Koliko mogu da uvecam sliku velicine 4000x3000 piksela a da se ne pocnu pojavljivat one kockice i cuda? Mislim ono da je istampam kao poster, koja je to velicina cm x cm? i koliko to kosta kod nas?
ima li neko da bi mi pozajmio/iznajmio mikrofon pecaljku? Treba mi pomoc oko jednog projekta i puno bi mi znacilo bilo kakvo upustvo.
Dakle - onaj produzetak da ga drzim iznad subjekta (boom arm na engleskom) i mikrofon - shotgun, ili kako god.
treba mi da bih snimao vani a da ne vatam cijelu ulicu - dakle uskopojasni mikrofon.
hvala
Stone the crow
Koliko mogu da uvecam sliku velicine 4000x3000 piksela a da se ne pocnu pojavljivat one kockice i cuda? Mislim ono da je istampam kao poster, koja je to velicina cm x cm? i koliko to kosta kod nas?
Ako ne grijesim to bi trebalo da bude 141,11cm x 105,83cm na 100%, tj. da izvuces maximalnu rezoluciju a da ne izgubis kvalitet zbog pikselizacije.
To ne znaci da ne mozes i malo vece a da izgubis skoro neznatno na kvalitetu.
Sve ovo stoji SAMO U SLUCAJU da kod nas ima neko ko moze to kvalitetno da odradi no bojim se da to nije slucaj. Nikad nisam radio slike veceg formata od nekih 30-40cm tako da ne bih znao da ti preporucim nekog ali eto... Mozda se nadje neko ko jeste...
--------------------------
Do Not Disturb.
To je bas veliko, mozda bih probao da izradim tipa 70x50 otprilike, ako me ne bi zaklali u ove foto radne. Fala na info
Razmotri i ovu opciju: http://www.shutterfly.com/
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Pa iskreno ne vjerujem da bi te bas zaklali. Ne znam tacno cijene. Zadnje fotke koje sam uradio bile su 15cm x 21cm i bile su 35 centi cini mi se tako da 3-4 puta vece ne bi trebalo da bude vise od par eura, po toj logici. To je naravno ako bi izradio kao normalnu fotku na normalnom foto-papiru. Ne znam da li planiras nesto bolje/kvalitetnije/skuplje i planiras li neki ram ili sl. sto bi svakako ispalo malo skuplje ali cak i u tom slucaju mislim da ne bi doslo do klanja kada je jedna fotografija u pitanju![]()
Do Not Disturb.
mislim da su bile 20-30e 30x40cm zadnji put kad sam ih stampao.
Stone the crow
kolko je stampa tj izrada fotografije kad ja donesem digitalne, u onom standardnom formatu kako su se nekad sa filma izradjivale ?
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
15cm x 21cm je 0.40e, a 30x40 sto je 2 puta vece 20-30 eura? Meni se cini da sam manje placao ali ovih dana (vjerovatno vec danas) radim neke slike pa cu pitati i za te vece formate. Inace ja sam u Baru i uvijek radim u Foto Petovic. Nije da su najbolji ali su definitivno bolji od katastrofalnog BONI-ja ili recimo Mehovica u koji vise nogom ne krocim ni pod razno.
Do Not Disturb.
ja sam prosle godine zadnji put radio 30x40 tako da je moguce da se cijene razlikuju. . . :/
nadam se da nije vise u krv.
Stone the crow
^ U pravu si
Nego sad sam pitao u 'Petovic'-a pa cu mi rekli da je '30cm x 40cm' 6.5e a '50cm x 70cm' je 15 eura.
Mozda malo vise nego sto sam mislio (mojim losim proracunom izmedju ostalog) ali opet nije krvavo za tako veliku fotku. Bar je to moje misljenje.
Do Not Disturb.
napravih danas mali lightbox za slikanje od obicne kutije.mozda ce jos nekome biti zabavno, a u svakom slucaju ako ko bude pravio neka postavi kako mu to izgleda
ja napisah i na blogu malo upustvo i neke preview fotke:
http://igormaric.blogspot.com/2011/09/diy-light-box-cheap-and-effective-way.html
ako sto budem novo radio okacicu. . .
Stone the crow
Ja sam pravio ono od tankih vodovodnih cijevi sa tkaninom preko, odradio neke solidne stvari s tim.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
i ja cu napravit malo vecu varijantu od PVC cijevi - lagane za sastavit i rastavit i jeftine. . .kaci fotke da vidimo :P
Stone the crow
Ja sam moju uzeo za nekih 20-ak $$$ s' tim sto je iskreno nisam mnogo koristio...
Do Not Disturb.
Pošto se bavim ispitivanjem entomoloških specifičnosti Crnogorskih rijeka, a i izradom vještačkih imitacija na osnovu prirodnih uzoraka, morao sam sebi napraviti kakav-takav lightbox!
Ovaj je napravljen od stiropora u kojeg je došao aparat za expreso kafu!
Tri otvora , dva sa boka i jedan odozgo, prekrivena parčadima bijele tkanine, i sa svake strane po jedna lampa sa obavezno bijelom sijalicom! Ne košta ništa, naravno ako već imate lampe!
Ovako izgleda..
A evo i kako fotografije izlaze
![]()
odlicno!e to je prava stvar - uzet nesto tipa stiropor za espresso i iskoristit ga
svaka cast, i rezultati su super!
Stone the crow
Moze li mi neko pomoci oko procjene opreme koju posjedujem, posto ima ljudi koji su upuceni u kretanja na trzistu.?
Nikon D5000 - 18k okidaja, u savrsenom fizickom i optickom stanju. (Rotirajuci ekran, Live view, 12.3MPix, 720 HD video...)
+
Nikon 18-55VR (oba poklopca, star godinu i po)
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Macro Zoom (oba poklopca, zonerica, kutija, star godinu)
Sigma 10-20 HSM 4.0-5.6 (oba poklopca, zonerica, stara dvije godine)
Nikon 50mm 1.8 AF-S G (novitet na trzistu, oba poklopca, zonerica, vrecica)
Svi objektivi u perfektnom stanju.
Uz kit objektiv ide i Tiffenov CPL, uz SIGMU Hoya UV od prvog dana.
Uz sve ovo ide i:
Torbica Nikon - dovoljna za aparat i komotno 2 objektiva.
2 originalne baterije i punjac.
Hama Star stativ.
SanDisk SDhc kartica 4GB prilicno velike brzine upisivanja.
Aparat je cuvan, koristen sa paznjom, mali broj okidaja, pa jos podiljeljen na broj objektiva svjedoci o koristenju. Veci dio opreme je kupljen na Zapadu kod ovlastenih zastupnika.
Prvenstveno me zanima cijena kompletne opreme, jer od eventualne pojedinacne prodaje ne bih imao koristi. Hvala unaprijed.
''We can live without religion and meditation, but we cannot survive without human affection''
A rijetko ce ti ko uzet sve zajedno, ali otprilike sve vrijedi nekih 1000 keka +/-, sto znam, neko moje misljenje...
Prodajem NIkon 70-300VR, super ocuvan, svi poklopci, platnena futrola. 350eur. Podgorica. Moze zamjena za nikon 80-200/2.8 dvoprsteni ili Tamron 70-200/2.8 za Nikon. Cijena 350eur. Mozda bi prodao i Nikon 35/2.0, isto super ocuvan, kutija, papiri, garancija za 300eur.
www.jaredic.com
˙˙pǝlloɹ sɹǝsnoɹʇ ʎɯ ɟo sɯoʇʇoq ǝɥʇ ǝɹɐʍ plnoɥs ı 'plo ʍoɹƃ ı 'plo ʍoɹƃ ı
zar moze 80-200 dvoprsteni da se uzme za te pare? gledah na zonu da prodaju push pull za te pare
Pa ne moze al ja bi doplatio![]()
www.jaredic.com
˙˙pǝlloɹ sɹǝsnoɹʇ ʎɯ ɟo sɯoʇʇoq ǝɥʇ ǝɹɐʍ plnoɥs ı 'plo ʍoɹƃ ı 'plo ʍoɹƃ ı
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks