Originally Posted by
ssin
Mozda bi trebalo da se virtuelno samospalim da skrenem paznju na kolicinu promasene teme, ne znam kako drugacije da prenesem poruku koja je krajnje jednostavna. To sto "Srbi" traze je samo nalog iz DPS da izadju iz problema koji su sami proizveli. Govoris o nekim manjima, verujem da si bio dugo godina i sam neka vrste manjine u CG i osetio si sta to znaci i znas sta znace pritisci i slicno, a kome zakon lezi u topuzu... Ponavljam da me ne zanima dnevnopoliticka unutrasnja scena u CG, da me zanima napravio bih dobru analizu o njoj ali trenutno nema sta da se analizira. Takodje, jasan mi je tvoj politicki stav, ali to je samo tvoj stav, kao sto ja imam svoj stav koji je manje bitan jer ja nisam gradjanin CG, stav ima i Hari i Stradivari i ostali. Po cemu bi tvoj stav bio vazniji i zasto bih ja morao da prihvatim tvoj stav kao autenticni stav Crnogoraca? Vi ne komunicirate, vi ste u CG krenuli djonom jedni na druge, naravno ne zelim da ucestvujem u tome, zato izgledam kao neobavesteni uljez. Ipak, nadam se da ce bar nesto sto kazem dopreti negde do necega, ja kao i ti smatram da je moj stav dobar za CG.
I u pravu, si taj broj takvih oponenata se drzi, i ja ti garantujem, i spreman bih bio ruku u vatru da stavim, da nema nijednog jedinog izjasnjenog Srbina u CG, vi bi i dalje bili na istome sustinski. Zato ti procenti ne znace NISTA, to su isti ti ljudi i 1991. i 2001. i 2011. Meni je recimo N. Kilibarda isti iako je menjao stavove, uvek mi je bio zanimljiv i smatram ga u neku ruku dobrim reprezentom CG.
Sto se tice toga kako mi u Srbiji menjamo Ustav, nisi nasao dobrog sagovornika za to. Srpski Ustav je tek velika papazjanija. Ja sam odbio da se izjasnim o sadasnjem Ustavu, nisam izasao na referendum, i taj referendum je za Kostunicine vladavine jedva prosao, 4 dana su muvali da navuku 50% izaslih, na prevaru, sto znaci da je sadasnji ustav nenarodan, ne radim protiv njega i ne upustam se u kriminalne radnje, ali znam da ce taj dokumenat morati da se menja.
Bookmarks