Ovo sto je ovaj ispogadja danas ovoliko,a juce nije moga trojku dat,nije to samo vanredno dobar suterski dan,no je i do odbrane nase.njima nijednu nama ovoliko,nista nije slucajno.
Nažalost, izgledamo daleko gore nego prije nekih godinu dana kada smo u sjajnom stilu na terenu obezbijedili plasman na EP. Čini mi se da su dvije ključne stvari uzrok ovako lošem izdanju. Prvo, na trenerskom mjestu je umjesto autoritativnog Dula Vujoševića (koji je uz to i sjajan strateg), došao nedovoljno iskusni i svakako daleko manje autoritativni Dejan Radonjić. Danas se najbolje vidjela ta razlika, Radonjić ni u jednom trenutku nije imao kontrolu nad mečom, i izmjene i tajm-auti su skoro redovno bili u pogrešno vrijeme, uvijek su nas vraćali u neki kontra ritam, takođe ni u jednom trenutku se nije vidjela bilo kakva smislena strategija kako igrati protiv ovakvog protivnika. I kada smo stizali bili su to pojedinačni bljesci Kuka, Jeretina, Dašića, a ne neki plan u igri, jasan i djelotvoran, koji bi nas, s obzirom na realni kvalitet, morao dovesti do konačne pobjede. Ako Radonjić ovako bude pripremao i naredne mečeve, čeka nas povratak kući pognutih glava. Drugo, ovaj Nikola Peković nije Nikola Peković od prošle godine. Očiglednih 10-15kg viška, kao i jednogodišnji nedostatak igranja ozbiljne košarke (vjerujte decenijama pratim NBA i ono što je Minesota igrala prošle godine se nikako ne može nazvati ozbiljnom košarkom) su ga učinili skoro neprepoznatljivim u odnosu na ono što smo gledali i što smo očekivali od njega. Ovoliki broj izgubljenih lopti naše reprezentacije je u značajnoj mjeri posljedica njegovog lošeg kretanja i zagrađivanja, kao i užasnog primanja lopti. Nažalost, toliki višak kilograma i loša kondicija nijesu nešto što se može ispraviti tokom trajanja EP, što naše šanse čini još manjim nego što u ovom trenutku izgledaju. Dalo bi se još toga reći, ali da ne dosađujem. Tek, ako bi rezultati do kraja bili onakvi kakvi se očekuju mi ne možemo ići dalje. Ostaje nam da pobijedimo nekog od favorita Hrvatsku ili Grčku i tu da tražimo svoju šansu. Čini mi se da protiv Grčke teško da imamo šansu, tim je širok, mlad, imaju sjajnu atmosferu, prepoznatljiv sistem igre. Naša šansa je Hrvatska, jedna talentovana, ali prilično meka ekipa, ako bi ponovili čvrstu igru, sa odbranom na ivici falula – kao što smo igrali prošle godine, uz forsiranje unutrašnje igre, mislim da imamo realne šanse. Nije još sve gotovo, ajmo Crna Goro!!!
Ovo sto je ovaj ispogadja danas ovoliko,a juce nije moga trojku dat,nije to samo vanredno dobar suterski dan,no je i do odbrane nase.njima nijednu nama ovoliko,nista nije slucajno.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
ljudi bolje i da na jedvite jade prodjemo grupu nego da kao kosarkasice oderemo sve pa odma u nokaut fazi ispanemo.
Stara zabluda (često) ima više prijatelja nego nova istina.
Prvo želim da kažem da smo ovu utakmicu izgubili najviše zbog manjka sreće i loše odbrane.Naši glavni igrači su napadački ispunili ono što se od njih očekuje ali smo u odbrani bili katastrofa mada se mora priznati da je Bosna imala mnogo sreće s obzirom da su pogodili minimum 6 trojki preko ruku naših igrača.Ne mogu da shvatim da već drugu utakmicu naši centri ne mogu da zagospodare pod svojim košem iako je protivnik inferioran u tom segmentu.Mislim da sad realno teško možemo do drugog kruga jer Finci su klasična trojkaška ekipa a o Hrvatima i Grcima sa ovakvom igrom ne treba razmišljati.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Slažem se da je najbitnije da se plasiramo što dalje na ovom EP,ali meni smeta zalaganje 70% igrača koje je ravno nuli počevši od himne pa do igranja,ovakvim odnosom prema igri i svemu ostalom nemamo baš previše dokaza da se uopšte nadamo nekom boljem plasmanu..
Ako nastavimo da šutiramo slobodna bacanja kao do sad nemamo se čemu nadati.
Montenegro vs Bosna and Herzegovina (Euro Basket Championship Lithuania 2011) last quarter of game
Jednom kada budemo imali selektora mozemo uraditi nesto. Ovako tesko. Nije Dejo dorastao ovakvom takmicenju. Morao se postavit neki bolji selektor.
Jedina pozitivna stvar je Dasic. Nisam ocekivao da ce ovako dobro da igra. Cook standardan.
Jeretin kao da je na treningu. Pekovic isto.
Sere mi se od ovih reprezentacija te ne umiju 2 akcije napravit i onda chudesno daju 15 trojki po mechu od toga 5-6 u zadnju cetvrtinu, kao Finci nesrecni sa Hrvatima juche.
Aj da su to bili neki shutevi normalni, no sve neke vrljave pozicije, preko ruke, pod faulom, iz ochaja itd, prvo Teletovic se izasra pa onda mora i Gordic da uradi isto shto i ovaj, neki nerezonski shut i udje mi prva trojka poslije i druga, pih igra i pih srecne reprezentacije.
bas mi je tesko pao ovaj poraz danasnji. vise od toga igra u odbrani. dozvolili smo sebi luksuz da nam bosanci daju (skoro) 100 ponena. sto bi nam spanci uradili onda? u kolikoj smo mjeri sebi zakomlikovali prolaz u sledecu rundu ovim porazom ne smijem a ni zivaca nemam da razmisljam o tome sad.
nisam zivaca ni imao da citam sve postove danasnje, pa cu ponoviti vjerovatno ono sto ste mnogi se pitali: jesmo li vodjeni sa klupe kako treba, pitanje svih pitanja? nekako mi je sve u magli bilo sto se tice naseg dometa od trenutka kad se Dule povukao i na njegovo mjesto dosao Radonjic.
ti si poludio, a koji ce to igraci da dobiju utakmicu? sve sami paraplegicari, mislio sam da mogu bolje, a oni se ka' sline vuku po terenu. Nemamo mi igraca koji ce da vuce ekipu, protiv bosne smo pokazali da nemamo sto vise da trazimo, eto ovo sto je ostalo revijalno da se odigra i to je to.
Iskljucenje mozga samo osta.
Mi smo izgleda ekipa koja je najkasnije počela pripreme i najmanje utakmica prijateljskih imala. Eto i to malo može da doprinese uz sve ostale faktore. Jbg, oće savez da uštedi.
to mi je od statra priprema islo na k.... maksimalno. a poceli su sa pricom na pocetak kvalifikacija ( ko je pratio sjetit ce se), parafraziram: "ako nismo najbolja reprezentacija na prvenstvu, bit ce mo najspremnija." nekakmo mi ne djeluje da su najspremnija. utakmica kontrolnih premalo, ne znam kako su mislili da se uigraju. iz dobro poznatih razloga bombardovani smo tokom priprema bili inforamcijama o reprezentaciji srbije, i primijetio sam da su se oni ubili od prijateljskih utakmica, nekih turnira. cak su i u london stizali. a za to vrijeme smo mi po baru radili sami sa sobom....
Gleda li ko MAK-HRV? Pobijedise Mak sa 2 razlike.... Valjda je ovo za nas dobro, samo treba da pobijedimo Hrv :smug:
eo nas spasi makedonija... od iduceg meca sve zavisi.
Ne treba hrvate da pobjedimo prosli smo u drugu fazu gleda se ja msm direktni dule gori smo od bih bolji od makedonca znaci prolazimo sad da wiidmo ocemo li koji bod prenijeti
to Makedonci!!! sad Grcka ima dvije pobjede, a Mi, hrv, BiH i Makedonija po jednu, Finska bez pobjede
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
kad se $etim prijeteljskih turnira ovog ljeta.....i tada su nas bucali redom.
bilo je prica kako eto, igraju se skrivenih karata. da znaju valjda sto rade....da ce tek da se pokazu kad pocne Euro. od toga nista.
ovaj tim jednostavno nije dovoljno talentovan. nazalost. a uz to dodaj da definitivno nema odgovarajuceg trenera.
1. ne umiju odbranit trojke.
2. ne umiju pucat trojke.
3. lose pucaju slobodna.
4. nikakvu fast break igru.
5. nijednog igraca koji sam moze da preuzme igru i nosi tim do pobjede. (a la teletina danas)
moga bi do $utra...
sva sreca da smo u najgoroj grupi. mozda i doguramo do cetvrtfinala, ali to je to. da se ne varamo dalje...
p.s.- evo makedonci dobise hrvate danas. e pa ljudi moji.
[translated from english]
dobro je sto je makedonija dobila. na kraju možda bosna ispadne, pa taj poraz ne bude znacio nista. ipak, to nam je zadnja od briga, igra je katastrofa...
You trying to say Jesus Christ can't hit a curveball?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks