Page 21 of 176 FirstFirst ... 111718192021222324253171121 ... LastLast
Results 501 to 525 of 4396

Thread: T-Com | Optika

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da li korisnik moze da insistira na FTTH resenju, makar sam provukao optiku od stana do vaseg ormarica ?

Thanks Thanks Given 
    1,697
    Thanks Thanks Received 
    591
    Thanked in
    443 Posts

Ne moze sam, a i tamo dje tako blizu ima ormaric (opticki spliter), onda ce to telekom zavrsiti.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

nista, cekacu.

izvodjac radova mi je rekao da je stan na strani gdje je ormaric onda bi mogao da provucem opticke kablove bez busenja (iako ih ne razumijem kako).
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Kada mozemo da ocekujemo vasu pomoc u vezi toga , ili treba stanari sami da se organizuju povodom toga?
    Stanari se prijavljuju na portal i kad se u nekom ulazu/zgradi "nagomila" pomenuti broj zahtjeva onda ga T-Com radi implementaciju optike za citavu tu zgradu. Sto bi jos moglo da se pomogne?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Vuja View Post
    Stanari se prijavljuju na portal i kad se u nekom ulazu/zgradi "nagomila" pomenuti broj zahtjeva onda ga T-Com radi implementaciju optike za citavu tu zgradu. Sto bi jos moglo da se pomogne?
    Mozda neka kampanja, u vidu brosura? Sigurno je link vec postavljan ovdje, ali ako nije problem da opet postavite?
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Mozda neka kampanja, u vidu brosura? Sigurno je link vec postavljan ovdje, ali ako nije problem da opet postavite?
    A to naravno! Svako ko je zainteresovan da se i licno angazuje oko toga dobice podrsku kada krene akcija. Link nije jos postavljen, ocekuje se sredinom septembra, ovdje cete svakako biti obavijesteni.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Možda da infomišete firme koje već imaju neke vaše servise o postojanju mogućnosti da optika dođe do njih po cijeni....
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A to naravno! Svako ko je zainteresovan da se i licno angazuje oko toga dobice podrsku kada krene akcija. Link nije jos postavljen, ocekuje se sredinom septembra, ovdje cete svakako biti obavijesteni.
    Ok, hvala na odgovoru.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    7 Posts

Može li mi neko odgovorit na sledeće pitanje?

Kada će početi implementacija optike do kuća? Konkretno, interesuje me područje oko gimnazije Slobodan Škerović..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I mene interesuje to,ali za podruchje Tivta.
    Peace,Love,Unity & Respect
    for one another !

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Mene interesuje sto će biti sa Flat7, kad je skuplji od optike

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Mene interesuje sto će biti sa Flat7, kad je skuplji od optike
    Malo pojasnjenje: cijene Optike su promo cijene sa discountom od preko 50% radi sirenja servisa. Trzisna cijena je svakako veca od ADSL 7 koji nije u fokusu promocije.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Fiju, znaci optika ce otic na 50 eura mjesecno ? Trzisno, nema sto...
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Malo pojasnjenje: cijene Optike su promo cijene sa discountom od preko 50% radi sirenja servisa. Trzisna cijena je svakako veca od ADSL 7 koji nije u fokusu promocije.
    Prije ce biti,da je FL@T7 debelo trzisno precijenjen. Deutsche Telekom cini mi se nudi Triple Play(full flat rate) preko bakra s VDSL-om16/25Mbps u Downstream-u i full IPTV paketom(koji bi kad bi ga i bilo u ponudi kod nas kjorisnika kostao dodatnih 20-tak eura)za nesto ispod 50Eura, sa mogucnoscu da za dodatnih 10Eura sve to dignete na 50Mbps, ako se odlucite za all IP servise(umjesto POTS fixne telefonije VoIP, ostlo je po opisu IP servis) i nesto jeftinije. A, kad je optika u pitanju sve ovo dobijete za iste pare, dakle 50Eura, s tim sto je 100Mbps u DL i 50Mbps u UP standard za internet servis, full IPTV paketi i mogucnost da za 5Eura dignete to na 200Mbps u DL odnosno 100Mbps u UP. Toliko o trzistu...
    Last edited by Poseydon; 04-09-11 at 17:47.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Mogli ste ovo ranije reći Koliko će trajati promo cijena kad neko ugradi optiku? God dana ili...?

p.s. Njivice, mislim da ce biti oko 70 eura, sad je 33 sa popustom od preko 50% tako da..

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by Poseydon View Post
    Prije ce biti,da je FL@T7 debelo trzisno precijenjen. Deutsche Telekom cini mi se nudi Triple Play(full flat rate) preko bakra s VDSL-om16/25Mbps u Downstream-u i full IPTV paketom(koji bi kad bi ga i bilo u ponudi kod nas kjorisnika kostao dodatnih 20-tak eura)za nesto ispod 50Eura, sa mogucnoscu da za dodatnih 10Eura sve to dignete na 50Mbps, ako se odlucite za all IP servise(umjesto POTS fixne telefonije VoIP, ostlo je po opisu IP servis) i nesto jeftinije. A, kad je optika u pitanju sve ovo dobijete za iste pare, dakle 50Eura, s tim sto je 100Mbps u DL i 50Mbps u UP standard za internet servis, full IPTV paketi i mogucnost da za 5Eura dignete to na 200Mbps u DL odnosno 100Mbps u UP. Toliko o trzistu...
    Kakvi su nama uslovi, kad njemci na njihove plate placaju jeftiniju a 100x bolju uslugu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To je vec nas problem...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Mogli ste ovo ranije reći Koliko će trajati promo cijena kad neko ugradi optiku? God dana ili...?

p.s. Njivice, mislim da ce biti oko 70 eura, sad je 33 sa popustom od preko 50% tako da..
    @Oliver_Queen: Za onoga ko pod ovim promo uslovima uzme Optiku nema ogranicenog trajanja promotivne cijene. Tu cijenu ima tokom citavog trajanja ugovora koji je na dvije god, sa mogucnoscu daljeg produzenja pod istom cijenom (ili cak nizom jer je moguce da ce i tada biti neki promo za produzenje ugovora i sl.)

@Poseydon: Sto se tice trzista treba pogledati cijene uporedivih paketa koji se nude, pa se moze izvesti zakljucak (a da bi bolje bilo da smo Njemacka oko toga nema spora, i to ne samo za trziste elektronskih komunikacija!):

M-TEL 2Mbps/512kbps - 41-43 EUR mjesecno (zavisno od trajanja ugovora)
    M-TEL 10Mbps/768kbps - 78-80 EUR mjesecno (zavisno od trajanja ugovora)

http://www.mtel.me/menu/2733/tarifni...5o8ldb78tf50a4

CABLING BUDVA 4Mbps/512kbps - 43 EUR mjesecno
    http://www.cabling.tv/index-2.html

M-KABL 4-6Mbps/512kbps - 33.5 EUR mjesecno (brzina zavisno od trajanja ugovora)
    http://www.m-kabl.me/internet

vs.

T-COM 20Mbps/2Mbps - 32.99 EUR mjesecno (vazi neograniceno za korisnike koji potpisu ugovor u promo periodu)

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Vuja, nijesmo mi vesla sisali. dobro znamo cijene interenta u CG i na njih nijesmo mislili. i ti znas da smo mislili na cijene neta u okruzenju a tu je T COM - najskuplji.

eto vasa sestrinska firma je u hr i mak pa uporeid cijene...

HRVATSKA:
    do 10 Mbit/s download i 512 Kbit/s upload 146 kn + MAXadsl Flat - 64 kn = 210 kn ili 28 eura.

CRNA GORA:
    Flat do 7Mbps/768kbps = 45 eura.

MAKEDONIJA:

2.299 ден. = 37 eura

Max Optic Comfort + До 40 Mbps / 40 Mbps

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Morate uzeti u obzir koliko korisnika ima u drzavama koje spominjete. Da CG ima 10 miliona stanovnika, vjerovatno bi bile manje cijene jer bi onda bilo vise korisnika koji bi koristili servise. Tako da poredjenje Njemacke sa nama ili Hrvatske ili cak Makedonije koja ima preko 2 miliona stanovnika je smijesno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Bitna je penetracija interneta, koja je veca kod nas nego u Makedoniji, a tu su i problemi oko drzavnih nameta. Sto bi Telekom stitio crnogorce kad to nece drzava kojoj placaju porez. Ne umijemo mi organizovati ni mnogo bitnije stvari.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Quote Originally Posted by iMan View Post
    Morate uzeti u obzir koliko korisnika ima u drzavama koje spominjete. Da CG ima 10 miliona stanovnika, vjerovatno bi bile manje cijene jer bi onda bilo vise korisnika koji bi koristili servise. Tako da poredjenje Njemacke sa nama ili Hrvatske ili cak Makedonije koja ima preko 2 miliona stanovnika je smijesno.
    pa sa kim treba da se uporedjujemo? kakav broj stanovnika? po tvome ne bi mogli nikad uporedit tursku i napr bugarsku ili neku drugu zemlju jer ovamo zivi 3 x vise stanovnika. daj ne pricaj svasta.

placamo najskuplji internet u evropi i to neka ti bude glavno mjerilo. uzmi i odnos visine prosjecne zarade i cijana interneta pa ces opet imat istu racunicu. ne mozes da odbranis nesto sto se odbraniti ne moze jer cifre su neumoljive.

Poseydon, meni je sve to jasno i znam da T-co nema razloga da spusta cijene svojih usluga jer im i ovako ide odlicno. na poziciju su takvoj da im moze bit.

necemo vise o ovome na temi koja se tice implementacije optike.
    Last edited by laciale; 05-09-11 at 10:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    Vuja, nijesmo mi vesla sisali. dobro znamo cijene interenta u CG i na njih nijesmo mislili. i ti znas da smo mislili na cijene neta u okruzenju a tu je T COM - najskuplji.

eto vasa sestrinska firma je u hr i mak pa uporeid cijene...

HRVATSKA:
    do 10 Mbit/s download i 512 Kbit/s upload 146 kn + MAXadsl Flat - 64 kn = 210 kn ili 28 eura.

CRNA GORA:
    Flat do 7Mbps/768kbps = 45 eura.

MAKEDONIJA:

2.299 ден. = 37 eura

Max Optic Comfort + До 40 Mbps / 40 Mbps

To je vec drugi kontekst, koji je takodje relevantan, ali treba prije svega gledati uslove lokalnog trzista i poziciju u kojoj se nalazimo. Ta pozicija je da smo mi ipak malo u "slijepom crijevu" sto se tice Interneta i da "on dok predje" (transportuje se) preko svih tih zemalja da bi dosao do nas, a i zbog malih kolicina, izadje na cijenu takvu kakva jeste, koja je vazan faktor za maloprodajnu cijenu. Kad se to uzme u obzir logicno je da kod nas cijene budu nesto iznad okruzenja.

Siguran sam da ce se trziste kretati u tom pravcu koji ti navodis kao primjer, samo sto kao i u mnogim drugim segmentima ipak kasnimo. Situacija da T-Com za 50% vecu cijenu daje 1000% vecu brzinu je dovoljan indikator da je tako i dobar prvi korak. Sa omasovljavanjem ovih stvari cemo se priblizavati trzistima koja su nam uzor.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Sa omasovljavanjem ovih stvari cemo se priblizavati trzistima koja su nam uzor.
    Ne mozes omasovit nesto visokom cjenom. Pogotovo sto i T-Com, gleda da ima ogroman profit na stetu ponude i kvaliteta usluge, da bi se taj profit razbio u dobar priliv za akcionare izvanka. Zamisli da se Samsung od 1 euro prodava za 100 eura ? Da li bi se Samsung omasovio ? Sumnjam. Tako sam siguran da ce malo ko imati para da svaki mjesec izdvaja 70 ili vise eura ovo sto biste vi da omasovite. I takvo misljenje me dovodi do jednog drugog zakljucka koje necu pomenut sada.
    Kazes, placa se transport interneta do ovog slijepog crijeva ? Kako albanija ili grcka nisu slijepo crijevo a mogli bi bit. Hm, pa trazite ponudu od drugih a ne samo iz okruzenja. Nije valjda da se internet tretira kao voda za HN?
    Evo, ja bih doveo optiku do kuce, samo da nemam ovakav glupi problem sa internetom kakav imam, ali sumnjam da ce meni to rjesiti problem. A isto tako, ni T-Com izgleda nema jasnu infrastrukturu, posto evo vidim niko ne zna je li ide optika ili ne ide do Njivica (od ranije). Isto znam, da imate problem i sa Njivicama, iako ne priznajete. No nema veze. Vazno je pravdati visoke cijene. Pa bilo bakra, ili optike.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    Ne mozes omasovit nesto visokom cjenom. Pogotovo sto i T-Com, gleda da ima ogroman profit na stetu ponude i kvaliteta usluge, da bi se taj profit razbio u dobar priliv za akcionare izvanka. Zamisli da se Samsung od 1 euro prodava za 100 eura ? Da li bi se Samsung omasovio ? Sumnjam. Tako sam siguran da ce malo ko imati para da svaki mjesec izdvaja 70 ili vise eura ovo sto biste vi da omasovite. I takvo misljenje me dovodi do jednog drugog zakljucka koje necu pomenut sada.
    Kazes, placa se transport interneta do ovog slijepog crijeva ? Kako albanija ili grcka nisu slijepo crijevo a mogli bi bit. Hm, pa trazite ponudu od drugih a ne samo iz okruzenja. Nije valjda da se internet tretira kao voda za HN?
    Evo, ja bih doveo optiku do kuce, samo da nemam ovakav glupi problem sa internetom kakav imam, ali sumnjam da ce meni to rjesiti problem. A isto tako, ni T-Com izgleda nema jasnu infrastrukturu, posto evo vidim niko ne zna je li ide optika ili ne ide do Njivica (od ranije). Isto znam, da imate problem i sa Njivicama, iako ne priznajete. No nema veze. Vazno je pravdati visoke cijene. Pa bilo bakra, ili optike.
    Cijena nije 70, vec 33 EUR sto je bitna razlika, upravo radi omasovljavanja (subsidy isto kao za Samsung)

Grcka ima dosta jake podmorske veze prema Italiji i Hrvatskoj i ima veleprodajne kolicine koje kupuje mnogo vece od nas. Za Alb nisam siguran da su jeftini, npr. U mobilnoj im je do skora cijena sms-a bila 20 centi.

FTTH se mahom dovodi do blokova.

Page 21 of 176 FirstFirst ... 111718192021222324253171121 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)