Page 22 of 176 FirstFirst ... 121819202122232425263272122 ... LastLast
Results 526 to 550 of 4396

Thread: T-Com | Optika

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Vujo, ne lezi vraze, evo sto si rekao :
    Quote Originally Posted by Vuja View Post
    Malo pojasnjenje: cijene Optike su promo cijene sa discountom od preko 50% radi sirenja servisa. Trzisna cijena je svakako veca od ADSL 7 koji nije u fokusu promocije.
    Dakle, pitanje je dana kad ce T-Com vratit na cijene koje je procjienio trzisnim, i time sljedecu turu (kad istekne inicijalni ugovor) dignuti cijene onima koji su usli u promo period. Ne vjerujem da ovo nisi imao u glavi kad si mi odgovarao. Ja sam zaokruzio na 70, da ne bih bas rekao 66. A kad bude trzisna cjena u ovom rangu, onda ne moze biti daljeg omasovljenja servisa, tj. optike.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da skocimo sa mjesta .
    Ako se ne varam,cijena je sada kao takva definisana i molim vas mozemo nju komentarisati.Pa recimo da smo makar za milimetar ponudili nesto vise ili bolje od nasih prijatelja na CG trzistu (niko da ih pomene) .
    Sta ce biti za dvije ili sl. godina, ... pa nadajmo se da cemo imati toliko FTTh komsija i da ce cijene krenuti da padaju.Korisniku koji je sada potpisao Ugovor sigurno nece biti vise cijene .
    Naravno,ocekujemo pozitivne korake nasih komsija koji treba da krenu sa FTTh.Da vidimo kako i ostali igraci u CG rade na povecavanju penetracije.

Nego,imam bolju ideju idemo dalje sa FTTh lokacijama.FTTH je Bloku (PG)!
    Ukoliko se nalazimo u vasem ulazu,mozemo lako/brzo da realizujemo migraciju servisa sa bakra na Optiku.Mozemo i za vaseg komsiju ako zelite.
    Last edited by Djetic; 06-09-11 at 19:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    Vujo, ne lezi vraze, evo sto si rekao :

Dakle, pitanje je dana kad ce T-Com vratit na cijene koje je procjienio trzisnim, i time sljedecu turu (kad istekne inicijalni ugovor) dignuti cijene onima koji su usli u promo period. Ne vjerujem da ovo nisi imao u glavi kad si mi odgovarao. Ja sam zaokruzio na 70, da ne bih bas rekao 66. A kad bude trzisna cjena u ovom rangu, onda ne moze biti daljeg omasovljenja servisa, tj. optike.
    Zdravorazumski se da zakljuciti da ce za dvije godine ova cijena od 33eur ili nize vrlo vjerovatno biti trzisna. Takodje, nemoguce je da ce T-com korisniku koji je imao servis pod jednim uslovima forsirano podici cijenu za produzenje ugovora. U toj situaciji bi korisnik ili presao kod konkurencije ili uzeo nizi paket, tako da niko nije lud da to radi. Cijena od 33eur koja je ispod trzisnih prilika za 20mbps moze samo da ide na dolje i logicki se moze vidjeti da tu ne moze biti nikakve konspiracije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Vuja View Post
    Zdravorazumski se da zakljuciti da ce za dvije godine ova cijena od 33eur ili nize vrlo vjerovatno biti trzisna. Takodje, nemoguce je da ce T-com korisniku koji je imao servis pod jednim uslovima forsirano podici cijenu za produzenje ugovora. U toj situaciji bi korisnik ili presao kod konkurencije ili uzeo nizi paket, tako da niko nije lud da to radi. Cijena od 33eur koja je ispod trzisnih prilika za 20mbps moze samo da ide na dolje i logicki se moze vidjeti da tu ne moze biti nikakve konspiracije
    Zar vi imate konkurenciju :P?
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

oce li bit tih prosirenja adsla po okolinu glavnog grada dje nema mogucnosti za adsl?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Optika, pobro, optika.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

@Vujo: Logika je jedna, a praksa T-Coma iz ugla korisnika - drugo. Ja Vas cekam sa optikom u ove juzne krajeve.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

A imamo li zvanični cjenovnik za firme?
    I privatno da l optika postoji u BR..
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Isto pitanje, optika zgrade centar Bara ?
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    CT FTTh u Baru na adresi Topolica3.
    I da,naravno postoji FTTh cjenovnik za kompanije.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Ja sam oko 200m vazdušne linije iza "Ruskih zgrada".
    ALi OK,ovo će izgleda sve biti iza Pošte sa opikom,da ako dođudo nas...
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Primjetio sam da u zgradama gdje je dovedena optika nije bilo masovnog prelaska na novu infrastrukturu(konkretno u mom ulazu), a ima preko 80% adsl, cak ni par korisnika Extra Trio paketa nije preslo. Razlog ? Pogresan pristup(prezentacija usluge) korisniku.Akviziteri su uglavnom nudili Extra Trio optika20 za 46,95Eura odnosno internet optika20 za 32.99 Eura. I to je OK dok ste pipali puls koju zgradu ulaz odabrati, ali sad kad je instalacija tu treba uci u stan korisnika prica mora biti malo drugacija, tipa "prelazimo na novu ifrastrukturu, cijena usluga koje koristite ostaje ista, samo sto uvodimo nove pakete....na koje mozete preci ako to zelite" itd...Vecina nezna ako im uvedu optiku da ne moraju uzeti optika20 odnosno Extra Trio optika20 pakete, vec sve moze ostati isto(brzine,paketi i sl.) samo preko optickih kablova.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Poseydon View Post
    Primjetio sam da u zgradama gdje je dovedena optika nije bilo masovnog prelaska na novu infrastrukturu(konkretno u mom ulazu), a ima preko 80% adsl, cak ni par korisnika Extra Trio paketa nije preslo. Razlog ? Pogresan pristup(prezentacija usluge) korisniku.Akviziteri su uglavnom nudili Extra Trio optika20 za 46,95Eura odnosno internet optika20 za 32.99 Eura. I to je OK dok ste pipali puls koju zgradu ulaz odabrati, ali sad kad je instalacija tu treba uci u stan korisnika prica mora biti malo drugacija, tipa "prelazimo na novu ifrastrukturu, cijena usluga koje koristite ostaje ista, samo sto uvodimo nove pakete....na koje mozete preci ako to zelite" itd...Vecina nezna ako im uvedu optiku da ne moraju uzeti optika20 odnosno Extra Trio optika20 pakete, vec sve moze ostati isto(brzine,paketi i sl.) samo preko optickih kablova.
    Probaj,... i KUPI akcija.
    Sustina je sledeca,da za nekih 47eur (mjesecno) korisnik dobija OPTIKA trio 20 paket.Ako se sjetimo ADSL trio paketa,vidimo da za 1eur vise dobijamo 4x brzi Internet.Ali o tome smo vec pricali.

Ako bolje razmislimo,svi mi znamo da je cijena uvodjenja FTTh prikljucka,odnosno samog servisa (npr. ono sto mi odmah primjecujemo 20/2 Interneta) ozbiljna prica,i da ni malo nije jeftina za ponudjaca usluge.Treba li da ponavljam,da je za sve korisnike (pa i u Bloku) instalacija besplatna,ONT oprema takodje 0 eur.

Ono sto ljudi moguce odmah ne primijete jeste benefit koriscenja kvalitetnog servisa:
    - Internet, poprilicno pristojna (smijem li napisati - bezobrazna) brzina
    - IPTV,mogucnosti kupovina/koriscenje 1-5 STB (istovremeno)

Svi pricamo/nadamo se HD kanalima.
    Ono sto odmah svi ne ukapiramo jeste da ce isti HD kanali "zahtijevati" izvjestan bandwidth (oko 10Mbit/s), ...

Danas je vec izvjesnom broju korisnika iz Bloka ("Kroling",L2) migriran servis sa bakra na optiku (instalirana ONT oprema,frcera Internet 20Mbits,IPTV).

U narednim danima CT ekipe osim migracija servisa sa bakra/optika (kod pojedinacnih korisnika),izvodi i prikljucivanja optike u ulazima,odnosno "razvlaci" optiku do stanova (za korisnike koji su reagovali na prvu loptu ). Nove CT FTTh lokacije:
    - Blok V, Kosovskih junaka br. 4 -zgrada "Monokl"
    - Blok V, Blaza Jovanovica br. 1
    - Blok V, Blaza Jovanovica br. 3
    - Blok V, Trg Nikole Kovacevica br.5 ''Krisma''
    - Blok V, Blaza Jovanovica br. 17
    - Blok V,ul. Djoka Mirasevica 13. zgrada "Dakoma"

Ako neko ima ideju/zelio bi, ... da vidimo da li nam Vi mozete "dovesti" svog komsiju. Najbolja preporuka,kada komsija Vidi da kod Nas frcera .
    Preuzimam obavezu,da vidim ako ima zainteresovanih, ... kako da razradimo zajednicki model. PM.
    Last edited by Djetic; 09-09-11 at 12:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

HD moze biti glavni adut optike,jer ako ga ne budete "sabijali"(kao sad My Zen) stabilnih 10Mbps za HD, nece ici bez preko optike,bakar(po trenutnom stanju nema sto da trazi).Ako pak HD bude exkluziva FTTx korisnika,eto vama zahtjeva za migraciju koliko volis...Ko je imao priliku da gleda HD kanale, SD mu se vise ne gleda...
    Last edited by Poseydon; 08-09-11 at 16:47.

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Mene samo interesuje jedno kada se uvede optika moram li i dalje da placam 7 EUR za telefonsku pretplatu ? Jeste li racunali da to naplacujete zadnjih 5 godina ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

http://www.t-com.me/Privatni.aspx?akcija=625

Zasto placate 7Eura ni zasta kad ovo postoji.

A,CT tu pravi gresku sto uslovljava Tv i internet tom pretplatom za fixni,kad moze sve to da cjenovno izbalansira.Najbolja cijena za Triple Play, najskuplje za one koji hoce jedan servis,pa izvolite...

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Ne razumijem sta si htio da kazes, nidje ne vidim da mogu da uzmem ADSL bez telefonske pretplate.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Ne razumijem sta si htio da kazes, nidje ne vidim da mogu da uzmem ADSL bez telefonske pretplate.
    Valjda da je ista cijena kad placas samo preplatu i kad izaberes ovaj paket komfor veče?

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Ali ne treba mi, ne koristim fixni telefon.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Ali ne treba mi, ne koristim fixni telefon.
    Pazi, i ja sam u istu situaciju, koristim extra tv, adsl i fixni sto moram, extra trio nemam jer je jedina pogodnost sa njim fiksni, koji mi ne treba.. Ali kad vec placamo 7 eura za NISTA, ovo je ista cijena a dobijes nekih besplatnih razgovora itd.

p.s. ne mogu da vjerujem da je ovo ovako glupo napravljeno, da je ista cijena preplate bez icega i cijene preplate+paketa sa ukljucenim beneficijama?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nije ista.Razlika je 2-3Eura,za koje dobijes da zoves koga kod oces i koliko kod hoces u CG.Pa ti vidji,oli nista za 7 Eura ili ces dodati jos dva za pomenute benefite...

Thanks Thanks Given 
    616
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    59 Posts

Kakva je fora što moram platit 50€ za ugradnju ADSL-a u zgradu koja ima "optiku", i kao fora ne može samoinstalacija?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Winamp View Post
    Kakva je fora što moram platit 50€ za ugradnju ADSL-a u zgradu koja ima "optiku", i kao fora ne može samoinstalacija?
    Nema ovdje tajni.
    Samoinstalacija servisa preko Optike u ovom momentu nije moguca.
    Instalaciju servisa obavljaju tehnicka lica iz CT i za tu vrstu usluge korisnik nema finansijskih obaveza.

Iako topic nije namijenjen ADSL pitanjima,svi znamo da 50eur. placamo instalaciju ADSL servisa ukoliko je realizuju tehnicka lica CT.Ukoliko se korisnik odluci za ADSL samoinstalaciju (sto ogromna vecina i radi) korisnik nema finansijskih obaveza (0eur).

Da se vratimo optici.Ako je optika vec stigla u vasem ulazu,preporucujem da se prijavite za migracju servisa sa bakra na optiku (kapiram da je kod vas vec prisutan bakar).

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Djeticu dobri momce, nisi mi odgovorio zasto placamo fixni telefon kada hocemo ADSL, Extra TV itd ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Djeticu dobri momce, nisi mi odgovorio zasto placamo fixni telefon kada hocemo ADSL, Extra TV itd ?
    Biznis pravilo (Crnogorski Telekom - Agencija za telekomunikacije).
    Mozemo o ovom na nekom drugom topicu, ... da se ne izgubi nit .

Page 22 of 176 FirstFirst ... 121819202122232425263272122 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)