Page 1 of 10 12345 ... LastLast
Results 1 to 25 of 234

Thread: Misionarenje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Misionarenje

Šta mislite o modernom misionarenju i širenju religija,ili njihovog učenja?

Da li je posrijedi,novac ili zaista religiozna misao?

Imamo toliko primjera, zapadnjački talas je davno zapljusnuo naše obale, pa malo otkrivamo svijet neoreligija i sekti.

Naime, imamo raznih novih religijca ,pokreta,duhovnih grupica.
    Svi napredni samosvjesni,svi znaju kako. Dok ja nemam blage veze.
    Gledali su milenijumima kako ovaj narod vjeruje pogrešno.
    Sada nam oni nude novog Boga. Freško otpakovanog na ovim prostorima.

Imamo grupu Bogova iz Indije i grupicu sa zapada, nešto izmjenjene forme Hrista.

Kako paypal, ako Alah da, bi trebao da startuje oko 24 tekućeg mjeseca i godine, želio bih da kupim kojeg Boga,ili da se učlanim u neku njegovu partiju (ne znam kako se kaže). Spremio sam karticu,uplatio nešto,spreman sam za novi život,novu duhovnost.

Gledao sam sad jedan dan emisiju o najvećem religijskom karnevalu na svijetu, u Indiji. Tamo gologuzi jogini, za dolar izvode razne kerefeke. Onako prljavi,bukvalno smrde preko ekrana,ali su duhoviti,ili naduvani, to nisam mogao da provalim.
    Jehovine svjedoke svaki dan srijećem okolo kuće. Uglađeni,uredni,onako poput puritanaca,doslijedni,vedri.

Ili da postanem vehabija?
    I to je neki novoformirani pokret, vele ovi stariji, toga nije bilo.
    Oni su cool, nose ekstra sandale i trofrtaljke, imam neke trofrtaljke džeparice, baš mi fino stoje. Bio bih dobroobučeni vehabija.

Ah...pomozite.

Jedna duša je u pitanju.
    Last edited by Lopt; 13-09-11 at 21:06.

Thanks Thanks Given 
    1,484
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,789 Posts

Quote Originally Posted by Lopt View Post
    Imamo toliko primjera, zapadnjački talas je davno zapljusnuo naše obale, pa malo otkrivamo svijet neoreligija i sekti.

Sada nam oni nude novog Boga. Freško otpakovanog na ovim prostorima..
    Isti je to Bog. Mijenja se samo user manual.

Uh, ne! Previše destruktivna struja. Mada moram priznati da im je image stvarno cool.

Šta veliš za Amiše? Ekološka je kao stvorena za njih.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

I ja glasam za Amishe.
    Jevreji su nekako uvijek problematicni, dje god se pojave... mada njih bash gotivim.
    Ipak, Amishi.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Ako ces da budes c00l i moderan budi clan sajentologije. Tu ti je dzoli, madona i ta klapa.

Thanks Thanks Given 
    1,484
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,789 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Jevreji su nekako uvijek problematicni, dje god se pojave... mada njih bash gotivim.
    U judaizmu je strogo zabranjeno misionarenje.
    Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ako ces da budes c00l i moderan budi clan sajentologije. Tu ti je dzoli, madona i ta klapa.
    Tu postoji kvaka! Moraš biti dosta bogat, a i poznat.
    Last edited by starwalker; 14-09-11 at 14:03.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

I ja glasam za Amishe.
    Ipak, Amishi.
    I medju Amisima imas razlike. Imas one tradicionalne koji odbijaju svu tehnologiju, a imas i one koji prihvataju odredjenu tehnologiju ako odluce da moze da posluzi njihovoj zajednici. Mada su i dalje odvojeni od ostatka drustva.

Koji ti vise odgovaraju?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

meni se nesto amishi specijalno ne svidjaju jer su oni, po meni, jataci u modernom dobu koji ispod svoje tradicije i ideologije (koja je fenomenalna) kriju sinove hajduka koji kenjaju po ovo malo covjecanstva sto je ostalo.

a kad vec pricate o misionarima, predlazem da se fokusirate na pojedince - tvorce ucenja vezanih za ove oblasti. ima prezanimljivih tipova... tzv isusovacki misionari prednjace u idejama, po meni
    K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Pa sad... da je malo covjecanstva ostalo, bas i nije. Prenaseljena je Zemlja odavno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

prenaseljena, ali bitniji je kvalitet od kvantiteta, pogotovo danas... da mozda ne zivimo bolje sad kad nas ima masu?

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Pa zato vodimo ratove, Ispichuturo... Da se malo prorijedimo. Da se ipak malo Darvinuje. I tako to.
    Nemamo, starkic, malo se salimo, malo ne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne bi pomogao ni 3. svjetski kad je pojedinima natalitet preko 10 promila

Thanks Thanks Given 
    1,484
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,789 Posts

Prenaseljena je Zemlja odavno.
    Pa zato vodimo ratove, Ispichuturo... Da se malo prorijedimo. Da se ipak malo Darvinuje. I tako to.
    .
    Da li to znači da ti je Georgia_Guidestones svojevrsno sveto pismo, koje se mora poštovati, a njegove zapovjedi izvršavati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

grozim se od wikipedie :burp:

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Mozda lici da je tako.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Pa sad... da je malo covjecanstva ostalo, bas i nije. Prenaseljena je Zemlja odavno.
    Mozda i nije prenaseljena, nego nam tako serviraju ovi plave krvi dok prodaju oruzje jedni drugima i spremaju se za rat i prorjedjivanje. Mozda su ti plavokrvci pa 1% takvih na svijet posjeduje 40% svjetskih dobara, a kad bi se sve ravnomjerno rasporedilo, ne da bi bilo dovoljno resursa, nego bi imali da prehranimo i 50 milijardi ljudi. I tako oni pravdaju pohlepu i zlodjela prenaseljenoscu koju serviraju mas medijima...

Thanks Thanks Given 
    1,484
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,789 Posts

Mozda i nije prenaseljena, nego nam tako serviraju ovi plave krvi dok prodaju oruzje jedni drugima i spremaju se za rat i prorjedjivanje. Mozda su ti plavokrvci pa 1% takvih na svijet posjeduje 40% svjetskih dobara, a kad bi se sve ravnomjerno rasporedilo, ne da bi bilo dovoljno resursa, nego bi imali da prehranimo i 50 milijardi ljudi. I tako oni pravdaju pohlepu i zlodjela prenaseljenoscu koju serviraju mas medijima...
    Upravo!

Opet se pozivam Guidestones
    1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
    2. Guide reproduction wisely — improving fitness and diversity.
    3. Unite humanity with a living new language.
    4. Rule passion — faith — tradition — and all things with tempered reason.
    5. Protect people and nations with fair laws and just courts.
    6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
    7. Avoid petty laws and useless officials.
    8. Balance personal rights with social duties.
    9. Prize truth — beauty — love — seeking harmony with the infinite.
    10. Be not a cancer on the earth — Leave room for nature — Leave room for nature.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ovo mi djeluje kao da je pisano za to da ih, za kaznu, napamet uce srednjoskolci koji bjeze sa casova

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sasvim sigurno ćemo se složit' po nekoliko tačaka, ali je populacija ljudi na planeti u naglom porastu od industrijske i farmaceutske revolucije. Planeta i priroda su imale (i još uvijek imaju) svoje mehanizme za borbu sa prenaseljenošću - bolesti, suše, nestašice hrane, nepogode itd. Kroz razvoj nauke i tehnologije čovjek je uspio da se djelimično izbori sa tim 'problemima', otud i nagli skok nataliteta.

Što se prenaseljenosti tiče, ideju ne treba tako olako odbacivati. Na kraju krajeva, nemamo baš najjasniji uvid u tačnu količinu svih resursa na planeti i obnovljivost istih, pa da možemo tek tako da se frljamo ocjenama. Okej, nije da ođe mi odlučujemo o nečemu, samo ćaskamo.
    Mada iskreno, i meni bi bilo milije da Draco bića iz treće dimenzije postojanja žele da se otarase većine populacije nego da postoji mogućnost da svi pomremo od gladi.
    Ne znam za vas.

Što god da je od ove 2 krajnosti više istinito, provalićemo za pedesetak godina.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Nabla Guest

Da li je posrijedi,novac ili zaista religiozna misao?

Sada nam oni nude novog Boga. Freško otpakovanog na ovim prostorima.

Imamo grupu Bogova iz Indije i grupicu sa zapada, nešto izmjenjene forme Hrista.

Kako paypal, ako Alah da, bi trebao da startuje oko 24 tekućeg mjeseca i godine, želio bih da kupim kojeg Boga,ili da se učlanim u neku njegovu partiju (ne znam kako se kaže). Spremio sam karticu,uplatio nešto,spreman sam za novi život,novu duhovnost.

Gledao sam sad jedan dan emisiju o najvećem religijskom karnevalu na svijetu, u Indiji. Tamo gologuzi jogini, za dolar izvode razne kerefeke. Onako prljavi,bukvalno smrde preko ekrana,ali su duhoviti,ili naduvani, to nisam mogao da provalim.
    Jehovine svjedoke svaki dan srijećem okolo kuće. Uglađeni,uredni,onako poput puritanaca,doslijedni,vedri.

I to je neki novoformirani pokret, vele ovi stariji, toga nije bilo.
    Oni su cool, nose ekstra sandale i trofrtaljke, imam neke trofrtaljke džeparice, baš mi fino stoje. Bio bih dobroobučeni vehabija.

Ah...pomozite.

Jedna duša je u pitanju.
    O njima mislim otprilike isto što i o tvom misionarenju na ovom forumu. Shvatam, oni su glupi, ti si pametan, oni smrde, ti mirišeš na Nivea sapun, oni su golih guzica, ti nosiš nove levi's farmerke, oni vježbaju jogu, ti igraš Warcraft. Tražiš savjet? Ostani ateista i cinik, sprdaj se svemu što su ljudi milenijumima radili da bi ti mogao danas da se hladiš ispod klime i da ne bi brinuo o tome hoće li te vuci rastrzati na spavanju. Daleko ćeš dogurati.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post

Sasvim sigurno ćemo se složit' po nekoliko tačaka, ali je populacija ljudi na planeti u naglom porastu od industrijske i farmaceutske revolucije. Planeta i priroda su imale (i još uvijek imaju) svoje mehanizme za borbu sa prenaseljenošću - bolesti, suše, nestašice hrane, nepogode itd. Kroz razvoj nauke i tehnologije čovjek je uspio da se djelimično izbori sa tim 'problemima', otud i nagli skok nataliteta.

Što se prenaseljenosti tiče, ideju ne treba tako olako odbacivati. Na kraju krajeva, nemamo baš najjasniji uvid u tačnu količinu svih resursa na planeti i obnovljivost istih, pa da možemo tek tako da se frljamo ocjenama. Okej, nije da ođe mi odlučujemo o nečemu, samo ćaskamo.
    Mada iskreno, i meni bi bilo milije da Draco bića iz treće dimenzije postojanja žele da se otarase većine populacije nego da postoji mogućnost da svi pomremo od gladi.
    Ne znam za vas.

Što god da je od ove 2 krajnosti više istinito, provalićemo za pedesetak godina.
    Lemmings
    Last edited by Rakun; 16-09-11 at 00:11.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Nabla View Post
    O njima mislim otprilike isto što i o tvom misionarenju na ovom forumu. Shvatam, oni su glupi, ti si pametan, oni smrde, ti mirišeš na Nivea sapun, oni su golih guzica, ti nosiš nove levi's farmerke, oni vježbaju jogu, ti igraš Warcraft. Tražiš savjet? Ostani ateista i cinik, sprdaj se svemu što su ljudi milenijumima radili da bi ti mogao danas da se hladiš ispod klime i da ne bi brinuo o tome hoće li te vuci rastrzati na spavanju. Daleko ćeš dogurati.
    Blago oduševljenje, zaista volim nivea sapune, koristim ih za kupanje.
    Senzitivna, veliki kvalitet, kod osobe.

A sad na odgovor,

1. Ne postoji moje misionarenje pa ni na ovom forumu.
    2. Doduše, nije isključeno da uopšte ne postoji.
    3. Ja samo tražim duhovnost,otvoreno i neposredno

Doduše nisam baš ponajbolje shvatio tvoj post,
    O njima mislim otprilike isto što i o tvom misionarenju na ovom forumu
    Pa posle ovoga udaraš paralele, gdje se retorički latentno određuješ.

+1 vehabije (da sam vehabija,olakšao bi mi odgovor u ovom momentu)

Šta veliš za Amiše? Ekološka je kao stvorena za njih.
    Već sam(smo) Amiš/i, sunce mu *****...eto imamo sijalicu u sobu, i to nam je svaka prednost u odnosu na njih.

Mada mi se sviđa ideja, lijepa naša ekološka amiška Crna Goro...hmmmmmmmm
    ili ima mnogo 'š',
    Last edited by Lopt; 16-09-11 at 00:12.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post

Ne znam za vas.

Od industrijske revolucije je proslo preko 100 godina i do sad smo skontali kako da zamijenimo naftu, ulje, i slicna goriva sa zelenim, obnovljivim i samoodrzivim sistemom. Naucili smo da koristimo energiju vjetrova, vode, a toga nam nikad ne moze nestati. A mislim da nije teska filozofija skontati da to ovima koji drze ogromne naftne korporacije ne ide u korist. Ne bi ni tebi islo u korist da imas milijarde zbog vadjenja nafte, i da se sad nadju neki ljudi tamo sto propagiraju zelenu energiju pa da govore kako ti ne valjas i da oni imaju bolji nacin. A ljudi su previse pohlepni za profitom.

Ne znam ko je Draco i ko su ta bica iz trece dimenzije, pa o njima ne mogu diskutovati

Priroda ima svoje mehanizme, ali kao sto ti rece, tehnologijom uspijevamo da se donekle izborimo s tim. A ljudi imaju svoje, zlo i pohlepa se ne mogu negirati. A sto god da je istinito, necemo nikad provalit ni dokazat, nije to na obicnim smrtnicima da znaju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naucili smo da koristimo energiju vjetrova, vode, a toga nam nikad ne moze nestati.
    Da, to je živa istina.
    Samo kada treba potopiti kanjon,onda izrone zeleni da spašavaju prirodne ljepote i turističke potencijale.
    A sad, što se ogromni energetski potencijal prosipa, i nadoknadiće se sa spravljanjem koje nuklearke u okruženju nema veze.

Zle koroporacije, finasiraju potrošači. prosto kao pasulj sa suvim mesom,bez zaprške.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako paypal, ako Alah da, bi trebao da startuje oko 24 tekućeg mjeseca i godine, želio bih da kupim kojeg Boga,ili da se učlanim u neku njegovu partiju (ne znam kako se kaže).
    Ah...pomozite.
    Nije mi jasno zasto muslimani van arapskih zemalja koriste izraz "Alah" koji u prevodu znaci bog. To je isto kao merhaba odnosno marhaba, sto se koristi kao vrsta pozdrava. Ako pricas drugim jezikom van arapskog, koristi rijeci "bog" i "zdravo". Budi ponosan na svoju religiju naravno ali i na zemlju u kojoj zivis i koristi se svojim a ne tudjim jezikom za nesto sto je tebi sveto.
    To mu dodje isto kao da Hrvat katolik zove boga latinskim ili engleskim imenom. Nesto mi to nije logicno. Vise zvuci kao ulizivanje nekome. Mozda grijesim.
    Takodje, ne izgovara se "Alah", nego "Ala". To iz iskustva pricam jer imam vise arapa prijatelja nego sami arapi sto se medjusobno znaju. Nijesam kuran citao ali se nadam da tamo boga ne zovu "Alah". Zvati Muhameda njegovim imenom je opravdano jer za to nema prevoda. Isto, korelacije radi, se koristi za Isusa. Ovo su mi i sija i cuni (nazvani "siiti" i "suni" kod nas a i sire, nazalost) arapi potvrdili.
    Uzdravlje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Poštovani situiser,

Moja greška što nisam postovao audio klip gdje izgovaram Alah, Grleno A, 'LA' akcentovano, i meko 'H' gotovo nečujno.
    Ne znam da li možeš da mi oprostiš, sebi neću nikada,nadam se da će mi Alah oprostiti.

Ala, druže je neman, nespomenica, aždaja, zmaj,uglavnom velikaaa krilata zmija koja po nekom običaju živi u pećini i napada obližnje selo, otima djeve i ovce i tako dalje.
    Postoje i slučajevi mirnih ala, koje pišu pjesme.
    ...Ah jadna mala izvrnuta torta
    svi je vole svi joj se dive...

Holi Džibus...Džibus lav mi

Nego što misliš ti o ovim naduvanim i prljavim joginima. Religija im je lagana, no se bojim zakačiću neku zarazu.

Page 1 of 10 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks