalove koristi.
Medjutim mudrost broji dane i sijede su kose na glavi onih koji ne brzaju na zlo. I vrijeme pokazuje da su kratki dani zlima i njihov trag na zemlji nistavan.
Uzdizali su se mnogi do nebesa i svojom moci obmanuse mnoge, ali kraj im je bio u ocaju i nemoci.
Kratki umovi gledaju 10-20 godina, a dugi vide vijek ljudski i svrsetak bezboznika i blagoslov pravednika.
Svako bira svoj put, a rekoh obmanuse ih, htjedoh reci sami sebe su obmanuli.
Svakog snadje iskusenje, ali pobozan covjek i bezboznik drugacije puteve biraju.
Svako grijeshi, to je ljudska priroda, ali pobozan covjek nauci iz svojih gresaka dok bezboznik ih i ne vidi.
Svako ima pravo na misljenje, ali svako ima svoje.
Svako zeli da ima lijepu sliku o sebi, ali pobozan covjek zna svoje mane, dok bezboznik ih i ne vidi.
Ako je Bog dao to pravo svakom od nas, pa kako ce se onda neko pravdat time: "Oni su mi rekli da su tvoji prestavnici na zemlji"?
Otvori oci i gledaj, uzmi knjigu i procitaj. I pazi dobro kud gazish, jer sam covjek nemoze pravo hoditi ako nema lucu da mu osvjetljava put. A ta luca je milost Boga svemoguceg, koju mogu vidjet samo oni koji zele pravim putem ici.
A oni koji ne zele vec idu za svojim strastima oni su sebe obmanuli pa i ako tvrde da vjeruju u Boga.
Nemoze neko da mrzi i da zeli drugome zlo a da bude na pravom putu nikako pa i sve da mu se cini da su mu to najveci neprijatelji.
Bog je rekao: "Moja je Osveta, Moja je Odmazda!"
Zato se pazite.
Mir i svako dobro!
Hvala, takodje.
Kako volim njegove postove. On uopste ne shvata koliko je ironije u svemu sto napise. I toliko je gusta da mozes nozem da je sijeces.
:dejection:
Biblija - Novi Zavjet
Tora
Talmud
Biblija - Stari zavjet
Kuran
Tipitaka
Veda
Gita
Dianetika
itd...
na koju si mislio ??
pošto ti poštuješ Bibliju i Kuran, a citiraš Vedu
Jedini govor mržnje na PDF-u se nalazi u tvojim postovima i ti i tvoj kolega Sinan želite zlo jereticima. Da vam može biti kamenovali bi ste većinu CDM-a(pošto su zavidna većina forumaša ateisti i light ateisti)
šta bi sa onim Bog je Ljubav, Bog oprašta, Alllllllllllllllllllllllllah je milostiv itd...
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Mislim da bi oprostio, moras da se pokajes. Eventualno i priznas. Akcija i reakcija.
A meni je ova izjava najbolja
Ovako nesto vjernik poput Ega da izjavi i da ostane ziv
Zar ne vidis ti ego da si ti taj koji ne istrazuje? Ti si taj kojeg istina ne zanima nego trazi ono sto mu godi. Ideja o bogu, raju i svim tim stvarima je lijepa ideja, ali samo zato sto zelis da nesto bude istina, ne znaci da jeste. U tvom slucaju uopste nije istina. I najtuznije je sto to nikad neces saznati. Kad umres prestaces da postojis i nikad neces saznati da si jedini zivot koji si imao proveo u strahu od bajki koje su izmislili ljudi koji nisu znali ni da je Zemlja okrugla. Na njihovim pricama baziras citav zivot, a ignorises pravo znanje koje su ljudi sticali vijekovima. Ima li sta tuznije od toga? U stvari, ti radis jos gore. Ignorises pravo znanje a koristis njegove plodove. Inace ne bi imao pristup internetu. Zasto nisi Amis?
A to se vidje sto bi ko uradio da mu moze bit. Dawud je banovan a vi ostaste. A da imate ilijeka ljudskosti vi bi ste rekli: "Mi smo 100 puta bili gori i vrijedjali i provocirali, i nije uredu da se Dawud banuje. Filozofija kao nauka koja dotice dushu covjek pobudjuje i najbolje i najgore u nama i kao takva rijeci koje igovaramo u zaru borbe su plod nashe slabosti."Originally Posted by Rakun
A Dawud vi je rekao sve pravo, iako ste ga prevocirali da bi ga izbacili zi takta.
Ali to sve bi iskusenje i za vas da se pokazete kakvi ste ljudi.
Odakle tebi sva ta prica? Mozes li da dokazes bilo sta od svega toga sto si istrtljao sad? Dawuda provocirali, mi vrijedjali? Moras da shvatis sta znaci uvreda na forumu i sta znaci provokacija. Ako argumentima napadas necije stavove to nije ni vrijedjanje ni provociranje samo zato sto se tebi ta prica ne svidja. A Dawud je drugi profil Sinanov koji je vec jednom banovan zbog istog ponasanja. Ako neko ne moze iz sopstvenih gresaka da uci nije mu mjesto ovdje. I sto ti sad lupas da je Dawud sve pravo govorio. Prvi je on vrijedjao Isusa i Hriscanstvo kad god je mogao.
A kakvi smo mi ljudi? Kao prvo mi ne proklinjemo nikog i nikome ne govorimo da ce da gori u paklu samo zato sto se ne slaze sa nama. Ti si to vise puta uradio. Dawud je to radio dodajuci HAHAHAHAHA na kraju takvih postova kao da se sladio pomisljajuci na to da ce neko vjecno da gori. Razmisli malo prije nego progovoris. Te fore "o banovanom sve najbolje" ne prolaze ovdje.
Last edited by VanjaTheMan; 17-09-11 at 17:49.
Mislio sam na karakter, zamisli da ti svak zeli samo dobro, da niko nece da te prevari, povrijedi...takvi su oni.
There are so many dawns that have yet to shine!
Vanja, ti si bas bebica. :victorious:
Dawud je banovan a vi ostaste.
Ma nije valjda.
Čudi me da ga ne pronađoše, ovjde ne treba da obučeš vuka u jagnjeću kožu, već samo da ga naučiš da mekeće. hihihihi
To je to, suštinski tema, jeste da ja tražim tu luču. Tražim misiju,pravac sa kojim se ide, toliko duhovnostii,pameti i teligencije,želim i ja da budem sve to,pomalo.Otvori oci i gledaj, uzmi knjigu i procitaj. I pazi dobro kud gazish, jer sam covjek nemoze pravo hoditi ako nema lucu da mu osvjetljava put.
Ali niko da mi kaže, niko da kaže, OVO JE BOG, ovo je njegovo učenje.
Za to imas temu ''Prava religija''. To bi ti Dawud preporucio.
Shvatili smo to brzo, a i pribilježili smo kada si prvi put postovao.A Dawud je drugi profil Sinanov koji je vec jednom banovan zbog istog ponasanja.
Onih ostalih 999 puta je suvišno, zaista ti kažem, svi smo ukapirali da si ga provalio, tvoja promućurnost će ostati zapamćena.
dawude nek ti je lak ban.
I nije Sinan, nego ibn Sinan (sin Sinanov).
100 godina, 90 grosha.
Last edited by VanjaTheMan; 18-09-11 at 02:13.
Ako, ako. Necemu vas i Rakel nauci. Nekog banovima, nekog matematickoj preciznosti.
Hvala meni.
Sve je ljepse uz zenu na brodu. A tek - pametnije. I$aaaa.
Fala, dushice. Mogao bi i Lopt, dobro bi mu doshlo, za karmu (voli banove). Otud i tema.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks