Originally Posted by
Cogerchina
Statistika je sledeca.Mi mozemo biti
prvi: ako pobijedimo Englesku i Svajcarsku bez obzira na ostale rezultate
drugi: U najgorem slucaju,da Svajcarci(cisto sumnjam) uzmu 6 bodova prije meca sa nama,mec sa Engleskom je revijalnog karaktera jer nam je isto ponijeli 0 ili 3 boda sa tog meca,sve se rjesava u Bazel
Ostale varijante da ne dodje do rjesavanja u zadnjem kolu idu od toga da svajcarska izgubi dvije utakmice ili remizira dva puta do toga da svajcarska sa 4 boda(pobjeda i remi) izgubi sansu zbog toga sto mi uzmemo 3 boda Engleskoj.
Dakle Svajcarska mora da bude prilicno dobra,da ne kazem perfektna u nastavku kvalifikacija da bi nam uzela toliko nam bitno drugo mjesto.Sad razumijem da ima skepticizma nakon sinocnje utakmice ali isto treba znati da nisu ni svajcarci neko cudo bozje,jesu uigrani,ali nemaju nekih jacih individualaca i zvijezda koje mogu da naprave neku vecu prevagu sto npr ima Vels(vidjeli smo Bejla juce).Dakle najvjerovatnije zadnje kolo ce nama trebati remi sto je po meni velika prednost za nasu ekipu jer Svajcarci nisu ekipa koja ima ne znam kakva rjesenja u napad i koja ako se dobro zatvori a sigurno kompletni imamo i te kako snage za to,moze da se savlada i nadigra bez puno problema.
Podsjeticu da Svajcarska,famozna sad vec,je igrala zadnja 3-4 takmicenja,ali nidje se nije pokazala nesto bog zna sta dobro,eto od 2006 i osmine finala na sP,kao DOMACIN(sto je nama vazno) je vec poslije dva kola grupne faze ispala sa EP,a nakon lake grupe i novog plasmana na SP su pokazali da takticki umiju protiv napadackih selekcija(dobili Spaniju) ali da kad oni moraju da igraju i napadaju,itekako imaju problema,cak i sa osrednjim timovima(Cile i Honduras).Da li im je prednost Sep Blater to cemo da vidimo
Na neki nacin smo vratili i Vels u igru jer ako pobijedi,iznenadi,Englesku na Vembli sasvim je u igri i imace motiv da pobijedi Svajcarsku doma...ne treba ni takvu neku soluciju bas potpuno ostavit po strani
Sto se mogucih rivala u baraz tice(Dje cemo naravno biti i mi) to ce najvjerovatnije biti:Turska,Hrvatska,R.Irska ili Slovacka,BIH ili Rumunija,Srbija ili Slovenija,Ceska R ili Skotska,Svedska ili Madjarska   dok ce Norveska,Danska ili Portugal biti najbolja drugoplasirana selekcija
Bookmarks