Tsonga razmontiran, hvala bogu vishe.
као што рекох,приведен меч крају...свака част јанку,јест да се видило да је повријеђен ал мислим да није хтио даље да мучи новака и да га троши,јер је видио да не може преокренут.с друге страну свака част новаку на оваквој изјави.људски нема што!
Tsonga razmontiran, hvala bogu vishe.
Deserve's got nothing to do with it.
Plasi ovakav Federer, pred duel sa Novakom... Fantasticno je igrao sinoc. Uopste, na turniru... Mnogo bolje kretanje nego zadnjih godinu dana, sigurniji udarci, rasterecenije igra... Svaka cast za ovu energiju koju je u ovom trenutku karijere pronasao.
Just to slip the skin...
odlicno je sto sam nasao formulu sa kojom se ne nerviram. baksuziram sve da ce da izgubi i onda ako dobije iznenađenje, a ako izgubi ocekivano![]()
3:1 za Rogera sjutra... Nekako realno djeluje. Novak je jako defanzivan na turniru, nijesam ni sanjao da moze ovako da spusti prosjek broja vinera sa osnovne linije na betonu... Mozda je to sve taktika, ali...
Just to slip the skin...
pa eto bas sam sinoc pricao, kao da muci sebe da sto vise trci. cinjenica je da moze da podigne igru na potpuno novi nivo i onda je preopasan. ukoliko bude se brnaio protiv rodzera tesko da ce moci do pobjede, jer iako stize svaku lopticu ne smije sebi dozvoliti da se ne pita u poenu, jer federera ako krene onda crta linije a to niko ne moze stici!
danas strasan mec nadal-roddick..posto je nadal donekle u losoj formi mada juce protiv muller-a odigrao par sjajnih poena a roddick-u mozda i jedna od posljednjih sansi da nesto uradi po pitanju grand slam-a (bar jos jedan da uzme) mozemo ocekivati i pobjedu roddick-a..sta vi mislite...![]()
Cuva Novak snagu kao sto je radio na zadnjem GS jer zna da ovakvog Federera tesko moze dobit... Uostalom razbiti francuza 3:0 na onakav nacin moze samo Federer iz najboljih dana. Ipak Novak je trenutno br1 i vjerovatno ce to biti finale prije finala (mada se sa Rafom nikad nezna). Ocekujem veliki mec sjutra i pobjedu Djokovica od 3:2
Rodik danas nema teoretskih sansi
Vamos RAFA!
federer igra super bez greske dok ne dodje neko jaci i odere ga !
3:0 za novaka !
Mislim da to Nadal dobija 3:0...Andy je mec juce dobio zahvaljujuci greshkama Ferera, a ne nekoj svojoj briljantnoj igri. Po svemu prikazanom do sada na turniru, kao i po zhrijebu i mogucim protivnicima u 1/2 finalu, staro dobro finale Fed-Rafa je najrealnija opcija.
Ocekujem 3:2 za Federera protiv Djokovica, i 3:1 za Rafu protiv Mareja u 1/2 finalu.
sve bih dao da Federer opere djoku kao u stara dobra vremena. da skala malo ova djokomanija.
Kao shto sam i ocekivao, to je bilo to od Roddicka.
Ovaj Rodik je stvarno isprdjeo vise..iskreno,ja sam vise ocekiva od njega u ovaj mec.
Vamos Nadal!
Ovo sto pokazuje Novak je najmocniji tenis ikada. Protiv njega nema taktike. Nema tipa igre koji njemu ne pogoduje... Medjutim, moze se i njemu dogoditi los dan. S druge strane je pravi majstor tenisa, koji pritom servira fantasticno. Mozda jedan od najboljih servera u istoriji ovog sporta, ako izuzmemo ove matlange od po dva metra, koje samo to i treniraju... Dobar serverski dan takvog majstora bi bio dovoljan za pobjedu i protiv fantasticnog Noleta, a ne vrlodobrog, kakav je poslednjih mjesec dana...
U kolko je sjutra Fedex - Djokovic? Da ne trazim sad u ove pozne sate po netu..
Sjutra u 18h.
Slazem se.
Hvala. Vielen dank
E ja mislim da je taj losh dan danas,ako Fed i to po ovolikoj kvoti ne uradi sve da prodje u finale i revanshira se za proshlu g,neka padnem,nije Djokovic vec 20 dana na nivou od prije osim ako ova igra do sad nije bila dio taktike u shta sumnjam,kako bilo ochekuje nas fantastichan okrshaj pa neka uzme bolji !
...
Da prenesem i moju analizu koju sam pisao na drugom mjestu:
Moje neko razmišljanje ide u ovom pravcu: Đoković bi u eventualnom finalu više volio da se sastane sa Nadalom, Federer sa Murrayem, Nadal sa Federerom a Murray sa Đokovićem.
Što se samih polufinala tiče to je vrlo nezahvalno prognozirati. Naravno da je Đoković blagi favorit u duelu sa Federerom a Nadal sa Murrayem, no to ništa ne znači. Đoković je dokazao protiv Tipsarevića da je odlično fizički spreman jer se apsolutno nikakav umor nije osjetio poslije maratonska dva seta protiv Tipsarevića. Federer je sa druge strane imao na papiru teži meč, ali samo na papiru pošto Tsonga nije odigrao najbolje što umije odnosno onakav meč kao na Wimbledonu. Zaista se ne može svaki put odigrati meč karijere. Federer je sa druge strane odigrao vrlo dobro, no protiv Đokovića će morati mnogo bolje. Sve se manje više zna. Federer protiv Đokovića mora mijenjati ritam koristiti slajs pa napadati i nadati se da će tim stalnim promjenama ritma slomiti Đokovića. Đoković sa druge strane treba da igra svoju igru i da odbije Federera što dalje od osnovne linije jer Federer napada iz terena i ako se odbije par metara iza osnovne linije ne može napasti iz forhenda tako da je Đokoviću gotovo svejedno koju će stranu napadati. Federer u terenu ili na osnovnoj liniji ne odgovara Đokoviću tako da bi njegovi udarci morali biti što dublji. Naravno, kod obojice će biti vrlo bitan procenat ubačenog prvog servisa. Čini mi se da će, zbog Đokovićevog odličnog riterna, taj procenat će biti bitniji kod Federera. Takođe, malo će Federer imati jeftinih poena poslije servisa jer i na prvi servis Đoković vraća duboko tako da će zavisiti dosta i od čitanja Federerovog servisa. Federer mora servirati odlično ukoliko misli pobijediti. Što se Đokovića tiče, njegov procenat ubačenog prvog servisa bi morao biti na ovogodišnjem nivou tj. prilično sigurno i da ne juri aseve. Čak nije toliko važno u koju će stranu servirati jer Federer vraća kad se servira u BH stranu najčešće slajsom i dosta zavisi od kvaliteta tog slajsa. Ukoliko loptica oskoči malo više to je penal za Đokovića. Federer je pokvario FH ritern na prvi servis i prečesto griješi pa stoga Đoković ne bi trebalo toliko da se plaši da svoj prvi servis šalje u tu stranu za razliku od drugog koji mora uvijek ići na BH. Još bitno za Federera je procenat spašenih brejk lopti. Ne smije to nikako biti na ovogodišnjem nivou. Dugo je on bio najbolji u tom segmentu a ove godine tek dvanaesti. Na ovom US Openu nije to bilo nimalo dobro. Više pišem o Federeru ne zbog toga što sam njegov navijač već zato što Đoković jednostavno treba da igra svoju igru.
Što se tiče drugog polufinala tu zaista ne znam što da mislim. Murray umije da igra protiv Nadala na ovoj podlozi i on zna da mora napadati. Kad se napada onda i griješi i vjerujem da će Murray imati mnogo više neiznuđenih grešaka ali i direktnih poena. Dakle, mora napadati ali umjereno odnosno u pravom trenutku. Rekao bih da je hard jedina podloga na kojoj on može dobiti Nadala što je i činio. On na ovom turniru igra sasvim solidno, no svakako da mu sinošnji dugi meč može predstavljati određeni problem. Nadal je sa druge strane imao dva lagana meča i tu je brusio formu. Iako sam se nadao da Roddick može ponoviti meč iz Majamija prošle godine kad je protiv Nadala usred meča digao nivo igre za 100% i dominirao sa osnovne linije, pokazalo se da to ne da nije bio slučaj već da je ono bilo tužno gledati. Čovjek bez ikakve ideje što da učini kad krene naprijed i pošalje kratku loptu na Nadalov FH. Prevazišao je sebe iz nekih ranijih mečeva protiv Federera svoji glupim odlukama, no svakako da mu Nadal nije pomogao. Teško je govoriti je li Roddick igrao toliko loše ili Nadal toliko dobro. Vjerujem da ima istine od oboje ali ipak više od ovog drugog. Kako je US Open odmicao Nadal je igrao sve bolje a sinoć smo vidjeli kako je funkcionisao njegov FH. Kad onako funkcioniš teško da ga iko osim Đokovića može dobiti. Ipak, danas je veliki test jer Murray ima igru za njega na hardu. Vjerujem da će Murray ići dosta na mrežu poslije slajs servisa na Nadalov bekhend jer on za razliku od Roddicka ima volej (Amerikanac kad ga nije naučio do svoje dvadesete godine sigurno neće sa 29) a ima još nešto osim toga (na hardu naravno). Mogućnost da bekhendom pošalje vrlo duboku loptu na Nadalov FH i u zavisnosti je li lopta dovoljno duboka stigne mu nešto kraća lopta na BH kojom napada Nadalov otvorenu BH stranu. Nema puno igrača tu mogućnost. Hoće li mu Nadal to dozvoliti drugo je pitanje. Oba igrača će, u svakom slučaju, imati potpuno drugačiji meč od četvrtfinalnih. Još jedna stvar, naizgled banalna, bi se mogla pokazati kao vrlo bitna. Ukoliko se zbog eventualne kiše meč odloži za sjutra veče to bi dobro došlo Murrayu s obzirom na sinošnji meč koji je bio dosta dug. Nadalu to nikako ne bi odgovaralo jer bi u slučaju povoljnog rezultata morao igrati polufinale i finale dva dana zaredom. Sinoć se nije nešto umorio a znamo koliko je za oba tenisera važna fizička pripremljenost. Jasno je da bi odlaganje polufinala smetalo i Murrayu za eventualno finale ali njemu bi ulazak u finale bio mnogo veći uspjeh u odnosu na Nadala koji ima 10 GS turnira u svojoj kolekciji.
Budući da se prvo igra polufinale Đoković - Federer pobjednik bi po meni trebalo:
1. Ukoliko Đoković pobijedi trebalo bi da se nada kiši koja bi odložila drugo polufinale za sjutra, zavuče se u fotelju i navija za što duži meč kako bi protivnik bio umoran u finalu. Pobjednik? Nije toliko bitno, mada bi možda Nadal čak i više odgovarao s obzirom da ovogodišnji skor, dok Murray ima neka oružja koja bi mogao upravo protiv njega iskoristiti. Kao što smo sinoć vidjeli BH slajs bi mogao biti učinkovit u finalu. Njihov zadnji meč koji je Đoković predao ne znači apsolutno ništa.
2. Ukoliko Federer pobijedi trebalo bi samo jedno: da navija za Murraya. Poželjno bi bilo kad bi to bilo sjutra i kad bi meč bio dug, ali to je apsolutno sporedna stvar. Ukoliko Nadal pobijedi pa makar sjutra i makar u 5 setova slaba je to utjeha jer zna da igru za njega (pogotovo na ovako usporenom hardu) nema, odnosno da promjena ritma ne pali a pogotovo slajs koji Nadalu dođe kao lagani volej na mreži za njegov forhend. No, ko zna? Daleko je još do finala pa o tom po tom.
Eto, to je moje skromno mišljenje u vezi sa polufinalnim mečevima.
Dick Laurent is dead!
U tom mecu u Parizu u aprilu Roger je iznenadio Novaka tim forsiranjem slajsa, to mu je sjajno islo... Sigurno ce da proba isti recept i ovaj put, a vjerovatno ima i Nole neku taktiku spremljenu da na to odgovori... Slajs je mnogo lakse napadati na betonu nego na sljaci.
I naravno, bitan je i prvi servis obojice, kao i uvijek... Obojica su u boljoj formi nego na Roland Garrosu, narocito Roger... Ja sam odusevljen njegovim igrama na US Openu, iako je dosta brejkova dopustio protivnicima...
Dakle - 3:1 za Federera? hm. Navijam za Novaka, ali mi nesto ovako djeluje najrealnije.
Just to slip the skin...
Bogomi Djokovic treba da pobijedi Federa danas jer porazom gubi mnogo za razliku od Federera koji bi i nekim neizvjesnim porazom pokazao da jos uvijek moze da igra finala u odnosu na konkurenciju...
deuscroix
kad pocinju vise?
)))
kakav doktor...
nije zaludu proglasen (nezvanicno doduse) za najboljeg igraca tenisa ikada.
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks