Jel naseljeno mjesto bilo ili otvoren put?Vracao sam se iz Berana,i od Zatona (onaj pravac veliki) neki djed gusla 40 na sat,a posto je bio neki udes bilo je masu policije i guzve u saobracaju,pa nisam imao dje da ga preteknem,i vozim tako za njim do posle Ribarevina put BP,kad smo dosli na jedan veliki pravac dje je isprekidana,djed i dalje gudi 40 na sat,a ja ga preticem,dok sam bio na pola preticanja policajac je iskocio iz nekog zbunja i pretrcao ulicu da me zaustavi.
Pita me cemu tolika trka,ja rekoh nije trka no da starac gusla ispred mene i da naglo koci itd, pa sam morao da ga preteknem.
Uze mi dokumenta (ja mislio da ce samo da provjeri),kad on poce da pise nesto,ja ga pitah sto cini,a on mi kaze da mi oduzima vozacku zato sto sam isao 105 na sat,a ja nisam preko 60...
Nisam nesto imao zivaca da se prepirem s njima u tu vukojebinu,jer su kategoricni bili da mi oduzmu dozvolu,zvao sam druga kojem je nacelinik (nije bio trenutno tu) rodjak,i on mi je rekao da im predam vozacku,pa cemo sredit za 2-3 dana.
Uglavnom,to su klosari koji se sluze svim i svacim,garant su mi namjestili neciju brzinu

Reply With Quote

Bookmarks