ja mislim da nije mnogo. svako auto mora potrosit kroz grad, pa neka pricaju sto god oce.
meni je punto 1.7td kroz grad trosio 8-9L bez klime, a na otvoreno 5L.
je li mnogo da 1.9jtd potrosi 8.5l na 100km gradske voznje sa klimom?
ja mislim da nije mnogo. svako auto mora potrosit kroz grad, pa neka pricaju sto god oce.
meni je punto 1.7td kroz grad trosio 8-9L bez klime, a na otvoreno 5L.
Moj JTD sa klimom kroz Sarajevo u špici troši 8.5l. Kako izgledaju spice u PG bas i ne znam. U Sa je vozis se 5km preko pola sata.
previse... ja vozim bravu 1.9 jtd 105ks i kroz grad (PG)sa klimom normalne voznje ne preko 7.5-8, inace prosjecno kombinovano 6-6.5
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Sljedeće sedmice ima 5 centi da poskupi
http://www.sarajevo-x.com/svijet/glo...anak/110827019
Odlicno.
TAKUMI
natankah ga u castellanu.cemo vidimo kakvo je gorivo![]()
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Evo, ovakvo je njima gorivo:
![]()
TAKUMI
Dje nesta ona potrosnja od 7-8 litara :distracted:
sad ce kad bude nedje nizbrdo ga spushta
Meni troshi Jaudi 1,9 tdi 105 kobila kroz grad 8.5, 8 do 8 ipo.. Nekad stoji 8,3, nekad ne no 8 ipo.. Shto znam.. Plafon 8 ipo.. I to ja ne palim nikat klimu.. Prirodna ventilacija je zakon... Mada to dodje neshto slichno jer kad spushtish prozore veze da se povecava potroshnja chak do 15%, a tolko ce se i sa klimom povecat tako da...
Ne do 15%, i ne kroz grad.
TAKUMI
Meni zimi JTD gradske 8.5 bez problema, toliko i ljeti sa klimom.
Na otvorenom, magistrala 5l, auto put gazenje 7-8l u prosjeku.
Stilo ali 1.6 16V, sad sa klimom gradske 10.5l, magistrala sa klimom 6.5-7l, auto put 8-9l.
Meni 1.9JTD kroz grad bez klime troši oko 6,5L...
Dok je prosjek na otvorenom ~4L... Veselije vožnje i 5L zna da bude...![]()
Kako moze prosjek da bude samo na otvorenom?
Prosjek ti je otvoreni 60% i grad 40%.
TAKUMI
Frende, ja kad idem iz CT u PG, (doduše, AUTOM, a ne Fiatom), lagano, meni je prosjek potrošnje na otvorenom putu ispod 5L...
Al kad se vraćam, ako želim da cimam pasatliju, izlazim u novine, i da mi puca vatra iz auspuha dok šaltujem, meni je potrošnja 20L jer je uzbrdica... Pa neka je otvoren put...
PoJenta: TRENUTNA POTROŠNJA kad voziš hillClimb može da bljucne i 30L, dok prosječna potrošnja nakon odvožene dionice bude 20L...
Pod prosječnom potrošnjom na otvorenom putu podrazumijevam: da ne vozim auto svo vrijeme kao ti, već ponekad i preteknem koji kamion![]()
Last edited by cvxcomputers; 28-08-11 at 22:27.
a shto znam, nedje sam chitao da povecava potroshnju kad se spushte prozori no se sad ne mogu sjetit tachno u kojoj mjeri.. Chini mi se da bjeshe recheno tako neshto tu do 15%, ili bogome nije no mozda 10%, zavisno od brzine kojom se ide naravno, a logichno je da kroz grad ni ne moze toliko taj vazduh da te "kochi" jer se ne ide velikim brzinama.. Kako god, povecava potroshnju makar malo...
To ti je oko 3-4%, zavisi od brzine i oblika karoserije, tj. nosaca (koliki je otpor vazduha na 2. i 3. nosac i koliko tog vazduha ulazi unutra.
Recimo kod LS430 taj otpor je minimalan, ali kod Dacije Logan je mnoooooogo veci.
Cvija, ako ides od PG do CT, to nije prosjecna potrosnja, to je potrosnja PG CT, ako vozis od Zabjela do ETF-a, to je potrosnja u grad. Prosjecna potrosnja je PG - CT + Zabjelo - ETF.
TAKUMI
kako se dobro kapirate to je čudo jedno![]()
She is only here to annoy herself!
Standardizacija, ma to je cudo. Tad se svi razumiju![]()
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Vilsone... Ja o katalizatoru, ti o MILFICI. Znam sta je prosjecna potrosnja u smislu GRAD/OTVORENO.
Ciljam na razliku izmedju TRENUTNE POTROSNJE (konkretno patosiranje na bilo kakvoj pravini, kad kompjuter na Audi S4 zna da pokaze i 40L potrosnje u trenutku)... I PROSJECNE POTROSNJE za dati sektor (od Delte do MUPa u Zagoric npr, dje si vise puta stajao, popustao gas, odrzavao brzinu na mali broj obrtaja, kreni, stani...)
Student ETFa, jbg...
Igraj se ti s katalizatorima...
Pusti me da sisam jednu milficu....
Cujemo se posle sisanja.
Cao.
TAKUMI
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks