Originally Posted by
El Re
Više sam Bogu dosadio ponavljajući da ko priželjkuje rat da Bog da prva žrtva istog bio...
Viđi zemljače,...ja i ti godinama nijesmo daleko. Imao sam djetinjstvo i ranu mladost u ovoj istoj Crnoj Gori kakvo bi svako poželio. Međutim svaki horor je u moj život došao otkad je broj Srba sa 9% (iz 1991.) počeo kao karcinom da se širi i narasta Za sve ove 20 godina slušam neke Srbe koji mi nešto prijete, tvrde da su ugroženi i rado bi da mi život blokiraju. Kad bi se oni pitali najradiji bi bili da ja Dukljanin i ustasha ne postojim... I sve bih to oprostio i nekako se pomirio s tim da to tako mora bit. I na nove bih sankcije pristao i da ne mogu zBog njihovih plemenitih ratova (iza kojih ostaju masovne grobnice) nikuđ iz države-kaveza...Sve bih prihvatio, no ne prihvatam da mi neki Srbi i drugi luđaci otimaju budućnost mojoj đeci!
Ako će već da mi se prijeti, nek se stisne petlja i na državu krene muški, a ne ko kakve alave žene slušamo samo prijetnje, kletve, uvrede i drugo alakanje...
Neka krenu i nek se sve završi za moga života da se time ne moraju bavit moja đeca...Ako tako mora bit, i ako Srbi ne znaju sem da prijete i uručuju ultimatume - so be it!
Sve shvatam,samo poziv da se oruzje uzima mi nije milo.Po zadnjem popisu broj drzavljana Crne Gore, koji se sluze Srpskim jezikom je dovoljno velik,i da sjednemo zajedno i rijesimo sta se moze uraditi. Ova glibava vlast i jos glibavija opozicija,nije ustvari dostojna bilo koje drzave,a kamoli ove koju su rijesili da utantaju prije vremena.A zakuvali su ovu corbu zajedno.Meni ne smeta tvoj jezik,meni ne smeta tvoja vjeroispovijest niti boja koze.Mislim da i tebi nebi bilo ista da su nam jezici ravni jedan drugom.Ja nijesam tamo vise,niti mi djeca imaju problema na kojem jeziku ce biti ocjenjivani,i nije mi mjesto da diskutujem o ovome.Ali citam tvoju prepisku i Stradivarija,vasa djeca rastu zajedno..Sad sto se Srpstvo "siri" od 1991, i da ti to smeta je tvoj problem.I ne mislim,da treba to toliko da te brine.Meni ne smeta da vas ima svake godine,pa da jednom godisnje kosarkaski savez pravi popise i dabogda se utostrucili!Ima mjesta za sve nas u Gori nam Crnoj.Moramo se dogovarat.Moramo se izmedju sebe postovat.Ne dozvoliti da nam djecu dijele po torovima,razlictim jezicima.Inat pusti inat!.Ako cemo dalje zajedno,iskreno ne vidim u cemu je problem da se taj jezik izjednaci.Evrpa je isuvise blizu,da se po torova dijelimo.Mislim da mnogo Crnogoraca sebi zabijaju trn u petu,sa ovim inacenjem.Savijte svoje Srbe u Crnoj Gori.Ne cerajte Srbe iz Crne Gore.Crna Gora ce vam biti jaca i sigurnija sa njima.Meni licno je pun *****,da moj jezik i moj narod predstavlja ovakva " ekipa",ako ti ista znaci,evo javno kazem pred svima vama da me je sram i stid da moje pismo i jezik brane ovi ljudi!.U prosloj raspravi si mi zakacio"da nijesam prebolio" referendum.Nadam se da ti je sada jasno zasto.Nijesam tada bio za podjele,a ni sada.
Ima li još nešto da ti nije jasno, ili nemaš further questions?..
Ti bi trebao da razumiješ da je već prevelikom broju ljudi svega ovog dosta i da ovom cirkusu kojim se od ove zemlje želi napraviti nova Bosna neko konačno mora reći "Dosta!"
Bookmarks