Kad nashi ispanu ja navijam za Finsku.
Prelijepo igraju
Ne znam Ramos... i ja od pratim sport prvo su bitni medjusobni, ali evo izgleda da nije tako... bar tako komentatori lupaju, nego koliko su "profesionalni" to niko ni od njih ne zna...
F.C.F.
Kad nashi ispanu ja navijam za Finsku.
Prelijepo igraju
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Uvijek se gledaju međusobni mečevi ekipa sa istim brojem bodova, tj. pobjeda - nikako ukupna koš razlika. Mi možemo i u slučaju obje pobjede da ispadnemo. Recimo ako dobijemo Grke +1, a Grčka tuče sjutra Hrvatsku sa manje od 10 razlike, uz obje pobjede Makedonije i pobjedu Hrvatske nad BiH, Makedonija je prva, GRE, MNE i CRO imaju skor 3-2, pri čemu mi ispadamo zbog najlošijeg koš količnika. Ali u istoj ovoj situaciji gdje bi mi dobili sa 5 ili više, a Grčka tukla Hrvatsku toliko da Hrvati ispadaju mogli bi čak da prenesemo dvije pobjede u slijedeću fazu. Naravno, sve je to račun bez krčmara, utakmice će pokazati šta će da bude...
Ako dobijemo Grcku i Finsku, kako god oni odigrali druge utakmice, ispred njih smo, jer bi u najboljoj situaciji oni imali isti rekord kao mi, a mi ih dobili.
e jedino BiH ne bi smjela dobit i Hrvatsku i Makedoniju, jer su nas vec dobili. A i da dobiju i Hrvatsku i Makedoniju, bilo bi ok u slucaju da Hrvatska izgubi i od Grcke $utra.
najveca vjerovatnoca je ako dobijemo obje, idemo dalje.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
ma kos razlika se uopste nece gledati jer svak sa svakim igra samo jednom. to se samo gleda u slucaju da igras recimo dvaput protiv nekoga i zavrsi se 1-1. Evo FIBA pravila dolje. Zavrsis sa istim rekordom s nekim, i ako si ga prethodno dobio, ispred njih si.
D - CLASSIFICATION OF TEAMS
D.1 Procedure-
Teams shall be classified according to their win-loss records, namely two (2) points
for each game won, one (1) point for each game lost (including lost by default) and
zero (0) points for a game lost by forfeit.
D.1.1
If there are two (2) teams in the classification with equal points, the result(s) of the
game(s) between the two (2) teams involved will be used to determine the placing.
D.1.2
If the points and the goal average in the games between the two (2) teams are still
the same, the classification will be determined by the goal average of all the games
played in the group by each team.
D.1.3
If there are more than two (2) teams in the classification with equal points, a second
classification will be established, taking into account only the results of the games
between the involved teams.
D.1.4
If at any stage of this procedure the number of teams with equal points is reduced
to only two (2) teams, the procedure in D.1.1 and D.1.2 above will be applied.
D.1.5
If in the second classification there are still teams with equal points, the goal
average will be used to determine the placing, taking into account only the results
of the games between the involved teams.
D.1.6
If there are still more than two (2) teams with the same goal average, the placing
will be determined using the goal average from the results of all their games played
in the group.
D.1.7
If at any stage of this procedure the number of teams with equal points is reduced
to a tie still involving more than two (2) teams, the procedure, beginning with D.1.3
above, is repeated.
D.1.8
Goal average will always be calculated by division.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
svaka cast Makedoncima. ovo je stvarno luda grupa.
Pobijediše Makedonci,o cemu ovaj spiker makedonski,kaže da su u osmini finala i da prenose 4 boda?
Sprdali se on ovo..
prave se nove grupe i prenose se neki bodovi, tako sam nedje cuo cini mi se
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
daj da oce ovo vise da se malo nerviram,dosadno je
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Isto mislim da cemo tresnut mi ove Grke..![]()
Slazem se.
Sad Dejo sigurno daje savjete : Pustite vi same Fotsis-a i Zizis-a ne mogu oni nista potrefit![]()
BISOGNA VINCERE !
Makedonci ne vjeruju u mogućnost da mi dobijemo Grke - otuda priča o prenošenju dvije pobjede u slijedeću fazu. Nadam se da su se malo preračunali, svoju sudbinu još uvijek imamo u sopstvenim rukama. Ajmo Crna Goro!!!
Grcka je inace jedina ekipa protiv koje bi mozda Radonjiceva taktika mogla da upali ali to sve zahtijeva i zelju i borbenost. Ovo je i za njih must win utakmica jer eventualnim porazom oni su na korak od ispadanja. Kos razlika po meni se isto gleda jer ako mi pobijedimo Grke pa dodje do situacije da grcka hrvatska i mi imamo isto poena a svako dobio po nekog to je valjda sljedece sta se gleda s time sto se gleda kos razlika koja je ostvarena izmedju te tri repke. tako je bilo nekad. no sve se bojim da su nam ta razmisljanja nepotrebna. ocekujem i malu pomoc sudija grcima jer imaju ogroman uticaj u fiba organizaciji.
Ne mogu oni računat na 4 boda sve do zadnjeg kola kad igraju protiv BiH, a pošto je u ovoj grupi sve moguće i svatko može dobiti svakoga onda bilo kakvo prijevremeno radovanje graniči s glupošću![]()
I mi i Grci smo u igri za prvo mjesto, pa i vi u nekim čudnim kombinacijama. Uglavnom nikad lošija ali nikad zanimljivija grupa od ove naše![]()
izgubise finci, predvidjam pobjede cg i bosne :mrgreen:
Ima li ko kakvi link? Nemogu nac nista ... ocu i ja malo da se nerviram![]()
Najbolji skakachi na Evropsko... Samo me zanima dje su nam ti skokovi!?
Slazem se.
Vidji mosh li odje shto nac:
http://www.lshunter.tv/basketball-li...ing-video.html
Niko od igraca ne pjeva himnu. Sram ih bilo!
Dobro je ljudi sto ste zapeli za himnu, do prije pola godine 50% navijaca nije znalo ispjevat himnu
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
http://www.firstrowsports.eu/watch/8...vs-greece.html
ko voli komentar na engleskom
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks