ne avetate, jos nista nije gotovo...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
pretpostavljam da je ovo iz dana karikatura..sa pobjedinim qrcem cine savrsen duet (i zasto koji **** ja ne mogu napisat **** na jbni forum a vesovic moze u pobjedu?)
She is only here to annoy herself!
I što bi na kraju oćete li mi reć, je li službeni jezik pobijedio ili jezik u službenoj upotrebi?
Pobjeda je Crne Gore! (blah!) :mrgreen:
Just to slip the skin...
ja vidjeh danas na sajt zavoda za zaposljavanje,u podgorici se traze profesori crnogorskog jezika i knjizevnosti,evo neki vec unaprijed odlucili ....sramota,ako im prodje ovo sa jezikom bez srpskog za koji se vecina gradjana izjasnilo ,onda stvarno sramota , odje nema ni D od demokratije...
Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !
I sto je zapravo danas rijeseno u Skupstini, nije mi jasno?
nije mnogima..
jasno je da Crna Gora nije država kao recimo Hrvatska ili čak i balkanski bogalj Srbija. jasno je da je stariji brat sa sela ipak brat ovome što se preselio u grad. milina je viđeti kako zajedno glasaju braća. toplina mi oko srca. mora da godinu oept počinju januarom a ne septembrom. jasno je da se SDP ne pita zere koliko li ja ili recimo ti. jasno je da je naš predśednik ne zna što to znači. Tadić od njega napravi ludu... prosto farsično kako se unižava kao da je pošao u kupovinu u Beograd sa tetkom... i tako... jasno je da smo izgubili od zmajeva iz Britanije... mnogo toga je jasno.
da bojkotujemo![]()
a ovo je tek pocetak.. usvojeno je da se, pored crnogorskog, nastava izvodi i na srpskom jeziku.. zbog iste lingvisticke osnove...
a sta je sa nastavnim predmetom?
i ovime se srpski jezik uzdigao iznad jezika manjina, sto ce vjerovatno neko (mozda bas El Re) pokusati da obori pred Ustavnim sudom...
ma kakav sud, da ta ustanova uopste funkcionise (po zakonu) druge bi se pjesme pjevale u CG
a meni je ovo zbog iste lingvisticke osnove strasno glupo, jer zar tu ne spadaju onda i hrvatski i bosnjacki? Treba stvari nazvati pravim imenom..
Majku mu, sto je smetalo tim crnogorskim nacionalistima da se predmet zove maternji i da se u njemu izucavaju OBAVEZNO svi ti isti i slicni jezici na kumbulj i sve njihove medjusobne razlike? Kako nema u ovoj drzavi volje da se stvari jednom urade za primjer, ljudski, fer prema svima.. Nego se sve negativni primjeri iz regiona i svijeta kupe, nikako realno stanje da se prihvati i u skladu s tim gura dalje. Sve se nesto pati za nacionalnim identitetom, sve se nesto trzaju da nam neko ne ukrade ovu drzavu, ne okupira, pripoji.. paranoja opsta...
Kako moze popis ispasti naopak. Ovo ima veze sa popisom taman kao i sa ozonskom rupom, ali ako je neko naivan i povjeruje. Zamisli sa cim ima veze kad oni koji dizali dreku protiv maternjeg jezika sad oce maternji jezik. Farsa se nastavlja do utorka a poslije ce biti samo jedna obicna komedija.
Koliko mogu da shvatim srpski je izjednacen sa crnogorskim, je li tako?
Nit smrdi nit mirise.
Mogli bi sačekati da vidimo što je tačno dogovoreno.
Samo se nadam da te izmejen neće uzdići srpski jezik grama iznad ostalih u službenoj upotrebi. Kad se Ustav promijeni, onda ok.
A i ukoliko su to izglasali danas, nadam se da pada na Ustavnom Sudu.
p.s. Ne mrzim nikoga, samo tražim da se ispoštuje ono što piše u Ustavu i za što su glasali i borili se ostali manjinski narodi.
e sad stvarno lupas. Sta misle SNP i NOVA o maternjem jeziku mene ne zanima, ja sam rekao svoj stav o tome.
A da ima veze sa popisom, ima i to direktne. Matrak bi inicijativa opozicije imala ovakav odjek i ne bi imala evropu kao mirnog posmatraca koji niti jednom ne izgovori rijec "ucjena" tokom cijele ove sprdnje. U protivnom, da vecina u CG govori crnogorskim, vidio bi kakav bi pritisak bio na opoziciju kada bi pokusali ovako nesto. Uostalom, nisam siguran da bi PZP uopste bio u svoj ovoj prici i, kao sto je bio slucaj sa Ustavom, izborni zakon bi prosao bez cijele ove lomljave oko jezika..
Popis je kljucni razlog zasto je opozicija dobila krila po ovom pitanju i zasto su njeni zahtjevi potpuno realni...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks